10 výher v řadě! Alexandrovová udolala Kuděrmetovovou a obhájila titul v Hertogenboschi

18. 6. 2023, 17:50
Aktuality 19
Jekatěrina Alexandrovová (28) vyhrála v Hertogenboschi znovu po roce všech pět zápasů a obhájila na nizozemském pažitu loňský triumf. V ruském derby po téměř třech hodinách přemohla 4:6, 6:4, 7:6 Veroniku Kuděrmetovovou (26) a získala svůj celkově čtvrtý titul. Její krajanka si naopak zhoršila bilanci ve finále turnajů WTA na 1:5 a více než dvouleté čekání na druhou trofej neukončila.
Jekatěrina Alexandrovová (© AFP)

Jekatěrina Alexandrovová nedokázala na ani jednom z 12 předchozích letošních turnajů porazit více než tři soupeřky, ale na oblíbené trávě v Hertogenboschi ožila a do finálového utkání nastupovala se sérií devíti vítězství a 18 vyhraných setů v tomto dějišti.

Bývalá světová šestnáctka využila na nizozemském pažitu snadného losu a po cestě do závěrečného kola potkala jedinou kolegyni z TOP 100 žebříčku, konkrétně 71. ženu pořadí Aljaksandru Sasnovičovou v semifinále. O šňůru vyhraných setů proti krajance Veronice Kuděrmetovové sice přišla, ovšem zápasovou neporazitelnost se jí protáhnout podařilo.

Proti Kuděrmetovové, kterou tady porazila také v loňském semifinále, ale dlouho tahala za kratší konec, dokonce se dostala do manka setu a brejku. Ztracený servis ve druhé sadě si však vzala zpět a po srovnání stavu na 1:1 na sety se momentum otočilo.

Zápas mohla ukončit mnohem dříve, za stavu 5:4 nicméně mladší z Rusek vytáhla na mečbol vynikající servis, stejný scénář se opakoval o dva gamy později a i třetí hrozbu se jí podařilo zlikvidovat. Alexandrovová dokonala vítězství až v jednoznačné zkrácené hře, tie-break vyhrála snadno 7:3.

Statistiky zápasu Alexandrovová - Kuděrmetovová

Alexandrovová narazila ve třetím finále po sobě na nasazenou jedničku, loni v Hertogenboschi přehrála Arynu Sabalenkovou a v Soulu Jelenu Ostapenkovou. Rodačka z Čeljabinsku žijící v Praze je čtvrtou hráčkou, které se podařilo v tomto dějišti triumfovat více než jednou, a to po Justine Heninové (2001 a 2010), Tamarine Tanasugarnové (2008-09) a Coco Vandewegheové (2014 a 2016). I svou čtvrtou trofej má z podniků WTA 250.

• WTA 250 HERTOGENBOSCH •
Nizozemsko, tráva, 259.303 dolarů
nedělní výsledky (18. 6. 2023)
• Dvouhra - finále •
Alexandrovová (4-) - V. Kuděrmetovová (1-) 4:6, 6:4, 7:6 (7:3)
• Čtyřhra - finále (sobota) •
Aojamaová/Šibaharaová (3-Jap.) - Hrunčáková/Mihalíková (SR) 6:3, 6:3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
fandorin78
Ach jo, zase tady někdo trollí. Proruské kecy místo debaty o tenisu. Z ceho na na Rusku jsou ti lidi tak odvázaní, nechápu. Byl jsem tam mockrát a žít bych tam nechtěl. Zápas to byl vyrovnaný a kvalitní. Škoda, že travnatá sezóna je tak krátká.
Reagovat
elsky
smile je to zbytečné a už i dost otravné- z obou stran.
Reagovat
IngStavinoha
hráček ze země, jejíž jméno se dnes mezi "lepšolidmi" kdekdo bojí nejen prostě uvést, ale i zmínit v nějaké pozitivní souvislosti, natožpak dokonce naznačovat, že by vůči ní mohla existovat nějaká hlubší komunikační linie na bázi elementárního vzájemného respektu, porozumění a oboustranně výhodných vzájemných vztahů - a kolikrát k takové dočasné veřejné anomálii v zatuchlém pragocentrickém rybníčku úplně stačí jeden starej Kolář, štědře sponzorovaný z míst, odkud už nejméně deset let nic dobrého nevzešlo...

proto Vjéčnaja sláva Vjelíkoj Rasíji !!!!!

smilesmilesmile
Reagovat
EllNino
Hele, proč ty jsi vlastně ještě nezměnil občanství? Jakoby byl by to celkem logický krok, člověk by neměl žít v zemi, ve které není spokojen ...
Reagovat
IngStavinoha
být doma nutně neznamená být se vším spokojen
Reagovat
EllNino
jo, v pořádku, jen mě to zajímalo ...
Reagovat
hanz
Pokud zde (v ČR) nejsi spokojen, šup tam, kde budeš. Třeba v Rosiiji nebo v S. Koreji.
Reagovat
IngStavinoha
ČR je jen momentální státní epizoda ;-)
Reagovat
hanz
Každé státní zřízení je v historii jen epizoda.
Reagovat
frenkie57
To jsi řekl opravdu moc pěkně.(bez ironie)
Reagovat
A211
Rus se dožívá cca 67 let velmi slabé.
Reagovat
Enterprise
Tak nějak to měla i rodina Alexandrové a proto už víc jak 15 let žijí v našem malém českém rybníčku plném "lepšolidí" smile
Reagovat
Petra86
Ale když mluví česky má velmi silné akcent.
Reagovat
horska.kraslice
Nemá.
Reagovat
Titan
smilesmile
Reagovat
elsky
Humáč koment, a to nejsem žádnej ukrofil.
Reagovat
frenkie57
to nakonec urvala. Bylo to pěkné, důstojné finále, velmi vyrovnané.smile
Reagovat
magnus
Výborne finále, ktoré prinieslo kvalitný tenis dvoch sympatických hráčiek. Napokon vyhrala Ekaterina, ale aj Veronika bola výborná.smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist