18letá Tausonová pokračuje na vítězné vlně, v Lyonu vyhrála i své premiérové čtvrtfinále

5. 3. 2021, 17:15
Aktuality 3
WTA LYON - Clara Tausonová v hale v Lyonu pokračuje ve svém životním turnaji. Osmnáctiletá Dánka dnes ve svém premiérovém čtvrtfinále na okruhu WTA smetla Italku Camilu Giorgiovou a svou neporazitelnost prodloužila na devět utkání. V semifinále, do kterého se dostala z kvalifikace bez ztráty setu, si zahraje se Španělkou Paulou Badosaovou.
Clara Tausonová

Clara Tausonová letos ovládla už dva turnaje ITF W25, naposledy triumfovala před dvěma týdny v německém Altenkirchenu. A na vítězné vlně se veze i tento týden na turnaji WTA v Lyonu.

Osmnáctiletá Dánka ve Francii prošla dvoukolovou kvalifikací a další tři hladké výhry přidala v hlavní soutěži, ve které měla na kontě až dosud jediné vítězství. V prvním kole vyřadila nejvýše nasazenou Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou, následně vyřadila Maďarku Timeu Babosovou a dnes ve svém premiérovém čtvrtfinále smetla 6-3 6-1 Italku Camilu Giorgiovou.

Bývalá nejlepší juniorka světa tak vyhrála už devět utkání v řadě. V Lyonu v pěti zápasech neztratila ani set, dohromady soupeřkám povolila uhrát jen 24 gamů.


139. hráčka světa Tausonová si v sobotu zahraje o své největší finále s Paulou Badosaovou. Třiadvacetiletá Španělka dnes zdolala 7-5 6-7 6-2 domácí nasazenou čtyřku Kristinu Mladenovicovou, přestože ve druhém setu nevyužila tři mečboly a v rozhodující sadě prohrávala 0-2. Do semifinále postoupila potřetí v kariéře, finále si dosud nezahrála.

O druhé místo ve finále svedou souboj domácí nasazená dvojka Fiona Ferrová a Viktorija Golubicová ze Švýcarska.

• WTA 250 LYON •
Francie, tv. povrch / hala, 235.238 dolarů
páteční výsledky (05. 03. 2021)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Ferrová (2-Fr.) - Burelová (Fr.) 2-6 6-1 6-3
Badosaová (7-Šp.) - Mladenovicová (4-Fr.) 7-5 6-7(5) 6-2
Golubicová (Švýc.) - Minnenová (Belg.) 6-3 7-6(0)
Tausonová (Dán.) - Giorgiová (It.) 6-3 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
dadaft
Fiona Ferro se sice jako by jen tak tak protlouká kolo za kolem, ale nedivil bych se, kdyby se protloukla až do finále.
Co jsem viděl, tak když letos vypleskla Rybakinu, hrála velmi solidně...
Reagovat
Fandina
Dneska jsem trochu koukla na zápas Tauson a zrovna vždycky, když zahrála super. Podle mě je to velký talent. Její hra se mi moc líbila.
Reagovat
EllNino
Nakonec vyhrála .. ve třetím za stavu 0:2 jsem nedoufal a najednou obležený kanár :))

Semi s mladou Clarou bude pecka :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist