Monfils Gael

Monfils Gael

37
muž
Francie
Datum nar.:
1. 9. 1986
Výška:
193 cm
Váha:
85 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 37. / 6.
čtyřhra: - / 11.

Sinner ve šlágru v Monte Carlu deklasoval Kordu, antukové jaro odstartoval vítězně i Medveděv

Jannik Sinner (22) na Masters v Monte Carlu suverénně vstoupil do antukového jara. Loňský semifinalista nedal v úvodním zápase šanci Sebastianovi Kordovi (23) a šlágr středečního programu se synem slavného bývalého českého tenisty ovládl jednoznačně 6:1, 6:2. První letošní zápas na antuce zvládl také Daniil Medveděv (28), který si poradil 6:2, 6:4 s veteránem Gaëlem Monfilsem (37).

Alcaraz v Miami udělal další krůček k Sunshine Double, s Monfilsem fanouškům předvedli show

ATP MIAMI - Španělský tenista Carlos Alcaraz (20) v Miami přehrál v duelu plném exhibičním momentů hladce 6:2, 6:4 francouzského veterána Gaëla Monfilse (37) a udělal druhý ze šesti kroků na cestě za zkompletováním Sunshine Double. V osmifinále se předloňský šampion střetne s Italem Lorenzem Musettim (22).

Rune po přežití mečbolu vyřadil předloňského šampiona Fritze, ve čtvrtfinále vyzve Medveděva

ATP INDIAN WELLS - Holger Rune (20) na Masters 1000 v Indian Wells zdolal po odvrácení mečbolu 2:6, 7:6, 6:3 domácího šampiona z roku 2022 Taylora Fritze (26) a oplatil mu loňskou porážku z Miami. Ve čtvrtfinále dánský mladík vyzve loňského finalistu Daniila Medveděva (28), který si poradil s Bulharem Grigorem Dimitrovem (32). Další čtvrtfinálovou dvojici vytvořili Casper Ruud (25) a Tommy Paul (26).

VIDEO: Tenisový kvíz. Znají hráči vítěze loňských turnajů Masters 1000?

Večer v Indian Wells začíná první letošní turnaj série Masters 1000. Hubert Hurkacz, Karen Chačanov, Sebastian Korda a Gaël Monfils se před jeho startem zúčastnili kvízu, v němž měli zavzpomínat na vítěze devíti loňských tisícovek. A pouze nejzkušenější z nich Francouz Monfils odpověděl pokaždé správně. A jak byste seznam šampionů z Indian Wells, Miami, Monte Carla, Madridu, Říma, Toronta, Cincinnati, Šanghaje a Paříže sestavili vy? Zkuste nám napsat své odpovědi do komentářů. Naše malá nápověda: tři tenisté loni získali po dvou trofejích.

Jízda pokračuje. Menšík v Dauhá skolil už tři šampiony a po skalpu Monfilse je ve finále

ATP DAUHÁ - Čím dál sebevědoměji hrající Jakub Menšík (18) na štědře dotovaném turnaji ATP 250 v katarském Dauhá vyřadil tří bývalé šampiony během tří dnů a posouvá své maximum na hlavním okruhu. O 19 let staršího francouzského veterána Gaëla Monfilse (37) zdolal 6:4, 1:6, 6:3, navázal na skalpy Andyho Murrayho či Andreje Rubljova a postupem do finále si zajistil posun na 86. místo světového žebříčku. O titul si český teenager zahraje s Rusem Karenem Chačanovem (27).

Menšík přetavil první čtvrtfinále ve skalp světové pětky Rubljova a posune se do TOP 100

ATP DAUHÁ - Jakub Menšík (18) poprvé na hlavním okruhu vyhrál tři zápasy po sobě. V katarském Dauhá po skalpech nasazeného Španěla Alejandra Davidoviche a dvojnásobného vítěze Brita Andyho Murrayho našel recept i na dalšího šampiona Andreje Rubljova (26). Světovou pětku ve svém prvním čtvrtfinále na turnaji ATP porazil 6:4, 7:6 a připsal si premiérové vítězství nad členem TOP 20 a zároveň elitní desítky. Díky němu se český teenager stane nejmladším hráčem v TOP 100. O finále si zahraje potřetí během tří dnů s bývalým šampionem, v pátek vyzve v souboji generací francouzského veterána Gaëla Monfilse (37).

VIDEO: Když se tenisté zraní a přesto zvítězí

Zranění a zdravotní potíže během zápasů nejsou v tenisu ojedinělé. Občas dojde ke skreči, někdy ale tenisté bolest překousnou a dokáží najít cestu k vítězství. Zde je výběr šesti situací, kdy byla skreč na spadnutí, ale zranění hráči přesto zvítězili.

Macháč na premiérové semifinále nedosáhl, ve Stockholmu nedopodával bitvu s Djerem

ATP STOCKHOLM - Tomáš Macháč (23) v hale ve Stockholmu svou skvělou formu a druhou šanci v premiérový postup do semifinále podniku ATP nepřetavil. Den po skalpu Stana Wawrinky český tenista startující jako lucky loser podával proti Laslu Djeremu (28) na vítězství, servis ale neudržel a nakonec po více než tříhodinové bitvě prohrál 7:5, 6:7, 4:6. Srb si o finále zahraje s francouzským šampionem z roku 2011 a nejstarším semifinalistou v historii turnaje Gaëlem Monfilsem (37).

Tým světa v Laver Cup rázně vykročil za obhajobou triumfu. Po prvním dnu vede 4:0

LAVER CUP - V kanadském Vancouveru odstartoval 6. ročník Laver Cupu a domácí Tým světa zatím dělá maximum pro to, aby obhájil premiérový triumf. Po prvním dnu vede 4:0, když Američan Ben Shelton (20), Argentinec Francisco Cerúndolo (25) a domácí Félix Auger-Aliassime (23) ve dvouhrách neztratili ani set. Vedení pak výběr kapitána Johna McEnroea zvýraznil ve čtyřhře díky americkému tandemu Frances Tiafoe a Tommy Paul (26).

Lehečka podlehl Fritzovi i potřetí. V Cincinnati nevyužil pět setbolů

ATP CINCINNATI - Jiří Lehečka (21) prohrál s Taylorem Fritzem (25) i třetí letošní souboj. Na Masters 1000 v Cincinnati český tenista podlehl v náročných větrných podmínkách domácí světové devítce 6:7, 2:6, když v úvodní sadě neudržel výhodu brejku a v tie-breaku nevyužil pět setbolů. Vydřenou noční třísetovou výhrou odstartoval první hráč světa Carlos Alcaraz.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist