Vondroušová vyřadila i Sabalenkovou a zahraje si své největší osmifinále

11. 3. 2018, 20:25
Aktuality 55
WTA INDIAN WELLS - Markéta Vondroušová si na akci WTA Premier Mandatory v Indian Wells zahraje své největší osmifinále. Osmnáctiletá Češka, která od loňského triumfu v Bielu až v kalifornské poušti vyhrála dva zápasy v řadě v hlavní soutěži na okruhu WTA, za hodinu hry přehrála chybující Arynu Sabalenkovou. O čtvrtfinále bude bojovat proti Chorvatce Petře Martičové.
(© WomensTennisBlog.com)

Markéta Vondroušová hodně dlouho nemohla na jednom turnaji mimo okruh ITF vyhrát více než jeden zápas v hlavní soutěži. Osmnáctileté Češce se to poprvé od loňského senzačního triumfu v dubnu ve švýcarském Bielu povedlo až tento týden v Indian Wells, kde si zahraje své největší osmifinále v kariéře.

Rodačka ze Sokolova ve třech zápasech v kalifornské poušti neztratila jediný set. Po skalpech domácí Brengleové a světové jedenáctky Kontaové dnes přehrála hladce 6-2 6-2 o rok starší Arynu Sabalenkovou, se kterou si poradila i ve druhém vzájemném souboji.

Vondroušová se v Kalifornii zatím prezentuje velmi solidní hrou od základní čáry. Dnes jí však její soupeřka k hladkému vítězství výrazně pomohla obrovským počtem nevynucených chyb.

Česká tenistka i přes mizernou procentuální úspěšnost trefených prvních servisů (37%) v úvodním dějství ztratila na podání dohromady jen tři fiftýny a díky rychlému náskoku 3-0 se dvěma brejky v zádech, který si udržela až do konce setu, šla po necelé půl hodině do vedení.

První a zároveň poslední zaváhání předvedla Vondroušová na začátku druhé sady, kdy nepotvrdila brejk z úvodního gamu. V dalším průběhu zápasu už byla opět jasně lepší hráčkou a Bělorusce povolila jedinou hru.

Vondroušová není na okruhu WTA v osmifinále poprvé, nicméně na takto velkém turnaji se mezi šestnáctku nejlepších dostala poprvé v kariéře a má velkou šanci v novém vydání žebříčku WTA poprvé figurovat v první padesátce.

O postup do čtvrtfinále si Vondroušová zahraje s Petrou Martičovou, které podlehla začátkem ledna v Aucklandu.

"Před dvěma měsíci jsem ji porazila na prvním turnaji sezony. Je to mladá hráčka nastupující generace, která hraje dobrý tenis. Bude to pro mě další těžký zápas," očekává Martičová.

Sedmadvacetiletá Chorvatka v Kalifornii stejně jako o devět let mladší Češka neztratila ještě ani set, když ve třetím kole překvapivě porazila 6-3 6-3 světovou šestku Jelenu Ostapenkovou z Lotyšska.

"Tohle je pro mě po dlouhé době velké vítězství.Na začátku zápasu jsem cítila nějaký tlak a na konci jsem byla nervózní, ale podařilo se mi udržet nervy na uzdě," radovala se Martičová ze svého prvního skalpu hráčky Top 10 od podzimu 2012. Tehdy v Tokiu porazila Petru Kvitovou.

"Užívám si momemnty, že se konečně cítím dobře. Že hraju bez bolestí a mohu dělat to, co mám ráda. Myslím, že na výsledcích je to poznat," dodala Martičová.

• WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS •
USA, tv. povrch, 8,648.508 dolarů
nedělní výsledky (11. 3. 2018)
• Dvouhra - 3. kolo •
Vondroušová (ČR) - Sabalenková (Běl.) 6-2 6-2
Kar. Plíšková (5-ČR) - Shuai Zhang (32-Čína) 7-5 5-7 6-3
Anisimovová (USA) - Kvitová (9-ČR) 6-2 6-4
Halepová (1-Rum.) - Dolehideová (USA) 1-6 7-6(3) 6-2
Martičová (Chorv.) - Ostapenková (6-Lot.) 6-3 6-3
Qiang Wang (Čína) - Mladenovicová (14-Fr.) 6-1 6-2
Sakkariová (Řec.) - Vandewegheová (17-USA) 6-2 6-4
Ósakaová (Jap.) - Vickeryová (USA) 6-3 6-3
• Dvouhra - 2. kolo •
Stephensová (13-USA) - Azarenková (Běl.) 6-1 7-5
Kerberová (10-Něm.) - Makarovová (Rus.) 3-6 6-4 6-2
• Čtyřhra - 2. kolo •
Niculescuová/Sestini Hlaváčková (Rum./ČR) - Aojamaová/Zhaoxuan Yang (Jap./Čína) 6-2 7-5
Kingová/Srebotniková (USA/Slovin.) - Krejčíková/Siniaková (6-ČR) 6-3 7-5
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

55
Přidat komentář
tommr
se díky postupu do osmifinále posunula v průběžném žebříčku na 50.místo což je její nové kariérní maximum ...
Předstihnout jí ovšem ještě můžou Sakkari a Wang pokud postoupí do čtvrtfinále, Collins pokud postoupí do finále a Zhuk nebo Anisimova pokud získají v IW titul ...
Na druhou stranu se může Markéta samozřejmě v žebříčku posunout ještě výš pokud bude v turnaji dál postupovat. Postup do čtvrtfinále by znamenal posun na 42.místo, semifinále 34.místo, finále 29.místo a titul 22.místo ...
Reagovat
Patapuff
A když vyhraje French Open, Wimbledon a US Open, tak bude první :-)
Reagovat
bIbec
super! Tak snad se to povede :-)
Reagovat
tommr
letos to nejspíš ještě nevyjde, ale do budoucna to není úplně sci-fi ... :)
Reagovat
Krisboy
To je taaaaaaaaaaaak smutné!
Reagovat
smazaný uživatel
Maky jede:)
Reagovat
smazaný uživatel
... a diskuse na TP po dnešku taky. Co tady někteří předváděli při zápase Aryny, to prostě dál snášet nebudu. Už delší dobu sem chodím víceméně jenom ze setrvačnosti a tohle byla poslední kapka. Nejsem masochista, abych si sem dobrovolně chodil číst urážky mých oblíbených hráček, to už rovnou můžu chodit na idnes nebo jinou žumpu. Chodím sem asi 6,5 roku. Dřív to tady bylo v pohodě, i když člověk nefandil hráčkám podle vlajky za jménem, ale to už bohužel skončilo. Stejně jako bych se nechodil bavit do hospody, kde sedí z většiny kreténi, tak nebudu chodit diskutovat ani sem. Nesmažu si ale účet nebo něco takovýho. Sice už tady nebudu diskutovat a psát komentáře k zápasům, ale přijdu sem někdy, až se mi bude chtít / budu mít chuť / budu vás chtít nasrat. Něco napíšu a hned zase odejdu. A takhle pořád.

PS: Nemusíte se namáhat s reakcí, stejně si to nepřečtu.
Reagovat
blax
Ty seš typická attention whore :D
Reagovat
smazaný uživatel
Urážky to nejsou, ty vypadají ještě jinak, ale jen asympatie a to je normální. Jistě už jsi někdy také někoho kritizoval, a jestli ne, klobouk dolů.
Reagovat
a.magerova
Jsem musela zajít do Zpovědnice, aby mi bylo vysvětleno, co jako on je... ;-)

https://www.zpovednice.cz/detail.php?statusik=865758
Reagovat
blax
To je přece zásadní internetový termín ne :D Pro všechny tyhle lidi, co takovýmhle způsobem ukončují svoji činnost na nějakých diskuzních fórech.
Reagovat
a.magerova
Tak, každý den se něco nového naučím, já to neprovozuji, takže celkem je asi omluvitelné, že ten pojem neznám... já tomu říkám po svojemu "teatrální odchod"... a že už jsem jich tu taky dost zažila.... jedinci vždy s hurónským halasem odejdou, třeba si i zruší nick a pak bez kouska studu tu zas přilezou pod podobným nickem a prudí opět...

Osobně si spíš myslím, že monty je vymodlený jedináček starších rodičů a podle toho se on chová, oni kolem něho po špičkách a co on řekne, to je svaté... proto mu to tady vcelku celých 6,5 roku co tu chodí moc nevonělo, chodím tu dýl, tak si celkem vybavuju, že se tu dohadoval a jedině svou pravdu prosazoval skoro vždy...
Reagovat
blax
Je to škoda, dost lidí, co takhle odešlo tu chybí a bohužel jiní jedinci, kteří tomuhle fóru neskutečně škodí, zůstávají (Fandina, Pe3k, Forehand).
Jojo já to tu čtu pasivně už několik let a myslím, že s montym máš pravdu. Plus bych tam přidal nějaký problém s holkama v reálném životě. Protože někdy mi jeho příspěvky přišly až nechutné. Úplně vidím, že má v počítači postahované fotky těch jeho oblíbených tenistek a ...
A upřímně nevím co čekal, když bude na CZ fóru hejtovat a psát proti českým hráčkám, tak že ho tady budou všichni uznávat a nikdy proti němu nic nenapíše...
Reagovat
a.magerova
Bohužel tady taky platí:

http://citatem.cz/wp-content/uploads/2015/12/prazdnou-hlavu-2.jpg

A to odradilo právě ty, kteří měli tenisportálu hodně co dát... ty únavné diskuze s tupci, kteří nemaj potřebu se dozvědět cokoli nového, to nejde vydržet dlouho.... :-/
Reagovat
blax
Já vím, myslím, že absolutně nejvíc lidí musela odradit Fandina. Pamatuju si jak jsem četl i ty tvoje hádky s ní, to bylo něco neskutečnýho. Ta ženská je očividně psychicky nemocná. Nechápu, že nedostala nikdy ban, spoustu lidí kvůli ní odešlo. Já poslední půl rok ještě absolutně nemůžu vystát Fricka, neskutečně zlý a zakomplexovaný člověk.
Reagovat
a.magerova
No... Fandina byla na zabití (hodně lidem pobyt tu otrávila natolik, že raději odešli, např. J.M. - ten mi tu chybí fest), ale má i světlé momenty, které teď poslední dobou nějak (naštěstí) převažují a háže tu i užitečné odkazy a komenty... Fricek píše pod babama a tam skoro nechodím, takže ho tolik nečtu (teď tu jsem jen proto, že vedle brixner psal, že monty se odporoučel, takže jsem tu šla na průzkum)... mě poslední přespůlrok se.e jiné pako, "chytrý jak rádio, blbý jak troky", je tu chvíli a už tu stačil skoro všem vynadat, no hnus velebnosti... jmenovat určitě nemusím, každý jistě ví... ;-)
Reagovat
blixa
Noooo ... já teda nevím ... chytrý jak rádio, blbý jak troky, všem stačil vynadat... hodně obecný popis který mi sedí na mnoho jedinců :D :D Ale největší zrůda je pořád s přehledem Fulnek, na zkroucení jeho mozku nikdo nemá ;-)
Reagovat
Fandina
Hlavně, že kvůli mě odešel nějaký J.M., důvod vůbec neznám, ale musel to být hlupák, že kvůli někomu odchází.
Reagovat
Fandina
Hlavně, že nejsi nemocný ty. Trapáku.
Reagovat
hippos
jako nad fotkama oblibene tenistky nebo herecky je snad cajk, ne?
Reagovat
Patapuff
"přijdu sem někdy, až se mi bude chtít / budu mít chuť / budu vás chtít nasrat" Zatím to vypadá, že nasíráš jenom sám sebe.
Reagovat
smazaný uživatel
je to uplakánek, co fandí podle množství erekci při pohledu na jednotlivý stvoření, takovej ten mastnej beďarovitej klaun, co v reálu má problém se sebevědomím a tady si myslel, že je 6,5 roku nějakej král nebo co :D stejně se sem zase přisere, nevydrží to
Reagovat
smazaný uživatel
No konečně :))))
Reagovat
blixa
Ale no tak, chlapci a děvčata, nebuďte na Montyho zlí. Bude se nám po něm stýskat. On je to v jádru hodný člověk, jen prostě trpí absencí byť jediné špetky smyslu pro humor.
Reagovat
smazaný uživatel
No mne jeho vyjádření ? občas jsem přijdu něco napsat, abych vás nasral?, přijde náhodou dost vtipný!
Reagovat
blixa
Jasně, občas se mu podaří napsat něco, čemu se člověk zasměje, ale věř mi, že všechno co píše, myslí smrtelně vážně. Mě to ze začátku taky mnohokrát zmátlo, než jsem pochopil, jaký doopravdy je ;-) :D
Reagovat
smazaný uživatel
No pravda, je to kluk studovanej. Nic nemusí být jak se zda! :)))
Reagovat
blixa
Myslím že se studiem to nijak nesouvisí :D Já si fakt dlouho myslel, že má prostě velmi svérázný druh humoru, přišlo mi to i dost vtipný ale on se pak jednou skoro smrtelně urazil a po nějaké vysvětlující komunikaci jsem s hrůzou pochopil, že všechno co napsal bylo myšleno naprosto, ba smrtelně vážně ... Jako snad nepamatuju, že bych se v někom někdy tak zmýlil :D
Reagovat
George_Renel
No vidíš, já jsem ho odhalil hned již před lety, akorát mi to tehdy spousta lidí nevěřila. Je to prostě vydný kus.
Reagovat
smazaný uživatel
Ode me to byla ironie, znám ho Já jsem sice píšu chvíli, ale chodím jsem několik let. Odcházejí odsud spis normální fanoušci než ty nenormální.:)Takže stejně jako po Kvesovi ani po Montym se nikomu moc stýská nebude! Hodně mi chybí sojka ty její tenisový postřehy byly super.
Reagovat
George_Renel
+1
Reagovat
horska.kraslice
I mně chybí sojka.
Reagovat
a.magerova
No však mám podezření, že sojka odešla i kvůli montymu, protože krátce před tím než zmizela, se on do ní velmi necitlivě navážel... :-/
Reagovat
Tornes
Mno... Pročetl jsem si tu diskuzi a minimálně z půlky si za to můžeš sám svou agresí. Neříkám, že se ostatní chovali ideálně a správně, ale největší nadávky a urážky přišli po tvých agresivních reakcích. Takže se možná i ty sám můžeš zkusit zamyslet a nesvalovat vinu jen na ostatní, tvůj podíl je taky výrazný.
Reagovat
A.R.R.
Nevím, nevím...kdo sem chodí pravidelně ví že jsem také tak trochu fanda proti našim, tedy pokud jde o zápas Aga vs. naše holky a nepamatuji si že by mi to někdo vyčetl......
Reagovat
a.magerova
To protože jsi normální, já taky fandím Rogerovi proti všem čili i proti našim a taky v pohodě... čili problém není na naší straně... ;-)
Reagovat
A.R.R.
Toť, když jí/ho miluješ, tak není co řešit :-D
Reagovat
Chrenda
to tam vyhraje celý a bude. :-)
Reagovat
George_Renel
Bude to velmi těžké, ale ne nemožné postoupit ještě dále.
Reagovat
tommr
jak Marticová tak Ostapenko jsou hratelný. Ani nevím kterou si mám pro Markétu přát víc ... :)
Reagovat
EllNino
snad tam bude Petra :)
Reagovat
com
radsi si prej Ostapenko, nebot s Martickou prohrala na zacatku roku :D
Reagovat
horska.kraslice
No Ostapenko je taky mlátička, takže možná by na tomhle povrchu byla pro Maky spíš hratelná. Ale nechci to zakřiknout.
Reagovat
Andrew89
taky bych spíš raději Ostapenko. Hraje poslední dobou hroznou tužku a povrch sedí Maky víc bych řekl
Reagovat
blixa
Markéta díky dnešní výhře poprvé nakoukla do první padesátky, přesně na padesáté místo. Další výhra by jí posunula někam těsně nad čtyřicítku.
Reagovat
PetaM
Mladá holka a už těsně nad čtyřicítkou ... :(
Reagovat
blixa
No jo, to je hned. A to jen když vyhraje, jinak furt padesátka ... :D
Reagovat
Fandina
Takže ještě pár výher ve vhodném okamžiku na vhodném turnaji a bude z ní ta její osmnáctka :-)).
Reagovat
Frick
No, měla by si něco nahrát. 298 bodů je 298 bodů.
Reagovat
horska.kraslice
Nojo, obhajoba Bielu už není zas tak daleko. Marky, moc držím palce.
Reagovat
EllNino
zvlášť když Biel zrušili :)
Reagovat
tommr
bude ale Lugano ...
Reagovat
EllNino
akorát na antuce ne, pokud jsem to dobře pochopil :)
Reagovat
tommr
na antuce to bude, ale bude se hrát na rozdíl od Bielu venku ...
Reagovat
horska.kraslice
No jo no.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist