2. den na Turnaji šampionek: Kvitovou čeká Vinciová

2. 11. 2016, 09:30
Previews 8
Dnes se na turnaji WTA Elite Trophy v čínském Zhuhai představí druhá česká zástupkyně a favoritka Pivoňkové skupiny Petra Kvitová. Dvojnásobná grandslamová šampionka vyzve Italku Robertu Vinciovou, kterou včera přehrála její krajanka Barbora Strýcová.

Timeu Bacsinszkou čeká možná poslední představení na Turnaji šampionek. Švýcarka včera jasně nestačila na domácí divokou kartu Shuai Zhang a o udržení postupové naděje si dnes zahraje s Timeou Babosovou z Maďarska.

Maďarka se do turnaje dostala jako náhradnice po odhlášení jedné z favoritek Carly Suárezové, která léčí zraněné zápěstí, jež jí znemožnilo startovat už na halovém turnaji v Moskvě.

Oba vzájemné duely ovládla ve dvou setech Bacsinszká, nicméně se hrálo na antuce. "S Timeou se dobře známe, jsme kamarádky," svěřila se Švýcarka novinářům. "Hrály jsme spolu dvakrát, ale bylo to na antuce, tady je povrch jiný, možná to dopadne úplně jinak," dodala.

První duel Azalkové skupiny rozehrají Johanna Kontaová se Samanthou Stosurovou. Britka měla původně startovat na Turnaji mistryň v Singapuru, ale z poslední pozice ji nakonec vyšoupla díky titulu z Moskvy Světlana Kuzněcovová.

Britské jedničce se na čínské půdě daří, v Pekingu si zahrála své první velké finále a stala se po 32 letech první Britkou, která se dostala do Top 10. "Co na to říct? V Číně se mi líbí!," žertovala vítězka turnaje ve Stanfordu. "Starají se o nás moc hezky, cítíme se pohodlně, máme vše, co potřebujeme," doplnila.

Naopak její soupeřka Samantha Stosurová nemá na asijskou tour zatím dobré vzpomínky. Ve Wuhanu, Pekingu i Hongkongu prohrála hned úvodní zápas. Australanka má ale nového trenéra a cítí, že se jí její hra vrací zpět. "Johanna má za sebou skvělý rok. Bude to těžké, ale jsem připravená."

Stejně jako včera bude české fanoušky nejvíce zajímat poslední dvouhra dnešního programu. Tu obstará Petra Kvitová, jež nastoupí proti Robertě Vinciové.

Kvitové se letos zpočátku nedařilo. Zisk bronzu na olympijských hrách v Riu de Janeiru ji ale nakopl, ve Wuhanu získala svůj 18. titul, v Pekingu si zahrála čtvrtfinále a v Lucemburku došla do finále.

Její soupeřka už má první utkání za sebou. Včera nestačila ve dvou setech na Barboru Strýcovou a pokud chce postoupit, musí dnes bezpodmínečně počtvrté porazit dvojnásobnou grandslamovou vítězku.

"Musím hrát agresivně. Petra je neuvěřitelná hráčka, navíc levačka. Budu hodně používat slice, musím předvést to nejlepší, abych vyhrála," komentovala před utkáním Vinciová.

PROGRAM TURNAJE ŠAMPIONEK - STŘEDA 2. 11. 2016
Babosová - Bacsinszká / začátek v 8:00 našeho času
Kontaová - Stosurová
Kvitová - Vinciová / začátek nejdříve ve 12:00 našeho času
Soyluová/Xu - Rodionovová/Savčuková

 

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

8
Přidat komentář
VlS
hraje krásně, Sam vlastně nedostala šanci, i když hrála velmi slušně.
Reagovat
Fandina
Jo jo, jen se mi moc dobře nekouká na přípravu na podání.
Reagovat
VlS
Tobě ta pantomima vadí? Představ si tenisovej servis v černým divadle. To snad líp udělat nejde :-)
Reagovat
Fandina
Nevadí mi, je mě to zdržuje při koukání :-)))
Reagovat
Fandina
držím palce. Doufám, že je tam dostatečně rychlý povrch, aby fungovaly tvoje bomby a že jich použiješ, když bude potřeba. Pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
snad žádnému divákovi hlavu neustřelí
Reagovat
FulnekUltras
Bobina má pořád svou kvalitu - takže já říkám pozor na ni!!!
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě. Petra s ní vloni ne Wuhanu prohrála a bylo to na hardu, který letos pokořila titulem. Vinci byla v laufu po finále USO, ale stejně. Petra to s ní má tři tři. Takže pozor na její čopíky, Vinci je umí zahrát v pravou chvíli.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist