11. den na Roland Garros: Bitva dne mezi Nadalem a Söderlingem

1. 6. 2011, 10:20
Previews 84
Třetí rok po sobě na sebe na pařížském grandslamu narazí pětinásobný šampion Rafael Nadal s Robinem Söderlingem. Švédský hráč je jediným tenistou, který Španěla na French Open dokázal porazit, a tak dnešní souboj slibuje napínavou podívanou.
Rafael Nadal - Robin Söderling

Rafael Nadal v Paříži odehrál 43 zápasů a 42 z nich vyhrál. Jedinou porážku mu v roce 2009 v osmifinálovém kole připravil Robin Söderling. A právě s o dva roky starším Švédem se čtyřiadvacetiletý Španěl utká v dnešním čtvrtfinále.

Rodák z Mallorky sice Söderlinga od té doby už porazil na betonu, na trávě i v loňském finále French Open, dnes však musí být na pozoru. Švédský tenista v přípravě na druhýgrandslam sezony sice nebyl ani jendou v semifinále, až na jednu výjimku ale vždy ve čtvrtfinále narazil na elitní soupeře. A na Roland Garros za poslední dva roky prohrál jen ve finále.

Jak Nadal, tak Söderling na letošním French Open měli problémy jen v úvodním kole. Od té chvíle už postupují bez ztráty setu. "Od začátku turnaje se zlepšuji, ale můžu hrát ještě lépe. S tím, co momentálně předvádím, tenhle turnaj nevyhraju. Občas udělám příliš mnoho chyb za sebou," řekl Nadal po výhře ve 4. kole nad Ljubičičem.

Zápas dne začne na centrálním kurtu zhruba v 16:00 hodin.

Už včera se rozhodlo o první semifinálové dvojici, kterou vytvořilo hvězdné duo Federer - Djokovič. Poslední semifinalista tak vzejde ze souboje Andyho Murrayho s jediným nenasazeným čtvrtfinalistou Juanem Igneciem Chelou

Argentinský přemožitel Lukáše Rosola se do čtvrtfinále grandslamového turnaje dostal vůbec poprvé v kariéře. Brit usiluje o první semifinále na pařížské antuce. Právě Murray Chelu na French Open vyřadil na předchozích dvou ročnících. Jihoameričan vyhrál jediný ze sedmi vzájemných zápasů - před pěti lety na Australian Open.

O první grandslamové semifinále bude ve dvouhře žen bojovat Victoria Azarenková. Jednadvacetiletá Běloruska od začátku turnaje patří k favoritkám na titul, na velkých turnajích ale byla vždy maximálně ve čtvrtfinále. Dnes ji čeká Číňanka Na Li, s níž má nelichotivou bilanci 1-3, na antuce se však potkají poprvé.

O premiérovém semifinále sní také třiadvacetiletá Němka Andrea Petkovicová. V cestě jí dnes stojí Maria Šarapovová, jež v Paříži naopak bojuje o zkompletování sbírky grandslamových titulů. Ruska s Petkovicovou prohrála na letošním Australian Open, další dva vzájemné zápasy ale vyhrála.

Poprvé v semifinále grandslamového turnaje si dnes zahrají české deblistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká. O finále se utkají s dvojicí Vania Kingová a Jaroslava Švedovová, které spolu na grandslamech ještě neprohrály; loni vyhrály Wimbledon i US Open a zatím se úspěšně drží i v Paříži. Začátkem sezony v Melbourne kvůli zranění Švedovové nestartovaly. 

Americko-kazašská dvojice se objevila už na 15 turnajích, vyhrát ale dokázala 'jen' zmíněné dva grandslamy. Jejich kouzlo na podnicích 'velké čtyřky' se dnes pokusí ukončit poslední české naděje v soutěži.

- FRENCH OPEN -
program středečních zápasů (01. 06. 2011)

Kurt Phillipa Chatriera (začátek ve 14:00 hodin):
Li Na (6-Čína) - Azarenková (4-Běl.)
Nadal (1-Šp.) - Söderling (5-Švéd.)
Kingová/Švedovová (3-USA/Kaz.) - Hlaváčková/Hradecká (ČR)

Kurt Suzanne Lenglenové (začátek ve 14:00 hodin):
Šarapovová (7-Rus.) - Petkovicová (15-Něm.)
A. Murray (4-Brit.) - Chela (Arg.)
Mirzaová/Vesninová (7-Ind./Rus.) - Huberová/Raymondová (4-USA)

Kompletní program

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

84
Přidat komentář
VlS
Prostě minulý rok byla jeho hra daleko pestřejší a zábavnější. Letos je to nějak slabší. 24 winners za 30 gamů je málo, bylo to především čekání na Sodovi chyby (po pravdě nebylo většinou - hlavně v druhém setu dlouhé) a ne vlastní tvořivá vítězná hra, jakou minulý rok Rafa hrál. Myslím si, že tahle hra nebude stačit ani na Federera ani na Djokoviče a dost možná ani na Andyho. Připadá mi, že Rafa hraje turnaj od turnaje s menší šťávou.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim co porad mate s lonskou lepši Nadalovo urovní...! pokud si dobre žive pamatuji, tak prave loni to Rafael chtel urvat jako nikdy jindy ( asapon to řikal )po nezdařené 2009, a nervozita z neho jen stříkala...viz absolutne vyrovnany zapas s Almagrem. Co jsem videl dnes - bylo uchvatné, na pokraji dokonalosti a statisticky vyjímečné. Uvedomte si poroboha, ze kvalitni zapas, nemusi byt vždy PĚKNÝ vy teoretický tupci ! Kazdopadne Rafael je ve final
Reagovat
W.G.M.
To sice chtel, ale byl mnohem jistejsi... Asi je to jen nejaky zensky sesty smysl, ale dle meho nazoru proste letos nehraje v pohode a moc titulu neziska, pokud se nejak jeste nezvedne.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud by hrál tak jak 1. set, tak by na něj Andy v plné formě měl. Jenže Murray zatím hraje špatně, standartně na své antukové poměry z let minulých. V Monte-Carlu hrál dobře, kdyby navázal na ten výkon proti Nadalovi, mohl by na nějaký ten set pomýšlet.
Reagovat
smazaný uživatel
...nehral v pohode...ale dnes uz Ano ! doporucuji si přemítnout lonske final se Soderling a opatrnost Rafaela je tam k nepřehlednuti
Reagovat
W.G.M.
Tohle bude tezke nejak objektivne probrat, protoze ja vychazim ze svych subjektivnich pocitu, ktere proste nedokazu popsat ani zduvodnit. Je to, jak jsem napsala, takovy sesty smysl. Uplne stejny pocit jsem z Rafy mela prave v roce 2009 po cela ta 3 kola, v nichz se na RG prezentoval...

Asi se mi tu bude kazdy smat, protoze to neni nic teoretickeho, podlozeneho dukazy, ale ja za to proste nemuzu :-), je to muj oblibeny hrac, videla jsem hodne jeho zapasu a rekla bych, ze mam i na takovehle veci cich...
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě teda jak Nadal, tak Soderling hráli v loňském finále lépe než dnes. Nadal hrál velmi slušně ve druhém setu, ale to byl Söderling hodně tragický, takže je otázkou, jakou to má vypovídací hodnotu. První set mohl Soda, navzdory tragickému začátku, klidně i srovnat, popř. otočit, kdyby ovšem byl schopen líp returnovat. Jestliže zahraje do kurtu zhruba jen jeden return ze tří, to se pak těžko vyhrává podání soupeře. A podotýkám, že ty chyby z returnu nebyly způsbeny tím, že by nadal vté době až tak skvělě podával, nýbrž spíše tím, že Soderling se snažil hrát ty returny skoro až k lajnám a pravidelně ty lajny míjel.
Reagovat
Matti
hlavně RAfa nechal iniciativu na Robinovi. Sám nic nevymýšlel, neútočil ani z forehandu(jen zřídka zaútočil)spíše jen občas vytáhl fantastický úder, když byl zatlačen do úzkých. Na síti se neobjevil snad ani jednou. Vím, nehraje tam často, ale občas si někdy takhle pomohl ve výměnách, ale teď na Frech open snad ani jednou. Prostě mi u něj chybí agresivita a sebejistota těch jeho úderu.
Reagovat
smazaný uživatel
W G M : ale ja ti ten pocit neberu. Take nejsem přesvědčeny v případnem final ani proti Federer...že ho přejede

Matej : Zapas Švycar-Monfils mi take nepřišel kvalitní ( Francouz az tragicky, mozna větrem ) A přitom z Federera naopak číší síla !! Rozluštění tajenky bude zveřejněno v neděli
Reagovat
smazaný uživatel
prijemne naruseni zdejsiho maskulinniho prostredi :-) Mame proste tendenci - diky povestnemu sestemu smyslu? - si cloveka vymyslet uplne jineho, nez skutecne je. :-) Rikam tomu psat svuj "Alexandrijsky kvartet" (Durrell).
Ja mam presvedceni zde na RG=RF! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja jsem zase po dnešku nabyl přesvědčení, že v příp. finále RF vs RN Fedexe Rafa přes jeho backhand dá! jinak k dnešnímu utkání: Nadal hral hooodně defenzivně, ale vycházelo mu to, tak neměl důvod to měnit, o5 dal několik famózních úderů. Ale jako fanoušek Rafy taky cítím, že se trochu trápí, ale dnes to už bylo celkem dobré, snad se to bude zlepšovat až do finále, kde by s touhle taktikou na djokera narazil!
Reagovat
VlS
Pokud Federer vyhraje SF, tak si myslím že vyhraje, protože mu narostou Křídla, zatím co se Rafa začne bát.

Všichni tři nebo čtyři chlapi na špici rankingu mají skvělou fyzičku, umí technicky všechno téměř dokonale, rozdíly v účinnosti úderů jsou minimální a ať dělá kdo chce co chce, nejlíp u všech úderů vypadá Federer. Rozdíly ve výsledcích jsou o pohodě v hlavě. Vezmi si, jak Rafa (ještě v pohodě) smázl Tomáše po prohraném setu - prostě ho umlátil. Dneska se snad Robina bál, agresivita, odhodlání, víra v úspěch, to bylo všechno někde na odpočinku. Nejsilněji působí Djokovič a je otázka, jak dlouho mu ta pohoda vydrží.
Je mi jedno, kdo RG vyhraje, mí oblíbení hráči jsou už venku (Tomáš, David Ferrer, Tsonga - zásadně nefandím superfavoritům) Ale postavení nového rekordu mi připadá zajímavé a přál bych si, aby byklk ten nový rekord ustaven. Kdyby ho byl schopný ustavit někdo jiný než Nole, tak bych byl asi radši, ale není. Takže to teď přeju Nolemu.
Reagovat
smazaný uživatel
ale no tak BYL by to hezky zarez (do pazby dejin?), ale ja jsem asi snilek, predstavuju si kazdy rekord ve velkem stylu - tenisove i lidsky a Roger se mi z moznych kandidatu "hodi" nejvic do mlyna. I kdyz posoudit a snad trochu objektivne, muzu jen jeho tenis, samozrejme. Nole, ackoliv famozni, je v mych ocich porad jen "rychlokvaska". A je to zvlastni, ale naucila jsem se mit rada Rafu, prave ted, kdyz je v utlumu tenisove, zraje lidsky, ale uvedomuju si, ze vlastne nikdy, ac uz se mu darilo sebevic, za celou karieru neudelal nic "chucpe", je to rovnej a skromnej kluk. Asi. A mladsi nez Roger. Tomu preji jeste par velkych uspechu a pak at "pise dejiny" Rafa. No a pokud mu to Andy, DelPo, Nole (ci kdo?) po zasluze prekazi, taky se s tim nejak vyrovnam :-)
Reagovat
W.G.M.
Mrzi me to velice, ale Rafovi teda letos na ten titul zrovna neverim...Opravdu hraje bez stavy, jeden se strachuje o kazdy fiftyn. Trosku jsem si vzpomnela na slova jeho strycka pronesena v rozhovoru po lonskem RG... Ze si mysli, ze Rafa uz timhle kolotocem zacne byt brzy unaveny (preci jen, uprimne, me by to teda asi nebavilo, cely zivot takhle na cestach, jako kocovnici, takovy stereotyp...).
Reagovat
VlS
No nebyl to zrovna extratenisani z jedný strany. Rafa není zdaleka v loňské fazóně, a měl kliku, že pro Soderlinga to platí úplně stejně. Takové nějaké opatrné, bez nápadu, bez jiskry. Nevím, jestli to mohl způsobit vítr, ale neřekl bych, že ve třetím setu byl nějak silný.
Ze zápasu Andyho s Chelou jsem viděl jen pár gamů na konci , takže těžko hodnotit. Možná může mít Rafa v Semi velikej problém, jestli Andy zopakuje výkon z prvního setu v Monte Carlu
Reagovat
W.G.M.
Jo, bylo to nemastne neslane, par vymen zajimavych bylo, jinak jsem se celkem nudila a dokonce u toho obcas nahledla do knizky ci sem na TP pro pripad, ze by tu byly najake zajimave komentare (mimochodem se to tu hodne zlepsilo posledni dobou, je tu klid, zadne nadavky, velice zajimave rozbory...). Vetrem to podle me nebylo, jelikoz Rafu mam celkem nakoukaneho, tak vim, ze se s nim neco deje. Proste vyzaruje takovou vnitrni nestabilitu (ostatne to neni nejake tajemstvi, rekl to ostatne sam), nepohodu... asi je uz fakt otravenej.
Reagovat
VlS
Není to o tenisu, ale není tvůj Nick zkratka firmy kde děláš? Možná, že bych tě osobně znal :-)
Reagovat
W.G.M.
ano, je... bojim se zeptat, kdo jsi :-).
Reagovat
VlS
No, možná se občas potkáváme mimo ČR na jednáních
Reagovat
W.G.M.
Tak to se pravdepodobne nezname :-), ja urcite na zadna jednani nejezdim :-), takovou pozici nemam.
Reagovat
VlS
Tak máme asi společnou známou HB, ale víc netřeba
Reagovat
W.G.M.
Ano, to mame, jinou HB v ramci firmy neznam :-). I kdyz ja s ni spolupracuji zridka, obcas poskytnu nejakou lingvistickou radu :-). Pekny zbytek dne :-)
Reagovat
VlS
Tak to vypadá, že Andy má s Chellou plno starostí a nebude to nijak lehká procházka.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale opět se dnes potvrzuje, co je tohle za slabou éru, pomineme-li první čtyři hráče na žebříčku. V 90. letech i hráči na chvostu desítky, popř. níže často bojovali se hráči postavenými kolem 1. až 3. místa jako lvi a často to byly pěkné zápasy a někdy vyložená dramata. Příklad za všechny: Sampras vs. Corretja, UO 96, Sampras vs. Korda, Wimbledon 97, Agassi vs. Martin, UO 1999 (Todd Martin tehdy nebyl ani v první desítce a přesto zahrál skvěle a vedl 2:1 na sety proti dobře hrajícímu Agassimu ve finále). Michael Chang ve finále US Open 96 celkem jasně prohrál se Samprasem, ale přesto bojoval jako lev, rval se o každý míček a odvedl své aktuální maximum.

To, co dnes hraje Soderling (a zčásti to platí i pro včerejší výkon Monfilse), to je proti tomu dost odstrašující. Smutný pohled.
Reagovat
smazaný uživatel
Vec relatívna. Buďto nazveme slabá éra, alebo dominancia. Dominancia je spôsobená kvalitou. Ale ono je to tak vskutku relatívne, že to ani nejde rovnocenne zrovnávať.

Na druhú stranu keď si zoberieme členov prvej desiatky - Melzer, Monfils, Fish, Berdych ? Tak je to obrovský rozdiel oproti Nadal, Djokovic, Federer.
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda. V minulosti taky bylo více specialistů (např. na antuku - A. Mancini, E. Sanchez, A. Gomez), kteří na oblíbeném povrchu pořáželi žebříčkovou špičku.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady se když můžete podívat na to, kdo byl na konci roku v první desítce od r. 1994 do r. 2010. Roky 1994 až 1996, to byla velmi silná éra a první desítka byla velmi vyrovnaná. Od roku 1997 se to začalo zhrošovat.
http://www.tennis28.com/rankings/point_totals_year.html

Třeba 1994:

1. Sampras
2. Agassi
3. Becker
4. Bruguera (měl ten rok slušné výsledky i na hardu)
5. Ivaniševič
6. Chang
7. Edberg
8. Berasategui (jediný slabý článek v top 10, neb tam byl výlučně díky výsledkům na antuce)
9. Stich
10. Martin

S výjimkou Berasateguiho a zčásti Bruguery mimo antuku šlo očekávat pěkné a poměrně vyrovnané zápasy mezi kterýmikoliv hráči z této první desítky. V druhé desítce pak nebezpeční hráči typu Kafelnikova, Ferreiry, Couriera, Rosseta, Medvěděva, Krajicka, Mustera, Kordy, Larssona.

Jistě, že dominance dnešní top 4 je zčásti dána jejich velmi kvalitní hrou, ale řekl bych, že z větší části je to způsobeno tím, že ostatní hráči ze širší špičky jsou (relativně) podstatně méně kvalitní než průměrný hráč top 20 v roce 1994 (= samozřejmě, že jsou asi rychlejší a mlátí do míče tvrdějš, ale já to mluvím o jakémsi "přirozeném potenciálu").
Reagovat
VlS
Otázka je, jestli se dnešní první trojka zbytku tak utrhla dopředu, nebo jestli se ten zbytek tak utrhl dozadu. To je námět na mnoho nikam nevedoucích debat, protože to nejde změřit žádnou objektivní metodou.
Možná proto mě víc baví WTA než ATP i přesto, že objektivně je tenis v ATP v obrovském náskoku.
Uvidíme tak během tří až pěti let, jak se rozložení sil změní (nebo nezmění), možná že až současná první trojka přestane hrát bude situace vyrovnanější. A nebo taky ne, sledovat tenhle vývoj je docela zábava, pokud se u toho člověk nevyčerpává emocionálními šoky spojenými s iracionálním fandovstvím jednomu člověku až za hranice reality.
Reagovat
smazaný uživatel
mozna byl ten prirozeny potencial hracu uplne na stejne urovni, ale materialy raket, micu, technologie povrchu, metodika, vyziva, nasledna pece o hrace....... Kdo se komu utrhl a proc a o kolik, je dalsi otazka, to je pravda.....Jo a snazim se byt objektivni, subjektivitu zminuji na vlaknu dole :-)
Reagovat
smazaný uživatel
mozna byl ten prirozeny potencial hracu uplne na stejne urovni, ale materialy raket, micu, technologie povrchu, metodika, vyziva, nasledna pece o hrace....... Kdo se komu utrhl a proc a o kolik, je dalsi otazka, to je pravda.....Jo a snazim se byt emocialne nevycerpana, objektivni, subjektivitu zminuji na vlaknu dole :-)
Reagovat
smazaný uživatel
pardon, pri sledovani vsech tech streamu, ano, Brozi :-), mi to tu uletava jaksi...
Reagovat
smazaný uživatel
dokoukla jsem si sice Rafu, ale omylem odeslala a 2x! nedopsanou myslenku. Ze materialy a moznosti dnes stiraji rozdily mezi prumerem a talentem a proto ten opticky rozdil oproti minulosti a vubec.......
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu upřesňuji: nechme teď stranou přirozený talent atd., ale přijde mi, že tehdy ti hráči širší špičky měli lepší mentalitu a byli to větší bojovníci.

Nicméně ještě že ti opravdu špičkoví hráči, co mají dnes tak obrovský náskok před ostatní, jsou dnes aspoň tři. Představte si, že bychom měli třeba jen Djokoviče a druhým nejlepším hráčem by byl Söderling a tato situace by trvala třeba čtyři roky. Za takových okolností by bylo možno očekávat, že by Djokovič klidně mohl vyhrát kalendářní gradnslam čtyřikrát za sebou!!! Totéž samozřejmě platí, kdybychom místo Djokoviče dosadili Federera nebo Nadala. Hrůza pomyslet. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tedy, v pripade toho Noleho receno tvymi slovy: "Nejhorší možná varianta" = v mých očích.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal je zatím šíleně pasivní.
Reagovat
tito
Ale zraje jak víno :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zčásti ano, ale vděčí za to silně Söderlingovi a jeho neschopnosti.
Reagovat
Matti
Ano souhlas. Soda hraje hodně špatně, ikdyž Rafa má občas záblesky, ale je hodně pasívní nicméně zatím to na švéda stačí.
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes překvapila mladá hráčka Diana Šumová (WC), když v prvním kole porazila sedmou nasazenou Irinu Buryachok (UKR) 2-6, 7-5, 6-3.

Diana je ročník 1994:
http://www.protenis.cz/clanky/tag/Diana-%C5%A0umov%C3%A1
Reagovat
smazaný uživatel
Soda zatím hraje velmi mizerně, Nadal slušně.
Reagovat
smazaný uživatel
No tak konečně Soda začal aspoň trochu hrát -- jednou Nadala breaknul, takže už prohrává "jen" 2:3 (jeden break dole).
Reagovat
smazaný uživatel
3:4. Nechci malovat čerta na zeď, ale Nadal je zatím dnes rozhodně porazitelný.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska bude na centr kurtu hrat lucie a andrea.Doufám že vyhrají at je tam porad naka čská stopa
Reagovat
VlS
Lopata, před nedávnem jsi tu psal, že Petra nic nevyhraje, tak co se divíš?
Reagovat
smazaný uživatel
Před zápasem s Kvitovu sem tu psal že Na Li má životní formu a nějaký šašek si dovolil odporovat. Přizná se kdo to byl? ubožák.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, ale životní formu nemá, na letos i loni na AO hrála ještě lépe. Ale hlavně, k názoru, že má životní formu, jsi nemohl opodstatněně dojít na základě jejího zápasu s Cristeou a to byl hlavní důvod, proč se ostatní čtenáři (včetně mě) proti tvému výroku ohradili. Ani proti Kvitové nehrála v životní formě: hrála sice velmi dobře, ale už jsem ji viděl hrát i líp.
Reagovat
smazaný uživatel
takže ty budeš odporovat i nadále??? to snad není pravda!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Máš nějaké smysluplné protiargumenty vůči tomu, co jsem napsal? Viděl jsi Na Li letos v Melbourne proti Azarence, Petkovičové či Strýcové? Tam hrála opravdu ještě podstatně lépe, dtto první set s Kim ve finále.

A loni na AO hrála výtečně, sehrála i extrémně vyrovnaný zápas se Serenou Williams v semifinále.
Reagovat
smazaný uživatel
Matej, nerozčiluj se. Špičce WTA chybí dlouhodobě stabilní výkony. Ještě včera jeden slovenský čtenář na adresu Maruny a Vikiny prohlásil, že "dve momentalne najlepsie hrajuce tenistky (!) sa stretnu pravdepodobne v semifinale, zasluzene (!) by bolo asi finale Azarenky so Sharapkou".
Tu Číňanku jsi odhadnul dobře, já jsem věřil siréně (ne že bych fandil). Kéž by měli všichni takový nadhled jako ty. Je úžasné, jaké reakce může vyvolat nevinná poznámka k Rožérovi.
Reagovat
smazaný uživatel
28 stupňů východně: Astra 2B
BBC (stream-1), frekvence 12440 MHz, symbolrate 27500, polarizace V, parabola 60 cm

19 stupňů východně: Astra 1L
Eurosport DE, frekvence 12226 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, parabola 60 cm

7 stupňů východně: Eutelsat W3A
TRT HD, frekvence 10845 MHz, modulace DVB-S2 QPSK, FEC 5/6, symbolrate 30000, polarizace H, parabola 80 cm

5 stupňů západně: Atlantic Bird 3
France 2, frekvence 11590 MHz, symbolrate 20000, polarizace V, parabola 60 cm
Reagovat
smazaný uživatel
Jak na Djokoviče částečně ukázal Del Potro. Hrát trpělivě a ke konci výměn na hraně rizika. Djokovič nemá tak tvrdé ani přesné winnery jako např. Nadalito nebo Soderking, tudy by mohla vést cestička. Fedex by rovněž mohl zkusit varianty s náběhama na síť, což nezkoušel už pěkně dlouho, myslím že to hrál často hlavně ve svých začátcích, vyzkoušet Noleho z prohozů atd. možností je hafec.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom jedna poznámka: v zápase s Del Potrem dělalo Djokvičovi problémy zejména to, že bylo těžké přijít na to, jak proti Del Potrovi hrát, protože on se dobře pohyboval, výtečně podával a jeho bekhend není podstatně slabší než forhend. Čili je hrozně obtížné -- pokud se Del po nevyhází sám -- přijít na to, jak na něj vlastně hrát.

Z tohoto pohledu bude zápas s Federerem jiný, protože tam je strategie jasná: masírovat tvrdými míči jeho bekhendový roh a tvrdě zakončovat do forhendového rohu.
Reagovat
smazaný uživatel
Střetnutí Djokoviče s Federerem mi připomíná fotbalovou rivalitu mezi Barcelonou a Realem Madrid

Real-Federer: Kdysi vyhrával všechno, ale soupeři už jsou lepší

Barcelona-Djokovič: Kam přijede tam vyhraje
Reagovat
smazaný uživatel
Mě to zase připomíná střet mezi nacistickým německem a bolševickým ruskem.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dnes som si v stávkovej trošku zariskoval :

Azarenka, Sharapova, Soderling, Chela a Lacko (challenger). :-)

Risk je zisk, tak sa vraví, nie ? :-)

/dal som to už do iného článku omylom, sorry za spam/
Reagovat
smazaný uživatel
Šarapovová momentálně vypadá, že vyhraje bez problémů. první set kanár.

Ale Azarenka a Söderling, to je hodně velkej risk. Chelu ani nekomentuju, nevěřím tomu, že uhraje víc než jeden set.

S kým hraje Lacko?
Reagovat
smazaný uživatel
Lacko hrá s Ebdenom (168), na tráve. S tou Azarenkovou som možno urobil chybu, až teraz som videl tvoj tip (Na Li 2:0, 2:1), dokonca bol na Číňanku lepší kurz, uvidíme zatiaľ 5:5.

MaSha vyhrala 6:0 prvý, teraz už 2:0 v druhom.

Soderling to bol len taký "ciťák", Nadal hrá dosť zle - za to môže možno aj veľa turnajov odohratých v plných porciách.

Chela - spolieham sa na Murrayho členok, keďže hral len včera, a viem čo to je hrať s výronom.
Reagovat
smazaný uživatel
Na Li právě vyhrála první set 7:5, a to ani nehrála nějak extra skvěle (zejm. na returnu). Na Li se může ještě hodně zlepšit omto zápase, kdežto u Azarenky si nejsem jist, zda je schopna hrát výrazně lépe než hraje. Na Li je holt schopná ji přehrát a přetlačit od základní čáry.
Reagovat
smazaný uživatel
Veď to ksakru, sypem si popol na hlavu :-) Tieto ženy proste raz neviem odhadnúť, budem to musieť prekonzultovávať, inak na RG sa tento rok dalo pekne zarobiť, napr. Rosol mi pomohol s kurzom myslím okolo 6/1 :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No vida, Na Li porazila Azarenku celkem s přehledem 7:5, 6:2. Když hraje dobře, je prostě lepší než Azarenka, bez ohledu na to, že na žebříčky je níže. To samé platí pro Petru Kvitovou, která kdyby předevčírem porazila Na Li, zřejmě by dnes bez problémů porazila Azarenku též.
Reagovat
smazaný uživatel
Čo už, nevadí, teraz by ma mohol potešiť aspoň Soder, ostatní ma už viac menej netrápia.
Reagovat
smazaný uživatel
Vtipné je, že zápas na Li vs. Azarenka trval cca stejnou dobu, jako Šarapovová vs. Petkovic, ačkoliv skóre znělo zcela jednoznačně: 6:0, 6:3. Ale bylo tam dost shod atd.
Reagovat
smazaný uživatel
No, včerejší tipy dopadly vysloveně katastrofálně, ale já nevzdám. :-)

Na Li vs. Azarenka 2:0 nebo 2:1 (pokud bude mít Na Li pomalý začátek).

Šarapovová vs. Petkovicová

Tady máme hned dvě neznámé:

1/ podá Andrea dobrý výkon, anebo bude hrát ve čtvrtfinále mdle, podobně jako s Na Li na AO?

2/ Zlepší se výrazně výkon Mashy oproti předchozím zápasům na RG? Pokud by totiž hrála cca stejně jako s Radwanskou, nedivil bych se, kdyby jí Petkovicová porazila.

Každopádně když obě budou hrát slušně, vyhraje nejspíše Šarapovová.
Reagovat
smazaný uživatel
Nadalovy čopy versus Soderlingova kladiva... Robin rozhodně není bez šancí na vítězství zápasu.
Reagovat
taffer
"Nadalovy čopy"? Snad topspiny ne?
Reagovat
smazaný uživatel
topčopy - to je novinka. takove udery letaji jen z novych raket nove firmy TopČop
Reagovat
smazaný uživatel
No, jsem to zvědav. To bude pro Nadala velmi důležitý test. Věřím, že tentokrát Soda uhraje aspoň jeden nebo dva sety.
Reagovat
smazaný uživatel
soda dostane sodu
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím, jestli projde, myslím, že Murrayho udělá bez větších problémů. Kurz na Sodu je stejný jako na vítězství Federera proti Nolemu :-)
Reagovat
VlS
Matěji, je pěkný, že píšeš věřím. Podle mě jsou možný scénáře dva, buď to bude jasnej zápas 3:0 pro Rafu, protože ten bude namotivovanej jako blázen a Soda taky není nijak extrémně psychicky odolný a dokáže jít pěkně dolů, nebo to bude boj. Pokud to bude boj, tak je to otevřené a Soda může i vyhrát. Nejmíň pravděpodobné je, že Soda vyhraje 3:0.
Reagovat
smazaný uživatel
No, ještě lepším slovem než "věřím" by v daném kontextu bylo "doufám". To přesněji vystihuje můj dojem ze Söderlinga a jeho výkonů proti hráčům top 5 během posledního roku (od vítězství nad Federerem na loňském RG).
Reagovat
Matti
viděl jsem Soderlinga ve 3 setu se Simonem a musím říct, že tam byl dost špatný. Příliš často se zbytečně vyhodil a nebýt toho, že Simon ,,panikařil,, tak šli do 4 setu a zápas pak mohl vypadat jinak. Snad Rafa ještě vylepší svůj (zatím) nestandardní výkon a Robina s přehledem dá.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako já možná budu fandit Nadalovi, aby po boji vyhrál, poněvadž nejhorší možná varianta by byla, kdyby Djokovič prohrál s Federerem a ve finále pak hrál se Söderlingem (nebo Murrayem, i když třeba by tentokrát podal lepší výkon než ve švých předchozích finálových zápasech).
Reagovat
smazaný uživatel
"Nejhorší možná varianta" = v mých očích.
Reagovat
smazaný uživatel
myslim ze toho sa bat nemusis....rad by som sa mylil ale djoker fedexa sfukne vcelku easy...
Reagovat
smazaný uživatel
Já se toho nebojím (tedy ne že by to nebylo možné, ale jsem celkem optimistický), ale "jistota je jistota".
Reagovat
tito
:). Všiml jsem si, že musíš vysvětlovat a obhajovat některé své subjektivní názory....Každopádně k zápasu- byla by velká škoda k dalšímu průběhu turnaje, kdyby to Rafa dnes nezvládl. Doufám že vyhraje. Taky doufám, že Roger nesloží zbraně a když nevyhraje, tak alespoň urve dva sety. Nicméně v souvislosti s tímto zápasem jsem vzpomenul na finále TM 2003. Ve skupině Andre uhrál s Rogerem jeden set a já se bláhově těšil na finálovou bitvu. Ve finále jej Roger nekompromisně přejel... Ale je pravda, že Andremu tehdy bylo 33. Tak uvidíme. Každopádně vzhledem k tomu, že je v tomto zápase " outsider " budu fandit jemu.
Reagovat
tito
Rogerovi
Reagovat
Matti
myslím, že Rafa je schopen to urvat vůli a bojovnosti proti komukoliv, ikdyž se mu nedaří herně. Jen proti Djokovi ne. Takže věřím, že bude už hrát jen líp a líp, ať je alespoň nějaká naděje pro případné finále(samozřejmě se tam ještě musí dostat). No za chvíli už začne řežba s Robinem.
Reagovat
smazaný uživatel
Musím ale teda říct, že úplně nechápu, v čem přesně spatřuješ souvislost mezi dvěma výhrami Federera nad Andrem na TM 2003 a pátečním zápasem mezi Djokovičem a Nadalem. Nebo to měla být paralela s nějakým jiným zápasem, který se bude hrát na RG?
Reagovat
tito
Mezi Djokovičem a Federerem. Je to spíše takové přání, aby odstupující lídr zahrál jak v dobách největší slávy ale vše zůstane jen v rovině přání a očekávání. Věk a nastupující nová generace jsou neúprosné.
Reagovat
smazaný uživatel
Opravuji chybu: pátečním zápasem mezi Djokovičem a FEDEREREM. :-)
Reagovat
VlS
Možná že , kdyby Rafa prohrál dnes se Soderlingem, tak by částečně ubyla Nolemu motivace, protože v žebříčku by tím už dnes Rafu předběhl,(v takovém případě by Rafa spadl na 10430 bodů a Nole by měl bez ohledu na výsledek SF a F 12 025) takže budu přát Rafovi.
Pokud Nole vyhraje RG, bude mít 13.305 bodů, což je možná taky rekord.
Reagovat
smazaný uživatel
neboj, od vcera jsem v klidu, kdyz jde o pouha subjektivni a statisticky :-) nepodlozena prohlaseni! To jen vcera jsem se lekla, ze jde o pravdu. Protoze subjektivnich tvrzeni je tolik co subjektu, ale pravda je jen jedna. Lisime se ovsem mirou jejiho poznani :-)
Nooo, jinak dnes predpokladam, ze i nevyrazny Rafa vyhrou ve trech setech Noleho motivaci moc nenarusi :-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist