16letá Nosková při debutu v kvalifikaci turnaje WTA uhrála jen dva gamy

15. 5. 2021, 16:51
Aktuality 7
WTA BĚLEHRAD - Linda Nosková si na antuce v Bělehradu odbyla neúspěšnou premiéru v kvalifikaci turnaje WTA. 16letá Češka nestačila na o čtyři roky starší Číňanku Xinyu Wang (135. v WTA), se kterou prohrála jednoznačně 1-6 1-6.
Profily hráčů
Linda Nosková (© Macha Lake Open)

Talentovaná Linda Nosková v březnu na halových akcích ITF W15 v Bratislavě vyhrála deset zápasů v řadě a získala první dva tituly mezi ženami. K tomu letos přidala finále v egyptské Šarm aš-Šajchu či semifinále v Monastiru. 

Na první výhru na antuce ale 16letá Češka zatím čeká. Odehrála na ní dva zápasy proti hráčkám druhé světové stovky a oba prohrála.

Začátkem května v Praze neudržela vedení proti Rakušance Julii Grabherové a dnes v Bělehradu, kde si odbyla premiéru v kvalifikaci turnaje WTA, nestačila na Xinyu Wang. S o čtyři roky starším Číňankou utrpěla debakl 1-6 1-6.

Nosková, kterou vede bývalý trenér Tomáše Berdycha, Karolíny Plíškové či Barbory Strýcové Tomáš Krupa, figuruje ve světovém žebříčku na 656. místě.

WTA 250 BĚLEHRAD
los dvouhry
los čtyřhry

První letošní turnaj na antuce odehraje na turnaji WTA 250 v Bělehradu Kristýna Plíšková, jež bude proti Francouzce Oceane Dodinové usilovat o první výhru v hlavní soutěži od konce loňského září. Z českých tenistek se ve dvouhře představí také Tereza Martincová, která se proti jedné z kvalifikantek pokusí ukončit sérii čtyř porážek.

 


Nejvýše nasazenými jsou Ruska Anastasia Pavljučenkovová a Kazaška Julia Putincevová.

• WTA 250 BĚLEHRAD•
Srbsko, antuka , 235.080 dolarů
sobotní výsledky (15. 05. 2021)
• Kvalifikace - 1. kolo •
Xinyu Wang (Čína) - Nosková (ČR) 6-1 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Mony
naše talentky znám jen z pár zápasů, ale to mi stačí , abych jim neproroknul budoucnostsmile..berte mě s rezervou, protože je fakt neznám, ale myslím si, že velkou konkurenceschopnost s TOP100 v příštích 2 letech ukazuje kromě Lindy Fruhw. a její sestry Brendy hlavně Nikol Bartůňková. Vidím jí jako Tsisipase či Zvereva v sukni. S dlouhými nohami se krásně pohybuje a umí solidně vracet balony i těžkých pozic. Tady nejvíc kontrastuje s Lindou Noskovou. Ta má sice pod Krupou vytříbenou kvalitní úderovou techniku, ale horší pohyb jí limituje v zápasech , kdy soupeřky dominují. Cínanka jí nedala moc šancí něco vymyslet. Jsem si jist, že Nikol by byla schopna klást větší odpor. O sestrách Fruhw. nemá cenu psát. Jejich tenisový vývoj je hodně uspíšen a vracíme se asi 30,40 let zpět, kdy tenisu vládly 14leté Graffová, Capriatti.,Selešová,ap..prostě ve 14 a 16 letech skoro hotové TOP100 hráčky, které limituje pouze administrativní omezení.
Přeji všema v citlivém dívčím období, aby vůle něco dokázat byla silnější, než návnady mladých dívek a věřím, že v Káje P a Pétě K. mají dostatečný vzor dokázat podobné.smile
Reagovat
lukasmarek2001
Hezky napsáno.smile Taky si myslím, že udělení WC Bartůňkové (popřípadě třeba i Havlíčkové) by v současnosti mělo větší smysl.
Reagovat
Vaslab
Nechci být hnidopich, ale premiéra to pro Lindu nebyla. Loni hrála kvaldu na WTA 250 (International) v Praze, kde bohužel uhrála taky jen dva gamy proti Rumunce Paar...
Reagovat
Dobry-den
Nechci lézt tommrovi do zelí, ale toto byl opravdu ostudný výkon, pro který neexistuje žádná omluva. smile A že jí antuka moc nevoní, to není důvod, aby za celý zápas prakticky netrefila kurt. smile
A to jsem jí přitom věřil, že by mohla proti letos trápící se soupeřce uspět. smile
Reagovat
FulnekUltras
kládou se holt nešoupe jak sirkou - a něco jiného je o vládě žvanit a něco jiného skutečně vládnout

snad uspěje Terinka v Bělehradě smile
Reagovat
EllNino
Linda je Morava, tu nech být :)
Reagovat
FulnekUltras
ale jo - však má ještě čas, a ona to zvedne ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist