Swiatek Iga

Swiatek Iga

22
žena
Polsko
Datum nar.:
31. 5. 2001
Výška:
176 cm
Váha:
65 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 1. / 1.
čtyřhra: - / 29.

Vondroušová prohrála semifinále s Kosťukovou, Rybakinová ve Stuttgartu zastavila Šwiatekovou

WTA STUTTGART - Markéta Vondroušová (24) na antukovém turnaji WTA 500 ve Stuttgartu na skalp Aryny Sabalenkové nenavázala a čekání na první finále od wimbledonského triumfu neukončila. V boji o něj česká tenistka podlehla 6:7, 2:6 Martě Kosťukové (21), byť v prvním setu smazala manko 1:5 a 15:40. Ukrajinka si o nejcennější trofej zahraje s Kazaškou Jelenou Rybakinovou (24), která po třísetovém boji vyřadila světovou jedničku a vítězku posledních dvou ročníků Igu Šwiatekovou (22).

Vondroušová po šesti letech zdolala Sabalenkovou a ve Stuttgartu si zahraje o finále

WTA STUTTGART - Markéta Vondroušová (24) po šesti letech a sérii čtyř porážek našla recept na Arynu Sabalenkovou (25). Na světovou dvojku si vyšlápla ve čtvrtfinále hvězdami nabitého antukového turnaje WTA 500 ve Stuttgartu, kde finalistku předchozích tří ročníků zdolala 3:6, 6:3, 7:5 a vzájemnou bilanci upravila na 3:4. V prvním semifinále od wimbledonského triumfu se utká překvapivě s Ukrajinkou Martou Kosťukovou (21), která uspěla v třísetové bitvě se světovou trojkou Coco Gauffovou (20) z USA. Druhé semifinále obstarají Iga Šwiateková (22) a Jelena Rybakinová (24).

Vondroušová ve Stuttgartu stále neztratila set a je ve čtvrtfinále, Nosková dohrála

WTA STUTTGART - Markéta Vondroušová (24) nepovolila po Donně Vekičové set ani Anastasii Potapovové (23) a po vítězství 7:6, 6:1 poprvé postoupila na tradičně silně obsazené antukové pětistovce ve Stuttgartu do čtvrtfinále. Úřadující wimbledonská šampionka se v něm utká s finalistkou posledních tří ročníků Arynou Sabalenkovou. Místo mezi nejlepší osmičkou naopak nevybojovala Linda Nosková (19), jež podlehla 0:6, 5:7 Emmě Raducanuové (21) a přišla o možnost se opět utkat se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou (22).

Šwiateková poslala Polsko na finálový turnaj BJK Cupu, kvalifikační utkání vyhrály i Slovenky

Iga Šwiateková (22) dle očekávání zvládla v kvalifikaci na finálový turnaj Billie Jean King Cupu obě dvouhry a výrazně pomohla Polsku k jednoznačnému vítězství nad Švýcarkami v Bielu. Světová jednička přehrála 6:4, 6:3 Céline Naefovou (18) a přidala třetí bod. Postup na finálové klání pro 12 týmů ve španělské Seville slavily také Američanky, Britky, Slovenky, Australanky, Japonky, Němky a po parádním obratu i Rumunky.

Ósakaová po šesti letech vyhrála zápas v týmové soutěži, návrat do BJK Cupu vyšel i Šwiatekové

BILLIE JEAN KING CUP - V osmi zemích odstartoval dvoudenní boj o postup na finálový turnaj Billie Jean King Cupu. Po čtyřech letech odehrála zápas v týmové soutěži bývalá světová jednička Naomi Ósakaová (26) a poprvé od roku 2018 si připsala vítězství. Na domácí půdě v Tokiu porazila Julii Putincevovou (29) a zvýšila vedení Japonek nad Kazaškami na 2:0. Polky v čele se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou (22) vedou ve Švýcarsku.

Další překvapení v Miami. Chybující Šwiateková podlehla Alexandrovové a Sunshine Double nezkompletuje

WTA MIAMI - Turnaj WTA 1000 v Miami v pondělí přišel o další dvě favoritky a po osmifinálovém kole jsou ve hře už jen tři hráčky TOP 10. Pár hodin po světové trojce Coco Gauffové vypadla i světová jednička Iga Šwiateková (22). Polská šampionka z roku 2022 prohrála i vinou 27 nevynucených chyb 4:6, 2:6 se světovou šestnáctkou Jekatěrinou Alexandrovovou (29) a podruhé v kariéře Sunshine Double nezkompletuje.

Nosková má za sebou další souboj se Šwiatekovou, v Miami Polce podlehla po třísetové bitvě

WTA MIAMI - Linda Nosková (19) se už potřetí v sezoně a počtvrté za posledních osm měsíců střetla s Igou Šwiatekovou (22) a potřetí s polskou favoritkou prohrála. Ve třetím kole turnaje WTA 1000 v Miami česká tenistka trápila světovou jedničku přes dvě a půl hodiny, než předloňské šampionce usilující o zkompletování Sunshine Double podlehla 7:6, 4:6, 4:6.

Preview: Nosková opět vyzve Šwiatekovou, Macháč změří síly s Murraym. Lehečku čeká vstup do turnaje

V rámci nedělního programu letošního ročníku Miami Open se představí všechny tři zbývající české naděje. Linda Nosková ve třetím kole stejně jako před dvěma týdny v Indian Wells vyzve světovou jedničku Igu Šwiatekovou a pokusí se Polce oplatit porážku z kalifornské pouště. Tomáš Macháč ve svém premiérovém třetím kole na Masters vyzve bývalou světovou jedničku a dvojnásobného šampiona Andyho Murrayho. Jiří Lehečka vstoupí do turnaje soubojem s Alexejem Popyrinem.

Nosková v Miami žádné překvapení nepřipustila, ve třetím kole opět vyzve Šwiatekovou

Linda Nosková (19) si musela na vstup do prestižní tisícovky v Miami kvůli dešti počkat o den déle a už před prvním zápasem na turnaji byla poslední českou nadějí ve dvouhře žen. Talentovaná teenagerka žádné překvapení nepřipustila, kvalifikantku a stou hráčku světa Marii Timofejevovou (20) přehrála 6:4, 6:4. Stejně jako v Indian Wells ve třetím kole narazí na světovou jedničku Igu Šwiatekovou (22).

Šwiateková ve finále v Indian Wells znovu smetla Sakkariovou, vyhrála 6:4, 6:0

Světová jednička Iga Šwiateková (22) ve finále turnaje v Indian Wells potvrdila roli favoritky proti Marii Sakkariové (28). V repríze finále z roku 2022 zvítězila drtivě 6:4, 6:0. Získala svůj 8. titul z podniků WTA 1000, z toho druhý v tomto roce, a v letošní sezoně vylepšila svoji bilanci na 20:2.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist