13. den v Paříži: Djokovič sehraje očekávaný šlágr s Alcarazem, o finále se poperou také Ruud se Zverevem

9. 6. 2023, 05:00
Previews 213
V rámci 13. hracího dne letošního ročníku French Open se rozhodne o tom, kdo bude bojovat o titul v nedělním finále. V semifinále dojde na očekávaný šlágr mezi největším favoritem Carlosem Alcarazem a dvojnásobným šampionem Novakem Djokovičem, který útočí na rekordní 23. grandslamovou trofej. O druhé místo ve finále se utkají loňský finalista Casper Ruud a Alexander Zverev.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Semifinále mužů •
Alcaraz (1-Šp.) - Djokovič (3-Srb.) | PREVIEW LS | Court Philippe-Chatrier (14:45 SELČ)
Ruud (4-Nor.) - Zverev (22-Něm.) | PREVIEW LS | Court Philippe-Chatrier (17:30 SELČ)


Carlos Alcaraz (1.) - Novak Djokovič (3.) | Court Philippe-Chatrier (14:45 SELČ)
Už po zveřejnění losu se očekával semifinálový šlágr mezi největším favoritem Carlosem Alcarazem a dvojnásobným šampionem Novakem Djokovičem, který v Paříži útočí na rekordní 23. grandslamovou trofej. A papírové předpoklady se naplnily. Za sebou mají jediný vzájemný souboj, loni v semifinále na antuce v Madridu zvítězil nejtěsnějším rozdílem v tie-breaku rozhodujícího setu španělský supertalent.

Dvacetiletý Alcaraz si jediné předchozí grandslamové semifinále zahrál loni na US Open, kde to dotáhl až k titulu, a potřeboval s domácím Francesem Tiafoem všech pět setů. V semifinálových duelech má rodák z El Palmaru skvělou úspěšnost 13:6, navíc vyhrál 11 z posledních 13 a letos pět ze šesti. V historii French Open najdeme sedm různých španělských vítězů. Kromě se 14 triumfy nejúspěšnějšího hráče turnaje Rafaela Nadala se v Paříži radovali Juan Carlos Ferrero (Alcarazův kouč), Albert Costa, Carlos Moyá, Sergi Bruguera, Andrés Gimeno a Manuel Santana.

Šestatřicetiletého Djokoviče čeká už 45. grandslamové semifinále. V této fázi disponuje vynikající úspěšností 33:11 a od začátku sezony 2015 v ní uspěl v 19 ze 20 případů, jedinou výjimkou je pětisetová prohra s Dominicem Thiemem právě na French Open v roce 2019. Jeho bilance je vysoce pozitivní i v semifinálových utkáních na nejvyšším okruhu obecně (130:47). Za poslední rok to má v bojích o finále 7:1, nezdar zapsal jen v tom posledním v únoru v Dubaji proti rozjetému Daniilovi Medveděvovi. Rodák z Bělehradu je jediným srbským finalistou i šampionem French Open, kde si může zahrát finále již posedmé.

 

Jejich předchozí souboj byl velmi těsný. Alcaraz zabíjel na rychlejší antuce v Madridu mnoho míčů a nic ze své palebné síly od té doby neztratil. S největší pravděpodobností tak bude diktovat tempo většiny výměn a do nějakých delších se asi nebude chtít pouštět. Minimálně z rakety Španěla bude nejspíše k vidění i nespočet kraťasů. Mladší z aktérů je díky fantastickým letošním výsledkům i formě favoritem na postup.

Djokovičovy zkušenosti by se ale v žádném případě neměly podceňovat. Srb je mnohými označován za nejlepšího hráče všech dob a dle svých slov nechá na kurtu úplně všechno, aby postoupil. A není divu, protože vítěz tohoto duelu bude ve finále proti Casperovi Ruudovi, nebo Alexanderovi Zverevovi favoritem na triumf.

Majitel 22 grandslamových vavřínů si bude muset připravit co možná nejlepší obranu a najít způsob, jak Alcaraze ve výměnách přechytračit. V žádném případě si nemůže dovolit pomalejší vstup do zápasu jako ve čtvrtfinále s Karenem Chačanovem. Zajímavostí je, že na letošním French Open zvládl všech pět tie-breaků a v ani jednom neudělal jedinou nevynucenou chybu. Pokud by tak došlo na zkrácenou hru, mohly by se misky vah přiklonit na stranu Djokoviče.

Tip na vítěze: Carlos Alcaraz

Aktuální forma
Alcaraz naskočil kvůli zranění do sezony až v polovině února, ale i tak se řadí k nejlepším hráčům dosavadního průběhu tohoto tenisového roku. Pochlubit se může famózní bilancí 35:3 a jen na jednom z osmi turnajů neprošel alespoň do semifinále. Na kontě má už čtyři triumfy a ještě další jednu finálovou účast. Antukové jaro zahájil tím nejlepším možným způsobem, a sice úspěšnou obhajobou v Barceloně i na Masters v Madridu. Debut na římském Masters překvapivě zakončil ve třetím kole, když neuhrál set se skvěle hrajícím kvalifikantem Fábiánem Marozsánem.

Cesta turnajem
V Paříži zatím ve fenomenální letošní formě pokračuje a dosud ztratil jediný set. Postupně si poradil s Flaviem Cobollim, Tarem Danielem (čtyři sety), Denisem Shapovalovem, Lorenzem Musettim a předloňským finalistou Stefanosem Tsitsipasem.

Historie na French Open
Na French Open startuje počtvrté a každou účastí dosáhl na lepší výsledek. Po nezdaru v kvalifikaci před třemi lety prošel do třetího kola ročníku 2021 a loni vypadl coby jeden z největších favoritů ve čtvrtfinále.

Carlos Alcaraz - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Madrid,  Barcelona, Indian Wells,  Buenos Aires (T);  Rio de Janeiro (F);  Miami (SF)
Největší úspěchy na antuce: Madrid, Barcelona, Buenos Aires (T); Rio de Janeiro (F)
Bilance: 35:3
Bilance z posledních 10 zápasů: 9:1
Bilance na antuce: 25:2
Bilance proti hráčům TOP 10: 5:0 (kariérní 17:9)
Bilance v semifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 1:0)
Bilance v semifinále: 5:1 (kariérní 13:6)
Grandslamy: Australian Open (-)

Carlos Alcaraz - French Open
Kariérní bilance:
11:2
Nejlepší výsledek: semifinále (2023)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Bilance v semifinále: 0:0
Generálka: Barcelona (T), Madrid (T), Řím (3K)
Cesta turnajem: Cobolli (6:0, 6:2, 7:5), Daniel (6:1, 3:6, 6:1, 6:2), (26) Shapovalov (6:1, 6:4, 6:2), (17) Musetti (6:3, 6:2, 6:2), (5) Tsitsipas (6:2, 6:1, 7:6)

Aktuální forma
Djokovič měl nejlepší možný vstup do sezony. Po generálce v Adelaide nenašel přemožitele ani na Australian Open, úvodní grandslam roku ovládl už podesáté a 22. grandslamovým vavřínem dorovnal rekord. V následujících měsících se však trápil, v Dubaji přišel o sérii 20 vítězství a přípravu na French Open rozhodně neměl ideální. V Monte Carlu i Banja Luce ztroskotal i vinou zranění lokte už na druhém protivníkovi. Výkonnostně si mnohem lépe vedl v oblíbeném Římě, kde prohrál třísetové čtvrtfinále s Holgerem Runem.

Cesta turnajem
V Paříži vyhrál všech pět tie-breaků a nepovolil set Aleksandarovi Kovacevicovi, Mártonovi Fucsovicsovi, Alejandrovi Davidovichovi ani Juanovi Pablovi Varillasovi. Ve čtvrtfinále s Chačanovem měl pomalejší začátek a poprvé prohrál set, ale pak začal dominovat.

Historie na French Open
V areálu Rolanda Garrose hraje už podevatenácté a ve druhém týdnu chyběl pouze v letech 2005 a 2009. Už počtrnácté za sebou je minimálně ve čtvrtfinále a pařížský major v minulosti dvakrát vyhrál.

Novak Djokovič - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Australian Open,  Adelaide 1 (T);  Dubaj (SF)
Největší úspěchy na antuce: French Open (SF)
Bilance: 25:4
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na antuce: 10:3
Bilance proti hráčům TOP 10: 3:2 (kariérní 243:109)
Bilance v semifinále grandslamů: 1:0 (kariérní 33:11)
Bilance v semifinále: 2:1 (kariérní 130:47)
Grandslamy: Australian Open (T)

Novak Djokovič - French Open
Kariérní bilance:
90:16
Nejlepší výsledek: triumf (2016, 2021)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Bilance v semifinále: 6:5
Generálka: Monte Carlo (OF), Banja Luka (ČF), Řím (ČF)
Cesta turnajem: Kovacevic (6:3, 6:2, 7:6), Fucsovics (7:6, 6:0, 6:3), (29) Davidovich (7:6, 7:6, 6:2), Varillas (6:3, 6:2, 6:2), (11) Chačanov (4:6, 7:6, 6:2, 6:4)


Casper Ruud (4.) - Alexander Zverev (27.) | Court Philippe-Chatrier (17:30 SELČ)
Casper Ruud i Alexander Zverev stále čekají na svůj první grandslamový triumf. První jmenovaný bude mít možnost si druhým rokem po sobě zahrát finále French Open, druhý se zase do semifinále antukového majoru probojoval ve třetím ročníku po sobě. Poprvé se potkávají mimo tvrdé povrchy, ve vzájemné bilanci vede 2:1 Zverev.

Čtyřiadvacetiletý Ruud přetavil obě předchozí semifinále na grandslamových akcích v postup, loni v areálu Rolanda Garrose přehrál Marina Čiliče a o pár měsíců později na US Open si poradil s Karenem Chačanovem. V obou případech uspěl ve čtyřech setech. V semifinálových bojích má celkově bilanci 16:12 (na antuce 12:10 a letos 1:1), nicméně z posledních 17 jich 13 vyhrál. Rodák z Osla je jediným norským finalistou v historii antukového podniku velké čtyřky, v loňském souboji o titul nestačil na Rafaela Nadala.

Šestadvacetiletý Zverev to má v grandslamových semifinále 1:4, dosud se radoval pouze po obratu z 0:2 na sety proti Pablovi Carreňovi na US Open 2020. V těch dalších padl po bitvě s Dominicem Thiemem, Stefanosem Tsitsipasem a Novakem Djokovičem a loni v tomto dějišti vzdal Rafaelovi Nadalovi. Jeho celková bilance v semifinále je 30:24, poslední čtyři a obě letošní prohrál. Posledním německým finalistou French Open a jediným v open éře je Michael Stich, který v roce 1996 nestačil na Jevgenije Kafelnikova.

Zápas je naprosto otevřený. Ani jeden z aktérů nemá nejlepší formu, ale oba dokonale využili selhání větších favoritů na postup do finále. Pro Ruuda je antuka jeho jasně nejlepším povrchem, Zverev je ale zase větším talentem a má na kontě mnohem více úspěchů. Ruud zvládl obě předchozí grandslamová semifinále, Zverev to v nich má 1:4, ovšem ve třech případech padl až po velké bitvě a v tom posledním loni na French Open si přivodil ošklivé zranění kotníku a vzdal. Němec má katastrofální úspěšnost 1:12 s hráči TOP 10 na grandslamech. Otázkou je, zda ho tato mizerná statistika bude psychicky nějak limitovat, protože v posledním takovém dohraném souboji porazil loni v tomto dějišti Carlose Alcaraze. Letos prohrál všech šest zápasů s TOP 10.

Tip na vítěze: Casper Ruud

Aktuální forma
Ruud má za sebou parádní sezonu, během níž hrál dvě grandslamová finále a byl jedinou výhru od postu světové jedničky. V té letošní ovšem absolvoval 11 turnajů a pouze na dvou z nich dokázal porazit více než jednoho soupeře, jmenovitě po cestě za triumfem v Estorilu a ještě na Masters v Římě, kde skončil v semifinále na raketě Holgera Runeho. Na poslední akci v Ženevě dohrál už ve čtvrtfinále, neobhájil titul a přišel o sérii 17 vítězství na švýcarské půdě.

Cesta turnajem
Přesvědčivý není ani v Paříži. Eliase Ymera přehrál snadno, ale pak ztratil set s Giuliem Zeppierim i Zhizhen Zhangem. V osmifinále sice nepovolil set svému poslednímu přemožiteli Nicolásovi Jarrymu, ovšem ve druhém i třetím doháněl manko brejku. Ve čtvrtfinále měl celkem štěstí, že Holger Rune našel svou hru až na začátku třetího dějství. Skandinávské derby vyhrál ve čtyřech setech.

Historie na French Open
Hlavní fázi hraje pošesté a do druhého týdne se poprvé probojoval až loni, kdy schytal ve finále výprask od Rafaela Nadala.

Casper Ruud - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Estoril (T);  Řím (SF)
Největší úspěchy na antuce: Estoril (T); Řím (SF)
Bilance: 21:11
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na antuce: 16:5
Bilance proti hráčům TOP 30: 1:2 (kariérní 38:44)
Bilance v semifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 2:0)
Bilance v semifinále: 1:1 (kariérní 16:12)
Grandslamy: Australian Open (2K)

Casper Ruud - French Open
Kariérní bilance:
18:5
Nejlepší výsledek: finále (2022)
Loňský výsledek: finále
Bilance v semifinále: 1:0
Generálka: Monte Carlo (OF), Barcelona (OF), Madrid (2K), Řím (SF), Ženeva (ČF)
Cesta turnajem: E. Ymer (6:4, 6:3, 6:2), Zeppieri (6:3, 6:2, 4:6, 7:5), Zhizhen Zhang (4:6, 6:4, 6:1, 6:4), Jarry (7:6, 7:5, 7:5), (6) Rune (6:1, 6:2, 3:6, 6:3)

Aktuální forma
Zverev si loni v semifinále právě na French Open ošklivě zranil kotník a sezona pro něj skončila. Na kurty se vrátil letos a na první solidnější výsledek dosáhl postupem do semifinále v únoru v Dubaji. Následně střídal osmifinálovou účast s vypadnutím hned s prvním protivníkem na turnaji a stabilnější formu našel až v posledních týdnech, kdy prošel do osmifinále v Madridu i Římě a do semifinále v Ženevě. Do Paříže nepřijel s nijak dobrou letošní bilancí 16:14, na antuce 8:5.

Cesta turnajem
Po cestě do osmifinále ztratil jediný set, po Lloydovi Harrisovi a Alexovi Molčanovi narazil na Francese Tiafoea a světovou dvanáctku přehrál ve čtyřech setech. V osmifinále si snadno poradil s chybujícím Grigorem Dimitrovem a ve čtvrtfinále porazil ve čtyřech setech senzaci turnaje Tomáse Martína Etcheverryho.

Historie na French Open
V hlavní soutěži startuje poosmé a šestým rokem po sobě postoupil do druhého týdne. Jeho maximem je právě semifinále, které hrál i v posledních dvou letech.

Alexander Zverev - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Ženeva,  Dubaj (SF)
Největší úspěchy na antuce: Ženeva (SF)
Bilance: 21:14
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na antuce: 13:5
Bilance proti hráčům TOP 10: 0:6 (kariérní 42:54)
Bilance v semifinále grandslamů: 0:0 (kariérní 1:4)
Bilance v semifinále: 0:2 (kariérní 30:24)
Grandslamy: Australian Open (2K)

Alexander Zverev - French Open
Kariérní bilance:
28:7
Nejlepší výsledek: semifinále (2021-23)
Loňský výsledek: semifinále
Bilance v semifinále: 0:2
Generálka: Monte Carlo (OF), Mnichov (2K), Madrid (OF), Řím (OF), Ženeva (SF)
Cesta turnajem: Harris (7:6, 7:6, 6:1), Molčan (6:4, 6:2, 6:1), (12) Tiafoe (3:6, 7:6, 6:1, 7:6), (28) Dimitrov (6:1, 6:4, 6:3), Etcheverry (6:4, 3:6, 6:3, 6:4)

FRENCH OPEN 2023 - PROGRAM 13. HRACÍHO DNE
• COURT PHILIPPE-CHATRIER • (od 11:00 SELČ)
1. vozíčkářky
2. Alcaraz (1-Šp.) - Djokovič (3-Srb.) / nejdříve ve 14:45 SELČ
3. Ruud (4-Nor.) - Zverev (22-Něm.) / nejdříve v 17:30 SELČ
• COURT 14 • (od 11:00 SELČ)
4. Camus/Hrazdil (Austr./ČR) - L. Sciahbasi/Vulpitta (It.)
Kompletní program
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

213
Přidat komentář
Amputace
Djokovičovi gratulace (i když se to tradičně neobešlo bez divadla). Skutečně jsem nečekal, že po té slabé antukové přípravě bude schopen takového výkonu proti hráči s momentálně nejlepší formou. Hrál, co potřeboval, kdežto Carlos byl extrémně přemotivovaný. Moc jsem mu přál, aby RG vyhrál. Právě on by se mi jako nástupce Nadala na tomto turnaji moc líbil. Nicméně se zdá, že fyzička a náchylnost ke zraněním bude tou největší slabinou, kterou bude jeho mimořádně komplexní pojetí tenisu vykazovat.
Reagovat
Pe3k
Myslíš to divadlo co tady předváděli fandové Nadala? smile
Reagovat
Ereinion
Alcaraz prostě zaplatil začátečnickou daň, ještě nikdy takovej zápas nehrál (včetně minulého USO), ten hype byl obrovskej, taky to na 1. setu bylo vidět...

Je třeba připomenout, že letos už je to min. potřetí, co Carlos měl problémy s křečema nebo s něčím podobným, prohrál takhle zápas s Norriem a se Sinnerem...nicméně je mu teprve 20, Djokovič na tom ve 20 taky nebyl fyzicky moc dobře. Herně na to Alcaraz má, teď ještě zapracovat na fyzičce a asi taky na tom, co brát za doplňky
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, souhlas. Tohle chce poladit, jinak je to superkomplexní hráč se obrovským potenciálem. U těch mladých talentů bývám zdrženlivý, nechápal jsem třěba hype kolem FAA, ale tohle je jiná liga. Má v sobě něco z Rogera, Rafy i Novaka...
Reagovat
Ereinion
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Evergreen - antiDjokerové nastoupili a žhaví klávesnice smilesmilesmile
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
jackiec
Nevím nějak tomu nerozumím, neměl by 20letý hráč překonat křeče a hoblovat po rozmasírovani naplno? kolikrát tu čtu jak někoho chytly křeče a normálně hrál a vyhrál...
Reagovat
Stan_Borowitz
To nebyla obyčejná křeč, to bylo vidět. Vypadalo to, že půlka těla prostě řekla "dost", nejdřív ruka a pak noha, skoro jako by tam nervy přestaly posílat ty správné signály. Takový reset z přetížení.
Reagovat
srnecek
Škoda, že viacerí fans (je jedno,z akého "tábora") nie sú schopní (ochotní) sa trochu povzniesť nad nepriazeň "tenisového osudu". Rypnúť si - budiž. Ale aj to sa dá s noblesou, vtipom, slušne. Dehonestovať, nadávať, zhadzovať - to len dotyčný vystavuje svoje vlastné vysvedčenie. Na čo je to dobré....
Nole - veľká gratulka!
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
moc hezky napsáno smile smile
Reagovat
IngStavinoha
smilesmilesmile
Reagovat
NovacekTP
smile Novakovismile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
Ereinion
Jako upřímně nikdo se po tomhle nemůže divit, že Djokovič je nejmíň oblíbenej z BIG3...řvát tam po každým druhým míčku, když je na druhé straně zraněnej soupeř smile btw kdyby byl v Alcarazově kůži, tak by to ani nedohrál, ale normálně to skrečnul, jak už jsme viděli v minulosti několikrát
Reagovat
Herbert_Hoover
smilesmilesmile

bálkánský homo habilis
Reagovat
NovacekTP
to chce vakcínu a uleví se ti.smile
Reagovat
IngStavinoha
smilesmilesmile
Reagovat
Martan1
Nevím co máte všichni proti vakcínám. Co byste asi dělali kdyby si nechal Novak dát taky.To by pak za nějakou jeho případnou porážku mohla vakcína?
Reagovat
IngStavinoha
celý vtip je v tom, že Novak si ten globálně tlačený sajrajt dát prostě nenechal smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Na Eurosportu zápas komentoval nějaký bývalý špičkový český tenista a ten ta úplně jasně vysvětlil, jak jsou tyhle kecy mimo.
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
Ereinion
Hm, a co říkal? Pochybuju že by Fedex tam takhle řval, no ale každý jsme jiný a to je právě ono...Djokovič prostě ten řev asi potřeboval, aby se udržel ve 100% koncentraci, to ale neznamená, že se to publiku musí líbit
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně tak, jde o tu koncentraci, to tam říkal. To Novakovo řvaní samozřejmě spoustu lidí irituje, včetně mne, ale každý má něco. Rafa měl ty iritující rituály, které působily jako záměrné zdržování. Fanoušky si tím taky nezískal, ale potřeboval to, aby nevypadl z koncentrace.
Reagovat
Kozoroh
Srbové jsou zkrátka horkokrevnější a temperamentnější než Švýcaři, no. smile
Reagovat
Kozoroh
smile
Reagovat
JohnB
Ultron vyuka
Reagovat
IngStavinoha
;-))) smile
Reagovat
Pavol
To hovorím sám sebe. Ten záver som nepochopil. No ale nová skúsenosť. Tak prehra ide za hlavu a začíname ako ten fénix bez popola. Ten už mám vysypaný na hlave. smilesmilesmile
Reagovat
NovacekTP
smile Byla by to nuda, kdyby byl neporazitelný.
Reagovat
smazaný uživatel
Uhekaný namyšlený opičák dostal sodu nebo-li klepec.
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Zato ty musíš bejt vzor ctnostismilesmile
Reagovat
bIbec
Nole je v 36 fyzicky odolnější jak 20 letej týpek.

Jj "štěstíčko"
Reagovat
com
hlavne ze mel v prvnim setu MTO, ale pak to tam sazel jako by mu nic nebylo smile
Reagovat
Liverpool22
Nole už se soustředí jen na GS + příští rok OH - to bude hlavní priorita smile
Reagovat
turista
Myslím, že mu ještě jde o to překonat milník 100 vyhraných titulů. Bude statistický GOAT, což nesnižuje postavení Nadala a Federera. Všichni tři jsou svým způsobem GOATi.
Reagovat
bIbec
Bylo by hezké, kdyby se povedl ten kalendářní GS.

Mladík už to není, může se stát ledacos, ale pořád má člověk pocit, že MŮŽE.
Reagovat
Stan_Borowitz
smile Moc hezky řečeno, to samé jsem tvrdil někdy před lety, když měl ještě Roger solidní náskok před Rafou. GOAT je skupina hráčů, podle mne do ní patří Laver, Borg, Djokovič, Federer a Nadal.
Reagovat
turista
Souhlasím.
Reagovat
Ereinion
no ve 20 Djokovič běžně skrečoval na GS...sám má dobrou fyzičku až tak od 23
Reagovat
bIbec
Na fyzičce se dá určitě hodně zapracovat a zlepšit po dvacítce, to je pravda.

To nic nemění na tom, že častá zranění není "smůla" a dobrá fyzická kondice není "štěstí".
Reagovat
Herbert_Hoover
Super zápas no smilesmile Djoko se ted bude bušit do hrudi a zpívat balkánské nacionalistické písně celou noc
Reagovat
JohnB
Kozorohu, napis nejaky post poradny, at se Herbert sebeuspokoji u toho
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
NovacekTP
smilesmile
Reagovat
IngStavinoha
;-)))))))))))))))))))
Reagovat
uztoje
Co mu vlastne je? Kdyz vim ze jsem ko tak na to kaslu a koncim zrovna. No pekne to zkusil okecat... smile
Reagovat
Mantra
si to dělá trochu těžší do budoucnaa. ASI BUDE muset vyhrát 24 SLAMů smilesmilesmile
Reagovat
JohnB
Herberte, doufam, ze ses sam. Takovyho ubrecenyho fakana bych nepral snad ani Shopaholic Adelsmile
Reagovat
Herbert_Hoover
Nee mám přítelkyni a dvě děti a přítelkyně teda nesleduje tenis, hrajeme aktivně squash ale když viděla jednou nějaké jeho záznamy tak říkala "co to je? ten je nesympatický až to bolí"
Reagovat
uztoje
Ti žádná neřekne, ten je krásnej a jak bych ho potkala, hned bych ho ojela a šla od tebe...
Reagovat
Herbert_Hoover
Moje žena je mojí ženou protože není primitivní, tím se vysvětluje zbytek..smile
Reagovat
Herbert_Hoover
Přesně tak, nejde o to, že někdo fandí Rafovi, ale že Djokovičovi prostě nejde fandit, přát mu nic, vždy je to prostě nesympatický komik, faker..
Reagovat
JohnB
nebul furt
Reagovat
Stan_Borowitz
Hele, loni se Rafovi ve vyrovnaném zápase zranil Zverev, letos Novakovi Alcaraz, takže to mají na štastné postupy v semifinále RG 1:1...
Reagovat
Herbert_Hoover
Stane, víš že tě respektuju..jsi jedním z mála lidí, kteří tu fakt zachovávají klidnou hlavu a mají trefné názory..

Ano..máš pravdu, to byl taky otevřený zápas, ale tohle je jiné, ten zápas pokračoval a mě prostě štve jak se Djoko hecuje když vidí že soupeř je tak na 20% svého fyzického výkonu..
Reagovat
IngStavinoha
tuhle virtuální schízu nikdy nepochopím ;-)))
Reagovat
Herbert_Hoover
Ale chápu pointu..

Asi jsem zklamaný, čekal jsem od toho zápasu víc, i kdyby měl vyhrát Nole, tak tenhle průběh mě prostě naštval..ve dvaceti letech mít tyhle problémy je prostě k naštvání, zvlášť když víme co je Carlos schopen zahrát za pekla na antuce a jak je všemi pasován na nového Rafana
Reagovat
Stan_Borowitz
Taky jsem rozčarovaný, do té doby to byl skvělý zápas a připadalo mi, že Carlos začíná získávat převahu. Myslím ale, že to nebude nic vážného, prostě se utavil. Je mu teprve 20, poučí se z toho, Djokovič s tím měl v začátcích kariéry taky problémy.
Reagovat
street4
přesně, odebral bych mu všechny trofeje
Reagovat
Alien
Tobě z toho hráblo, ne?
Reagovat
Herbert_Hoover
Djokobitch by se hecoval i kdyby jeho soupeř kulhal..
Reagovat
com
smile Doufam, ze ho Ruud ve finale da smile
Reagovat
jackiec
Ruud je jelito, na Srba nemá nic čím by ho porazil.
Reagovat
Herbert_Hoover
Bohužel jedině Zverev ale ani ten ne, ve finále ho nedá už nikdo..ale Zverev by mohl dát set
Reagovat
Mantra
neměl včera nick Afternoon??smilesmile
Reagovat
makro99
no právě si říkám, že by tady nemusela být celá diskuse k tomuhle top sledovanýmu zápasu zaneřáděná jedním sprosťákem... to je jak včera u Karolíny :/ moh by to dnes admin vyřešit o něco rychleji...
Reagovat
Pe3k
ne
Reagovat
street4
herberte, není nic trapnějšího, než chovat se jako zhrzená školačka
Reagovat
yenda1
A šašek Kosovskej se bude tvářit jak ho to bolí u srdíčka tahle výhra. Možná i slzu uroní.
Reagovat
turista
Rafafans soptí všichni. Mají odsud 14 pohárů a je jim to málo.
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
yenda1
Opakuji. Potřebuji uvést do děje. Co s tím má společného Nadal, připadně jeho fans. Nadal je "mrtvej". Jak to souvisí se Srbským náckem, polodementní opicí z balkánu?
Reagovat
Herbert_Hoover
smile
Reagovat
Pe3k
Herbert je fanda Nadala
Reagovat
NovacekTP
smilesmile
Reagovat
Herbert_Hoover
Přesně, to je největší falešník
Reagovat
ladinec
Šašek jsi ty
Reagovat
Kozoroh
Carlos je po křečích poloviční. :-/
Reagovat
Herbert_Hoover
to vůbec nevadí, to vaše hovado bude stejně řvát po zápase jak kdyby porazilo Rafu v top formě
Reagovat
Pe3k
nezvládáš smile
Reagovat
NovacekTP
smile je zralej na mRNA vakcínu.
Reagovat
Patik
ved je to fuk..rozky lacnejsie nebudu.
Reagovat
turista
smile
Reagovat
turista
Nezvládáš! Nole se výkonnostně trápil od února do června. To je dost dlouho. Navíc je to teprve SF co se hraje. Pokud to tady vyhraje byla by to hezká náplast na ty neúspěchy a za ta červivá a plesnivá jídla co musel konzumovat v detenčním zařízení u protinožců před rokem a půl.
Reagovat
Herbert_Hoover
Když si hrál na rebela což vlastně dělá celou svou kariéru, vytírá si prdel s publikem a pak se diví že mu nikdo nefandí tak co s ním..znal pravidla... bud se podvolí nebo ne..ale když se hráč zraní je to něco jiného úplně krista
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak Zverev se vloni taky zranil v semi s Rafou...
Reagovat
Herbert_Hoover
Řvi si jak chceš ty blázne..dnes to máš zadarmo a můžeš se bít do hrudi jak jsi porazil krista spasitele smile
Reagovat
JohnB
Vcera to brecel Afternoon, dneska tu mame Hoovera smile
Reagovat
Herbert_Hoover
Vždyť je radost sledovat Carlose když je u úderů..to je symfonie..
Reagovat
turista
Úporný boj pokračuje dál. Ale Rafafans se projevují nesportovně. Holt smiřte se s tím, že šlachovitý somatotyp hráče je pro výdrž tělesné schránky výhodnější než muskulární. Navíc Novak nemá zatím nic vyhráno. Je to 22:22. A Váš favorit vydržel do 36 let, t.j.o dva roky delší dobu než Tomáš Berdych, jehož tenisová kariéra probíhala celkem ve zdraví.
Reagovat
turista
Carlos těch titulů tady pravděpodobně vyhraje několik. Budoucnost bude jeho.
Reagovat
Herbert_Hoover
To jsou hovna tohle když je o goat titul, Carlos nikdy nevyhraje 23 grandslamů..alibistické kecy. Moc dobře víš o co jde..a že Carlos je lepší tenista momentálně jen prostě Novak teď využívá toho že je fyzicky ko a zatíná pěst a hecuje se jak nýmand, žádný sportsmanship
Reagovat
Herbert_Hoover
Bučte, bučte na něho ať ví co je to za ksindla smilesmile
Reagovat
makro99
smile
Reagovat
Herbert_Hoover
Copak? Další srbský extrémista?
Reagovat
uztoje
Simulace mu jdou, fyzicku ma, at se da na fotbal mladej.. smile
Reagovat
Newcombe
Byl bych rád, kdyby to tu vyhrál celý, držím palce. Jeho mimosportovní svět nehodnotím, to bych tak nejásal.
Reagovat
Herbert_Hoover
Djoker je nejlepší komik všech dob
Reagovat
NovacekTP
smileje
Reagovat
Ereinion
Njn, gratulace Djokovičovi ke 23. GS
Reagovat
Mantra
Djokoviče porazit jeho zbraní, když jednonohý balkánec, tak proč ne španěl, žejo smile
Reagovat
yenda1
Srbskej ksindl to má dneska zadáčo.Škoda. Vítěz turnaje jasnej.
Reagovat
Pe3k
Zverev ho může sundat (ne že bych mu věřil smile). Ruudik má šance malé, dal bych mu pověstné 2% smile
Reagovat
turista
Rafafans ztrácejí soudnost. Jejich favorit to tady loni vyhrál na injekcích za frenetického povzbuzování diváků. Budiž. Stalo se.
Reagovat
yenda1
Kteří Rafanas? Kde?
Reagovat
turista
Herbert Hoover přece patří k tvrdému jádru Rafafans.
Reagovat
Herbert_Hoover
Carlos by si ho namazal jak lučinu na chleba kdyby nebyl zraněný
Reagovat
street4
kdyby. škoda, že se v životě na kdyby nehraje co
Reagovat
Mantra
tak do zranění, to moc na lučinu nevypadalo, spíš mi to přišlo dost otevřené smile
Reagovat
turista
To si teda nemyslím. Rafafans prostě neunášejí Djokovičovy kvality. Dostal Carlose do 5 setů tak uvidíme jak to dopadne.
Reagovat
Stan_Borowitz
No jo, lidské tělo má bohužel své limity...
Reagovat
Herbert_Hoover
Bohužel, ale je smutné že Carlos už má problémy ve 20 letech..
Reagovat
Patik
a zamyslal si sa preco ma hrac s tendenciou chytit kazdu loptu problemy s telom.?
Reagovat
ladinec
Žloker je nejlepší a je to Slovan
Reagovat
Herbert_Hoover
Djokovic bude štvát pořád, tak vítej kozle skrz zraněného soupeře
Reagovat
street4
to se ještě nikomu nestalo smile
Reagovat
Herbert_Hoover
Djokovič má luck jak svině, Rafa naopak
Reagovat
Mantra
hele každý tu ví jak Balkánce miluju, ale tohle je nesmysl ohromnej... smile
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
turista
Loni to bylo obráceně. Smůlu měl Djoko. A letos taky dlouho nesměl hrát. Neplačte. 37 letý Rafa by ho tady už stejně neporazil.
Reagovat
Kozoroh
Rafa vyhrál loňské AO s pomocí premiéra Morrisona. Tvrdit, že Rafa nemá štěstí, je srát si do vlastní huby! smilesmile
Reagovat
Herbert_Hoover
ty máš ještě chut sem psát ty svoje bálkánský hovna? smile
Reagovat
ladinec
Jak to že s pomocí?
Reagovat
IngStavinoha
smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Carlos se asi utavil...
Reagovat
Patik
to co je za blbe pravidlo ze ked si vezmes mto stratis servisgem..asi je po zapase ak to carlos nerozchodi..nieze by som nechcel aby novak vyhral..ale rozhodne nie touto cestou..obrovska skoda tak dobre rozohrateho zapasu..
Reagovat
RFanousek
Medical si můžeš vzít o přestávce mezi gamy. Ne před jakýmkoliv gamem. On nedostal trestný game, prostě vzdal ten game protože věděl že v něm nemá šanci a radši hned zavolal doktora.
Reagovat
Patik
jaj pockat..jasne dakujem...uz rozumiem..
Reagovat
Jaaa1978
Koniec, skrec alcaraz
Reagovat
Pavol
Alebo čo. smile
Reagovat
RFanousek
No
Carlos má křeče.
Reagovat
makro99
střeva?
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Mantra
se mi zdá ještě trochu zhubnul ne? Bude průsvitnej zachvíli. Alc má sílu jak bejk, to jsou pumy od něj
Reagovat
turista
Novak zase zavírá ústa všem pochybovačům o jeho výkonnosti na antuce. Pokud z tohohle bude třetí titul na RG tak by to bylo konec dobrý, všechno dobré. Ale může se stát cokoliv.
Reagovat
RFanousek
Poslední půl hodina fantastická hra od obou.
Reagovat
Mantra
mají borci neuvěřitelnou. Začal zápas, zapnul jsem přenos a pustil se do benchpress/břicho/nohy posilování. A končím teď - hotovej smile
Reagovat
zfloyd
lepší posilovat zápěstí ,loket a rameno v posilovně smile
Reagovat
Mantra
to jsem dělal do 35roku života. Už mě to nebaví smile
Reagovat
NovacekTP
smilesmilezlatá Muška. Kam se na ní všichni hrabou.
Reagovat
GaelM
Ten Alcaraz je snad ještě otravnější než Sabalenka, řve a heká před úderem, během úderu i po něm smile Může mít talentu kolik chce, ale tomuhle nejde fandit...
Reagovat
Maisterstich
Ti z toho houplo tuleňem a nechceš si to přiznat, co? smilesmile
Reagovat
GaelM
Ještě že nerozumím tomu hantecu, nebo co to používáš smile
Reagovat
Maisterstich
takže mám pravdu smilesmile
Reagovat
farr
Njn jak je někdo ze Spaňhel tak má hold vrozené defekty, starej si imrvere furt vyškrabával exkrementy z zadele, mladej zas heka jak kdyby tam klátil oslici... smile prostě asi to bude vodou nebo tak něco. Bruhsmile
Reagovat
IngStavinoha
;-))))))))))))))
Reagovat
NovacekTP
Alcaraz x Sabalenkasmile to by byla dvojka.smile
Reagovat
GaelM
Jo jo, dát spolu smíšenou čtyřhru, tak soupeři můžou rovnou volat fyzio, ať jim donese špunty do uší smile
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
elsky
Finále.
Reagovat
RFanousek
Djoko
Reagovat
com
tak musi si pripravit nejakou vymluvu pro pripad, ze by to projel smilesmile
Reagovat
Krisboy
Taktický nebo skutečný?
Reagovat
NovacekTP
taktický neexistujesmile
Reagovat
Patik
Ten zdravý lakeť tam chýba tie údery strácajú na kvalite..hlava sa nevenuje tenisu ale ruke.
Reagovat
RFanousek
No podle toho co mu tam masíroval to nebyl loket. Ta část ruky mezi loktem a zápěstím.
Reagovat
Maarek
Nevím, Carlos se mi zdá přemotivovaný, zbytečně do toho mlátí, z čehož pramení veškeré chyby. Djokovic to ví a stačí mu to párkrát vrátit přes síť. Uvidíme, co ve druhém setu.
Reagovat
Patik
Je vidieť že mu natom zápase veľmi záleží je nervózny a miestami premotivovany.
Reagovat
RFanousek
Tak to jsem vůbec nečekal. Carlos překvapivě velmi slabý zatím.
Reagovat
farr
Já jsem to naopak zcela čekal, jako to je dneska se vším, velkej hype a mladej potká prvního hráče co není totální marňák a špatňák a najednou hraje tužku, servis hezký to ku jde ale jenom servisem Novaka určitě neuhraje smile...
Reagovat
Kozoroh
Ńo1e zápas odstartoval mnohem lépe než předchozí mač s Karenem a k mé smile má navrch. Sázka na razanci se v dosavadním průběhu utkání vyplácí.
Reagovat
Patik
Djokovic veľmi sústredený pre zatiaľ hrá profesorsky
Reagovat
turista
Novak je tady o parník lepší než letos v Římě. S tímhle tenisem by letošní Řím patrně vyhrál.
Reagovat
NovacekTP
smile no přesně. Alcaraz to je vlastně Sabalenka.smile
Reagovat
Patik
Ale ale.. Carlos sa nám začína vyfarbovat.. Takto hukat som ho ešte nevidel a vraj berie všetko s úsmevom.
Reagovat
Blondie
Jako že prožívá emoce v totálně vypjatém zápase a zlobí se na sebe za laciné chyby? :D


Ok, teď všichni vidíme, jaký je to dacan :D
Reagovat
Patik
Véd ja to beriem.. Ale zvládal to aj lepšie v iných zápasoch..aj Mekenrou bol zaskočený.
Reagovat
Blondie
Já taky, je vidět, že je na sebe naštvaný za ty chyby...
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak nejak nechapu, jak si nedo dovoli podcenovat Djokovice, ono je to uz videt na zacatku zapasu...

Predstavy Fans vs. Realita
Reagovat
RFanousek
Já jsem ho nepodcenil, spíš přecenil mladého. Čekal jsem že ho smaže za dvě hodinky.
Reagovat
Pe3k
A vtipné na tom je, že to byli jeho fans smile
Reagovat
Berny
muzu poprosit o link s prenosem ?

díky
Reagovat
Pe3k
https://cnnlivestreams.com/tennis-1o/
Reagovat
RFanousek
Alcaraz ve třech jak nic
Reagovat
Nola
vidim to podobne, Novak proti tejto masine nema sancu
Reagovat
IngStavinoha
smile
Reagovat
smazaný uživatel
vidim to podobne, Novak proti tejto masine nema sancu
Reagovat
Pe3k
Nolka tebe poznám i když si převlečená za anonym smile
Reagovat
turista
Nevím. Carlos je mašina to ano. Novak je ale velezkušený a neprodá svoji kůži lacino.
Reagovat
uztoje
Uplne ho nici vy tiperi
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
dadaft
parádní je, když se Karlíto potká s dlouhým Jankem, to je pak superstřílečka, s Gumídkem to bude rozvážnější, ale určitě super.

pojďme na to dámy a pánové ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
bIbec
Přál bych Djokovi, aby vyhrál ještě tak tři GS, nejlépe tento rok, a pak ať už si ten mladej Španěl vyhrává a drtí co chce.

Ale dneska ještě ne..

Tak pojďme Nolesmile
Reagovat
turista
Novak by potřeboval dosáhnout na 3.titul z RG. Otázka je zda je to reálné. Měl by docílit 40 Masters tisícovek a 100+titulů na okruhu a stát se třetím centurionem. To je reálné. Tel-Aviv, Astana apod. ho k této metě mohou přiblížit.
Reagovat
Blondie
První semi si vychutnám (asi spíš lehce pofandím Carlitovi, ale uvidím), ve druhém Casper. Ten good guy je strašně cute :)
Reagovat
annah
Taky je Ruud můj velký oblíbenec. Je to sympaťák a jeho otec taky.
Alcaraz mi připadá jako takový bezduchy stroj na tenis. Žádný výraz, nikde nic. Tak na mě působí, v reálu to samozřejmě může být jinak.
Tipuju, že vyhraje Novak ve 4 letech.
Reagovat
annah
Tak jsem to uhodla. Ale s takovým průběhem jsem teda nepočítala...:-)
Reagovat
GaelM
Roste nám tady nová deblová Serena, tělem i duší smile

Pro ČR to je další dobrá zpráva z RG, Katka Siniaková dál zůstává deblovou světovou jedničkou. Už to ale moc dlouho "na setrvačnost" nevydrží, pokud zase nezačne něco hrát. V červnu odepíše titul z Berlína, kde je otázka, jestli ho vůbec bude obhajovat (Bára K. tam nestartuje). Na Wimbledonu bude opět post světové jedničky ve hře...
Reagovat
tommr
jj Katka si díky nečekané porážce Američanek dokonce navýšila náskok na čele žebříčku na více než tisíc bodů ...
Jak ale správně píšeš už by to chtělo začít něco hrát a ne jen donekonečna spoléhat na klopýtnutí konkurentek ...
Katka si doufám zahraje debla bud v Berlíně nebo v Eastbourne i kdyby tam měla hrát s někým jiným než s Bárou. Musí se před Wimbledonem pořádně rozehrát aby se neopakoval propadák z FO ...
Reagovat
GaelM
Jenže Katka v Eastbourne hrát nebude, je přihlášená do Berlína a Bad Homburgu. A mám obavy, že se do debla vůbec nepřihlásí.

S Bárou se potkají až na Wimbledonu smile
Reagovat
tommr
to by byla chyba protože v singlu si moc nezahraje a půjde do Wimbledonu bez herní průpravy ...
Reagovat
GaelM
smile Souhlas, toho debla by to prostě chtělo. Ale pro Katku to možná už není taková priorita a taky je otázka, jestli by našla partnerku podle svých představ. Uvidíme brzy...
Reagovat
Patik
Podľa mňa dnes to bude buďto zápas sezóny alebo sklamanie sezóny..asi nič medzitým..je premna zaujímavé ze Alcaraz je síce tenisová rarita ale ma oproti Nolemu ešte relatívne slabé výsledky v podstate je to oproti velikanovi z Big3 ešte taký šušeň aj napriek tomu zápas nabral dojem akoby šlo o zápas rekordmanov a tenisových titanov..dokonca je favoritom..niektorí tipuju ze Novak neuhra ani set no..aby ten set ešte Alcaraz vôbec uhral.. Tak som strašne zvedavý.
Reagovat
Krisboy
Ve třech setech neskončí ani jedno semi.
Reagovat
Krisboy
Obě semi mimořádně vyrovnané. Lehce favorizuji Káju a Sašu.
Takže sázkaři - rychle naložit na Ježíše a Caspera! smile
Reagovat
paddy
Dnes se dle očekávání uskuteční titulový zápas turnaje. Předchozí kola jen sloužila organizátorům, aby od naivních fanoušků a publika konkurujícího NY žumpě vybrali peníze na provoz turnaje a výrobu poháru. Zbylé hráčské pole (čti komparz) mělo za úkol rozehřát diváky na dnešní souboj. Málokdo by čekal, že první ročník bez Nadala bude nudnější než při jeho účastech. Večer na afterparty bude ještě hrát Ruud se Zverevem o poctu přímo na kurtu v neděli pogratulovat vítězi RG. Na Instagram si pak budou moci dát fotku s popiskem "byl jsem tam".

Kurzově je to vypsáno 65:35 ve prospěch Alcaraze, tedy hlavní favorit RG by měl vyhrát dva ze tří takových zápasů. Někteří to zpochybňovali, ale objektivních pohledů je na TP jako šafránu. Dá se čekat, že napínavý gladiátorský souboj nabídne vyrovnané sety (avšak možná jen tři). Není nereálné, že některý ze setů Djokovič ztratí hladkým způsobem a bude se cítit jako v Alcatrazu. Celkově by měl tahat za kratší konec provazu. Věk nezastavíš a mladí alfa samci nemají slitování. Přesvědčili se o tom i předchozí generace. Extrémně sebevědomý Alcaraz již zažil finále GS a má i titul, takže by se neměl ocitnout v neprobádaných vodách tenisového oceánu.

Pokud Alcaraz vyhraje, tak připojí do elitního klubu tenistů, kteří s Djokovičem mají pozitivní bilanci vzájemných zápasů a rozdíl výher a proher je min. dva. Členy elitního klubu jsou pouze Safin (2-0) a Jyrka (2-0).

Budu končit, protože Djokovičovi fanoušci se pomalu začínají srocovat. Nedaleko vidím Kozoroha, jak telefonicky kárá tenisového.nadšence, aby si s turistou pospíšili.
https://www.youtube.com/watch?v=VWZq1GeDFeY

Nehraje se na historické statistiky (např. Alcaraz získal za posledních 100 let jediný GS), ale důležitější je aktuální forma.
Vyhraje Alcaraz smile
Reagovat
paddy
Alcaraz 47 %
Djokovic 46 %
Ruud 3 %
Zverev 4 %

YT: Tennistic Productions - 42 tis. hlasů
Reagovat
Pe3k
Za to ty si čirá objektivita paddy smile
Reagovat
HolyMotors
smile souhlas. Určitě více věřím Alcarazovi, má lepší formu a více zbraní, aby to zvládnul.
Reagovat
Patik
To mal častokrát aj Federer s Nadalom a nestačilo to.
Reagovat
HolyMotors
To byl ale Novak na absolutním vrcholu a hrál jako stroj. To už přece jen neplatí..
Reagovat
uztoje
zdar chytrolíne, plno keců a kde nic tu nic...
Reagovat
Krisboy
A kde by mělo co být?
Reagovat
uztoje
At dadane na nej 100 litru a pulku z vyhry mi posle. Takovych analyz naseru kybl...
Reagovat
Krisboy
Hmm, a proč by to dělal?
Reagovat
uztoje
No prave, to je fakt - prijit o sto litru a takovy analyzator pritom... smile
Reagovat
com
Casper smile
A z ty druhy dvojice at postoupi ten, kteryho ve finale Ruud porazi smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No, to by byl zajímavý příběh, ale proč ne.smile
Reagovat
QacO
Bude to ťažký zápas ale ostávam veriaci že to djoko zvládne.....smile
Reagovat
turista
Kéž by to Djoker Nole zvládl. Není favoritem ani outsiderem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist