'Český lev' Štěpánek slaví čtyřicátiny

27. 11. 2018, 11:00
Aktuality 90
Dvojnásobný šampion Davis Cupu a vítěz dvou grandslamů ve čtyřhře Radek Štěpánek dnes oslaví čtyřicetiny. Vyhlášený bojovník získal také na olympiádě v Riu de Janeiro v roce 2016 bronz ve smíšené čtyřhře a je vítězem pěti turnajů ATP ve dvouhře a osmnácti ve čtyřhře. Kariéru ukončil vloni v listopadu a letos v říjnu se rozloučil velkolepou exhibicí za účasti tenisových hvězd Novaka Djokoviče a Andreho Agassiho.
Profily hráčů
Radek Štěpánek (© instagram R.Š.)

S tenisem začal karvinský rodák Štěpánek už jako tříletý, profesionálem byl od roku 1996. V roce 2001 začal spolupracovat s Petrem Kordou a během roku poskočil v žebříčku ATP téměř o 500 míst. Po čtvrtfinálové účasti ve Wimbledonu v roce 2006, což byl jeho nejlepší výsledek v grandslamové dvouhře, se poprvé v kariéře dostal do první desítky v žebříčku. Na podzim 2006 se potýkal s vážným zraněním zad, které mu ochromilo pravou ruku, hrozila mu operace, v lednu 2007 se však na kurty vrátil a oba grandslamové tituly - na Australian Open 2012 a US Open 2013 - vybojoval s Indem Leandrem Paesem, s nímž si v roce 2012 zahrál i semifinále Turnaje mistrů.

V posledních letech Štěpánka pronásledovaly zdravotní komplikace, konec kariéry ohlásil loni v listopadu. Poté byl členem trenérského týmu Srba Novaka Djokoviče, ale po čtyřech měsících se dohodli na ukončení spolupráce. Kromě tenisu rád hraje fotbal, florbal, hokej, je filmovým fanouškem.

Štěpánek je od letošního roku podruhé ženatý s bývalou tenistkou Nicole Vaidišovou, se kterou mají dceru Stellu. S Vaidišovou se poprvé vzali v roce 2010, manželství ale skončilo o tři roky později rozvodem. Štěpánek pak nějakou dobu chodil s jinou českou tenistkou Petrou Kvitovou. Byl zasnouben i s tenistkou a bývalou světovou jedničkou Martinou Hingisovou, ale v létě 2007 oznámil zrušení svatby.

Letos obdržel od prezidenta Miloše Zemana medaili Za zásluhy o stát v oblasti sportu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

90
Přidat komentář
ipko
https://sport24.pluska.sk/tenis/rodicia-federerovej-mirky-asi-zblaznili-sialena-investicia-kvoli-slovenskemu-hercovi.html
Reagovat
smazaný uživatel
Aj tak si stále trochu myslím, že Pavel Horváth a Radek Stepánek sú jedna osoba.
Reagovat
Frick
To nevim, no. Ale je příbuznej je s jinym hráčem, co oblékl dresy obou nejslavnějších českých klubů.
Reagovat
Pe3k
Zápas jenž jsem chtěl vidět a neviděl, nebyl dlouho k dispozici a je konečně v dobré kvalitě na YouTube.

https://youtu.be/iVGnoONoRhQ

Rafael Nadal vs Dominik Thiem US open 2018.
Dle mnohých zápas roku, tak jsem zvědav.
Ideální k okurkové sezóně...
Reagovat
smazaný uživatel
Ked si sa narodil, pán Boh riekol.

Budeš kk.t, ale sem tam hodíš parádne highlighty.
Reagovat
Pe3k
Stačí jen slova díků, nemusíš vyloženě v každém svém komentáři ukazovat svou malost a neustále se schylovat k osobním útokům, ale starého psa ...
Reagovat
Patik
Všimni si Nadala čo urobí po zápase...teraz a nielen teraz keď si to tak pozerám tie highlighty ..nech hrá človek akokoľvek agresívne alebo aj trošku zákerne vždy po ťažkom dlho zápase mu Nadal prejaví rešpekt obíjme ho oprú si unavení hlavy podporia sa navzájom..krásne športové gestá..a čo urobia niektorí jeho akože fanúšikovia ? presný opak..posmešky..výsmech..poznámky výhovorky alebo dôvody..a potom to vidíš že či si taký tenista zaslúži mať takých ludí vo svojej základni :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak on je problém v tom, že většina jeho fanoušků nesleduje tenis a neumí přiznat některá fakta a mouchy, které prostě Nadal má, protože je jenom člověk. Pak se hádají bez podložených argumentů a melou nesmysly. A nejlepší je, když porovnávají Federera a Nadala. To je jako porovnávat Ferrari a Lamborghini. Obě super auta, ale jedno je lepší v tom a druhé v tom.
Reagovat
smazaný uživatel
Boze moj...Ludia vy sa beriete tak strasne vážne..

Dramatizujete aj ked ide o houno.
Reagovat
Pe3k
Vždy když jde o tebe tak vlastně jde jen o houno ;)
Reagovat
spaniel
No, vidis...u tebe si rekl jen to prvni, na druhe uz nemohl prijit.
Reagovat
smazaný uživatel
U teba nepovedal nic.

Zacal koktat a musel vyhladat logopéda :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas roku určitě. Slušný byl i Fed-Nole v Paříži. To budou takové TOP2 zápasy 2018.
Reagovat
Patik
Djokovič Nadal Wimbledon ..Djokovič Federer Paríž.. Nadal Thiem US Open..a možno ešte taký menší dodatok Federer Del Potro Indian Wells alebo Nishikori Federer Shanghai..každopádne je isté že pre vynikajúci svetový tenis tam musí byť niekto z trojce Big 3 ideálne keď idú proti sebe.
Reagovat
smazaný uživatel
Pravda. Jako finále AO17 u mě osobně dlouho nic nehecne. A Wimby finále 2008 a 2009
Reagovat
ttopi
Tý Nicole je stejně škoda.

Jak si myslíte, že mohla být dnes daleko, kdyby udržela hlavu a um? Podle mě by tak 3-4 GS měla.
Reagovat
turista
Souhlasím. O tom žádná. Ten návrat měla fakt rozjetý hezky, ale vzdala to pro zdravotní problémy. Neměla v sobě tu nezlomnost Rafy Nadala, který by snad hrál turnaje v první světové desítce i s umělými klouby.
Reagovat
Frick
Když postoupila v Miami do druhýho kola a v něm vzala set Halepce. To bylo. Pak ale bohužel začal kolotoč zdr. problémů. ještě v létě 2015 udělala jakž takž výsledky (jakoby symbolicky splatila dluh Štvanici, který tam měla od r. 2009), ale pak už to šlo do konce.
Reagovat
Frick
V principu smutný tenisový příběh, kde nepřálo zdraví a hlavně hlava.
Reagovat
Patik
Ale ...mne už začína chýbať tenis....a to sme sotva skončili..
Reagovat
blixa
Přepínáme na biatlon ! Od neděle se tenisportál jako obvykle dočasně přejmenovává na biatlonportál ;-)
Reagovat
Patik
Biatlón..to si pustím keď nebudem môcť zaspať..:)
Reagovat
blixa
Tak si dej zimní spánek, medvěde ;-)
Reagovat
a.magerova
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/sidlo-a-hosek-vas-zvou-na-fotbal-arsenal-tottenham-uz-v-nedeli-na-tv-seznam-61280
Reagovat
Patik
Futbal ? futbal je nuda :)
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Patik
Mr.Bean v rozprávkovej verzii ? tak to beriem..jupí..
Reagovat
a.magerova
Vím, jak uspokojit chlapa... ;-)
Reagovat
blixa
Tak o tom není žádných pochyb !!! ;-)
Reagovat
Patik
tým že mu pustíš rozprávky..takú ženu si iste praje každý muž :)
Reagovat
FulnekUltras
Po vymetení čecháčkovského odpadu doufám fandíš aspoň Lauře. ;-)
Reagovat
blixa
Kdyby se měl vymést čecháčkovský odpad, tak seš dávno pod drnem :-P Lauru mám docela rád ale její zdraví je křehký, je otázka jak a kdy vůbec začne sezónu. Jinak fandím kromě našich rozhodně Kaise !
Reagovat
jackiec
biatlon je tak pro teplouše
Reagovat
Krisboy
Na ochlazení :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vzal si od Zemana vyznamenani, vic k nemu psat nemusim.
Reagovat
Marduch
presne. Kdo z vas to ma:p
Reagovat
FulnekUltras
v ulicích skomírající hrstce proušáckých frustrátů to jistě bude stačit
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Radek byl dobrej. Ze své kariéry vytáhl maximum, které mohl. Kdyby měl jeho hlavu Tomáš, tak má možná GS. Evoluce to nechtěla. Dala naší zemi dva hráče a každému 50%. Jednomu tenis, druhému hlavu. Alespoň ten DC z toho udělali kluci. :)
Reagovat
Pe3k
Souhlasím s první větou ;)
Reagovat
Frick
Tak hlavně ať má Stella hlavu po tatíkovi (ne exteriérem!) a talent po mamince!
Reagovat
Torn
Já se obávám, že talentem a kvalitou hry je Radek poměrně daleko za Tomášem. Jako herní styl pestřejší má, ale to hlavně proto, že ty základní údery nemá Radek tak kvalitní, aby ohrozil lepší hráče.
Reagovat
Marduch
kvalitou hry..i ten pestrejsi styl spoluvytvari kvalitu hry a kompenzuje mensi uderovou kvalitu od baseline.. Hlavne ten FH, to bylo u Radka a Toma jako nebe a dudy.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem taky nikde nepsal, že je Tomáš kvalitou hry horší, než Radek. Říkám, že kdyby měl Tomáš vůli a bojovnost Radka, tak možná udělá se svým tenisem GS.

Důvody, proč Tomáš nemá GS jsou jenom dva. První je ten, že se narodil v době, kdy tenisu vládnou pravděpodobně tři nejlepší hráči v dějinách tohoto sportu a druhý důvod je ten, že na to nemá hlavu. Herně se dokázal BIG3 vyrovnat, ale jeho psychické bloky jej dále nepustili. Celková bilance proti BIG3 je 13:64 a minimálně 40% těch proher projel v hlavě po nevyužití BB, které byly ve hře. Mohl mít bilanci smírnější např. 38:39, nebo tak nějak a z toho i více titulů. Držel si vždy svůj standard a koho měl, toho porazil. Vyhořel převážně na DJOFEDNAD.
Reagovat
Marduch
to platilo mozna do 2012, pak uz ho na GS, nekdy opakovane, fackovali Cilicove, Wawrinkove, Raonicove, Geniove, delPotrove..
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě o tomto časovém období mluvím. Davor to trošku nepochopil a přebral si to po svém. Nevadí, vyroste z toho.
Reagovat
Frick
No ale ani Masters od roku 2005 nevyhrál. Kolik jich od té Paříže hrál? 100? Dejme tomu, že 100. To opravdu měl před každým tím turnajem menší než 1%, že ho vyhraje?
Reagovat
smazaný uživatel
Tomášovu kariéru jsem pochopil při zápase s Federerem v Miami, tuším 2017. Hrál se TB třetího setu, Tomáš na MB udělal dvojchybu, Federer na MB zahrál eso. Takhle se dá asi nějak shrnout Tomáš Berdych a problém, který měl celou kariéru.
Reagovat
George_Renel
Vcelku souhlas, jen je třeba ještě jednou zdůraznit, že to platilo především na hrče v rankingu nad ním.
Jinak na ty ostatní dokázal na BB i MB také sázet esa či přímé body nebo i jít na síť.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano. To je víceméně to, co jsem tady chtěl říct.
Reagovat
Davor1
To je vážne neskutočné, čo za obersr*čky tu permanentne vypisuješ. Že Berdych má herne na Federera, Nadala a Djokoviča :DDDDDDDD

Dám ti jednu nápovedu. Skús si pozrieť Berdychovú bilanciu s hráčmi druhého sledu za B4, teda s Wawrinkom, Čiličom, Raoničom, Nishikorim, Delpom, Ferrerom, Gasquetom, Tsongom, Simonom... S väčšinou ju má zápornú alebo vyrovnanú, tesne vedie akurát s Tsongom a Gasquetom. Dokážeš z toho vydedukovať nejaký záver? Ak by mal problém v hlave s B4, ale herne bol na ich úrovni, tak s tými slabšími hráčmi by si mal predsa vytierať zadok, či nie? Prečo má s nimi súhrnne takisto mierne zápornú bilanciu, keď ich podľa teba herne jasne prevyšuje?
Reagovat
a.magerova
Záporná nebo vyrovnaná bilance podle TP: hráč vs Berdych
Karlovič.....5:3
Del Potro....5:5
Nishikori....6:2
Simon........7:7
Feliciano....8:6
Čilič........6:6
Kyrgios......3:1
Južný........6:6
Ferrer.......9:9
Wawrinka....11:5
Roddick......7:5
Raonic.......6:4
Reagovat
Nola
obers.acky :D

pozor, ale Tomas to ma s Andersonom 12:0, s tym Andersonom, ktory dal skoro dvoch kanarov Nishimu na TM....
Reagovat
Frick
Bodaj by na ATP bolo viac takých Andersonov.
Reagovat
Davor1
Anderson má síce s Berdychom hrôzostrašnú bilanciu, ale rozhodne nie ten Anderson, ktorý dal na TM Nishimu skoro 2 kanárov :D Posledný zápas odohrali spolu už pred 4 rokmi, keď bol ešte Berdych na vrchole a Anderson bol naopak ešte drevený servisman, ktorý nemal ani zďaleka také výsledky a hernú kvalitu, ako posledné 2-3 sezóny. Zaujímalo by ma, ako by vyzeral ich zápas v tejto alebo minulej sezóne... :)
Reagovat
Davor1
Ešte by som tam možno doplnil
Davydenko 9-3
Dimitrov 3-3
Nalbandian 4-1
Soderling 8-4
Ljubicic 3-2
Reagovat
a.magerova
No, koukám, že ten Davyděnko má i o dost víc titulů než Berdych, už jsem skoro zapomněla, jak byl dobrý... a s Rafou je chlapec v plusu 6:5 (podle atpworldtour.com) a to nebyly žádné srandamače, ale 2x finále tisícky (Miami a Shanghai) a oba vyhrál ve dvou setech... samozřejmě vyhrané TM, kde přešel v SF přes Rogera k tomu 3 tisícovky a další tituly...
Reagovat
a.magerova
https://youtu.be/mymzNDj6xdY?t=823
Reagovat
Davor1
Kolja bol skvelý, keď sa mu chcelo. Akurát, že sa mu dosť často nechcelo :D
Ale podľa mňa je dosť podceňovaný, vyhral toho ďaleko viac (myslím kvalitatívne) ako Berdych či Ferrer v tej istej konkurencii, dvakrát vo finále TM. Akurát mu chýba finále Grandslamu, čo by ho určite pozdvihlo ešte o niečo vyššie.
Reagovat
gigin
Toto je nejdůležitější a o všem to vypovídá:

https://www.atpworldtour.com/en/players/fedex-head-2-head/ernests-gulbis-vs-tomas-berdych/g858/ba47

Zbytek jsou plané kecy. Berdych je pánes, tečka.
Reagovat
Marduch
ftipálku, na GS s nim Berdych 2 x 0:3 :D
Reagovat
gigin
Ano GS je pro Tomíka trabl, jas :D
Reagovat
smazaný uživatel
Příteli ty jsi jeden z TOP bajkařů TP. Napsal jsem větu, že se Tomáš dokázal herně vyrovnat BIG3. Ty jsi z toho udělal větu, že má herně na BIG3 a z této pseudo vymyšlené věty sis udělal vlastní příběh vlastně o ničem. Tohle tady miluji ze všeho nejvíce. :D

A ty bilance ti taky trošku ujely viz. koment Magerky. Nevadí, příště to určitě vylepšíš.
Reagovat
EllNino
Vždyť magerka jen doplnila další záporné nebo vyrovnane bilance TB
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, ale Davor to popisuje jako kdyby ta bilance byla podobná té s Nadalem. To je fuk, já každopádně Berdycha tady nehájím, na velké tituly nemá hlavu a mnoho z těch důležitých zápasů podělal. Jinak tenis má koukatelný.

Bohužel co jsem viděl finále TM, tak s nástupem nextgen musíme počítat se stylem, který praktikoval Zverev na Djokoviče. Je to na oko nejhorší, ale nejefektivnější. Pink pink pink
Reagovat
EllNino
vždyť většina nextgen hraje nátlakový tenis, Zverev je spíše výjimka ....
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda, ale jak si myslíš, že se bude jejich hra měnit, když je bude Zverev prášit neúnavnou hrou od BL? Saša má výhodu taky v servisu, takže luxusní servis a Noleho hra od BL, srovná hlavu a bude za chvíli k neporažení. Jeho protivníci pak budou hledat cesty, jak vyhrát a jediná je hrát totéž, co on.
Reagovat
EllNino
Nemyslim si, že bude hrát stejný styl jako Nole
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidime. Finále TM je jeden zapas, kde hrál podobný styl. Možná tomu přijde na chut, nebo taky ne. Otázka co po něm chce Lendl a jak dlouho mu to vydrží. Protože Murray sice vyhrál GS ale taky se solidně odrovnal fyzicky. Což se muže stát i jemu. Lendl své svěřence solidně drti v tréninku
Reagovat
turista
No dokud se Tomášovi Berdychovi dařilo tak ho tady lidi chválili. Momentálně, když ani nemůže ještě hrát tak si tady na něj kdekdo přiloží dobře hořící polínko.
Reagovat
FulnekUltras
pěkně vystiženo
Reagovat
smazaný uživatel
Happy birthday český koník :D

Nikdy nezapomenu, jak kdosi napsal na live, kdyz jsme hrali se Dpanelskem finale a on prohral s Ferrerem (asi), ze cesky konik dojazdil :DDDD
Reagovat
_mp_
Vsichni jak ovce, pry cesky lev, delate z nej nejcestnejsiho frajera, pritom je korupci propleten :D Moc dobre vim, kdy bral uplatek, aby nasledne prohral......
Reagovat
spaniel
Když to neumíš, nesázej...
Reagovat
blixa
:D :D Říkám to pořád, nesázejte, nesázejte, nebo se z toho zblázníte. No, a už je to tady :D
Reagovat
_mp_
Mě nikdy nepodělal :D Nejde mi o to, že mi někdy něco prohrál :D Jen píšu co prostě vím :)
Reagovat
Torn
Že by Štěpánek musel brát úplatky, aby prohrál? :D To si myslim, že u něj nebylo ani nikdy potřeba, on většinou prohral sám.
Reagovat
_mp_
:D Mimo pane :D
Reagovat
Marduch
JPP. Kdy to mělo bejt?
Reagovat
Marduch
jako takle, pred takovymi tusim 10-15 lety mel obdobi s nekolika utkanimi s velice zvlastnim prubehem, ve stylu 6:2, 6:3, 5:1 40:15...5:7, 4:6, 4:6. Docela se o tom v kuloarech mluvilo, casem se na to asi diky jeho hrdemu daviscupovemu vlastenectvi zapomnelo.
Reagovat
_mp_
Zrovna u těchto zápasů, kde hráč prohraje takřka z vyhranýho zápasu, tak nejde určitě o prodej.
Reagovat
Marduch
live sazky nikoli? O co potom teda slo?
Reagovat
_mp_
Normální výpadek hlavy, koncentrace. Ale těžko vysvětlovat, pokud jsi nedržel raketu nikdy v ruce.
Reagovat
Marduch
o co slo v pripade prodeje, ktery mas za hotovou vec..
Reagovat
Marduch
takže měl brát? Nebo zůstaneš na levelu jedna -mp- pani povidala?
Reagovat
_mp_
Ty onane, s tebou se nemusím vůbec bavit :D
Reagovat
Marduch
vis nakonec kulovy trolle, ja to tusil hned.
Reagovat
_mp_
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Reagovat
FandimRF
okurková sezona...asi si začneme už připomínat narozky každýho zkrachovalýho tenisty, chjoo
Reagovat
turista
Radek není žádný zkrachovalý tenista. Hrál dlouho, dobře a udělal pro český tenis hodně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist