'Štastná poražená' Kr. Plíšková je v Linci po čtvrt roce ve druhém kole

9. 10. 2018, 19:14
Aktuality 2
WTA LINEC - Kristýna Plíšková v Linci využila druhou šanci a z pozice lucky losera si poradila s řeckou kvalifikantkou Valentinou Grammatikopoulouovou. Česká tenistka si tak poprvé od července připsala výhru v hlavní soutěži. Ve druhém kole může narazit na krajanku a obhájkyni titulu Barboru Strýcovou.
Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková v Linci začínala v kvalifikaci a proti Rumunce Baraové přerušila sérii pěti porážek. Následně sice nestačila na Rusku Blinkovoou, do hlavní soutěže se však nakonec dostala jako lucky loser místo Slovenky Dominiky Cibulkové, která se odhlásila kvůli zranění ramena.

A štěstí se na šestadvacetiletou Češku v Rakousku usmálo hned dvakrát, neboť los prvního kola jí přisoudil úspěšnou kvalifikantku Valentinu Grammatikopuluovou. Jednadvacetiletou Řekyni, která je 171. hráčkou světa a na okruhu WTA zatím vyhrála jediný zápas.

A Plíšková roli papírové favoritky potvrdila. Během zápasu ztratila jen jednou své podání, zbylých šest brejkbolů odvrátila za hodinu a 17 minut zvítězila 6-4 6-2. V hlavní soutěži vyhrála poprvé od 24. července a podruhé od konce května.

Tehdy si v německém Norimberku zahrála své poslední čtvrtfinále. V Linci o něj svede souboj s třetí nasazenou krajankou Barborou Strýcovou, která obhajuje titul, nebo s Belgičankou Kirsten Flipkensovou.

Čerstvá vítězka čtyřhry v Pekingu Strýcová se s Flipkensovou utká na začátku středečního programu na centrálním kurtu. Současně do soutěže vstoupí i třetí Češka Kateřina Siniaková, která bude čelit Rusce Jekatěrině Alexandrovové.

Nasazenou jedničkou v Linci je Němka Julia Görgesová, dvojkou pak Nizozemka Kiki Bertensová, jež bojuje o start na Turnaji mistryň.

• WTA INTERNATIONAL LINEC •
Rakousko, tv. povrch / hala, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (09. 10. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kr. Plíšková (ČR) - Grammatikopoulouová (Řec.) 6-4 6-2
Giorgiová (5-It.) - Parmentierová (Fr.) 6-3 7-6(4)
Babosová (Maď.) - Vekičová (8-Chorv.) 6-1 6-1
Mariaová (Něm.) - Blinkovová (Rus.) 2-6 6-2 6-3
Larssonová (Švéd.) - Vögeleová (Švýc.) 6-2 4-6 6-4
Schmiedlová (SR) - Ferrová (Fr.) 6-2 6-3
Teichmannová (Švýc.) - Cirsteaová (Rum.) 6-4 6-2
Lapková (Běl.) - Bencicová (Švýc.) 1-6 6-1 6-0
Mladenovicová (Fr.) - Dartová (Brit.) 6-3 6-4
Gasparjanová (Rus.) - Puigová (Portor.) 6-2 skreč P.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Dobry-den
Gratulka ;-)
Reagovat
Ravik
))) obrovská gratulace v druhým kole to koště letí
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist