VIDEO: Kližan přestal hrát, Wawrinka ho trefil smečí

17. 1. 2017, 08:15
Video dne 11
Stan Wawrinka měl včera v prvním kole Australian Open namále s Martinem Kližanem. A když mu v závěru zápasu teklo do bot, nechtěl nic riskovat. V jedné z výměn se dostal do situace, kdy mohl nalitý míč u sítě zahrát prakticky kamkoliv, neboť slovenský tenista evidentně přestal hrát. Švýcar však zvolil raději variantu hrát na střed kurtu, kde tvrdým úderem trefil svého soka. Věřme, že nechtěně.
Profily hráčů
Stan Wawrinka a Martin Kližan

Martin Kližan vyhrál zápas naposledy loni koncem července. Od té doby i vinou zdravotních problémů prohrál už deset zápasů v řadě. Porážka číslo deset však byla hodně těsná, navíc proti favoritovi. 

Včera v prvním kole Australian Open Kližan vedl nad světovou čtyřkou Stanem Wawrinkou v rozhodujícím pátém setu 4-3 a 40-15 při svém podání. Jenže udělal čtyři nevynucené chyby a výhodu brejku neudržel. 

V následném devátém gamu Kližan vedl při servisu soupeře 30-15 a ve výměně se rozhodl zaútočit. Přechod k síti mu ale nevyšel podle představ a po nezdařilém halfvoleji, kterým soupeři nalil na smeč, přestal hrát.

Ovšem nedůvěřivý Wawrinka očekával nějakou kulišárnu, a tak raději zahrál jistý úder na střed kurtu, kde tvrdou ranou zasáhl Kližana. Ten měl štěstí, neboť přímý zasáh míčku do citlivých míst ztlumil rám rakety. Švýcar se šel okamžitě omluvit, slovenský tenista ale příliš pochopení neměl.



"Přestal jsem hrát a zůstal jen stát. On mohl zahrát kamkoliv. Celý kurt měl volný, ale trefil mě. Víc to nechci komentovat," řekl sedmadvacetiletý Kližan.

"Někdo tyhle situace předstírá, že přestane hrát. Ale pak tam nastaví raketu. Už jsem pár takových lehkých smečí ztratil, proto jsem chtěl zahrát míček středem kurtu. Mrzí mě, že jsem ho trefil do špatných míst," hájil se šampion z roku 2014 Wawrinka.

Ten si servis nakonec udržel a v následné hře zápas při podání slovenského tenisty ukončil. Jeho příštím soupeřem bude Američan Steve Johnson.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, YouTube

Komentáře

11
Přidat komentář
FulnekUltras
v přístupu "po" je tam rozdíl nebetyčný
Reagovat
brixner
Martin se tam zase kdoví jak nesvíjel a nehrál Comedy Cappers po americku! Koupil to do pálky, jo, asi mu to lehce štrejchlo kulky...Kdyby to byl přímý zásah do koulí, tak je už dávno na JIP! Nechápu, proč se tu hodně z Vás naváží do Slováků, na Mečíře byste takhle taky píčovali??
Jinak Stanovi se asi muselo nějak rozostřit periferní vidění, měl okolo spoustu místa, to jo...Tipuju, že čekal do poslední setiny sekundy, že se Martin pohne někam do strany a jebnul to prostě na jistotu na střed! Těch případů už bylo-bezvýchodná situace po špatném úderu, nalejvák soupeři, nešťastník stojí jako sloup a pak prostě riskne jednu stranu, viz. Esovič nedávno. Martin to neudělal a dostal míčkem, no. Hraje Kližan vůbec někdy debla? Tam by si přišel na své, ale tady se zachoval přesně podle stupnice "vážnosti" situace, tedy za 2.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, tiež registrujem horúce hlavy na slovenskej, i českej strane keď sa tendenčne hodnotí situácia v ktorej je zaangažovaný "sused"..

Vidieť, že vela ludi má este tento vnútorný problém nevysporiadaný..:)
Reagovat
VlS
asi není, ale Kližko asi hrál na to, že ho Stan bude prohazovat a vyhodí se, jinak ten solnej sloup v těch místech nechápu. Má kliku, že tam nebyl Delpo, Miloš, nebo někdo s opravdu velkou ránou.
Reagovat
Krisboy
Kližanova chyba, patří mu to.
Reagovat
babolat.cz
však to bylo do raket
Reagovat
smazaný uživatel
je mi zinantni to soudit, ale ja si taky myslim, ze se micek odrazil od vypletu a pryc, viz druhy zpomaleny zaber, ale treba to nejak klame, no. Jinak ja ho nechvalim, jen chapu, Standa mel klasicky "zastreno" a hrat doprostred a na telo je proste "reflex".
Reagovat
Marduch
Nevím, jestli na týhle úrovni hrát do hráče je reflex.. Tom Berdych by to určitě viděl jinak:) Staník si to zkrátka nechtěl nijak komplikovat a v závěru vypjatýho zápasu to prostě neřešil, zahrál to ze svýho pohledu na jistotu a Kližana neřešil.
Reagovat
smazaný uživatel
davam uvozovky, v podstate se shodneme. Na telo, "kdyz nevim nebo moc chci" je herni tutovka. OT - kdyz se caruje, hrozi komplikace, Stan je tez zminuje. Mne se souper, kluk a o nic neslo, samozrejme, v podobne situaci otocil a podarilo se mi samou bujarou lezernosti micek vyhodit, protoze jsem byla Hujerka a musela liznout lajnu, prece. Neuveril mi to a pocital fiftyn mne. Tak, uz je to venku, jediny muj vedomy scorekarambol, snad uz budu moci jednou zaklepat na nebeskou branu.. :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
Tisíc šest set šedesát šest let v očistci to spraví. To je nejmírnější možný trest. Navíc za dobré chování si můžeš po třetině zažádat o podmínečné propuštění, takže to máš ani ne na šest set let.

To uteče jak voda.
Reagovat
Pedronegro
když už tak ho měl trefit pořádně, simulanta, to by byl jiný tanec ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist