Tiafoe Frances

Tiafoe Frances

26
muž
USA
Datum nar.:
20. 1. 1998
Výška:
188 cm
Váha:
86 kg
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 21. / 10.
čtyřhra: 192. / 59.

První antuková trofej pro Sheltona, druhý titul slaví v Houstonu

ATP HOUSTON - Ben Shelton (21) podruhé v kariéře vyhrál turnaj ATP. Americký mladík potvrdil roli nasazené jedničky na domácí půdě v Houstonu, kde ve finále zdolal 7:5, 4:6, 6:3 krajana a obhájce titulu Francese Tiafoea (26) a vítězně zakončil svůj nejpovedenější týden na antuce.

Tsitsipas nezaváhal a čeká ho souboj s De Minaurem. S obhájcem titulu vyhrál posledních 10 duelů

Stefanos Tsitsipas (25) může i při svém třetím startu v Acapulcu projít do semifinále. Finalista ročníku 2021 zdolal ve druhém kole po dvou hodinách 6:3, 7:6 rozjetého kvalifikanta Flavia Cobolliho (21) a postoupil do čtvrtfinále, v němž vyzve obhájce titulu Alexe de Minaura (25). S Australanem vyhrál 11 z 12 oficiálních soubojů a posledních 10 duelů. Do čtvrtfinále se v mexickém městě dostali také Holger Rune a Casper Ruud.

V semifinále v Dallasu opět nechybí tři Američané. Jednička Tiafoe mezi nimi není

ATP DALLAS - V texaském Dallasu se letos koná třetí ročník halového turnaje ATP 250 a v semifinále jsou i tentokrát minimálně tři domácí zástupci. Mezi kvarteto nejlepších se ale překvapivě nevešel nejvýše nasazený Frances Tiafoe, který nestačil na oblíbeného soka Marcose Girona. O finále si zahrají také Ben Shelton, Tommy Paul a Francouz Adrian Mannarino.

Favorit Tiafoe v Dallasu bavil diváky. Do turnaje vstoupil skvělými údery a výhrou nad Michelsenem

ATP DALLAS - Favorit Frances Tiafoe (26) úspěšně vstoupil do domácího halového turnaje v Dallasu. Nejvýše nasazený Američan si po obratu prvního setu ze stavu 2:4 poradil ve dvou setech s krajanem Alexem Michelsenem (19), když fanouškům v Texasu předvedl řadu exhibičních momentů. Další jednoznačnou výhru si připsal Australan Jordan Thompson (29).

Fruhvirtová změří síly se Sabalenkovou, Macháč s Tiafoem. Krejčíková je opět favoritkou

V rámci čtvrtého hracího dne letošního ročníku Australian Open se odehraje první polovina soubojů druhého kola. V akci budou tři čeští zástupci, Brenda Fruhvirtová vyzve obhájkyni titulu a světovou dvojku Arynu Sabalenkovou, Barbora Krejčíková se pokusí potvrdit roli favoritky proti Tamaře Korpatschové a Tomáš Macháč nastoupí proti Francesovi Tiafoeovi. O postup mezi nejlepší dvaatřicítku budou bojovat také loňský šampion Novak Djokovič a Ons Jabeurová ve šlágru s Mirrou Andrejevovou.

Premiérový triumf v Laver Cupu obhájen. Tým světa ve Vancouveru přejel Evropany 13:2

LAVER CUP - Laver Cup poznal své šampiony už po devátém z dvanácti plánovaných soubojů. Loňský premiérový triumf obhájil Tým světa, který v domácím prostředí ve Vancouveru vyhrál osm z devíti duelů, výběr Evropy porazil 13:2 na body a rozhodl o nejrychlejším vítězství v šestileté historii týmové soutěže. Nedostižné vedení celku nehrajícího kapitána Johna McEnroea zajistili v úvodní nedělní čtyřhře Frances Tiafoe (25) s Benem Sheltonem (20), kteří zdolali 7:6, 7:6 Huberta Hurkacze (26) s Andrejem Rubljovem (25). Na triumfu se podíleli také Taylor Fritz, Francisco Cerúndolo, Tommy Paul a Félix Auger-Aliassime.

Tým světa v Laver Cup rázně vykročil za obhajobou triumfu. Po prvním dnu vede 4:0

LAVER CUP - V kanadském Vancouveru odstartoval 6. ročník Laver Cupu a domácí Tým světa zatím dělá maximum pro to, aby obhájil premiérový triumf. Po prvním dnu vede 4:0, když Američan Ben Shelton (20), Argentinec Francisco Cerúndolo (25) a domácí Félix Auger-Aliassime (23) ve dvouhrách neztratili ani set. Vedení pak výběr kapitána Johna McEnroea zvýraznil ve čtyřhře díky americkému tandemu Frances Tiafoe a Tommy Paul (26).

Shelton vyhrál derby s Tiafoem. Na US Open si zahraje první semifinále proti Djokovičovi

US OPEN - Ben Shelton (20) na domácím US Open porazil 6:2, 3:6, 7:6, 6:2 krajana Francese Tiafoea (25), připsal si druhý skalp člena TOP 10 a postupem do semifinále překonal své maximum na hlavním okruhu z lednového Australian Open. O finále si americký mladík zahraje s trojnásobným šampionem Srbem Novakem Djokovičem (36).

20letý Shelton znovu řádí. Na US Open oplatil porážku Paulovi a zase si zahraje čtvrtfinále na grandslamu

Ben Shelton (20) registruje na probíhajícím US Open svou teprve druhou vítěznou sérii na nejvyšším okruhu v aktuální sezoně a po Australian Open si zahraje čtvrtfinále také na druhém letošním hardovém podniku velké čtyřky. Talentovaný Američan přehrál v domácím derby 6:4, 6:3, 4:6, 6:4 svého přemožitele z úvodního majoru roku Tommyho Paula (26). O své největší semifinále a premiérové na hlavní tour bude usilovat proti Francesovi Tiafoeovi (25). Druhou čtvrtfinálovou dvojici vytvořili další Američan Taylor Fritz (25) a favorizovaný Novak Djokovič (36).

Bývalý šampion Medveděv v Cincinnati nezaváhal, rozjetý oslavenec Sinner i Ruud selhali

ATP CINCINNATI - Daniil Medveděv (27) vstoupil do turnaje v Cincinnati, kde před čtyřmi lety slavil první triumf na akci Masters 1000 a poslední dva ročníky nechyběl v semifinále, hladkou výhrou. Znovu po šesti dnech si bez potíží poradil s Italem Lorenzem Musettim (21), v Ohiu italského mladíka přehrál 6:3, 6:2. V osmifinále narazí na předloňského šampiona Alexandera Zvereva (26), s nímž vyhrál všechny tři letošní souboje. Na nedělní životní triumf z Montrealu nenavázal Ital Jannik Sinner, který v den 22. narozenin podlehl Srbu Dušanu Lajovičovi. Vypadli také obhájce titulu Borna Čorič, finalista loňského US Open Casper Ruud či zraněný Holger Rune. Po skreči postoupil Novak Djokovič.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist