14. den v Paříži: Muchová nastoupí k prvnímu finále na grandslamech, o titul se utká se Šwiatekovou

10. 6. 2023, 05:00
Previews 106
V rámci 14. hracího dne letošního ročníku French Open poznáme další vítěze. Karolína Muchová nastoupí ke svému premiérovému finále na grandslamových turnajích a vyzve v něm světovou jedničku, vítězku z let 2020 a 2022 a obhájkyni titulu Igu Šwiatekovou. Na programu je také finále mužské čtyřhry, obstarají ho dvojice Ivan Dodig, Austin Krajicek a Sander Gillé, Joran Vliegen.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Finále žen •
Muchová (ČR) - Šwiateková (1-Pol.) | PREVIEW LS | Court Philippe-Chatrier (15:00 SELČ)
• Finále čtyřhry mužů •
Dodig/Krajicek (4-Chorv./USA) - Gillé/Vliegen (Belg.) | Court Philippe-Chatrier (17:00 SELČ)


• Finále žen •
Karolína Muchová (43.) - Iga Šwiateková (1.) | Court Philippe-Chatrier (15:00 SELČ)
Karolína Muchová nastoupí ke svému prvnímu velkému finále a může ukončit dvouleté čekání na českou grandslamovou šampionku. V souboji o titul na French Open vyzve světovou jedničku, obhájkyni titulu a vítězku dvou ze tří posledních ročníků Igu Šwiatekovou. Jediný dosavadní souboj se uskutečnil před čtyřmi lety v prvním kole na antuce na Livesport Prague Open, Muchová zvítězila po obratu.

Šestadvacetiletá Muchová se poprvé od Australian Open 2021 dostala do semifinále. Obě předchozí finále na této úrovni absolvovala v roce 2019 na nejmenších podnicích série WTA 250, na antuce na domácím Livesport Prague Open podlehla ve třech setech Jil Teichmannové a o pár měsíců později na betonu v Soulu deklasovala se ztrátou pouhých dvou gamů Magdu Linetteovou. Tehdy získala svůj teprve třetí a zároveň poslední titul, první na akcích vyšších než W10.

Olomoucká rodačka je sedmou českou finalistkou French Open, už čtvrtou za posledních osm let po Lucii Šafářové, Markétě Vondroušové a Barboře Krejčíkové. Dosud dokázaly tuto akci ovládnout jen Hana Mandlíková (1981) a Krejčíková (2021), která je poslední českou grandslamovou šampionkou. Z Češek hrála jako poslední finále grandslamů Karolína Plíšková předloni ve Wimbledonu.

Ve finále French Open je teprve čtvrtou hráčkou figurující mimo TOP 40, a to po krajance Renátě Tomanové (prohrála finále v roce 1976) a Jeleně Ostapenkové (2017) a právě Šwiatekové (2020), které ve finále uspěly.

Dvaadvacetiletá Šwiateková se ještě na začátku loňského října vezla na vlně 10 finálových vítězství. Od té doby ale vyhrála jen tři ze šesti a má v této fázi úspěšnost 13:4 (pouze v jednom neuhrála set). Na grandslamech vyhrála všechny tři souboje o titul, set neztratila se Sofií Keninovou na French Open 2020, Cori Gauffovou na French Open 2022 ani Ons Džabúrovou na US Open 2022.

Letos má za sebou už několik obhajob: v Dauhá se znovu po roce radovala, v Indian Wells prohrála semifinále se skvěle hrající Jelenou Rybakinovou, z Miami se odhlásila, ve Stuttgartu triumf zopakovala a v Římě musela vzdát čtvrtfinále. Rodačka z Varšavy je jedinou polskou vítězkou antukového podniku velké čtyřky, finále tu absolvovala už jen Jadwiga Jedrzejowská v roce 1939 a neuspěla.

Před třemi lety se stala nejmladší šampionkou French Open od roku 1992. A teď je čtvrtou nejmladší hráčkou v otevřené éře, která posbírala tři finálové účasti v areálu Rolanda Garrose.

Muchová momentálně figuruje na 43. místě pořadí a díky postupu do finále má jistotu vylepšení svého žebříčkového maxima. Tím je aktuálně 19. příčka, ale v pondělí to bude nejhůře 16. pozice. V případě triumfu by uzavírala TOP 10 pořadí. Šwiateková zůstane bez ohledu na výsledek světovou jedničkou, na druhou Arynu Sabalenkovou může ale celkem výrazně navýšit náskok.

Muchová si v předchozím kole vyšlápla na nejlepší hráčku sezony Arynu Sabalenkovou, která je ovšem na antuce nejvíce zranitelná a byla jediný míček od postupu. Očekává se, že proti Šwiatekové, jež na antuce po vypuknutí pandemie koronaviru v roce 2020 dominuje, to bude mít mnohem těžší. Pro Polku je naopak nejpomalejší povrch tím nejsilnějším.

Jediná česká zástupkyně ve třetím kole letošního French Open si moc dobře uvědomuje, že bude muset předvést životní výkon, aby měla šanci ve svém premiérovém grandslamovém finále uspět. Právě to, že si zahraje své první velké finále, ji může minimálně na začátku zápasu limitovat, samozřejmě ve smyslu možné nervozity. Šwiateková má naopak s finále na majorech mnohem větší zkušenosti, navíc vyhrála všechna tři ve dvou setech a v obou v areálu Rolanda Garrose dominovala.

Šwiateková je zaslouženě favoritkou. Muchová bude muset opět hrát agresivně a využívat svůj velmi dobrý první servis a také variabilitu. Polka má ale pro míč mnohem větší cit než Sabalenková, sama má velmi šikovnou ruku a nejspíše jí nebude změna rytmu dělat tolik potíží. V posledních zápasech nebyla tak přesvědčivá jako obvykle, ale nejspíše roli favoritky i díky větším zkušenostem potvrdí a ukončí neporazitelnost Muchové proti členkám nejlepší trojky žebříčku (5:0).

Tip na vítězku: Iga Šwiateková

Aktuální forma
Muchová má v letošní sezoně velmi dobrou a hlavně stabilní formu a zatím se na své poměry celkem úspěšně vyhýbá zdravotním problémům. V aktuálním roce vyhrála 25 z 32 zápasů, už počtvrté postoupila mezi nejlepší osmičku a dočkala se své první semifinálové účasti od Australian Open 2021. Do antukového jara vstoupila před měsícem v Madridu, po demolici Anett Kontaveitové nestačila ve druhém kole na Irinu Beguovou. Na mnohem lepší výsledek dosáhla v Římě, kde vypadla až v osmifinále s Paulou Badosaovou.

Cesta turnajem
Na French Open začala skalpem Marie Sakkariové, kterou tady vyřadila i loni, pak si poradila s další bývalou semifinalistkou Nadiou Podoroskou a jasně přehrála nebezpečnou Irinu Beguovou i rozjetého lucky losera Elinu Avanesjanovou. Ve čtvrtfinále zastavila rozjetou předloňskou finalistku Anastasii Pavljučenkovovou. V semifinále zlikvidovala mečbol a stav 2:5 v rozhodujícím dějství proti letos fenomenální Aryně Sabalenkové.

Historie na French Open
Na začátku turnaje bylo French Open jediným grandslamem, na kterém ještě nebyla ve druhém týdnu. Ze čtyř předchozích startů v hlavní fázi k tomu měla nejblíže předloni a loni, kdy skončila ve třetím kole.

Karolína Muchová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
French Open (F)
Největší úspěchy na antuce: French Open (F)
Bilance: 25:7
Bilance z posledních 10 zápasů: 9:1
Bilance na antuce: 10:2
Bilance proti hráčkám TOP 10: 3:2 (kariérní 9:11)
Bilance ve finále grandslamů: 0:0 (kariérní 0:0)
Bilance ve finále: 0:0 (kariérní 1:1)
Grandslamy: Australian Open (2K)

Karolína Muchová - French Open
Kariérní bilance:
11:4
Nejlepší výsledek: finále (2023)
Loňský výsledek: 3. kolo
Bilance ve finále: 0:0
Generálka: Madrid (2K), Řím (OF)
Cesta turnajem: (8) Sakkariová (7:6, 7:5), Podoroská (6:3, 0:6, 6:3), (27) Beguová (6:3, 6:2), Avanesjanová (6:4, 6:3), Pavljučenkovová (7:5, 6:2), (2) Sabalenková (7:6, 6:7, 7:5)

Aktuální forma
Šwiateková loni dominovala, ovšem v aktuální sezoně roli světové jedničky úplně nepotvrzuje. Na kontě má jen dva triumfy a oba vybojovala na akcích WTA 500, když obhájila trofej ve Stuttgartu a Dauhá. K obhajobě v Paříži dorazila s letošní bilancí 28:6. Přípravu měla solidní, i když se očekávalo, že zvítězí na všech třech turnajích. Po úspěšné obhajobě ve Stuttgartu prohrála v Madridu finále s Arynou Sabalenkovou a v Římě musela vzdát čtvrtfinále s pozdější vítězkou Jelenou Rybakinovou.

Cesta turnajem
V Paříži si poradila s Cristinou Bucsaovou i Claire Liuovou, obě porazila stejným skóre a dorazila kanárem. Xinyu Wang dokonce nepovolila game a v osmifinále jí za stavu 1:5 vzdala Lesja Curenková. Ve čtvrtfinále zvládla reprízu loňského finále s Cori Gauffovou, s Američankou vyhrála i sedmý souboj. Set nepovolila ani Beatriz Haddadové Maiaové v semifinále, ačkoli v obou prohrávala o brejk, a dokonce odvracela setbol.

Historie na French Open
Také při všech čtyřech předchozích startech v areálu Rolanda Garrose došla do druhého týdne, v letech 2020 a 2022 v tomto dějišti triumfovala.

Iga Šwiateková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Stuttgart, Dauhá (T);  Madrid,  Dubaj (F);  Indian Wells (SF)
Největší úspěchy na antuce: Stuttgart (T); Madrid (F)
Bilance: 34:6
Bilance z posledních 10 zápasů: 9:1
Bilance na antuce: 18:2
Bilance proti hráčkám TOP 50: 20:6 (kariérní 90:40)
Bilance ve finále grandslamů: 0:0 (kariérní 3:0)
Bilance ve finále: 2:2 (kariérní 13:4)
Grandslamy: Australian Open (OF)

Iga Šwiateková - French Open
Kariérní bilance:
27:2
Nejlepší výsledek: triumf (2020, 2022)
Loňský výsledek: triumf
Bilance ve finále: 2:0
Generálka: Stuttgart (T), Madrid (F), Řím (ČF)
Cesta turnajem: Bucsaová (6:4, 6:0), Liuová (6:4, 6:0), Xinyu Wang (6:0, 6:0), Curenková (5:1 skreč), (6) Gauffová (6:4, 6:2), (14) Haddadová Maiaová (6:2, 7:6)


• Finále čtyřhry mužů •
/ I. Dodig / A. Krajicek - / S. Gillé / J. Vliegen | Court Philippe-Chatrier (17:00 SELČ)
Chorvat Ivan Dodig a Američan Austin Krajicek se pokusí složit reparát za prohrané loňské finále na French Open s Marcelem Arévalem a Jeanem-Julienem Rojerem. V tom letošním vyzvou Sandera Gillého a Jorana Vliegena. Belgičany porazili v obou předchozích soubojích, set neztratili loni na Masters v Paříži ani letos v Rotterdamu.


Dodig s Krajicekem začali spolupracovat loni a triumfovali celkem pětkrát, a to na podnicích ATP všech kategorií (250, 500 i Masters). Letos mají skvělou bilanci 17:5 a v Paříži museli ve třech z pěti duelů do rozhodující sady. Osmatřicetiletý Dodig je zkušeným veteránem, na grandslamech slavil ve čtyřhře na French Open 2015 a Australian Open 2021 a v mixu mu chybí jen trofej z US Open. V sobotu bude usilovat o 22. deblový titul. Dvaatřicetiletý Krajicek má na dosah jubilejní 10. vavřín v této disciplíně, na grandslamech je napříč všemi soutěžemi ve finále podruhé.

Cesta turnajem
1K: Báez/Duran (7:6, 3:6, 7:6)
2K: Hüsler/Jarry (7:5, 6:2)
OF: Cabral/Matos (6:7, 6:4, 7:5)
ČF: (11) Krawietz/Pütz (7:6, 5:7, 6:4)
SF: (10) Granollers/Zeballos (6:3, 7:6)


Gillé s Vliegenem táhnou za jeden provaz už od roku 2015, kdy hráli společně na turnajích ITF. Oba mají na kontě sedm triumfů na okruhu ATP, všechny vybojovali bok po boku a ještě nikdy neovládli akci vyšší než ATP 250. Do finále French Open prošli se ztrátou jediného setu. Pro 32letého Gillého to bude premiéra ve finále grandslamů, o tři roky mladší Vliegen bojoval na majorech o titul loni v mixu právě v areálu Rolanda Garrose a neuspěl.

Cesta turnajem
1K: (8) Mektič/Pavič (7:5, 6:3)
2K: Jebavý/L. D. Martínez (6:1, 6:2)
OF: (9) S. González/Roger-Vasselin (7:5, 6:7, 7:6)
ČF: (14) M. González/Molteni (6:4, 7:6)
SF: (12) Middelkoop/Mies (6:4, 7:5)

FRENCH OPEN 2023 - PROGRAM 14. HRACÍHO DNE
• COURT PHILIPPE-CHATRIER • (od 11:00 SELČ)
1. vozíčkáři
2. Muchová (ČR) - Šwiateková (1-Pol.) / nejdříve v 15:00 SELČ
3. Dodig/Krajicek (4-Chorv./USA) - Gillé/Vliegen (Belg.)
Kompletní program
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

106
Přidat komentář
frenkie57
Muška poprvé ve vedení. Kájo pojď!
Reagovat
Paseka
Upřímně. Kaji mi je moc líto. Dnes všechno špatně. Plus velká nervozita. Musí to být frustrující. smile
Reagovat
Maisterstich
Barbora Krejčíková by byla důstojnější soupeř. Řekla by: Já jsem tady doma! A kanára, jako dostane Muška, by nedostala...
Reagovat
Mantra
to je žvástsmile
Reagovat
Mantra
to už bude rychlé
Reagovat
Mantra
tak 6-2 bude ještě moc si myslím.
Reagovat
Mantra
na to se ani nedá koukat, to je odvar ze čtvrtka smile
Reagovat
zfloyd
tak teď nemá co ztratit , zahodit nervy a jít do toho i s velkým rizikem , buď to vyjde nebo ne , nic horšího se stát nemůže
Reagovat
Krisboy
Je to špatný. Moc chyb, ani servis nejde jako ve čtvrtek...voleje pěkné, ale nervozita je tam znát. Ztracené to rozhodně není.
smilesmile
Reagovat
Astarin
Mě přijde, že servis nemá špatný, ale neumí pak včas zareagovat na ten výborný return Igy.
Reagovat
Krisboy
Jj, Iga returnuje fantasticky
Reagovat
frenkie57
že Mušku ty nervíky přeci jenom trochu dohnaly, není až taková salámistka, jak se o ní říká. PočetUA je nezvykle vysoký. Kája se potřebuje hlavně uklidnit.
Reagovat
zfloyd
smile
Reagovat
Blondie
Je to první GS finále, i kdyby prohrála, hlavně ať je to důstojné a nemá z toho trauma jako Eugenie.

Jeeeď, Muško, teď urvi set!
Reagovat
Paseka
Nemá zde někdo live stream na tento zápas , prosím ?
Díky.
Reagovat
Liverpool22
https://jokeristhebest.live/33347d5a/6a97691a/32206f38
Reagovat
Paseka
Díky
Reagovat
Pe3k
Prosím tě nevytahuj tady ty béčkové streamy.

https://cdn.buffsports.stream/embed77/?event=stack.html&link=1&domain=&force=https%3A%2F%2Fwikisport.click%2Fcourt%2Fwik13.php&ask=1686405600&lgt=7
Reagovat
Pe3k
https://cdn.buffsports.stream/embed77/?event=stack.html&link=1&domain=&force=https%3A%2F%2Fwikisport.click%2Fcourt%2Fwik13.php&ask=1686405600&lgt=7
Reagovat
Mantra
tvůj nejde, jeho jde -ty Áčko smile
Reagovat
Pe3k
Ten první nejede, protože byl tak dlouhý, že nešel celý překopírovat, ale ten druhý už jede.
Reagovat
zfloyd
zkoušel jsem cvičně tvoje streamy , první chyba 404 , druhý chyba 403
Reagovat
Pe3k
fakt, už nejede ani ten druhý smile

Tak do třetice

https://cdn.buffsports.stream/embed77/?event=stack.html&link=1&domain=&force=https%3A%2F%2Fwikisport.click%2Fcourt%2Fwik13.php&ask=1686405600&lgt
Reagovat
Pe3k
Tak nic no, má to moc dlouhý název
Reagovat
ludolf
Teď jsem to pro zajímavost zkusil a jdou mi všechny 3.
Reagovat
Liverpool22
ono to jde, ale musíš se více proklikávat smile
Reagovat
zfloyd
se už rozpinkala , je to lepší , ono to půjde , hlavně nedělat laciné chyby , musí hrát prostě bez chyb a pak má šanci smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
2:4 Muška je zpátky v zápase - nyní hraje dobře smile Škoda, že nechytla začátek smile
Reagovat
dadaft
Na druhou stranu nezapomínejme na tu statistiku proti top3 --- tyhle si Kája maže na chleba.... smile
Reagovat
dadaft
Eurosport komentátoři --- Sandra v poho, ale Šíma občas zní dutě, jako by to komentoval v koupelně...
Reagovat
frenkie57
jak se ta Sandra jmenuje, přeslechl jsem to?
Reagovat
EllNino
Kleinová, dcera Dušana a Čunderlíkové
Reagovat
frenkie57
Díky.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne scénáristy Dušana, ale hudebníka (exčlena Olympicu) Ladislava ;-)
Reagovat
dadaft
smile smile smile
Reagovat
Astarin
Tak aspoň v prvním setu to nebude kanár
Reagovat
dadaft
Iga je prostě tak rychlá, že ostatní nestačí...
Reagovat
Dobry-den
Igo, měj slitování. smile
Reagovat
com
hmm, tak sotva se začalo a už konečná smilesmile
Reagovat
paddy
Reagovat
Mantra
tak nic. Tohle bude fofr. smile
Reagovat
EllNino
Už tu má auru jako Rafa
Reagovat
zfloyd
Muško pojď , ukaž , že na to máš smilesmilesmile
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
EllNino
v 15 2. juniorský GS titul, letos ovládla oba dva :)
Reagovat
Davor1
Mušku mám veľmi rád, ale dnes očakávam rýchly proces. Ige ten kurt neskutočne sedí a hrá famózne, na tejto antuke je úplne inde ako všetky ostatné. Tretí RG v 22 rokoch znie dosť brutálne. Snáď bude aspoň pekný zápas...
Reagovat
dadaft
je třeba překvapit --- žádné kudrlinky, prostě ji rozstřílej po lajnách ,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
ladinec
Mohu poprosit o strom? Děkuji
Reagovat
ladinec
Strim
Reagovat
Liverpool22
https://jokeristhebest.live/33347d5a/6a97691a/32206f38
Reagovat
ladinec
Děkuji
Reagovat
paddy
Reagovat
Bretanol
Přeji oběma hráčkám ať si finále užijí, to samé diváci. Kez by to šlo udělat jako v pokeru, že by se udělal deal a vyhráli by obě :)
Reagovat
com
A za 3 hodiny tu nekdo bude brecet.. smilesmile
Reagovat
Pe3k
Za 3 hodiny má Ruud tiskovku, kde oznámí, že je zraněný a odstupuje?
Reagovat
Blondie
nýýý
Reagovat
com
no vcera po prvnim setu vypadal spis Djokovic, ze ma naky bebí, ale evidentne zas jen jeho taktika smile
Reagovat
Pe3k
No těsně před tím než Alkáč dostal křeče komentátoři říkali, že Djokovic má dost a sám žmolkovič na tiskovce říkal, že měl po druhém setu dost.
Reagovat
RFanousek
Já si myslím že by ho Carlos udolal kdyby se nezranil. Škoda.
Reagovat
Blondie
Nebylo tvé velké přání, aby Karolína vyhrála GS? Tak drž pysk a fandi :D
Reagovat
com
Ale Karolina P. ne Karolina M. smilesmile
Reagovat
Jabadu
Detailisto!
Reagovat
com
smile Kájísek je jen jeden smilesmile
Reagovat
Liverpool22
Kájísek se šetří na Wimbledon smilesmile
Reagovat
Pe3k
Prý Kajísek smile
A co Berďulka? Kde je vlastně fandina?
Reagovat
annah
Sedí u TV. Jako my všichni. :-)
Reagovat
Pe3k
No já sedím u pc, ale jakože nechodí na tp.
Reagovat
com
ona taky sedi u pc, ale nema ho zaplej smile Jako duchodce setri elektrinou smile
Reagovat
Jabadu
Já jsem tvé stáří ... pozvi mě dál ... JA´JSEM TVÉ STÁŘÍ ... a do toho ten zvířecí řev Kocába ...
Reagovat
vergus
Otázka je, jak to Muška dá fyzicky, ale určitě by stálo za to podobně jako Krejča v Dubaji investovat co nejvíce do rychlého breaku a nechat Igu, která je zvyklá dominovat ve finále, prostě a jednoduše vycukat. Další dlouhý zápas už by těžko obracela ve svůj prospěch
Reagovat
Jabadu
Je to velký den české tenisové školy. Karolína se pohybuje a hraje asi jako sedmnáctiletý mladý muž. Její mrštnosti a pohybového nadání si všimne každý. Nejen Mats Wilander. To ovšem platí i pro Igu. Bude to zajímavá konfrontace dvou mimořádně atleticky disponovaných mladých žen.smile
Reagovat
Blondie
Iga ve třech :( ale budu zběsile fandit Mušce smile
Reagovat
Krisboy
Jak vypadá takové "zběsilé fandění"? smile
Reagovat
com
že bude šlapat sem a tam.. Na rotopedu samozrejme smilesmile
Reagovat
Blondie
A u toho ječet, u toho ječet!
Reagovat
Krisboy
Na ten rotoped jsem právě myslel. Aby se ti třeba nerozjel a nevylítla jsi z okna. Jestli budeš dupat jako kluci na Criterium du Dauphiné a u ještě u toho zběsile fandit, stát se to může. smile

Já budu fandit decentně. Se sousedy nemáme nejlepší vztahy.
Reagovat
Blondie
HLASITĚ! :D hlasitě vypadá!
Reagovat
Mantra
co si poví sousedi?

"ve 3 vodpoledne takhle vyvádět, ta je nenasytná"

smile
Reagovat
Mantra
"táto pojď taky... " smile
Reagovat
Blondie
No řeknu to takhle - tady jsou tenké zdi a včera jsem musela hrozně ubírat volume u zápasu Nole/Carlito, jinak by si sousedi mysleli, že sleduju něco HODNĚ hardcore :D
Reagovat
Pe3k
Tak to já od Wimbledonu 2019 už u tenisu moc nefandím. Sem tam zafandím FAA nebo Lehečkovi, ale jen tak decentně, bez nervů.
Reagovat
annah
Mám to stejné. Od W 19 už jen decentní fandeni, jediné když hraje Medvěd, tak proti němu trochu vypjatější. Dnes bude opět spíš decentní, protože Igu mam ze všech bab na tour nejradši. Ale GS už má, tak at vyhraje Muška! Určitě to bude skvělý zápas.
Reagovat
Blondie
Já se hodně "emočně" vyčerpala u AO, kde byla ve finále Petra a Osaka. Od té doby sleduju, ale emoce jsou na 70 % :)
Reagovat
Blondie
Já Petru v roce 2014 (nebo 2011? Asi spíš ten první) proskákala jako moula :D musela jsem skákat, abych se nezbláznila :D
Reagovat
RFanousek
Taky mě ten zápas zlomil. xd
Od té doby už mi ten tenis tak nechutná.
Reagovat
Bretanol
Lidi, omlouvám se za OT, ale co ten Djoko včera? Alcaraz narazil na titana? Takže 23. titul?
Reagovat
Mantra
limit těla, jinak 50-50, bych řekl
Reagovat
RFanousek
Za mě to teda začínalo pomalu vypadat, že mladý pomalu získává převahu ve hře, ale bylo by to ještě hodně těžké a dlouhé.
Pak přišly křeče a konec.
Reagovat
paddy
Nyní na turnaji v Prostějově říkal, že před Wimbledonem obnoví spolupráci s Murraym smile

A budou se dít věci smile smile
Reagovat
paddy
Chvilku poté, co se Ivan v Prostějově objevil na kurtu, tak zkolabovala sběračka
Soupeři Murrayho se mají ve Wimbledonu, na co těšit smile
Reagovat
paddy
Kurzově je to nastavené 85:15, tzn. 3 z 20 zápasů pro outsidera. Euforie některých českých fanoušků nezná mezí a očekávání postrádají objektivitu. Přitom nemálo těch stejných před rokem opěvovalo údajně neporazitelnou Swiatek. Její dominance sice od té doby mírně uvadla, ale stále jsme na její antuce a na RG je to takový mini-Nadal.

Čeští fanoušci by si proto měli přát, aby skóre bylo lichotivé, a nebyl to výprask, jaký zažila Vondroušová. Hraje se opět proti dominantní světové jedničce a nikoli jako v případě Krejčíkové, která stála proti Pavlyuchenko za zenitem. Swiatek bude tvrdý oříšek a její výkon určí výsledek finále.

Pro Muchovou to bude první GS finále, takže na ni mohou dolehnout i nervičky. Už není ve věku sportovního bezstarostného mládí, kdy by nepředpokládala, že to může být její poslední šance. Na druhé straně kurtu bude stát nejtěžší možný soupeř. Uvědomme si, že na RG nebudil strach ani Seren, natož Aryn.

Uzavřeme to optimisticky. Konečně je ten oranžový sajrajt za námi a před námi ta správná barva.
Fando! Pro mě jednu zelenou smile smile
https://www.youtube.com/watch?v=fnGDuEs7aVg&t=59s

Pozn: příští týden se v Hertogenboschi vrací babička Venus
Reagovat
Liverpool22
Výprask jako Maky určitě nedostane smile Muška je více psychicky odolná a miluje velké kurty, nebojí se velkých jmen....
Ohledně šancí Mušky jsem optimista cca 40%. Věřím ve výhru 2:1. Iga taky musí ve finále GS jednou prohrát - nemůže furt vyhrávat. smile
Reagovat
Mantra
na FO byla Franta Skiavone.

To stvoření mě strašně bavilo. smile
Reagovat
Kandinsky1
OT: Jaké se letos hraje/hrálo v Prostějově ženské ITFko? Dík.
Reagovat
vojta912
Doufám ze to Muška nezabalí jako její protezovana kolegyně co místo ní jela na OH
Reagovat
Vlk-v-trave
Odkud ma stribrnou placku;)
Ted jen otazka, jestli by v te dobe Karolina Muchova vubec soutez dokoncila, nebot jeji nachylost nedokoncit zdravotne turnaj v te dobe byla proste obrovska:) Vetsi nez ted...ovsem stale u pianistky ten element hrozi...
Reagovat
Enterprise
Ty pekelné podmínky, které v době olympiády v Tokiu panovaly, by Mušce asi moc nevyhovovaly. Tam měli problémy i daleko odolnější hráči (hráčky).
Reagovat
Vlk-v-trave
45% - Swiatek se sesype z hry Muchove
45% - Muchova se sesype zdravotne
9% - Obe se sesypou, jedna ze hry, druha zdravim. Sesypane finale...
1% - Pekne dramaticke finale, ve kterem Karolina vyhraje... na to davam forehandovske 1 procento, a uprimne nevsadil bych na to ani tommrovu zlamanou gresli...:)
Reagovat
annah
Tak, tak. Dnes Iga, zítra Djokovic.
Reagovat
com
zitra Ruud smile
Reagovat
Blondie
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
porad tam davam tech 45%, ze se Iga sesyte ze hry Kaji, bo nebude vedet, co hrat...;)
Ale zajimave finale to asi az tak potom nebude.
Reagovat
Petra86
Můj tip na vítězku je Karolína.
Reagovat
Marie9
Moc bych si to přálasmile
Reagovat
Liverpool22
smile smile 2:1 vyhraje naše Muškasmile
Reagovat
Krisboy
Je to tak.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist