19letá Qinwen Zheng v Tokiu postoupila poprvé do finále. Narazí na rozjetou Samsonovovou

24. 9. 2022, 13:49
Aktuality 2
WTA TOKIO - 19letá Číňanka Qinwen Zheng na turnaji WTA 500 v Tokiu udolala po tříhodinovém boji Veroniku Kuděrmetovovou a poprvé v kariéře postoupila do finále turnaje WTA. O titul si zahraje s rozjetou Ljudmilou Samsonovovou, která přehrála Shuai Zhang a vyhrála 17. z posledních 18 zápasů.
Qinwen Zheng (© AFP)

Qinwen Zheng si ve druhém kole proti světové čtyřce Paule Badosaové připsala svůj premiérový skalp hráčky Top 10 po proměněném mečbolu a další milník v japonské metropoli překonala dnes premiérovém postupem do finále turnaje WTA. 

V semifinále 19letá Číňanka poprvé na turnaji ztratila set, vývoj souboje s Veronikou Kuděrmetovovou ale dokázala otočit a po třech hodinách boje zvítězila 5-7 6-3 7-6.



O titul si Qinwen Zheng zahraje s Ljudmilou Samsonovovou (h2h ). 23letá rodačka z Oleněgorsku v semifinále porazila 7-6 6-2 Shuai Zhang a z posledních 18 zápasů zaznamenala už 17. výhru.

Samsonovová bude v neděli usilovat o celkově 4. titul a udržení finálové neporazitelnosti. Letos získala 30. hráčka světa dva tituly za sebou na srpnových turnajích ve Washingtonu a v Clevelandu. Jedinou porážku od července utrpěla ve čtvrtém kole US Open od Australanky Ajly Tomljanovicové. Poprvé triumfovala loni na trávě v Berlíně.

• WTA 500 TOKIO •
Japonsko, tv. povrch, 757.900 dolarů
sobotní výsledky (24. 09. 2022)
• Dvouhra - semifinále •
Qinwen Zheng (Čína) - Kuděrmetovová (4-Rus.) 5-7 6-3 7-6(3)
Samsonovová (Rus.) - Shuai Zhang (Čína) 7-6(4) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
magnus
Q.Zheng je sympatická hráčka a páči sa mi ako hrá,zajtra jú čaka prvé finále v kariere,tak uvidíme ako sa jej bude dariť proti o čosi skusenejšej hráčke.Myslím,že to bude dobre finale,obe hráčky su kvalitné a prezentujú sa dobrou hrou.O čo si viac budem fandiť činanke.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist