17letý Menšík vyhrál i čtvrté finále a slaví třetí triumf během tří týdnů

4. 12. 2022, 10:37
Aktuality 4
ITF ŠARM AŠ-ŠAJCH - Jakub Menšík ovládl tři turnaje během tří týdnů. 17letý Čech po řeckém Héraklionu dvakrát triumfoval na podniku ITF M15 v egyptském Šarm aš-Šajchu, v dnešním finále smetl 6-4 6-0 nejvýše nasazeného Lotyše Roberta Strombachse a svou bilanci ve finálových duelech vylepšil na 4-0.
Jakub Menšík (© AFP)

Jakub Menšík byl loni v anketě Zlatý kanár vyhlášen Talentem roku a v lednu zazářil postupem do finále juniorského Australian Open. Od té doby se až na pár výjimek soustředí na nelehkou transformaci do dospělého tenisu a na menších turnajích proti papírově slabším soupeřům se již dokázal dostatečně aklimatizovat.

Během posledních čtyř měsíců posbíral spoustu cenných zkušeností a
zaznamenal cenné úspěchy. Čtvrt roku po oslavě 17. narozenin má na kontě challengerové semifinále a už čtyři tituly z turnajů ITF.

Po zářijovém triumfu na antuce v německém Allershausenu (ITF M15) v uplynulých třech týdnech ovládl tři turnaje v řadě na tvrdém povrchu: jeden v řeckém Heráklionu (ITF M25) a dva v egyptském Šarm aš-Šajchu. V 15 utkáních prohrál jen tři sety.

Dnes Menšík přehrál jednoznačně 6-4 6-0 nejvýše nasazeného reprezentanta Lotyšska Roberta Strombachse. Kanára soupeři nadělil podruhé v kariéře a svou bilanci ve finálových zápasech vylepšil na 4-0.

Z posledních 34 zápasů má český mladík bilanci 29 výher a 5 porážek. Ve světovém žebříčku ho bude čekat posun někam ke 415. místu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
Boomcap
Snad se mu bude v budoucnu stále dařit a hlavně bude zdravý smilesmile
Reagovat
George_Renel
Myslím, že tn posun v žebříčku bude podstatně větší.
Reagovat
Haitik
Jojo, už teď je okolo 450. místa.. Po téhle výhře by měl být okolo 415. místa na žebříčku ATP :-)

Což je super super!!
Reagovat
lvicek
Pekne, pekne! Snazi se vyrovnat Brendu? :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist