18letá Palicová si vyšlápla na Muchovou a ve svém největším čtvrtfinále vyzve Vondroušovou

3. 11. 2022, 12:50
Aktuality 24
ITF SHREWSBURY - Barbora Palicová na podniku W100 v britském Shrewsbury prožívá nejlepší turnaj své kariéry. Osmnáctiletá česká kvalifikantka si v úterý připsala svůj premiérový skalp Top 100 a v dnešním utkání druhého kola zametla s bývalou světovou devatenáctkou a zkušenou krajankou Karolínou Muchovou. Ve svém největším čtvrtfinále vyzve další krajanku Markétu Vondroušovou, která potvrdila roli favoritky proti domácí Maie Lumsdenové.
© Český tenisový svaz / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Barbora Palicová v rámci probíhající sezony sbírá velmi cenné zkušenosti, ale i úspěchy. Osmnáctiletá Češka v lednu na W15 v turecké Antalyi získala svůj premiérový titul mezi ženami, v červenci si na Livesport Prague Open poprvé zahrála hlavní soutěž na nejvyšším okruhu a na konci srpna triumfovala na domácím antukovém podniku W60 v Přerově.

Další milníky překonává v tomto týdnu na akci ITF s dotací 100 tisíc dolarů ve Shrewsbury, kde včetně kvalifikace stále neztratila jediný set. V úvodním kole hlavní soutěže vyřadila nasazenou čtyřku Viktoriji Tomovovou, slavila svůj premiérový skalp Top 100 a na něj navázala výhrou 6-3 6-2 nad Karolínou Muchovou.

Palicová v úvodním dějství odvrátila všech šest brejkbolů a díky brejku v šestém gamu šla po 40 minutách do vedení. Bývalá světová devatenáctka Muchová, která kvůli častým zdravotním problémům absolvovala svůj teprve 11. letošní turnaj a v žebříčku jí patří až 158. místo, se ovšem nevzdávala a vypracovala si náskok 2-0. Poté však mladší z Češek dominovala a už zkušené krajance nepovolila jedinou hru.


Ve čtvrtfinále vyzve Vondroušovou
Palicová udělala další důležitý krok k premiérovému posunu do Top 200 pořadí a ve svém největším čtvrtfinále vyzve další krajanku Markétu Vondroušovou. Finalistka French Open 2019 se před týdnem vrátila po půlroční pauze zaviněné zraněním a následnou operací zápěstí. Ve Francii vypadla v prvním kole, ale vyhrála deblovou soutěž.

A právě díky triumfu ve čtyřhře se zřejmě pořádně rozehrála. Třiadvacetiletá Češka, která je v nominaci na blížící se finálový turnaj Billie Jean King Cupu, totiž zatím ve Velké Británii s přehledem potvrzuje roli favoritky. Set neztratila s Mirjam Björklundovou ani s domácí Maiou Lumsdenovou, druhou jmenovanou figurující na 570. pozici hodnocení díky čtyřem brejkům přehrála hladce 6-3 6-3. V prvním vzájemném měření sil s Palicovou zabojuje o své druhé letošní semifinále.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
paddy
smile smile
Reagovat
frenkie57
Opravdu vtipné smile ta naše čeština...
Reagovat
JohnB
Je za mě strašně promarněný talent. Těžko říct, proč. Jasně, tělesná schránka, ale otázkou je, co by udělal lepší fyzioterapeut a lepší rozhodnutí.

Každopádně za mě strašná škoda, má super styl, kterým by v případě, že by byla zdravá, mohla vyhrávat i grandslamy.

Těžko říct, zda ještě někdy bude schopna hrát na grandslamech v semifinále, nebo aspoň pravidelně druhý týdny.
Reagovat
A211
Máš pravdu její tenis když byla v cojku byl umění,v Real Madrid než to vzal Ancelotti tak měli marodi on si zval kondicaka PINTUS a mají kondici a málo hráčů marodí a prej jim dává dost zabrat.Myslim si že to chybí některém našim tenistkam a už dalších cca 6.mesicich příjde tsunami mladších hráček a kdo to nestojí kondičně spadne dolu
Reagovat
Mri
A jak nám to soudruzi ze Šroubsbury pěkně nalosovali,co?smile
Reagovat
tommr
Markéta postupuje i v deblu který hraje s Miriam Kolodziejovou ... smile
Reagovat
horska.kraslice
Asi se to nedá chytit na streamu. Škoda, ráda bych je v deblu spolu viděla, hrávaly spolu v juniorkách, takže jsou vlastně tradiční deblová dvojice a jak vidno, sedí jim to spolu i dnes "po letech", přestože Miriam je singlistka pouze průměrná.
Reagovat
tommr
na streamu to bylo (SportZone) a k vidění bude jistě i jejich SF zápas ...
Jinak souhlas: daří se jim hlavně protože jsou kamarádky a sehrané podobně jako KrejSi ...
Reagovat
makro99
jj, kamarádky (nebo ségry), to má vždycky takovej přesah smile Miriam je sympatická, tak sem rád, že se jí takto začíná dařit alespoň v deblu - mohla by se stát velice slušnou deblovou specialistkou...
Reagovat
Patapuff
Stream je na Tipsportu.
Reagovat
tommr
tak nás ve čtvrtfinále čeká další české derby. Komu to přát víc? smile
Markéta se potřebuje vrátit zpátky do první stovky aby nemusela hrát na AO 2023 kvalifikaci a každej bod se jí samozřejmě hodí ...
Bára zase potřebuje body aby se dostala do druhý stovky a tím pádem si zajistila účast v kvalifikaci na AO 2023 ...
Reagovat
R01316
nema Marketa jeste chraneny zebricek?
Reagovat
tommr
je to možný, ale stejně by asi bylo lepší kdyby si to vybojovala na kurtu ...
Reagovat
Vlk-v-trave
Zajimave bude jak Bara sejme i tu Maky... to bude otazek kolem nominace na Fed Cup:)
Reagovat
Alien
Přeji Báře!
Reagovat
baba
viděla jsem a musím říci , že Muška totálně nestíhala, byla u všech úderů pozdě a když tedy nechtěla dlouhé výměny, musela jít do rizika, všechno šlo ale do autu. Podle mě Muška totálně zaspala kondičku a jenom šikovností už prostě nestačí. Jsem z ní hodně zklamaná...
Reagovat
makro99
a Karolina si dnes řekla o do-nominaci do Fedcupu :)
Reagovat
frenkie57
Mám takové dilema - chtěl bych, aby se co nejrychleji vrátila Muška do alespoň TOP30, kam podle mého názoru zcela jistě patří, ale zároveň přeji krásné Paličce, aby se jí podařil ten průnik do Top200, protože je to perspektivní hráčka a při správném vedení se muže časem propracovat dost vysoko. To dilema spočívá v tom, komu fandit v jejich vzájemných soubojích. To samé se týká miss kulatá záda.smile
Reagovat
misa
Muchová je tenisovým uměním hráčka minimálně do Top 20. Jedna z mála, která hrou pobaví. Bohužel po skvělém semifinále AO šlo po zdravotní stránce všechno do ... a návrat nahoru bude pro ni dost těžký.
Reagovat
misa
Muchová na tom musí být asi dost špatně (neviděl jsem), když proti Palicové uhrála 5 her :((
Reagovat
Dobry-den
Tady už je záznam. Bára hrála dobře, ale Muška slabota, jak píše baba výše, kondičně to není dobrý...

https://www.youtube.com/watch?v=tmsnN-6ItBM
Reagovat
tommr
ve druhým setu vedla 2:0 a prohrála ho 2:6. Bud je zase nějak zraněná nebo nemá žádnou kondici ... smile
Reagovat
makro99
tak kondici má samozřejmě podprůměrnou, o tom žádná; ale zase ne tak takovou, aby fyzicky odpadla po půlhodině...
v Tallinu hrála středa, čtvrtek, pátek a ve čtvrtfinále proti Kanepi to bylo 6:7 ve třetím a Karolína tam až do úplné koncovky předváděla proti špičkové pistolnici skvělý tenis...
Reagovat
smazaný uživatel
Palička nám nějak leze nahorusmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist