Vítězkami červencových anket WTA jsou Keysová, Andreescuová a Kvitová

11. 8. 2017, 16:53
Aktuality 1
Webové stránky WTA zveřejnily výsledky červencových anket. Hráčkou měsíce se velmi těsně stala šampionka stanfordského turnaje Madison Keysová. V kategorii Průlom měsíce o pouhé procento zvítězila talentovaná Kanaďanka Bianca Andreescuová. Hlasujícím tenisovým příznivcům se z vybraných nejlepších červencových úderů nejvíce líbil nechytatelný forhend Petry Kvitové.

Finalistky jednotlivých kategorií vždy vybírá samotná WTA. Vítězku jako obvykle zvolí samotní tenisoví příznivci. Hlasovat jste mohli do dnešního dne do 5:59 ráno našeho času, kdy bylo hlasování ukončeno.


Hráčka měsíce: Madison Keysová

Anketa Hráčka měsíce července skončila velmi těsným vítězstvím Madison Keysové, která ovládla domácí podnik WTA Premier ve Stanfordu. Američanka o pouhá dvě procenta porazila šampionku akce WTA v Bastadu Kateřinu Siniakovou a jen o šest procent méně než Keysová měla Jekatěrina Makarovová, jež nenašla přemožitelku ve Washingtonu.

Keysová se po operaci vrátila na kurty letos v Indian Wells. Američance se zpočátku nedařilo, ve Stanfordu však po třísetové výhře nad krajankou Dolehideovou neztratila set s Ukrajinkou Curenkovou, wimbledonskou šampionkou Muguruzaovou ani s další krajankou Vandewegheovou a došla si pro premiérový titul na domácí půdě.

"Letošní sezona rozhodně nebyla jednoduchá. Konečně cítím, že jsem na správné cestě a jsem spokojená se svými výkony. Je úžasné vyhrát domácí turnaj," řekla po zisku titulu Keysová, která v minulosti triumfovala dvakrát na trávě (Birmingham 2016, Eastbourne 2014). "Za takový začátek US Open Series jsem nesmírně šťastná," dodala.

Výsledky kategorie Hráčka měsíce července
1. Madison Keysová (36%)
2. Kateřina Siniaková (34%)
3. Jekatěrina Makarovová (30%)

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: Serena Williamsová
Únor: Jelina Svitolinová
Březen: Jelena Vesninová
Duben: Laura Siegemundová
Květen: Simona Halepová
Červen: Garbiñe Muguruzaová


Průlom měsíce: Bianca Andreescuová

Kateřině Siniakové jen těsně uniklo vítězství i ve druhé červencové anketě. Česká tenistka skončila o pouhé procento druhá za talentovanou Kanaďankou Biancou Andreescuovou. Třetí místo obsadila CiCi Bellisová.

Andreescuová o sobě dávala pořádně vědět už jako juniorka a teď s ní musíme počítat i mezi ženami. Sedmnáctiletá talentovaná Kanaďanka totiž při své premiéře v hlavní soutěži turnaje WTA došla ve Washingtonu až do čtvrtfinále, když porazila Italku Giorgiovou a poté šokovala výhrou nad členkou Top 20 Francouzkou Mladenovicovou.

"Myslím, že jsem úroveň svého tenisu musela oproti juniorkám výrazně zlepšit. Na své poslední výsledky jsem pyšná," řekla Andreescuová stránkám WTA. "Největší rozdíl oproti juniorkám je asi ten, že mezi ženami si nemůžete dovolit tolik zaváhání. Jakmile totiž ztratíte koncentraci, soupeřka se může do zápasu velmi snadno vrátit," uvedla Kanaďanka.

"Každý může dosáhnout na to, na co si věří. Upřímně jsem nečekala, že Mladenovicovou porazím, ale věřila jsem si, že to mohu dokázat, a na kurtu jsem do toho dala všechno. Výhra nad hráčkou Top 20 mi do dalších turnajů určitě dodá potřebné sebevědomí a zkušenosti," dodala.

Andreescuová nakonec skončila ve čtvrtfinále na raketě Němky Petkovicové, proti níž neudržela vedení 1-0 na sety. Pro sedmnáctiletou kanadskou naději to ovšem byl i tak skvělý týden a fantastická premiéra v hlavní soutěži turnaje WTA.

Výsledky kategorie Průlom měsíce července
1. Bianca Andreescuová (39%)
2. Kateřina Siniaková (38%)
3. CiCi Bellisová (23%)

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: CoCo Vandewegheová
Únor: Kristina Mladenovicová
Březen: Risa Ozakiová
Duben: Darja Kasatkinová
Květen: Jelena Ostapenková
Červen: Magdaléna Rybáriková


Úder měsíce: Petra Kvitová

V červenci bylo opět z čeho vybírat. WTA zvolila pět nejlepších úderů měsíce. Z celkového vítězství v anketě Úder měsíce se v červenci raduje Petra Kvitová.

Česká tenistka se na turnaji WTA ve Stanfordu blýskla parádním úderem. Kvitové k zisku fiftýnu nestačil nabíhaný volej, nicméně výměnu nakonec stejně vyhrála, když z otočky zahrála nechytatelný forhend.

Výsledky kategorie Úder měsíce července
1. Petra Kvitová (60%)
2. Irina Beguová (24%)
3. Kristýna Plíšková (8%)
4. Mariana Duqueová (5%)
5. CiCi Bellisová (3%)

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: Agnieszka Radwaňská
Únor: Angelique Kerberová
Březen: Caroline Wozniacká
Duben: Kristina Mladenovicová
Květen: Venus Williamsová
Červen: Lucie Šafářová

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
Katka vždycky těsně za vítězkou, jednou dvě a podruhé jedno procento. Petry údery se mi taky líbily a ta otočka navíc s úsměvem :-)).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist