Z olympiády se omluvil i Němec Zverev, necítí se fit

31. 7. 2016, 14:08
Aktuality 46
Německá naděje Alexander Zverev týden před začátkem olympijského turnaje zrušil svůj start v Riu de Janeiro. Devatenáctiletý mladík a 25. hráč světového žebříčku se po turnajích v Severní Americe necítí dostatečně fit, proto po dohodě s lékaři cestu do Brazílie zrušil.
Profily hráčů
Alexander Zverev

"Při posledních zápasech v Torontu a Washingtonu jsem se necítil stoprocentně. Snad budu zpátky v plné formě na Masters v Cincinnati," napsal Zverev na instagramu. Ve Washingtonu v minulém týdnu došel do semifinále, v Torontu vypadl v úterý v 1. kole.

"Letos už nyní odehrál více zápasů než za celý loňský rok, dosáhl svého limitu. Je velmi mladý a fyzická odolnost není taková jako u hráčů absolutní špičky," komentoval jeho rozhodnutí šéf tenisové výpravy v Riu Dirk Hordorff pro agenturu SID.

Zverev měl v Riu hrát také čtyřhru po boku Philippa Kohlschreibera, který přišel už o druhého parťáka. Jiný daviscupový reprezentant Philipp Petzschner je totiž nemocný.

Z tenistů se startu v Riu museli vzdát ze zdravotních důvodů také například Jiří Veselý, Švýcar Roger Federer, Francouz Richard Gasquet nebo Marcos Baghdatis z Kypru. Kvůli obavám z viru zika do Brazílie nepojedou Tomáš Berdych, slovenský tenista Martin Kližan, Kanaďan Milos Raonic či hvězdní američtí bratři Bob a Mike Bryanovi. Omluvili se také Rakušan Dominic Thiem, Španěl Feliciano López, Australané Bernard Tomic a Nick Kyrgios či Američané John Isner a Sam Querrey.

V turnaji žen se kvůli strachu z viru zika neobjeví Simona Halepová a Karolína Plíšková, zdravotní potíže na olympiádu nepustí Belindu Bencicovou.

V ohožení je i účast tenistů, kteří v poslední době nehráli kvůli různým zdravotním potížím: Rafael Nadal, Serena Williamsová, Caroline Wozniacká, Garbine Muguruzaová a Sara Erraniová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

46
Přidat komentář
panzer.dragon
Jak je to v jinejch sportech? Delaj tam taky takovy vlny ostatni sportovci? Ze nepojednou atd
Reagovat
FulnekUltras
v odvětvích, pro která jsou OH vrchol, by na tenisové "roupy" nikdo ani nepomyslel...no a v atletice hodili vlnu skrz WADA hlavně politici, jakoby se rozpomenuli na léta 1980 a 1984...
Reagovat
Stan_Borowitz
Hlavní vlnu udělali Rusové, když přípravu "vystupňovali" masivním dopingem, který je málem stál účast.

Kromě tenistů na to házejí bobek i golfisté, tyhle sporty prostě na OH nepatří. Tenis možná jako týmová soutěž, golf vůbec.
Reagovat
Jan
Berdych pomalu mohl tu olympiádu vyhrát, kdyby tam jel, jak se postupně všichni odhlašují. A tvrdí, že to určitě není kvůli viru :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Reagovat
janek_da
pinká tam dobře, teď jenom jak mu to jde i s míčkem
Reagovat
Stan_Borowitz
ani není, takže to je jedno.
Reagovat
a.magerova
No... árijské rysy má (stály by za hřích), takže tam hapruje spíš to jméno... :-P
Reagovat
Stan_Borowitz
Nic proti němu, milý kluk to je, všecko, no ale on už tři roky po sobě bere šestsettisíc každý rok... Všecko to ale daní v Monte Carlu a Angela tam potom jak kůl v plotě musí platit ty imigranty z vlastní kapsy...
Reagovat
janek_da
Zaplatí to z chovu bojlerů, vo to strah nemam
Reagovat
SubOptikT
Žádnej z nás nebere takový prachy, jako berou voni
Reagovat
gigin
https://m.facebook.com/342823565819527/photos/a.366093770159173.1073741828.342823565819527/834480456653833/?type=3&source=48
Reagovat
panzer.dragon
Super
Reagovat
kada.tom
taky se těším, snad se mu bude dařit :-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Rafa porazil Andyho na Mallorce!

http://www.tennisworldusa.org/Rafael-Nadal-beats-Andy-Murray-two-sets-to-love-in-a-practice-session-articolo34877.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Medaile v Riu easy :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Modelovaný zápas na Baleároch mal lepsie obsadenie ako finálový turnaj Masters v Toronte :))

Aj taká je sezóna 2016..
Reagovat
smazaný uživatel
Apropos, slusný uhol, spoza toho plotu...Forehandíky lietali jedna radost, oficiálna kamera turnajov tie údery naozaj celkom spomaluje...
Reagovat
Stan_Borowitz
moc hezké gesto.
Reagovat
smazaný uživatel
No, moc bych Andyho nevyzdvihoval. Abychom tu za pár dní neměli Rafafeoliho a spol, kteří se budou vytahovat, že si Rafa opět zlepšil H2H. :)
Reagovat
babolat.cz
jsou to šmejdi. Ničeho si neváží. Prachů tři pr.del.e,nějaká myšlenka olympionismu,nezájem.Takoví atleti,veslaři,střelci nemají miliony, ale važí si toho. bych jim ty prizemoney hodně snížil a pak budou vděčni i za kvaldu na OH.
Reagovat
vrabejka
Konečně pořádná výmluva:D
Reagovat
brixner
.
Reagovat
SubOptikT
Nikdo. Nejslavnější Saša je Hemala.
Reagovat
horska.kraslice
Rašilov.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jaškin :))
Reagovat
SubOptikT
Saša, Saša jede!
Reagovat
horska.kraslice
Dubček.
Reagovat
FulnekUltras
Mitläuferin Sascha braucht es immer mehr... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.cas.sk/clanok/430962/slovensko-ma-prvu-medailu-z-ria-zahranicne-weby-ocenili-zadok-nasej-mladej-plavkyne-zlatom/
Reagovat
George_Renel
V jeho letech Berdych na olympiádě vyřazoval Federera. :-)
Reagovat
svetova.dvojka
jo jo památný zápas... 5:7,7:5,7:5 , škoda, že ten zápas není znova nikde ke shlédnutí, nikdo to nemá nahrané na VHS nebo DVD, já bych to převzorkoval do Full HD nebo i 4K obrazu a to by byl úplně jiný zápas, z pohledu obrazové kvality, než co se tehdy vysílala.
Reagovat
hatatytla
za těch pár šestáku, chápu nedali jim peníze a body. Olympiáda není žádnej tenisovej vrchol, je to takový exotika bez tradice de facto. Ale že takhle budou vyvádět, to jsem nečekal. I když je chápu, celý rok hrajou prestižní turnaje ve vybraných destinacích a ted jet někam do tramtárie, kde je okradou a ještě ohrozej zdraví těch svých vyšlechtěných familií viz Berdych. Peníze hold vládnou světem...Měli by jsi vzít vzor z menších sportů, kde to dělají k lásce k disciplíně a životnímu stylu.
Reagovat
svetova.dvojka
hlavně že Novasport bude vysílat tenis 12 hodin každý den, tam nebude nic jiného než tenis, to mi hlava nebere..., na OH je jenom tenis, že nedostanou prostor další sporty, ono jak se říká všeho moc škodí...
Reagovat
FulnekUltras
současné televize jsou vůbec čím dál úchylnější - a ještě tuto obsahovou perverzi často okázale označují za společenskou normu
Reagovat
panzer.dragon
A nebude to na voyu? Tam kdyz byl treba wimbl tak bylo vicero streamu dostupnejch prea web,i treba tri ctyri zaroven
Reagovat
Herbert_Hoover
můžeš zapnout čt sport, tam bys se štěstím našel i mistrovství republiky v cvrnkání kuliček :))
Reagovat
FulnekUltras
časem se možná dopracují až ke světovému poháru v onanii... ;)))
Reagovat
Herbert_Hoover
Chudák Kohli..nejdřív měl hrát debla s Petzschnerem, ten nejede, pak se Zverevem a ten taky nejede :) by mi jeblo, ale chtěl bych o to více uspět :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Jo, koukám, že je to i v článku, když já zdejší články nečtu, jen titulek :))
Reagovat
panzer.dragon
Proste jásny znameni at hraje singl
Reagovat
Herbert_Hoover
Singl hrát bude tak či tak, ale když už bych tam jel, tak bych taky chtěl hrát co nejvíc disciplín :)
Reagovat
bIbec
Haase x Pavlásek

Pěkné finále.
Reagovat
bIbec
hmm, tak sem to zakřiknul. Jakoby Adama ta výborně zvládnutá koncovka druhého setu úplně vyšťavila.
Reagovat
svetova.dvojka
Víš co Sašo, jdi do prdele
Reagovat
FulnekUltras
další prosím !!! ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist