Strýcová Barbora

Strýcová Barbora

38
žena
Česká republika
Datum nar.:
28. 3. 1986
Výška:
164 cm
Váha:
60 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: - / 16.
čtyřhra: - / 1.

Isner, Sock, Strýcová, Ymer a další hráči, kteří řekli sbohem tenisu v roce 2023

Tenisová sezóna na okruhu ATP i WTA skončila a mnoho hráčů se už připravuje na tu následující. Někteří tenisté se však rozhodli, že v profesionální kariéře už nebudou pokračovat. Poslední sezónu letos prožili Američané John Isner a Jack Sock, Španěl Feliciano López, bývalá světová dvojka Anett Kontaveitová či wimbledonská vítězka v ženské čtyřhře Barbora Strýcová.

Definitivní sbohem. Strýcová uzavřela veleúspěšnou kariéru porážkou ve čtvrtfinále mixu na US Open

Je konec, teď už opravdu. Barbora Strýcová (37) odehrála poslední zápas své báječné tenisové kariéry. Ve čtvrtfinálovém duelu smíšené čtyřhry na US Open společně s Mexičanem Santiagem Gonzalezem prohrála s japonsko-chorvatskou dvojicí Ena Šibaharaová – Mate Pavič 4:6 a 6:7.

Těžší míče, odlišné starty duelů. Zraněná Vondroušová odstoupení z deblu oplakala, Strýcová ji podpořila

Markéta Vondroušová prožívala po pondělním postupu do čtvrtfinále dvouhry na US Open rozporuplné pocity. Wimbledonská vítězka byla ráda, že si po vítězství nad Američankou Peyton Stearnsovou 6:7, 6:3, 6:2 vylepšila v New Yorku maximum, zároveň se ale musela kvůli bolavému lokti omluvit že čtyřhry, kterou hrála po boku loučící se krajanky Barbory Strýcové. Na tiskové konferenci řekla, že rozhodnutí oplakala. Strýcová pro ni měla pochopení.

Další česká čtvrtfinalistka! Vondroušová na US Open překonala bolest a zdolala domácí vycházející hvězdu

Markéta Vondroušová (24) si poprvé v kariéře zahraje čtvrtfinále US Open, v němž doplnila krajanku Karolínu Muchovou. Úřadující wimbledonská šampionka zvládla třísetový osmifinálový duel navzdory evidentním problémům s levou paží a přetlačila 6:7, 6:3, 6:2 domácí vycházející hvězdu Peyton Stearnsovou (21). O třetí grandslamové semifinále a uhájení neporazitelnosti ve čtvrtfinálových zápasech na majorech bude světová devítka bojovat proti Madison Keysové (28).

Vondroušová na grandslamech dál vítězí. Na US Open postupují i Nosková, Bouzková a Plíšková

US OPEN - Markéta Vondroušová (24) suverénně zvládla svůj první grandslamový zápas po šokujícím triumfu ve Wimbledonu, v úvodním kole US Open deklasovala 6:3, 6:0 kvalifikantku Na-Lae Han (31) a vylepšila svou letošní bilanci v úvodních zápasech na 13:1. Linda Nosková (18) si připsala svou druhou výhru v hlavních losech majorů a do další fáze postoupily i Marie Bouzková (25) a Karolína Plíšková (31). První kolo v úterý nezvládly jen Barbora Krejčíková (27) a Barbora Strýcová (37), jež odehrála poslední singlový zápas kariéry.

Snad dláždíme cestu dalším holkám, těší Wozniackou. US Open hraje 10 maminek

Zpráva o jejím návratu přišla jako blesk z čistého nebe. Caroline Wozniacká (33) se stala další tenisovou mámou, která se odhodlala pro návrat na velkou scénu. Hned svůj první zápas suverénně vyhrála, a i když další dvě utkání skončila nezdarem, sympatická Dánka se usmívá a tvrdí, že o konci vůbec nepřemýšlí. Mimochodem, na grandslamovém US Open startuje hned 10 maminek.

Rozlučku se Strýcovou obrečela i Cornetová. Francouzská stálice vzpomněla na drtivou porážku ve Fed Cupu

Tenisová stálice Alizé Cornetová (33) se na okruhu WTA pohybuje už od roku 2005 a Praha bývá jednou z jejích oblíbených destinací. Letos si zahraje čtvrtfinále, na Livesport Prague Open ale byla i svědkem loučení české bojovnice Barbory Strýcové (37). Přiznala, že při její rozlučce měla i ona slzy v očích.

Hořká rozlučka s domácími diváky. Strýcová dohrála na Livesport Prague Open hned v prvním kole

Barbora Strýcová (37) odehrála poslední soutěžní zápas před domácím publikem. Dvojnásobná vítězka wimbledonské čtyřhry nedokázala v prvním kole Livesport Prague Open potvrdit roli favoritky a s lucky loserem Ankitou Rainaovou (30) po více než dvou hodinách prohrála 6:3, 3:6, 4:6. Indka si o své premiérové čtvrtfinále na akcích WTA zahraje s Lindou Noskovou. Tereza Martincová (28) k zápasu již druhého kola kvůli dešti vůbec nenastoupila.

Martincová v Praze po obratu vyřadila Knutsonovou, Nosková ztratila jen tři hry. Palicová a Havlíčková neuspěly

WTA PRAHA - Předloňská finalistka Tereza Martincová (28) na úvod Livesport Prague Open otočila české derby a debutantku Gabrielu Knutsonovou (26) udolala po setech 2:6, 6:4 a 6:4. Jednoznačnou výhrou vykročila za obhajobou loňského semifinále Linda Nosková (18), jež smetla americkou kvalifikantku Elvinu Kalievovou. Naopak Barbora Palicová (19) stejně jako loni skončila hned v prvním kole a nepřipsala si svou premiérovou výhru v hlavních soutěžích na okruhu WTA, úvodní kolo bylo konečnou i pro další Češku startující na divokou kartu Lucii Havlíčkovou (18). Zápas s domácím publikem se loučící Barbory Strýcové byl odložen na středu.

Strýcová: Sama pro sebe jsem se loučila na Wimbledonu. Tohle už je jen takové P.S.

Chtěla se po návratu z mateřské rozloučit s oblíbenou londýnskou trávou a rozloučila se opravdu ve velkém stylu. Spolu se svou tchajwanskou parťačkou Su-Wei Hsieh (37) zvedla Barbora Strýcová (37) ve čtyřhře nad hlavu vítěznou trofej. Teď ji čeká turnajové loučení s domácími fanoušky – úterkem vstupuje do Livesport Prague Open, a za necelý měsíc svou profesionální tenisovou misi zakončí na US Open. Strýcovou jsme zpovídali v neděli, v předvečer ostrého startu pražského turnaje.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist