Vítězkami srpnových anket WTA jsou Stephensová, Keninová a Kasatkinová

19. 9. 2017, 16:29
Aktuality 2
Webové stránky WTA zveřejnily výsledky srpnových anket. Hráčkou měsíce se s velkým přehledem stala šampionka letošního US Open Sloane Stephensová. V kategorii Průlom měsíce získala skoro polovinu hlasů talentovaná Američanka Sofia Keninová. Hlasujícím tenisovým příznivcům se z vybraných nejlepších srpnových úderů jednoznačně nejvíce líbil tweener Darjy Kasatkinové.

Finalistky jednotlivých kategorií vždy vybírá samotná WTA. Vítězku jako obvykle zvolí samotní tenisoví příznivci. Hlasovat jste mohli do pátku do 5:59 ráno našeho času, kdy bylo hlasování ukončeno.


Hráčka měsíce: Sloane Stephensová

Sloane Stephensová proživá fantastický návrat na kurty, který korunovala ziskem premiérového grandslamového titulu. Čtyřiadvacetiletá Američanka po dvou semifinálových účastech na turnajích WTA Premier 5 v Torontu a Cincinnati šokovala vyřazením čtyř nasazených hráček a celkovým vítězstvím na letošním US Open.

Stephensová se na kurty po operaci levého chodidla vrátila letos ve Wimbledonu. První dva zápasy sice prohrála, nicméně od akce v Torontu se rozehrála do skvělé formy. Z posledních 17 duelů vyhrála 15, přičemž zvládla všech osm třísetových soubojů, a v žebříčku WTA se posunula o více než 900 pozic na 17. příčku.

"Asi budu potřebovat nějaký čas, abych si uvědomila, co jsem dokázala a že jsem vítězkou US Open," řekla po výhře nad kamarádkou Keysovou ve finále závěrečného grandslamu sezony. "Zdá se mi to neuvěřitelné. Přijde mi, že pořád sním," dodala.

Výsledky kategorie Hráčka měsíce srpna
1. Sloane Stephensová (63%)
2. Venus Williamsová (25%)
3. Madison Keysová (10%)
4. Coco Vandewegheová (2%)

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: Serena Williamsová
Únor: Jelina Svitolinová
Březen: Jelena Vesninová
Duben: Laura Siegemundová
Květen: Simona Halepová
Červen: Garbiñe Muguruzaová
Červenec: Madison Keysová


Průlom měsíce: Sofia Keninová

Osmnáctiletá Sofia Keninová hrála na letošním US Open teprve svůj třetí grandslam mezi ženami. V prvním kole vyřadila nasazenou krajanku Lauren Davisovou a poté kvalifikantku Sachiu Vickeryovou a prohrála až ve třetím kole se svým dětským idolem Marií Šarapovovou, kterou pořádně potrápila.

Poprvé v kariéře se tak dostala do třetího kola grandslamového turnaje. Keninové se na US Open dařilo již mezi juniorkami. Předloni došla do finále. "Budu hrát před největším publikem. Ani nejde popsat slovy, jak moc se těším," řekla Američanka před duelem se Šarapovovou.

Po US Open se Keninová rozhodla stát se profesionálkou. Momentálně je na žebříčku na 111. místě, nejvýše v kariéře.

Výsledky kategorie Průlom měsíce srpna
1. Sofia Keninová (46%)
2. Shelby Rogersová (34%)
3. Darja Kasatkinová (20%)

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: CoCo Vandewegheová
Únor: Kristina Mladenovicová
Březen: Risa Ozakiová
Duben: Darja Kasatkinová
Květen: Jelena Ostapenková
Červen: Magdaléna Rybáriková
Červenec: Bianca Andreescuová


Úder měsíce: Darja Kasatkinová

V srpnu bylo opět z čeho vybírat. WTA zvolila pět nejlepších úderů měsíce. Z celkového vítězství v anketě Úder měsíce se v srpnu raduje Darja Kasatkinová. Ruská tenistka se na turnaji WTA v Torontu blýskla parádním úderem, když proti Robertě Vinciové vytáhla nechytatelný tweener a díky němu vyhrála celou výměnu.

Výsledky kategorie Úder měsíce srpna
1. Darja Kasatkinová (55%)
2. Simona Halepová (25%)
3. Agnieszka Radwaňská (10%)
4. Lucie Šafářová (6%)
5. Madison Keysová (4%)

| NOMINOVANÉ |

Předchozí vítězky:
Leden: Agnieszka Radwaňská
Únor: Angelique Kerberová
Březen: Caroline Wozniacká
Duben: Kristina Mladenovicová
Květen: Venus Williamsová
Červen: Lucie Šafářová
Červenec: Petra Kvitová

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

2
Přidat komentář
brixner
No, já se s ním taky setkal! Volala mi sousedka, že prej jí začal protejkat hajzl a starej je na noční, což by jí nevadilo, protože je to prej stejně lempl a plovák v nádržce by nejspíš urval, ale vono to prej teče a teče a to šplouchání vody v míse jí sralo a rušilo při sledování Ulice, tak jestli bych prej moh přijít s hasákem! No, aby ne, nejsem přece nezdvořák! Popad sem síkovky, trochu Pitralónu na zátylek a mastím si to do sedmýho patra, samosebou po svejch, to víte, tréning! Zaklepám, sousedka votevře jen tak v župánku a navoněná kapičkou Chloé a já se tedy zeptám "Tak jakpá ste na tom s tou vlhkostí, paninko?" A vona mě dostrkala přes koupelnu na toaletu, klekla si na čtyři a prej "No tady vzádu je to ňáký mokrý, s tim se musí něco udělat!" Jenže to víte, razím teorii, že nejdřív zábava a pak teprve práce...a lehce jsem nadzved ten župan, že to jako zkontroluju, přesně jako tehdá v instalatérskym rychlokurzu a...No, vona se vám ale postavila, že sem se lek až mi síkovky vypadly z ruky a že taklenc teda jako né, to teda prrr, vona je počestná ženská a její zákonný choť právě těžce vydělává peníze na živobytí a tydle věci...A hezky energicky mě přes tu koupelnu zase vystrkala až na chodbu a práskla dveřma, až spad ze stropu pavouk a já se znovu lek! A jen jsem ještě zaslech "Ježiš, to je ale prasák, ten Brix, no Boha jeho...!"
Takže sem při tý smůle potkal i Boha!
Magerko, máš pravdu, von ten Bůh fakt existuje a nosí župan vod Větví :-))
Tos asi sotva věděla, co, teta ;-)
Reagovat
d@ve
Tak Sloane a Dariu jsem trefil. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist