Vítězkami říjnových anket WTA jsou Wozniacká, Görgesová a Rybáriková

13. 11. 2017, 12:06
Aktuality 5
Webové stránky WTA zveřejnily výsledky říjnových anket. Hráčkou měsíce se suverénně stala vítězka letošního Turnaje mistryň Caroline Wozniacká. V kategorii Průlom měsíce těsně zvítězila Julia Görgesová, která letošní rok zakončila sérií devíti výher. V anketě Úder měsíce uspěla slovenská jednička Magdaléna Rybáriková.

Finalistky jednotlivých kategorií vždy vybírá samotná WTA. Vítězku jako obvykle zvolí samotní tenisoví příznivci. Hlasovat jste mohli do pátku do 5:59 ráno našeho času, kdy bylo hlasování ukončeno.


Hráčka měsíce: Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká vybojovala na Turnaji mistryň v Singapuru svou nejcennější trofej v kariéře a díky ní se stala hráčkou měsíce října. Bývalá světová jednička zahájila své působení na akci pro osm nejlepších tenistek sezony drtivými výhrami nad Svitolinovou a světovou jedničkou Halepovou, s nimiž dohromady ztratila jen čtyři gamy. O první místo v Červené skupině přišla až na poslední chvíli, když ve třech setech nestačila na debutantku Garciaovou.

Dánská tenistka poté v semifinále vyřadila českou jedničku Karolínu Plíškovou a znemožnila jí vrátit se na tenisový trůn. Ve finále přehrála americkou legendu a ikonu ženského tenisu Venus Williamsovou a vylepšila své maximum na Turnaji mistryň, kterým bylo finále z roku 2010.

Sezonu zakončila na třetím místě žebříčku WTA, což je její nejlepší umístění na konci tenisové sezony od roku 2012. Z 81 letošních zápasů jich 60 vyhrála.

Výsledky kategorie Hráčka měsíce října
1. Caroline Wozniacká (64%)
2. Simona Halepová (23%)
3. Venus Williamsová (13%)

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: Serena Williamsová
Únor: Jelina Svitolinová
Březen: Jelena Vesninová
Duben: Laura Siegemundová
Květen: Simona Halepová
Červen: Garbiñe Muguruzaová
Červenec: Madison Keysová
Srpen: Sloane Stephensová
Září: Caroline Garciaová


Průlom měsíce: Julia Görgesová

Julia Görgesová prožila fantastickou sezonu a vůbec jednu z nejlepších ve své kariéře. Devětadvacetiletá Němka získala o necelých 300 hlasů více než běloruská naděje Aryna Sabalenková a titul v této kategorii vyhrála naprosto zaslouženě, jelikož letošní rok zakončila dvěma tituly a sérií devíti vítězství.

Görgesová naposledy slavila triumf na turnaji WTA před šesti lety na domácí půdě ve Stuttgartu. Letos byla ve finále již třikrát - na trávě na Mallorce, na antuce v Bukurešti a na tvrdém povrchu ve Washingtonu. Ani jednou však neuspěla. Šestileté čekání na další titul ukončila až v hale v Moskvě, kde ve finále porazila domácí Kasatkinovou.

A fantastickou formu si přivezla i na "malý Turnaj mistryň" do čínského Zhuhai. Na akci pro 12 nejlepších tenistek, které se nekvalifikovaly na Turnaj mistryň do Singapuru, neztratila ve čtyřech zápasech jediný set a po vítězstvích nad Rybárikovou, Mladenovicovou, Sevastovovou a Vandewegheovou si došla pro další trofej.

Letošní sezonu zakončila na 14. místě, novém žebříčkovém maximu, a nahradila na postu německé jedničky dvojnásobnou grandslamovou šampionku Kerberovou.

Výsledky kategorie Průlom měsíce října
1. Julia Görgesová (46%)
2. Aryna Sabalenková (41%)
3. Carina Witthöftová (7%)
4. Natalia Vichljancevová (6%)

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: CoCo Vandewegheová
Únor: Kristina Mladenovicová
Březen: Risa Ozakiová
Duben: Darja Kasatkinová
Květen: Jelena Ostapenková
Červen: Magdaléna Rybáriková
Červenec: Bianca Andreescuová
Srpen: Sofia Keninová
Září: Ashleigh Bartyová


Úder měsíce: Magdaléna Rybáriková

V říjnu bylo opět z čeho vybírat. WTA zvolila pět nejlepších úderů měsíce. Z celkového vítězství se raduje Magdaléna Rybáriková. Slovenská jednička vyhrála ve finále halové akce WTA v Linci naprosto fantastickou technickou výměnu proti Barboře Strýcové a osm procent porazila bývalou světovou jedničku Kerberovou. Petra Kvitová skončila na posledním místě.

Výsledky kategorie Úder měsíce října
1. Magdaléna Rybáriková (31%)
2. Angelique Kerberová (23%)
3. Caroline Wozniacká (proti Plíškové) (19%)
4. Caroline Wozniacká (proti Svitolinové) (15%)
5. Petra Kvitová (12%)

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: Agnieszka Radwaňská
Únor: Angelique Kerberová
Březen: Caroline Wozniacká
Duben: Kristina Mladenovicová
Květen: Venus Williamsová
Červen: Lucie Šafářová
Červenec: Petra Kvitová
Srpen: Darja Kasatkinová
Září: Agnieszka Radwaňská

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

5
Přidat komentář
aligo
Vyšlo mi to přesně
Reagovat
Ondřej.Jirásek
mně taky, pamatuju si, že jste to psal k hlasování ;)
Reagovat
Fandina
Mně také :-).
Reagovat
d@ve
Hlásím se do klubu. Taky jsem tak volil. :D
Reagovat
Ground_stroke
aj mne :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist