Fils Arthur

Fils Arthur

19
muž
Francie
Datum nar.:
12. 6. 2004
Výška:
-
Váha:
-
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 32. / 32.
čtyřhra: 572. / 459.

Sousa ukončil kariéru. Nejlepší portugalský tenista se loučil na domácí antuce v Estorilu

ATP ESTORIL - Joao Sousa v 35 letech ukončil kariéru. Bývalý 28. hráč světa odehrál poslední zápasy před domácími fanoušky na antuce v Estorilu, kde před šesti lety získal jeden ze čtyř titulů na okruhu ATP. Letos skončil hned v prvním kole, v němž zkušený Portugalec podlehl 5:7, 4:6 o generaci mladšímu Francouzi Arthuru Filsovi (19) a následně se po úvodním vystoupení rozloučil i ve čtyřhře.

Nový teenager na scéně: Fonseca při své první výhře na okruhu nadělil kanára Filsovi

ATP RIO DE JANEIRO – Joao Fonseca (17) se stal prvním tenistou narozeným v roce 2006, jenž vyhrál zápas v hlavní soutěži turnaje ATP Tour. Sedmnáctiletý Brazilec porazil v úvodním kole antukového turnaje v rodném Riu de Janiero 36. hráče světa Arthura Filse z Francie 6:0, 6:4.

Drzé a odhodlané mládí: Šest teenagerů včetně Menšíka se v Melbourne hlásí o slovo

Zatím se o nich tolik nemluví, mezi nadějné mladíky, kteří mají převzít vládu nad tenisovým světem, se počítají hlavně Alcaraz, Sinner či Rune. Jenže za současnou vlnou nové hvězdné generace vyrůstá ještě jedna další. V Melbourne se v hlavní soutěži mužů představilo šest teenagerů a hned pět, včetně českého obra Jakuba Menšíka (18) postoupilo dál.

Lehečka pokračuje na vítězné vlně i v Melbourne, Veselý neudržel vedení proti Filsovi

AUSTRALIAN OPEN - Jiří Lehečka (22) tři dny po premiérovém triumfu na okruhu ATP bez potíží vykročil za obhajobou čtvrtfinále na Australian Open. Dvaadvacetiletý Čech v Melbourne začal hladkým vítězstvím 6:3, 6:2, 6:3 nad Španělem Bernabém Zapatou (27). Naopak hned v prvním kole skončil posedmé z devíti účastí Jiří Veselý (30), který podlehl 6:4, 5:7, 2:6, 3:6 francouzskému talentovi Arthuru Filsovi (19).

Plíšková na Australian Open vyzve Rybakinovou, vstup do turnaje čeká i Lehečku a Veselého

V rámci třetího hracího dne letošního ročníku Australian Open se zkompletuje obsazení druhého kola. Z českých tenistů do hlavní soutěže úvodního grandslamu sezony vstoupí Karolína Plíšková proti loňské finalistce a jedné z největších favoritek Jeleně Rybakinové, Jiří Veselý startující na chráněný žebříček a Jiří Lehečka, který dorazil po triumfu v Adelaide. Šlágrem úterního programu je souboj světové jedničky Igy Šwiatekové s bývalou šampionkou Sofií Keninovou.

Překvapení v Aucklandu. Japonec Daniel vyřadil jedničku Sheltona a zahraje si o druhý titul

ATP AUCKLAND - Taro Daniel (30) na podniku ATP 250 v Aucklandu zdolal 7:5, 7:6 nejvýše nasazeného Američana Bena Sheltona (21), připsal si teprve pátý skalp hráče TOP 20 a podruhé v kariéře a poprvé na tvrdém povrchu postoupil do finále. O druhý titul si japonský tenista zahraje s rozjetým Chilanem Alejandrem Tabilem (26), který vyřadil francouzského teenagera Arthura Filse (19), vyhrál 12. zápas v řadě a zaútočí na svůj nejcennější triumf.

Konec úchvatné série. Gasquet vydržel v TOP 100 nepřetržitě 956 týdnů, sérii utnul o 18 let mladší krajan

Nikdy nevyhrál žádný grandslam, jen třikrát se během kariéry na turnajích velké čtyřky dostal alespoň do semifinále. Přesto se stal Richard Gasquet (37) během dlouhých let respektovanou tenisovou osobností. V dubnu roku 2005 se poprvé dostal do TOP 100 žebříčku ATP a od té chvíle v ní figuruje 956 po sobě jdoucích týdnů. Tento je však poslední, jeho úchvatná série v elitní společnosti skončí vinou neobhájení triumfu v Aucklandu, kde prohrál v prvním kole s o generaci mladším krajanem Arthurem Filsem (19).

Shapovalov se po zranění vrátil porážkou. V Aucklandu končí i šampioni Gasquet a Bautista

ATP AUCKLAND - Bývalá světová desítka Denis Shapovalov neúspěšně odehrál první zápas od loňského Wimbledonu. Čtyřiadvacetiletý Kanaďan, který půl roku laboroval se zraněním levého kolena, v Aucklandu nenašel recept na servis Rakušana Sebastiana Ofnera. V prvním kole skončili také dvojnásobný šampion Roberto Bautista a obhájce titulu Richard Gasquet, jež po 18 letech přijde o pozici v TOP 100.

Medjedovič překvapivě kraloval na Next Gen ATP Finals. Turnaj má už popáté neporaženého šampiona

Hamad Medjedovič (20) překvapivě vyhrál letošní ročník Turnaje mistrů do 21 let v saúdskoarabské Džiddě. Srbský talent porazil ve svém prvním finále na akcích větších než challengery 3:4, 4:1, 4:2, 3:4, 4:1 nasazenou jedničku a největšího favorita Arthura Filse (19). Žebříčkový bod sice nedostal ani jeden, nicméně si během pár dnů vydělal více peněz než dosud. Next Gen ATP Finals se konalo pošesté a už popáté má neporaženého šampiona.

Next Gen ATP Finals míří do finále. Do boje o titul postoupili mladíci Fils a Medjedovič

NEXT GEN ATP FINALS - Do finále 6. ročníku Turnaje mistrů pro hráče do 21 let v saúdskoarabské Džiddě postoupili neporažení Arthur Fils (19) a Hamad Medjedovič (20). Nejvýše nasazený Francouz si v semifinále poradil po obratu s krajanem Lucou Van Asschem (19), srbskému tenistovi v průběhu druhého setu vzdal Švýcar Dominic Stricker (21).

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist