Tipsarevič bude hrát dvouhru v Houstonu, Monfils a Tomic se odhlásili

4. 4. 2015, 08:15
Aktuality 10
Janko Tipsarevič se příští týden na antuce v Houstonu představí poprvé od října 2013 v utkání ve dvouhře. Srbský tenista, který měl vleklé potíže s patou, dostal divokou kartu a včerejší los rozhodl o tom, že v prvním kole narazí na jednoho z kvalifikantů.
Janko Tipsarevič

Janko Tipsarevič hrál naposledy v říjnu roku 2013 ve Valencii. Poté se podrobil několika operacím levé paty, na níž měl nezhoubný nádor, a jeho návrat poté zbrzdil zápal plic.

Do zápasového kolotoče se vrátil minulý týden v Miami, kde si zahrál zatím jen čtyřhru s krajanem Novakem Djokovičem, s nímž vypadli hned v prvním kole.

První zápas ve dvouhře po dlouhém roce a půl si bývalý osmý tenista světa Tipsarevič zahraje v příštím týdnu na antuce v Houstonu, kde dostal divokou kartu. Do soutěže ATP World Tour 250 vstoupí duelem proti jednomu z úspěšných kvalifikantů. Svůj jediný start na turnaji v Texasu si odbyl už v roce 2006, kdy prohrál v prvním kole s domácím Goldsteinem.


Bělehradský rodák Tipsarevič má na kontě čtyři tituly na ATP ve dvouhře a jeden ve čtyřhře. V roce 2010 byl členem vítězného daviscupového týmu.

Divokou kartu přijal také bývalý nejlepší tenista světa Lleyton Hewitt. Čtyřiatřicetiletý Australan, jenž plánuje na příštím Australian Open ukončit kariéru. letos odehrála pouze čtyři zápasy a zaznamenal v nich jedinou výhru.

Naopak začátek antukové sezony nestihnou kvůli zranění Gaël Monfils a Bernard Tomic. Francouz si tento týden v Miami poranil po pádu v utkání proti Berdychovi kyčel a po problémech s kolenem ho čeká další pauza. Talentovaný Australan má zase potíže se zády, kvůli kterým v Indian Wells nenastoupil ke svému prvnímu semifinále na podniku Masters. Tento týden v Miami neproměnil čtyři mečboly proti Berdychovi.

Kompletní los turnaje v Houstonu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
Nola
teba tu nema kto podporit, vedla v diskuzii zuri burka, prajem pohodovy navrat na kurty, DC team ta bude v Argentine potrebovat, tak vela zdaru!
Reagovat
gigin
AJMO JANKELA!!
Reagovat
VlS
Zas v tom děláš borčus! A Krakonoša bude vařit kdo?
Reagovat
gigin
Pes.
Reagovat
VlS
Jen aby to pak nebyl KrKonoš pod psa.
Reagovat
gigin
A pod míru.
Reagovat
spaniel
Kezby hral jako v nejlepsich časech. Dobrých tenistu neni nikdy moc.
Reagovat
gigin
Perfektní mač na AO proti Hewittovi, nebo USO s Davidem.
Reagovat
spaniel
Nebo proti Rogerovi nebo Lackovi na AO.
Reagovat
gigin
Jj, ač je to komediant, na okruhu má určo své místo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist