Vinciová ve finále v Palermu porazila spoluhráčku Erraniovou

14. 7. 2013, 22:29
Aktuality 8
Italka Roberta Vinciová vyhrála domácí turnaj v Palermu. Ve finále překvapivě porazila 6-3 3-6 a 6-3 svoji deblovou partnerku Saru Erraniovou, která je na singlovém žebříčku postavená o pět míst výše, a po úspěchu v polských Katovicích získala druhý letošní titul.
Profily hráčů
Roberta Vinciová

Světové jedničky ve čtyřhře hrály v singlu proti sobě poosmé, přičemž Roberta Vinciová po dvou úvodních výhrách utrpěla pět porážek za sebou.

Dnes však sérii neúspěchů proti šesté hráčce světa především díky lepšímu servisu ukončila. Ve finále zaznamenala sedm es, zatímco Sara Erraniová nepředvedla ani jedno a navíc se dopustila šesti dvojchyb.

V první polovině úvodního setu si obě finalistky navzájem jednou prorazily servis. V sedmém gamu Vinciová odvrátila 5 brejkbolů a když v následující hře využila svůj šestý brejkbol v gamu, dostala se do vedení 1-0. Ve druhém setu ale byla lepší Erraniová, která zvtězila 6-3 a vynutila si rozhodující sadu.

Do třetího setu vstoupila Vinciová skvěle a když vedla 4-0, zdálo se být rozhodnuto. Nejvýše nasazená hráčka turnaje ale nesložila zbraně a soupeřce taky sebrala dvakrát servis. Ten druhý však nepotvrdila a když Vinciová na servisu využila druhý mečbol, mohla začít slavit druhý letošní triumf.

"Dnes jsem hrála hodně dobře," pochvalovala si Vinciová. "Hlavně v prvním setu, v tom druhém se Sara zlepšila a byla lepší. V rozhodující sadě jsem vedla 4-0 a měla spoustu šancí vést už 5-0, ale gam jsem prohrála a začala jsem být trochu nervózní. Nakonec jsem ale vyhrála, takže jsem moc šťastná. Žiji i trénuji tady v Palermu takže vyhrát zde turnaj je fantastické. Vůbec jsem to nečekala, už vůbec ne před finálovým duelem se Sarou, ale předvedla jsem dobrý výkon a povedlo se," dodala vítězka.

Ve finále čtyřhry už včera neuspěly sestry Plíškovy, i když za stavu 1-1 na sety vstoupily do rozhodujícího supertie-breaku velmi nadějně a vedly 4-1 a 5-3. Jednadvacetileté rodačky z Loun bojovaly na okruhu WTA o deblový titul poprvé, s nejvýše nasazeným francouzsko-polským párem Kristina Mladenovicová, Katarzyna Piterová ale nakonec prohrály 1-6 7-5 8-10.

- WTA INTERNATIONAL PALERMO -
(Itálie, antuka, 230.000 dolarů)
nedělní výsledek (14. 07. 2013)

Dvouhra - finále:
Vinciová (2-It.) - Erraniová (1-It.) 6-3 3-6 6-3

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Roberta
si super
nadhera
Reagovat
smazaný uživatel
Mně se finále líbilo, předváděly pěkný antukový tenis.:)
Reagovat
smazaný uživatel
To ti závidím, že ti ten řev nevadí. Já jenom vidím pusu u nadhozu Errani, jak se nadechuje, aby zařvala a je mi blbě.

Tenis to určitě dobrý byl. Tipuju, že hlavně díky Bobině a jejímu jedinečnému bekhandu.
Reagovat
petrulinka
Přesně mi mluvíš z duše. Ta její otevřená pusa při nadhozu mě dokáže pekelně vytočit. A při hře s Klárou řvala, jako by do ní někdo bodal nůž. Ovšem včera, když tak neřvala, se na to dalo dívat a byl to pohledný a zajímavý tenis :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Bobina hrála dobře. Ten bekhend má vymazlený a taky měla dobře Saru přečtenou (hlavně její podání). A i na síti byla lepší a jistější.

Ne, ten zvukový doprovod mi u Sary nevadí.
Reagovat
petrulinka
Nevím, jestli jste si toho někdo všimli, ale zajímavé je, že ten neskutečný řev, které jindy obě předvádí u každého zápasu (Errani asi větší), tak ten včera nebyl. Čili tady to je pro mě jasný důkaz toho, že to hráčky dělají schválně, aby znervózněly soupeřky, jenže včera hrály proti sobě kamarádky, tak si zřejmě nechtěly dělat naschvály. Takže pokud zase někde budou hráčky tvrdit, že to dělají automaticky, že si to ani neuvědomují, tak jim to určitě nebudu věřit. Je vidět, že když se chce, tak to jde i bez řevu. A to když Sára hrála proti Kláře, tak to byl řev neskutečný.
Reagovat
LukasH
Je to tak. To Sářino Héééé, uahéééé mi leze na nervy, ostatně mi to vadí i u prvních 3. hráček světa, ačkoli Serena to dost eliminovala, takže je vidět, že se to dá. Neřeknu u náročných míčů nebo vypjatých situacích, ale ony řvou u každého, i lehkého úderu.
Reagovat
smazaný uživatel
ja jsem se spise vsimla zajimavosti, ze ac elitni deblistky, dokazou si E+V zahrat finale v singlu - aniz bych Palermo nejak precenovala.. ;-) Nejsem jejich skalni, ale stripky ze zapasu, ktere jsem videla, mi ke vsemu nabidly chytry technicky cihlovy tenis, prikladne nasazeni, zaujeti, navic Bobina skvele podavala. Naopak z prvniho Sary vykouzlila i stopbal.. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist