2. den v Paříži: V akci bude sedm Čechů. Kvitová se vrací po měsíční pauze, Plíškovou čeká Stephensová

29. 5. 2023, 05:00
Previews 156
V rámci druhého hracího dne letošního ročníku French Open odehraje první kolo sedm českých zástupců. Petra Kvitová se utká s Italkou Cocciarettovou, Linda Fruhvirtová s Ruskou Pavljučenkovovou, Jiří Lehečka s Němcem Struffem, Tereza Martincová s Lotyškou Ostapenkovou, Karolína Plíšková s Američankou Stephensovou, Kateřina Siniaková s Američankou Stearnsovou a Markéta Vondroušová s Američankou Parksovou.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Češi v akci •
L. Fruhvirtová (ČR) - Pavljučenkovová (-) | PREVIEW LS | Court 9 (11:00 SELČ)
Kar. Plíšková (16-ČR) - Stephensová (USA) | PREVIEW LS | Court Philippe-Chatrier (11:45 SELČ)
Vondroušová (ČR) - Parksová (USA) | PREVIEW LS | Court 6 (13:00 SELČ)
Siniaková (ČR) - Stearnsová (USA) | PREVIEW LS | Court 5 (14:30 SELČ)
Lehečka (ČR) - Struff (21-Něm.) | PREVIEW LS | Court 13 (14:30 SELČ)
Kvitová (10-ČR) - Cocciarettová (It.) | PREVIEW LS | Court Suzanne-Lenglen (16:30 SELČ)
Martincová (ČR) - Ostapenková (17-Lot.) | PREVIEW LS | Court 7 (16:30 SELČ)
DALŠÍ PREVIEWS ŽENY | DALŠÍ PREVIEWS MUŽI


Linda Fruhvirtová (59.) - Anastasia Pavljučenkovová (333.) | Court 9 (11:00 SELČ)
Linda Fruhvirtová zahájí svůj debut v hlavní soutěži French Open proti Anastasii Pavljučenkovové, která si v Paříži předloni zahrála své jediné dosavadní grandslamové finále a podlehla v něm Barboře Krejčíkové. S bývalou světovou jedenáctkou vracející se po zdravotní pauze se potkává poprvé.

Fruhvirtová se v letošní sezoně trápí. V lednu sice byla jediný set od čtvrtfinále na Australian Open, jenže na žádném z dalších 10 turnajů nedokázala porazit více než jednu soupeřku. Do Paříže navíc dorazila se sérií tří porážek a po nezdarech proti žebříčkově mnohem níže postaveným hráčkám. Na antuce se její forma ještě zhoršila. V Charlestonu prohrála s Caroline Dolehideovou, ve Stuttgartu vypadla v kvalifikaci, v Madridu schytala výprask od Jeleny Ostapenkové, v Římě uhrála jediný game s Elenou-Gabrielou Ruseovou a v Rabatu nestačila na Caglu Büyükakcayovou.

Pavljučenkovová loni odehrála jen pět utkání a sezonu uzavřela už v květnu. Na kurty se vrátila na začátku letošního roku a zpočátku se jí vůbec nedařilo. V posledním měsíci se ale zvedla a nic na tom nemění ani výprask v podobě dvou kanárů od světové jedničky Igy Šwiatekové. V Madridu i Římě se dostala do druhého kola a na poslední generálce ve Štrasburku uhrála své první čtvrtfinále na této úrovni od konce sezony 2021. V něm nevyužila dva mečboly proti Lauren Davisové a na skalp Magdy Linetteové nenavázala.

Fruhvirtová figuruje v žebříčku o téměř 300 míst výše, ovšem Pavljučenkovová je i tak celkem jasnou favoritkou na postup. Rusce totiž sedí antukový povrch mnohem více a na posledních třech turnajích si vedla solidně. Starší z talentovaných sester se naopak od postupu do osmifinále lednového Australian Open ohromně trápí a prohrála šest z posledních osmi soubojů s hráčkami figurujícími mimo TOP 100 světového hodnocení.

Tip na vítězku: Anastasia Pavljučenkovová

Linda Fruhvirtová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Australian Open (OF)
Největší úspěchy na antuce: Madrid, Charleston (2K)
Bilance: 9:11
Bilance z posledních 10 zápasů: 3:7
Bilance na antuce: 3:5
Bilance proti hráčkám mimo TOP 100: 4:6 (kariérní 56:32)
Grandslamy: Australian Open (OF)

Linda Fruhvirtová - French Open
Kariérní bilance:
0:0
Nejlepší výsledek: 1. kolo (2023)
Loňský výsledek: kvalifikace
Generálka: Stuttgart (Q), Madrid (2K), Řím (1K), Rabat (1K)

Anastasia Pavljučenkovová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Štrasburk (ČF)
Největší úspěchy na antuce: Štrasburk (ČF)
Bilance: 8:9
Bilance z posledních 10 zápasů: 5:5
Bilance na antuce: 5:4
Bilance proti hráčkám TOP 50-100: 1:3 (kariérní 137:68)
Grandslamy: Australian Open (1K)

Anastasia Pavljučenkovová - French Open
Kariérní bilance: 24:14
Nejlepší výsledek: finále (2021)
Loňský výsledek: nehrála
Generálka: W80 Zaragoza (2K), Madrid (2K), Řím (2K), Štrasburk (ČF)


Karolína Plíšková (16.) - Sloane Stephensová (30.) | Court Philippe-Chatrier (11:45 SELČ)
Karolína Plíšková je nasazenou šestnáctkou a asi z losu pro první kolo radost neměla. Utká se v něm totiž s bývalou finalistkou Sloane Stephensovou, se kterou vyhrála jen jeden z předchozích pěti soubojů. Vítězce US Open 2017 se pokusí oplatit předloňskou porážku z tohoto dějiště.

Plíšková nezahájila sezonu dobře, na Australian Open se ovšem zlepšila a uhrála čtvrtfinále. Mezi nejlepší osmičku se podívala také v Dubaji a ve Stuttgartu. Stále však čeká na svou první semifinálovou účast od srpna. Do antukového jara vstoupila solidně, ve Stuttgartu porazila Marii Sakkariovou i Donnu Vekičovou a ve čtvrtfinále sebrala set pozdější šampionce a světové jedničce Ize Šwiatekové. Kvůli problémům s kolenem však nehrála v Madridu a v Římě ztroskotala hned na Anně Bondárové.

Stephensová brala loni v únoru titul v Guadalajaře, ovšem od té doby pouze na šesti turnajích porazila více než jednu soupeřku. Na French Open se jí přesto dařilo, prohrála až ve čtvrtfinále s Cori Gauffovou. Do Paříže ani tentokrát nepřijela ve zrovna oslnivé formě, ovšem v posledních týdnech se výrazně zlepšila. Po triumfu na 125k v Saint-Malu se dostala do semifinále v Rabatu. Tam odvrátila tři mečboly talentované krajanky Peyton Stearnsové a pak uhrála jen dva gamy s Luciou Bronzettiovou.

Plíšková se v posledních týdnech trápila zdravotně a přípravu na antukový vrchol sezony zakončila dvousetovou porážkou s Annou Bondárovou. Stephensová je už několik let v krizi, ovšem v posledních dnech se zvedla. Nic na tom nemění páteční výprask od Lucii Bronzettiové, Američanka nevypadala, že by toužila se v Rabatu zdržet o den déle. Obzvláště na grandslamy se umí Stephensová namotivovat a v Paříži se jí daří, pouze tři z 11 účastí nepřetavila v postup do druhého týdne. Plíšková takto daleko byla jen jednou, ačkoli na pařížské antuce startovala 12krát. Kurzy jsou vyrovnané, ale více se věří Stephensové.

Tip na vítězku: Sloane Stephensová

Karolína Plíšková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Stuttgart,  Dubaj,  Australian Open (ČF)
Největší úspěchy na antuce: Stuttgart (ČF)
Bilance: 18:9
Bilance z posledních 10 zápasů: 6:4
Bilance na antuce: 2:2
Bilance proti hráčkám TOP 30: 5:6 (kariérní 118:115)
Grandslamy: Australian Open (ČF)

Karolína Plíšková - French Open
Kariérní bilance:
14:11
Nejlepší výsledek: semifinále (2017)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: Stuttgart (ČF)

Sloane Stephensová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Rabat (SF)
Největší úspěchy na antuce: Rabat (SF)
Bilance: 14:11
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na antuce: 10:4
Bilance proti hráčkám TOP 20: 0:2 (kariérní 41:70)
Grandslamy: Australian Open (1K)

Sloane Stephensová - French Open
Kariérní bilance:
32:11
Nejlepší výsledek: finále (2018)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Generálka: Madrid (1K), 125k Saint-Malo (T), Řím (2K), Rabat (SF)


Markéta Vondroušová (60.) - Alycia Parksová (45.) | Court 6 (13:00 SELČ)
Finalistka ročníku 2019 Markéta Vondroušová se v areálu Rolanda Garrose představí poprvé od předloňské osmifinálové účasti. Jedna z největších českých nadějí se v prvním kole utká s Alyciou Parksovou, která v hlavní fázi antukového majoru debutuje. Američance může oplatit porážku z konce předchozí sezony.

Vondroušová se loni na podzim vrátila po půlroční pauze, velmi rychle našla formu a vede si stabilně. Na nejvyšším okruhu se znovu objevila až letos a na sedmi z osmi turnajů posbírala minimálně dvě vítězství. Přípravu na druhý grandslam sezony měla solidní. V Madridu prošla kvalifikací a ve druhém kole prohrála bitvu s Magdou Linetteovou. V Římě přehrála Kaiu Kanepiovou, Biancu Andreescuovou a Marii Sakkariovou a skončila až v osmifinále na raketě pozdější šampionky Jeleny Rybakinové.

Parksová odstartovala svůj vzestup žebříčkem čtvrfinálovou účastí v ostravské hale. Pak na konci uplynulé sezony triumfovala na halových akcích 125k v Andoře a Angers a letos v únoru získala v lyonské hale svůj první titul z podniků WTA. Pak se ale začala trápit a nedaří se jí ani na antuce, vlastně kdekoli mimo halové betony. Na nejpomalejším povrchu vyhrála jen pět ze 12 duelů a na poslední generálce v Rabatu schytala výprask od Lucii Bronzettiové.

Vondroušová je zaslouženě jasnou favoritkou na postup. Po loňské zdravotní pauze hraje ve stabilní formě a Parksové sedí spíše rychlý povrch v hale než pomalá antuka, na které na posledních turnajích neuhrála set třeba s Tamarou Korpatschovou, Martinou Trevisanovou, Anett Kontaveitovou, Nao Hibinovou či Luciou Bronzettiovou. V těchto podmínkách by měla mít navrch rodačka ze Sokolova a podniknout úspěšnou odvetu za prosincovou prohru.

Tip na vítězku: Markéta Vondroušová

Markéta Vondroušová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Linec (SF)
Největší úspěchy na antuce: Řím (OF)
Bilance: 21:8
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na antuce: 6:2
Bilance proti hráčkám TOP 50: 11:5 (kariérní 59:47)
Grandslamy: Australian Open (3K)

Markéta Vondroušová - French Open
Kariérní bilance:
10:5
Nejlepší výsledek: finále (2019)
Loňský výsledek: nehrála
Generálka: Madrid (2K), Řím (OF)

Alycia Parksová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Lyon (T)
Největší úspěchy na antuce: Rabat (ČF)
Bilance: 12:13
Bilance z posledních 10 zápasů: 4:6
Bilance na antuce: 5:7
Bilance proti hráčkám TOP 50-100: 5:3 (kariérní 8:8)
Grandslamy: Australian Open (Q)

Alycia Parksová - French Open
Kariérní bilance:
0:0
Nejlepší výsledek: 1. kolo (2023)
Loňský výsledek: kvalifikace
Generálka: Stuttgart (1K), Madrid (3K), Řím (1K), 125k Paříž (1K), Rabat (ČF)


Kateřina Siniaková (48.) - Peyton Stearnsová (69.) | Court 5 (14:30 SELČ)
Kateřinu Siniakovou čeká na French Open první soutěžní zápas po dvouměsíční zdravotní pauze. Při posledních pěti startech v tomto dějišti zvládla úvodní kolo a v této sérii se pokusí pokračovat proti debutantce Peyton Stearnsové. S talentovanou mladou Američankou změří síly poprvé.

Siniaková odehrála v letošní sezoně pouhých 15 zápasů s bilancí osmi výher a sedmi proher. V úvodních třech měsících neměla stabilní formu a na šesti ze sedmi turnajů ztroskotala v úvodních kolech hlavní soutěže či v kvalifikačních bojích. Jejím maximem v aktuálním roce je semifinálová účast v Méridě. Poslední soutěžní utkání absolvovala ve druhé půlce března v Miami. Proti Claire Liuové si zranila zápěstí a od té doby se žádného turnaje nezúčastnila. Na French Open tak dorazila bez přípravného duelu.

Stearnsová studovala univerzitu, do světa profesionálního tenisu naplno vstoupila až loni v dubnu a už je v nejlepší sedmdesátce žebříčku. Za poslední rok hrála osm finále a posbírala čtyři tituly. Velmi rychle se začala prosazovat i na nejvyšší tour, v březnu v Austinu si zahrála první čtvrtfinále na této úrovni a na antuce v Bogotě prohrála až ve finále, stejný osud ji potkal na ITF v Charlestonu. Na poslední generálce v Rabatu nevyužila ve čtvrtfinále tři mečboly proti Sloane Stephensové.

U Siniakové lze jen těžko odhadovat, v jaké formě nastoupí. Stearnsová je jednou z komet posledních 12 měsíců, na antuce letos hrála už tři finále včetně turnaje WTA v Bogotě a před pár dny v Rabatu, kde vyřadila Leylah Fernandezovou, nebyla daleko od dalšího semifinále na nejvyšším okruhu a skalpu úspěšnější krajanky Sloane Stephensové. Američanka je rozehraná a zaslouženě do utkání vstoupí jako favoritka. Sice ještě nikdy neporazila hráčku TOP 50 (0:4), ale třikrát k tomu měla velmi blízko.

Tip na vítězku: Peyton Stearnsová

Kateřina Siniaková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Mérida (SF)
Největší úspěchy na antuce: první turnaj
Bilance: 8:7
Bilance z posledních 10 zápasů: 4:6
Bilance na antuce: 0:0
Bilance proti hráčkám TOP 50-100: 6:4 (kariérní 88:66)
Grandslamy: Australian Open (1K)

Kateřina Siniaková - French Open
Kariérní bilance:
10:8
Nejlepší výsledek: osmifinále (2019)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: žádná

Peyton Stearnsová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Bogotá (F)
Největší úspěchy na antuce: Bogotá (F)
Bilance: 30:8
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na antuce: 16:5
Bilance proti hráčkám TOP 50: 0:2 (kariérní 0:4)
Grandslamy: Australian Open (-)

Peyton Stearnsová - French Open
Kariérní bilance:
0:0
Nejlepší výsledek: 1. kolo (2023)
Loňský výsledek: nehrála
Generálka: W100 Charleston (F), Rabat (ČF)


Jiří Lehečka (41.) - Jan-Lennard Struff (28.) | Court 13 (14:30 SELČ)
Jiří Lehečka debutoval na French Open loni a vypadl hned v prvním kole. O vylepšení svého maxima na pařížské antuce bude usilovat proti nasazenému Janovi-Lennardovi Struffovi. S dvojnásobným osmifinalistou antukového vrcholu sezony změří síly poprvé.

Lehečka byl na začátku roku v životní formě. Na Australian Open slavil svá první vítězství v hlavní fázi majorů a nakonec se stal prvním českým grandslamovým čtvrtfinalistou po pěti letech. O měsíc později v Dauhá byl pětkrát jediný míček od prvního finále na ATP. Po nevyužitých mečbolech ale přišel propad formy, od té doby vyhrál jen sedm ze 16 duelů a do Paříže přijel se sérií čtyř porážek a po zranění pravé nohy. Po prvním osmifinále na Masters a čtvrtfinále v Banja Luce nestačil na Alexandera Ševčenka, Fábiána Marozsána ani Aleksandra Bajnina (skreč).

Struff vstupoval do sezony coby 150. hráč světa a teď je zpátky v nejlepší třicítce žebříčku. V aktuálním roce vyhrál 36 z 50 zápasů a po úspěších na challengerech začal excelovat i na nejvyšším okruhu. Na Masters v Monte Carlu se z kvalifikace dostal až do čtvrtfinále a na podniku stejné kategorie v Madridu dokonale využil druhé šance, jako lucky loser padl až ve finále ve třech setech s Carlosem Alcarazem. Před cestou do Paříže se představil ještě na challengeru v Bordeaux a uhrál semifinále.

Lehečka se v posledních týdnech, jak jsme se později dozvěděli, trápil se zraněním nohy. To by částečně vysvětlovalo jeho poslední tři nezdary: výprask s Alexanderem Ševčenkem, těsnou porážku s rozjetým Fábiánem Marozsánem a skreč proti Aleksandrovi Brajninovi. Jeho zdravotní stav i forma jsou tak otazníkem. To ovšem neplatí pro Struffa, který letos sbírá skvělé výsledky a je zaslouženě favoritem. Nejlepší Čech v žebříčku ovšem určitě není bez šance na postup, Němec má časté výpadky a je rozhodně k poražení.

Tip na vítěze: Jan-Lennard Struff

Jiří Lehečka - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Dauhá (SF)
Největší úspěchy na antuce: Banja Luka (ČF)
Bilance: 20:13
Bilance z posledních 10 zápasů: 4:6
Bilance na antuce: 4:5
Bilance proti hráčům TOP 30: 7:7 (kariérní 8:13)
Grandslamy: Australian Open (ČF)

Jiří Lehečka - French Open
Kariérní bilance:
0:1
Nejlepší výsledek: 1. kolo (2022-23)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: Monte Carlo (OF), Banja Luka (ČF), Madrid (2K), Řím (2K), Turín challenger (Q)

Jan-Lennard Struff - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Madrid (F)
Největší úspěchy na antuce: Madrid (F)
Bilance: 36:14
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na antuce: 14:6
Bilance proti hráčům TOP 50: 9:5 (kariérní 80:132)
Grandslamy: Australian Open (1K)

Jan-Lennard Struff - French Open
Kariérní bilance:
9:9
Nejlepší výsledek: osmifinále (2019, 2021)
Loňský výsledek: nehrál
Generálka: Monte Carlo (ČF), Mnichov (1K), Madrid (F), Bordeaux challenger (SF)


Petra Kvitová (10.) - Elisabetta Cocciarettová (44.) | Court Suzanne-Lenglen (16:30 SELČ)
Dvojnásobná semifinalistka Petra Kvitová odehraje svůj teprve druhý zápas po senzačním triumfu před necelými dvěma měsíci v Miami. Česká jednička bude v prvním kole French Open čelit Elisabettě Cocciarettové, která bude bojovat o své první vítězství v hlavní fázi antukového majoru. Hráčky se potkávají poprvé.

Kvitová má v probíhající sezoně vysoce pozitivní bilanci 17 výher a pouhých šesti porážek, na třech ze šesti turnajů na tvrdých površích došla minimálně do čtvrtfinále a v Miami získala svou první trofej z podniků WTA 1000 od Madridu 2018 a stala se první českou šampionkou floridské akce. Od začátku antukového jara se však trápí zdravotně a na antuce odehrála jediný duel. Po odhlášení se ze Stuttgartu ztroskotala v Madridu hned na trápící se Jule Niemeierové. Od té doby nehrála.

Cocciarettová si napříč letošní sezonou počíná celkem stabilně. V lednu v Hobartu vybojovala svou premiérovou finálovou účast na okruhu WTA, na Australian Open potrápila pozdější finalistku Jelenu Rybakinovou a v Méridě i Monterrey prošla do čtvrtfinále. Antukové jaro odstartovala na 125k v Mexiku a slavila triumf. V Madridu i Římě vypadla ve druhém kole, ovšem statečně vzdorovala Paule Badosaové i Anastasii Potapovové. Na antuce letos vyhrála sedm z devíti zápasů.

Forma Kvitové je velkým otazníkem, proto není favoritkou na postup. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu léčila po triumfu v Miami zranění pravé nohy, na generálkách odehrála jen jeden zápas a její start v Paříži nebyl ještě před pár dny vůbec jistý. Cocciarettová je navíc antukovou specialistkou a přípravu měla naopak solidní. Kvitové by mohlo k postupu pomoct to, že Italka má s hráčkami TOP 50 mizernou bilanci 8:19 a ještě nikdy neporazila nikoho figurujícího v nejlepší dvacítce pořadí. Česká lvice by neměla po dlouhé pauze postrádat motivaci, v prvním kole French Open má úspěšnost 12:1.

Tip na vítězku: Petra Kvitová

Petra Kvitová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Miami (T)
Největší úspěchy na antuce: čeká na první výhru
Bilance: 17:6
Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Bilance na antuce: 0:1
Bilance proti hráčkám TOP 50: 11:5 (kariérní 310:181)
Grandslamy: Australian Open (2K)

Petra Kvitová - French Open
Kariérní bilance:
30:12
Nejlepší výsledek: semifinále (2012, 2020)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: Madrid (2K)

Elisabetta Cocciarettová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Hobart (F)
Největší úspěchy na antuce: Řím, Madrid (2K)
Bilance: 15:10
Bilance z posledních 10 zápasů: 7:3
Bilance na antuce: 7:2
Bilance proti hráčkám TOP 10: 0:0 (kariérní 0:2)
Grandslamy: Australian Open (1K)

Elisabetta Cocciarettová - French Open
Kariérní bilance:
0:1
Nejlepší výsledek: 1. kolo (2021, 2023)
Loňský výsledek: kvalifikace
Generálka: Madrid (2K), Řím (2K)


Tereza Martincová (93.) - Jelena Ostapenková (17.) | Court 7 (16:30 SELČ)
Tereza Martincová bude usilovat o vyrovnání svého maxima na pařížské antuce proti šampionce ročníku 2017 Jeleně Ostapenkové. S aktuální světovou sedmnáctkou se dosud potkala jen předloni na trávě v Birminghamu a zvítězila ve třech setech.

Martincová letos pokračuje v loňském trápení a sotva se drží v TOP 100 žebříčku, do které se vrátila před měsícem. V aktuálním roce se zúčastnila 12 turnajů na nejvyšší tour a připsala si jediné vítězství v hlavních soutěžích, proti Tamaře Korpatschové v Miami. Do Paříže přijela s bilancí 13:14. Po finále na W80 v Zaragoze už žádné vítězství v hlavních soutěžích na antuce neslavila. V Madridu prohrála s Irene Burillovou, na 125k v Saint-Malu vzdala, v Římě nenavázala na zvládnutou kvalifikaci a ve Štrasburku uhrála jen pět gamů s Emmou Navarrovou.

Ostapenková se nemůže pochlubit stabilní formou ani v letošní sezoně, ve které dosáhla na pouhé dvě čtvrtfinálové účasti. Postupem mezi nejlepší osmičku na Australian Open zaregistrovala svůj nejlepší grandslamový výsledek od Wimbledonu 2018, nicméně na další čtvrtfinále čekala až do poslední akce v Římě. Zatímco na generálkách ve Stuttgartu i Madridu skončila v úvodních kolech, v Římě vyřadila Barboru Krejčíkovou, Darju Kasatkinovou a Paulu Badosaovou a uhrála své jediné letošní semifinále.

Martincová sice ve vzájemné bilanci vede, ovšem předloni byla v životní formě, kdežto letos pokračuje v loňské krizi. Pražská rodačka má navíc s hráčkami TOP 20 katastrofální bilanci 5:24 a z posledních 13 soubojů s nimi uspěla jen proti Anett Kontaveitové loni v Ostravě, která jí však vzdala. Ostapenková je zaslouženě jasnou favoritkou, nicméně pokud by měla svůj vyhazovací den, nemusela by být Češka bez šance.

Tip na vítězku: Jelena Ostapenková

Tereza Martincová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Miami (2K)
Největší úspěchy na antuce: čeká na první výhru v hlavních soutěžích na nejvyšší tour
Bilance: 13:14
Bilance z posledních 10 zápasů: 5:5
Bilance na antuce: 6:5
Bilance proti hráčkám TOP 20: 0:3 (kariérní 5:24)
Grandslamy: Australian Open (1K)

Tereza Martincová - French Open
Kariérní bilance:
1:2
Nejlepší výsledek: 2. kolo (2021)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: W80 Zaragoza (F), Madrid (Q), 125k Saint-Malo (1K), Řím (1K), Štrasburk (1K)

Jelena Ostapenková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Řím (SF)
Největší úspěchy na antuce: Řím (SF)
Bilance: 18:11
Bilance z posledních 10 zápasů: 6:4
Bilance na antuce: 6:3
Bilance proti hráčkám TOP 50-100: 5:1 (kariérní 79:44)
Grandslamy: Australian Open (ČF)

Jelena Ostapenková - French Open
Kariérní bilance:
10:6
Nejlepší výsledek: triumf (2017)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: Stuttgart (2K), Madrid (3K), Řím (SF)

FRENCH OPEN 2023 - PROGRAM 2. HRACÍHO DNE
• COURT PHILIPPE-CHATRIER • (od 11:45 SELČ)
1. Kar. Plíšková (16-ČR) - Stephensová (USA)
2. Djokovič (3-Srb.) - Kovacevic (USA)
3. Garciaová (5-Fr.) - Xiyu Wang (Čína)
4. Sinner (8-It.) - Müller (Fr.) / nejdříve v 20:15 SELČ
• COURT SUZANNE-LENGLEN • (od 11:00 SELČ)
1. Paire (Fr.) - Norrie (14-Brit.)
2. Avanesjanová (-) - Bencicová (12-Švýc.)
3. Alcaraz (1-Šp.) - Cobolli (It.)
4. Kvitová (10-ČR) - Cocciarettová (It.)
• COURT SIMONNE-MATHIEU • (od 11:00 SELČ)
1. Dayová (USA) - Mladenovicová (Fr.)
2. Auger-Aliassime (10-Kan.) - Fognini (It.)
3. Svitolinová (Ukr.) - Trevisanová (26-It.)
4. Fils (Fr.) - Davidovich (29-Šp.)
• COURT 5 • (od 11:00 SELČ)
3. Siniaková (ČR) - Stearnsová (USA)
• COURT 6 • (od 11:00 SELČ)
2. Vondroušová (ČR) - Parksová (USA)
• COURT 7 • (od 11:00 SELČ)
4. Martincová (ČR) - Ostapenková (17-Lot.)
• COURT 9 • (od 11:00 SELČ)
1. L. Fruhvirtová (ČR) - Pavljučenkovová (-)
• COURT 13 • (od 11:00 SELČ)
3. Lehečka (ČR) - Struff (21-Něm.)
Kompletní program
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

156
Přidat komentář
milik254
Jak se jmenuje rozhodčí v zápase Thiem-Cachin, nevíte někdo?
Reagovat
lenka258
Trevisan spadla na 70. místo
Reagovat
makro99
tak na odstranění této rankingové anomálie v důsledku třítýdenního ústřelu (Maroko, Paris) jsem se, musím přiznat, těšil :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
lenka258
Bencic je venku
Reagovat
Mony
Bylinné docela sluší, když tříská raketou
Reagovat
Mony
Belindě
Reagovat
lenka258
Vypadá jako fajn holka...dost se poslední dobou baví s Petrou Kvitovou...a její partneři taky... nedávno dávali, jak ten Belindy chlap společně s Kvitovic týmem slavil narozky.
Myslím, že to Beli otočí ve třech setech, ale netěší mě, že se to tááák prodlužuje, že Petra půjde na kurt asi až hodně pozdě.
Reagovat
tommr
nevím jaká je v soukromí ale na kurtu se chová jako arogantní spratek. Doufám že dneska vyhučí a tím uvolní Mušce cestu do čtvrtfinále ...
Reagovat
lenka258
Jj, tak na kurtu se Bára Strýcová chovala taky otřesně, ale ve skutečnosti, když jsem měla možnost se s ní potkat a bavit nebo i vidět nějaké rozhovory s ní, tak je holka na pohodu.
Reagovat
lenka258
Jj, ale skrz Mušku by mi taky nevadilo, když by vypadla :))). Pak by to měla Muška opravdu na stříbrném podnose.
I když Beli není taková hrozba jako nějaká Iga nebo Sabalenka si myslím
Reagovat
Mony
Jo, s Bárou prý je sranda
Reagovat
Jon61
Je nemožná, slyšel jsem několikrát, když se hrubě obořila na svého tátu.
Reagovat
makro99
možná otce
Reagovat
Mony
Já většinou fandím nováckum, ale smiletaky se obavam, že to otoci
Reagovat
lenka258
Beli měla letos hodně zápasů, dky byla set a třeba i break nebo dva dole a otočila to...měla na to i štěstí i "nervy"
Reagovat
lenka258
ale jasně, stát se může cokoliv...taky nehrála od začátku dubna, tak jej šance, že ji ta Ruska nějak v tom druhém přetlačí :). Kdyby to šlo do třetího, tak tam už asi je jasný, že by to vyhárla Beli
Reagovat
Liverpool22
Pokud to dnes Bebe otočí, tak ve 3. kole může číhat Leyla a v OF doufejme Muška. Každopádně Bebe je na antuce určitě hratelná
Reagovat
Hector17
Hmm tak Ožer venku v prvním kole.
Reagovat
Krisboy
Nepřekvapivě.
Reagovat
Mony
Já tam žádného Ožralu nevidim
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jestli je někdo z formy, a to už nějaký čas, tak to je právě FAA. Od té podivné porážky Jokera v Laver Cupu.
Reagovat
Krisboy
Dlouho z formy, a hlavně antuka mu nikdy - na rozdíl od Fouňy - moc nevoněla.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale přeci jen, na 3sety s veteránemsmile
Fouňa nicméně už na minulém turnaji ukázal, že se trochu vzpamatoval.
Reagovat
makro99
Fabio je jako kocour, nebo Flavia, má sedm životů..:) ono už to jeho dávné životní Monte Carlo byl nečekaný comeback muže za zanitem kariéry..
Reagovat
Krisboy
Kovacevic si nepřivezl nejlepší formu smile
Reagovat
Patik
Do ksichtu vyzerá jak Nadal..este čelenku a čistý Nadal.
Reagovat
Krisboy
Já nevím, jak vypadá, ale podle průběhu zápasu to musí bejt pěknej dřevák.
Reagovat
lenka258
Zas hromada kluků jedou pátý set, to se to zas všechno natáhne...smile
Reagovat
lvicek
Tak Karolína nakonec stejný počet gamů jako Linda...
Reagovat
makro99
Koliks videlas vymen?
Reagovat
lvicek
Videla jsem kus druheho setu. Ale fakta jsou spravne, ne? Mne to zas jako nejaky intergalakticky tenis nepripadalo, spousta chyb do site, spatna rozhodnuti, chvili se ji darilo, ale moc dlouho ne.
Reagovat
makro99
já se jen zcela neutrálně ptal na počet pozorování :)
Reagovat
Krisboy
Je to jasný, Kája se šetří na Wimbledon. Oranžovým sajrajtem se nechce špinit. smile
Reagovat
com
smilesmile
Reagovat
tommr
ten druhej set měla Karolína vyhrát. Skoro v každý hře vedla ale nakonec z toho nic nevytěžila ... smile
Reagovat
Liverpool22
hlavně měla potvrdit brejk a dát na 5:3
Reagovat
JohnB
Parádní výkon Karolíny, nemá se za co stydět.
Reagovat
com
smile Zbývá 9 smile
Reagovat
dadaft
ach jo
Reagovat
makro99
Ajajaj.. tak to vzalo rychlej konec :(
Reagovat
dadaft
teď Karolína ukázala, že je hodná holka a pokoušela se o prohoz, místo aby to napálila přímo do Stephens
Reagovat
Hector17
Uvidíme jestli bude dost hodná a nechá Stephens i desátý gam.
Reagovat
Hector17
Nezklamala
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
snad nikdo nekouká na Kája když má v programu tento dechberoucí výkon budoucího vítěze FO smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Norrie? Kolik na něj vsadíš?smile;
Reagovat
com
Stephens uz se zacina vztekat smile
Reagovat
Liverpool22
Jenže místo 5:3 je to 4:4 smile a Slůně může být zase v klídku
Reagovat
makro99
Vyborny průběh! re-break, a ted by to chtelo od servirovat tak 4 MB.. A pak TB minimalne 11:9 :)
Reagovat
Mony
Je tohle předčasné finale?
Reagovat
makro99
Na cim zapase zase ses, prosim te? :)
Reagovat
Andrew89
to teda:D:D:D
Reagovat
Mony
Tobě se ty elegantní paničky nelíbí? Tedy hlavně jejich tenis? Já bych si takové finale líbit nechal
Reagovat
dadaft
moc hezký zápas, to je pravda smile
Reagovat
vergus
Karolína aplikuje stejný přístup, jako Sloane na Masters; nechá si dát kanára a pak začne úřadovat smile
Reagovat
com
ja to vidim tak, ze od kanara v prvnim kole, az po GS trofej smilesmilesmile
Reagovat
dadaft
smile
Reagovat
makro99
Na titul je 1 kanar strasne malo, to by potrebovalo jit pres matchbbaly, a nejlip v nekolik gamech...
Reagovat
dadaft
Prostě si musí začít uhrávat servisy, to je základ, zbytek už dojde sám ,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
Mony
Ta Stephens od bot až po ohon krásné stvoření...musím si dát alespoň černou čokoládu.
Reagovat
A211
Dnes se zatím našim moc nedaří.
Reagovat
Patik
Milujem zvuky úderov na parížskych kurtoch.. Ta akustika to je slasť.. V kombinácii s krásnymi výmenami je to balzam pre moje zmysly.
Reagovat
dadaft
jo jo jo smile
Reagovat
dadaft
Sloane se zlomí, nevěřím, že takhle vydrží hrát dva sety v kuse ............... Karolína se skvěle hýbe, ona na GS je v tomhle vždy dobrá, ....................... místy fakt tenis nejvyšší úrovně
Reagovat
Patik
Tie údery tie lopty majú oči.
Reagovat
JohnB
Případně za stavu 0:2 už ten třetí Karolína dá určitě.
Reagovat
JohnB
Musí se ocenit, že je Karolína obrovská bojovnice a nechává na kurtu všechno.
Reagovat
hanz
Ano, ano, i dva kroky udělá !
Reagovat
dadaft
vyhraje
Reagovat
r176
smilesmilesmile
Reagovat
Andrew89
se dneska řídí heslem...čím dříve...tím lépe.......z kola ven
Reagovat
r176
Kája to rozjela stejně jako Linda. Ehm pardon ještě hůř smilesmilesmile
Reagovat
SpacialRecognition
hur? Hraje o tri rady lip jak Linda. Stephens je jina liga nez Pavluchenkova.
Reagovat
r176
myšleno výsledkově ne herně smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
průběžný stav zápasu Káji odpovídá jejímu velmi pasivnímu přístupu. Takhle může dostat i 2x 6:0. Snad jí to dojde.
Reagovat
Liverpool22
smile Kája měla přijít na kurt s taktikou, že prostě Slůně vystřílí - od začátku riskovat, snažit se být aktivní.....
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Se Slůnětem se pinkat nedá.smile
Reagovat
hanz
Jéminkote, copak to vidím, Slůňátko řádí na kurtu. A to má comik zrovna volno.smile
Reagovat
hanz
Lindička Dablová se svým pušaptenisem udělala pápásmile
Reagovat
r176
smilesmilesmile
Reagovat
com
smile Zbývá 10 smilesmile
Reagovat
Liverpool22
a za chvilku 9 smile Slůně zatím dle očekávání Káju rozebírá. Smůla pro Káju, že vyfásla zrovna Slůně - po Rabatu je No. 30 - prostě pecháček smile
Reagovat
Mony
Říkám si , jestli to s těmi naskoky 0:4 v setech neprehanismile
Teď bude mít hodně horko v kalhotkach
Reagovat
tommr
Linda N. ? smile
Reagovat
makro99
Mony prece jezdi na GS nazivo a jak se na ty nase dnes neda koukat, tak se sel radsi podivat na treningovej match Lindy.. :)
Reagovat
Mony
Já chodím jen na kvaldu US open, protože mívám v té době v NY jinou akci.
Reagovat
makro99
Jj :)
Reagovat
Mony
Sorry, Linda F!
Reagovat
com
ach jo, pinkat si ze Stephens smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kája taky začala dobřesmilesmile
Reagovat
Ondřej.Jirásek
nejhorší je, že ona to v ruce má, ale prostě totálně chybí sebevědomí, který sráží naprosto šílenej servis, smutný. snad se z toho jednou vyhrabe, je mladá.
Reagovat
milanspring
Snad, tady uz nejde o to, kdo vyhraje, ale o to jestli to bude s kanarem, nebo ne
Reagovat
Liverpool22
Kanár už nebude smile Linda musí zapracovat hlavně na servisu - to je alfa a omega všeho - s tím pak roste i sebevědomí atd....
Reagovat
Haitik
Když teď Linda udrží servis, tak věřím, že je pořád šance :D Nasťa se občas taky dokáže zbláznit.. Linda ale nějaké vítězství potřebuje jako sůl
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Bude ráda za 4 gemy.
Reagovat
Andrew89
přesně tak
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Bohužel je to tak. Musí vědět v týmu, co s tím. Nebo si odskočí na kriket.smile
Reagovat
makro99
No je to smutny, ale nijak vyjimecny, tyhle krize.. aktualne Kontaveit a Mladenovic (ta uz ma teda chronickou) , viz obe i dnes se slabyma souperkama .. Stephens tyhle tahly krize strida celou kariéru.. U Lindy je porad velka sance, ze se s navratem na hard zase zvedne; tak jako loni..
Reagovat
Liverpool22
Aneta na GS nikdy nic smile Teď zase konec s hratelnou hráčkou smile
Reagovat
lenka258
Jj, ta Mladenovic mě "udivuje", jak jednu dobu mohla býti i v top 10. Pamatuju, že před 5 lety hrála s Petrou Kvitovou finále v Petrohradu...a t eď takový sešup, ale těch tam je hodně.
Mě je třeba líto Terky Smitkové...se chudák potácí někde na hraně třetí a čtvrté stovky
Reagovat
makro99
U Terezy to byl trefenej Wimbl a par solidnich vysledku okolo - ve stovce byla chvilinku..
Ale Mladenovic byla top 30, top 50 pomerne dlouho, tipl bych min. 5 sezon, a byl tam ustrel i na hranici top10.. takze ze prijde takovejhle dlouhodobej a hlubokej upadek..
Podobnej pripad Wickmayer..
Reagovat
Blondie
Karo zkouší culík magic!
Reagovat
Liverpool22
smilesmilesmile
Reagovat
zfloyd
to už tu bylo a po prohraném setu se vrátila k drdolu
Reagovat
com
Tak uz sme na 10 dvojchybach smilesmile
Reagovat
lenka258
Jj, za 5 odservírovaných gemů...
To je moc...
Reagovat
com
je to strasny smile Prepinam na Kájíska smilesmile
Reagovat
lenka258
Úplně tenis o ničem, ok někdy se prostě nedaří všem, ale tam není na co koukat...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Taky že jsem na to radši nekoukal a s Kájou si to rozmyslímsmile
Reagovat
Mony
Brejk je tady!
Ono to pujde
Reagovat
zfloyd
nepůjde , to byl jen záchvěv možná budoucí budoucnosti
Reagovat
Liverpool22
Vše je hlavně o servisu. Nasťa si vypomůže kvalitním servisem zatímco naše Linda tam v každé hře hodí min. 1x DF což je dáreček zdarma - to si může dovolit Sabalenka, která riskuje a má i jiné zbraně.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Kdoví, třeba to tak má nastavené - potřebuje hrát s nejlepšími a servis předělávat za pochodu, nehledě na výsledky. Samozřejmě kvůli smile bude muset i na nějaký turnaj, kde bude mít šanci uspět i bez servisu.
Reagovat
zfloyd
dle očekávání , naprosto neškodný tenis , nemá čím by soupeřku /jakoukoliv/ ohrozila smile
Reagovat
Ivoch
Naprostá tragédie ze strany Lindy. To je tenis na úrovni krajského přeboru a nikoli grandslamu. Ztráta času i nervů koukat na to.
Reagovat
SpacialRecognition
Markatní zhoršení všeho, od doby, co angažovala trenéra Groenewelda.
Reagovat
Haitik
Sven s ní byl ani ne 14 dní a jen na zkoušku, takže jeho vynechat prosím, děkuji :-)
Reagovat
SpacialRecognition
Tak to se omlouvám. Každopádně totálně nechápu, co se stalo.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Stejně si za to holky můžou,
že nechtěj trénovat s Petrem Průšousmile
Reagovat
r176
0:5 smilesmile Linda jede smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Doporučuju podání spodemsmile
Reagovat
r176
spodem to nebude mít ten náboj smilesmilesmile
Reagovat
lvicek
Mate nekdo stream na Lindu?
Reagovat
Liverpool22
https://jokeristhebest.live/239b6445/a62d29b6/a5482303
Reagovat
lvicek
Diky!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Máš odvahu? Já to nestihl naladit a už prohrává 5:0smile
Možná potřebuje od tenisu pauzu. Někdy je to zdravý, ví o tom své i Ash.
Reagovat
lvicek
Ja tu mam stejne mega prace okolo, takze spis jen, ze projdu okolo a podivam se na jednu vymenu. Abych videla sama, jak to slo, az tu na ni pak vsichni budete nadavat :D.
Reagovat
SpacialRecognition
Sorry jako, rozhodnutí předělávat servis v průběhu sezony, to ten trenér lindy nevychytal. Tímhle se brzo propadne smile
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
2 gamy na servisu a 4x DF... to bude představení dnes opět...
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
5x DF... proti ní je z před pár měsíců Sabalenka žabařka smile
Reagovat
com
uz 6.. Lindicka Dablova no smilesmile
Reagovat
tommr
jj opravdu hrůzostrašnej začátek ... smile
Reagovat
Liverpool22
zatím velké zklamání a to jsem Lindě věřil - jenže bez servisu je to těžké smile
Reagovat
r176
a když opominu servis tak Linda nestíhá ani v mezihře. Nemá žádný vítězný úder. S touhle pinkanou s čekáním na chyby soupeřek se nikam neposune spíš naopak smilesmilesmile
Reagovat
tommr
Češky smile dneska 4:2 ...smile
Výhry: Kvitová, Plíšková, Vondroušová, Siniaková
Prohry: Linda Fruhvirtová, Martincová
Reagovat
Liverpool22
Vidím to podobně - jen Plíškové tolik nevěřím a naopak si přeju výhru Lindy smile Pokud bude po dnešku skóre 5:1 či 4:2 tak to bude super smile
Reagovat
lenka258
To by byla moc pěkná prognóza! Taky věřím, jen mám otazník u Katky Siniakové :)
Reagovat
tommr
to já taky a stejně to mám i u Petry. U obou bude hlavně záležet jestli už jsou zdravé ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak tak, Katka si na los nemůže stěžovat, Na

Káje je aby ukázala kvalitu,

Markét, pokud nebude špačkovat, tak proti paní Párkové, v pohodě, protože ta bude marně hledat boha.

Tereza po posledních výkonech nevím, co by se muselo stát a

Kvítí je tradičně velká neznámá - jak po zranění, ale jinak myslím, že Kočkusretkem moc hrát nenechá. Bude jen záležet, kolik střeliva dopadne na správnou stranu kurtu.
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
Dnes zahájí cestu za titulem smile
Reagovat
Liverpool22
Paire to je stejný případ jako náš J1rka - zlatá ruka, ale prostě nechce smile Jinak Paire to je miláček žen - alespoň v mém okolí smile
Reagovat
Krisboy
Počmáraná smile
Reagovat
Krisboy
Kateřina smile
J2rka smile s odřenýma ušima
Petra smile
Reagovat
Krisboy
Linda smile
Karolína smile
Maky smile
Reagovat
com
dneska sem se hodil marod, abych si nenechal ujit Karolinu, tak snad nezklame smilesmile
Reagovat
gigin
Ty bys měl s hlavou marodit furt.
Reagovat
com
smile dneska mam bolest briska, hlavu sem mel posledne smilesmile
Reagovat
Blondie
To jsou teda přiznání smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Liverpool22
I takhle to jde vychytat - s břichem to není sranda smile ať Ti doktor napíše raději neschopenku na celý týden a pak uvidíš dle vývoje na RG - zda Plíšková bude ještě ve hře smile
Reagovat
JOHNNY
Včera jsem tipoval jediný postup, dnes budeme rádi za 2 smile
Reagovat
baba
jsem na tom stejně - Maky a jedna z našich matadorek /KP?PK/ by mohly,vše ostatní bude příjemný bonus...
Reagovat
Blondie
U Peti vidím 50:50, že se hecne a že naopak vyhoří. Karolína postoupí.
Linda vypadne, Katka půjde dál, Martina out, Maki a Lehečka dál.

Ale sama bych podle sebe nesázela XD
Reagovat
lenka258
Za mě postoupí Petra, Karolina a Markét
Reagovat
Liverpool22
Já Káje moc nevěřím, ale budu mile překvapen pokud půjde dále. Dnes vypadne Martincová a uvidíme co Linda + Katka - tam je to 50:50 smile
Reagovat
lenka258
Tipuji 3 postupy a 4 odchody domu našich :).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist