Valentova Tereza

Valentova Tereza

žena
Česká republika
Datum nar.:
-
Výška:
-
Váha:
-
Hraje rukou:
Pravá
Aktuální/nejvyšší umístění:
dvouhra: 345. / 345.
čtyřhra: 291. / 290.

Valentová vyhrála i 19. letošní zápas a dál dominuje, ve finále v Egyptě porazila Klimovičovou

Tereza Valentová (17) zvládla i 19. letošní zápas a je v probíhající sezoně stále neporažena. Sedmnáctiletá Češka porazila ve finále podniku W35 v egyptském Šarm aš-Šajchu 7:5, 6:2 o dva roky starší krajanku Lindu Klimovičovou (19) a získala svůj pátý letošní a zároveň kariérní titul na profesionální tour. Ve finálovém duelu na akci stejné kategorie v Itálii neuspěla Lucie Havlíčková (19).

Teenagerka Valentová získala v Říčanech třetí letošní titul

Tereza Valentová (17) pokračuje v letošní neporazitelnosti i na domácím podniku ITF W75 v Říčanech. Talentovaná česká teenagerka porazila ve finále 135. hráčku světa a nasazenou jedničku Dariu Snigurovou (21) 7:6, 6:2 V letošních 14 zápasech ztratila pouze jeden set. V novém vydání žebříčku by se mladá Češka měla posunout do čtvrté stovky a své maximum vylepší o více než 150 míst.

Valentová: Vstup mezi ženy nemohl být lepší. Rozdíl od juniorek? Bojují do posledního míče

Sedmnáctiletá Tereza Valentová prožívá úspěšný vstup do světa profesionálek. V uplynulých dvou týdnech vyhrála tři tituly na turnajích ITF v tuniském Monastiru a po dvou triumfech ve dvouhře a jednom v deblu cílí na další výzvy. Při dnešním setkání s novináři o sobě řekla, že je velmi soutěživá a ráda by si letos vylepšila umístění v žebříčku WTA, aby mohla startovat v kvalifikacích grandslamů. Plánuje ještě odehrát juniorku na Roland Garros.

Valentová druhým týdnem po sobě ovládla podnik ITF v Monastiru. Letos stále neztratila jediný set

Tereza Valentová (17) si před týdnem na akci W15 v Monastiru zahrála své premiérové finále na profesionální tour a po týdnu v tuniském městě kralovala na podniku stejné kategorie znovu. Talentovaná česká teenagerka deklasovala ve finálovém souboji 6:2, 6:1 francouzskou kvalifikantku Audrie Albieovou (29) a i 10. zápas v probíhající sezoně vyhrála bez ztráty setu.

Předčasný dárek k 17. narozeninám. Valentová v Tunisku proměnila v titul první finále mezi ženami

ITF MONASTIR - Tereza Valentová (16) dva dny před oslavou 17. narozenin postoupila poprvé do finále turnaje na profesionálním okruhu a ještě v ten samý den ho přetavila v premiérový triumf. Finalistka loňského US Open juniorek slaví na podniku ITF W15 v tuniském Monastiru, kde v boji o titul porazila 6:3, 6:2 Číňanku Yufei Ren. Česká teenagerka navíc na severu Afriky ovládla i čtyřhru po boku Slovenky Radky Zelníčkové.

Sparta postoupila do finále Tenisové extraligy. Proti Pardubicím bodovali Valentova, Šalková či Bartoň

TENISOVÁ EXTRALIGA - Tenisté pražské Sparty se stali prvními finalisty extraligy smíšených týmů. Desetinásobní vítězové soutěže dnes porazili I. ČLTK Praha 5:1 na zápasy a zajistili si triumf v semifinálové skupině hrané v Říčanech u Prahy. Teoretickou šanci na postup oživil Přerov, který v "prostějovské" části zdolal 6:1 Pardubice.

Valentová na juniorském finále roku kvůli zranění břišního svalu chybí. Rozmluvili mi to rodiče

Prožila průlomovou sezonu, na juniorských grandslamech se probojovala do finále i čtvrtfinále a v domácím prostředí získala titul na turnaji druhé nejvyšší kategorie J300. Tereza Valentová (16) ale nakonec musí vynechat vrchol sezony. I když si vybojovala účast na finálovém turnaji v čínském Chengdu, s lítostí oznámila, že nakonec místo plánované cesty do Číny zůstala doma.

16letá Valentová US Open juniorek nevyhrála. Ve finále podlehla zkušenější Američance Huiové

Tereza Valentová (16) juniorský titul ve dvouhře na US Open nezískala. Turnajová devítka prohrála ve finále s domácí Katherine Huiovou (18) o dva roky starší Američance podlehla i přes šest odvrácených mečbolů dvakrát 4:6. Hráčka TK Sparta Praha přišla o šanci získat první juniorský grandslam v kariéře a navázat v New Yorku na triumf Marie Bouzkové z roku 2014.

Tenisový svět bystří. Valí se na něj vlna talentovaných českých tenistek

Sestry Lindu a Brendu Fruhvirtovy považují představitelé českého tenisu za talentovanou dvojici, jež podtrhuje unikátní nástup mladých českých hráček na světovou scénu. Zatímco patnáctiletá Brenda aktuálně drží na turnajích ITF sérii 25 vítězství, o dva roky starší Linda v neděli získala v Čennaí první titul na turnaji WTA. Potvrdily tím potenciál, ale také završily úspěšný český víkend, během nějž slavily turnajové triumfy v Portoroži Kateřina Siniaková ve dvouhře a Tereza Martincová v deblu.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist