2. den na Roland Garros: Turnaj zahájí sedm Čechů a světové jedničky

24. 5. 2010, 08:30
Previews 0
Do mezinárodního mistrovství Francie dnes vstoupí sedm českých tenistů. Mezi nimi budou i obě české jedničky Tomáš Berdych a jeho přítelkyně Lucie Šafářová. První zápasy čekají také na světové jedničky Federera a Serenu Williamsovou.

Pokud jste v dějišti French Open a chtěli byste vidět všechny české tenisty v akci, tak vás čeká pěkná porce přebíhání mezi jednotlivými kurty.

Až na dvorci číslo 17 se patnáctý nasazený Tomáš Berdych v úvodním kole grandslamového Roland Garros utká s Chilanem Jorgem Aguilarem, který postoupil z kvalifikace. Pokud Berdych postoupí, čeká ho v dalším zápase domácí Roger-Vassellin.

První soupeřkou turnajové čtyřiadvacítky Lucie Šafářové v Paříži bude bývalá čtvrtá hráčka světového žebříčku Jelena Dokicová. Na podporu svého přítele Berdycha v publiku se spolehnout nemůže, obě české jedničky dnes hrají úvodní zápasy souběžně už od 11:00 hodin. 

Zápasy prvního kola dnes čekají také Jana Hájka, Ivetu Benešovou, Barboru Záhlavovou-Strýcovou, Lucii Hradeckou a Petru Kvitovou.

Na centrálním dvorci Phillipea Chatriera se představí světové jedničky Serena Williamsová a Roger Federer, který zároveň obhajuje titul. Žádný z favoritů by neměl mít větší problémy. 

Ty mohou potkat nasazenou čtyřku Andyho Murrayho, neboť se na dvorci Suzanne Lenglenové utká s domácím Richardem Gasquetem. Bývalou světovou sedmičkou, jež vyhrála už deset zápasů v řadě.

- FRENCH OPEN -
program pondělních zápasů (24. 05. 2010)

Kurt Phillipea Chatriera:
Kudrjavcevová (Rus.) - Wozniacká (3-Dán.)
Federer (1-Švýc.) - Luczak (Austr.)
S. Williamsová (1-USA) - Vögeleová (Švýc.)
Mayer (Něm.) - Monfils (13-Fr.)

Kurt Suzanne Lenglenové:
Mladenovicová (Fr.) - Li Na (11-Čína)
Koroljov (Kaz.) - Djokovič (3-Srb.)
A. Murray (4-Brit.) - Gasquet (Fr.)
Jankovičová (4-Srb.) - Moliková (Austr.)

Kurt č.2: první zápas Wawrinka (20-Švýc.) - Hájek (ČR).
Kurt č.4: druhý zápas Wozniaková (Kan.) - Benešová (ČR).
Kurt č.6: první zápas Dokicová (Austr.) - Šafářová (24-ČR).
Kurt č.8: třetí zápas Zahlavová-Strýcová (ČR) - De los Riosová (Par.).
Kurt č.11: třetí zápas Dulgheruová (31-Rum.) - Hradecká (ČR).
Kurt č.14: druhý zápas Fergusonová (Austr.) - Kvitová (ČR).
Kurt č.17: první zápas Aquilar (Chile) - Berdych (15-ČR).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist