10 zápasů, 10 výher. Samsonovová před US Open dobyla i Cleveland

27. 8. 2022, 22:43
Aktuality 2
WTA CLEVELAND - Ljudmila Samsonovová před US Open, kde bude v 1. kole soupeřkou Sáry Bejlek, vyhrála oba své přípravné turnaje. Po Washingtonu ovládla také Cleveland, kde v dnešním finále přehrála 6-1 6-3 Aliaksandru Sasnovičovou a získala třetí titul.
Ljudmila Samsonovová

Ljudmila Samsonovová v dubnu ve Stuttgartu porazila Karolínu Plíškovou a tři hodiny trápila suverénní Igu Šwiatekovou. Od té doby se jí ale přestalo dařit a z osmi zápasů vyhrála jediný.

Po návratu na beton ale ožila a v přípravě na US Open porazila všech deset vyzývatelek. Tři týdny po triumfu ve Washingtonu nenašla přemožitelku ani na dalším podniku WTA 250 v Clevelandu, kde navíc neztratila ani set.

Ve finále 23letá rodačka z Oleněgorsku přehrála v prvním vzájemném střetnutí 6-1 6-3 Aliaksandru Sasnovičovou a také svůj třetí finálový duel přetavila v triumf. Poprvé se radovala loni na trávě v Berlíně.

Další soupeřkou Samsonovové bude v prvním kole US Open 16letá Češka Sára Bejlek, která se v New Yorku poprvé kvalifikovala do hlavní soutěže grandslamu.

28letá Sasnovičová hrála finále turnaje WTA počtvrté v kariéře a opět na tvrdém povrchu. Ani tentokrát ale premiérový titul nevybojovala.

• WTA 250 CLEVELAND •
USA / Ohio, tv. povrch, 251.750 dolarů
sobotní výsledky (27. 08. 2022)
• Dvouhra - finále •
Samsonovová (Rus.) - Sasnovičová (7-Běl.) 6-1 6-3
• Čtyřhra - finále •
Melicharová-Martinezová/Perezová (2-USA/Austr.) - Kruničová/Danilinová (4-Srb./Kaz.) 7-5 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
makro99
Tak bod cislo 1 v ramci plánu na prodlouzeni vitezne serie S.B. se vydaril, Ludmila predvedla rychly a presvedcivy triumf.. Ted by mohl paddy aktualizovat ten seznam favoritek, kurz 18 by Ludmile urcite slusel :)
Reagovat
Pavol
Ľudmila je určite jedna z vyvolených ktorá pôjde ďaleko.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist