25. výhra v řadě a ve finále stále neporažená! Brenda Fruhvirtová má v 15 letech už 7 titulů

18. 9. 2022, 15:37
Aktuality 62
ITF SANTA MARGHARITA DI PULA - Brenda Fruhvirtová má v 15 letech na kontě už 7 titulů z turnajů ITF. Také posedmé zvítězila na antukovém podniku s dotací 25.000 dolarů, v dnešním finále v italské Santa Margherita di Pula jí za stavu 6-4 a 2-0 vzdala domácí Jessica Pieriová. Česká naděje udržela finálovou neporazitelnost a vítěznou šňůru natáhla na 25 zápasů.
B. Fruhvirtová s maminkou

Přestože v dubnu oslavila teprve 15. narozeniny, soustředí se Brenda Fruhvirtová hlavně na turnaje žen a světovému tenisu vysílá jasný signál. Uslyšíte o mně čím dál častěji!

Během osmi měsíců totiž vyhrála už 7 turnajů kategorie ITF W25. V únoru dvakrát zvítězila v argentinském Tucumánu, v červnu nenašla přemožitelku ve švýcarském Klostersu, v srpnu zaznamenala tři triumfy během tří týdnů ve švédském Danderydu, maďarském Mogyoródu a německém Braunschweigu a dnes triumfovala v italském městečku Santa Margherita di Pula.

Posledních pět turnajů mezi ženami odehrála bez jediné porážky a v 25 zápasech ztratila pouze dva sety. Tento týden na Sicílii odehrála nejtěžší zápas v semifinále proti Řekyni Sakellaridiové, kterou zdolala až po obratu a téměř třech hodinách boje.

Fruhvirtová byla ve všech zápasech jasnou favoritkou a svou pozici potvrdila. V dnešním finále vedla nad domácí Jessicou Pieriovou 6-4 a 2-0 ve chvíli, kdy soupeřka vzdala.

Ve světovém žebříčku by si tak Fruhvirtová, která si v únoru v mexické Guadalajaře odbyla už i úspěšný debut v kvalifikaci turnaje WTA, upevní pozici v druhé světové stovce a v příští sezoně by tak měla mít možnost hrát kvalifikace grandslamů.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

62
Přidat komentář
makro99
Tak tento týden snad opravdu volno. :) smile
Příští týden - 60ka v san Sebastianu, stále ještě na antuce = ideální varianta, řadu soupeřek už zná a většinu z nich porazila (Avanesyan, Ormaechea 2x..).
Další týden od 3.10 je pak přihlášená na hardovou 60ku do Trnavy (ano, s hardem je třeba v zimě také začít:), která má ale natolik silné obsazení, že se Brenda ani s rankingem 192 nevejde do hlavní soutěže../ (s reálným rankingem 164 už by se samozřejmě vešla). Takže tam má v záloze i antukový Šibeník, 25ka, rovněž skvěle obsazená - všechny hráčky do 220. místa a Brenda by tam byla až šestá nasazená.. takže docela dřina za málo bodů...
Reagovat
tommr
a nevíš jestli v tom San Sebastianu bude nasazená?
Reagovat
Preview.lover
vypadá to, že ne

https://www.itftennis.com/en/tournament/w60-san-sebastian/esp/2022/w-itf-esp-30a-2022/acceptance-list/
Reagovat
tommr
takže při nasazování bude až 13. v pořadí a potřebovala by tudíž aby se ještě odhlásilo 5 hráček co jsou před ní což je dost nepravděpodobný ...
Tak snad bude mít aspon štěstí na los a nedostane nějakou nasazenou hráčku už do prvního kola ...
Reagovat
Dobry-den
Nikde není psáno, že tam bude skutečně hrát. Ona se vždycky přihlásí na spoustu turnajů a pak se průběžně odhlašuje. Třeba se nakonec rozhodne, že už bylo antuky dost a přesune se na hard...
Reagovat
makro99
já myslím, že SS dá, tady ty body leží na stole.. na antuce; hard pak asi bude trochu loterie ze začátku, zvykání..
Reagovat
makro99
ta 60ka není výkonnostně žádnej fetiš; kvalita hráček strašně záleží, v jaké části sezóny, nebo v jakým konkrétním týdnu se ten turnaj hraje; a Brendin únorovej Tucuman 25 byl mimo sezónu, takže asi jedinej antukovej turnaj své doby, takže ta účast tam byla hodně kvalitní a plus minus jak na 60ce v antukové sezóně, kde se antukových akcí hraje hafo a ta kvalita se rozředí.. Brenda v Tucumanu výraznou většinu zápasů sehrála s hráčkama druhé a třetí stovky a všechny porážela a to byla o půl roku mladší, křehčí a nezkušenější :) takže na 60ce se není vůbec čeho bát.. naopak turnaje, co hrála teď v létě, byly slaboučce obsazené, a tak hrála s mnohem horšíma soupeřkama (naprostá většina hluboko za 300kou), než v Tucumanu a Mexiku..
Reagovat
makro99
hele, a je za to 80, nebo 100 bodů, asi jen 80?
Reagovat
tommr
je to normální šedesátka takže za titul je 80 bodů. To není o moc víc než za titul na pětadvacítce a přitom je tam konkurence mnohem větší ...
Reagovat
Dobry-den
25k už nikdy! smile
Reagovat
ladinec
DOHNAT UČEBNÍ LÁTKU VE ŠKOLE....
Reagovat
Hornych
může mi, prosím, někdo vysvětlit, proč se body za turnaje ITF započítávají až po 2 týdnech?
Reagovat
tommr
oficiální důvod neznám, ale týká se to jen těch nejmenších turnajů ITF15 a ITF25. Body z ITF60, ITF80 a ITF100 se započítávají normálně hned po skončení turnajů ...
Reagovat
GaelM
Možná je to právě kvůli zvýhodnění hráček, které hrají těžší turnaje? Bodově totiž zase o tolik výhodnější nejsou. Sestry Fruhvirtovy mají opravdu dobré plánování turnajů s ohledem na poměr náročnost/získané body. A jak je vidět na příkladu Brendy, i pro kvalitní tenistku je výhodnější držet se na nižší úrovni 25k a drtit slabší soupeřky, než vystrkovat růžky na vyšších úrovních a riskovat, že tam se třeba tolik dařit nebude.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Brenda v počtu přečtení hravě předčila konec kariéry Federera, tak jen tak na okraj, že jsem tu viděl komentáře, jak po Big Three bude mrtvo :D
Reagovat
travar
A to teprve Brenda začíná. Počkejte za pár let. Před pár lety Brendu, Lindu a druhou Lindu, až na magory jako jsem já, nikdo nesledoval. To jsem sledoval snad jenom já :)
Reagovat
Andrew89
já po sestrách taky házím očko už nějaký pátek. je to asi 3 roky zpět co jsem řikal, že to bude velký a vysmívali se...no ted se směju já :) :D mám před sebou výborný ,,náhrady" za Petru, Karolínu apod...doufám, že nás čekají GS žně!:)
Reagovat
travar
I mně se smáli. Na druhou stranu, ne každý talent se prosadí. Třeba Kristýna Tomajková byla dřív na stejné úrovni jako Lucka Havlíčková. Havlíčková je teď lepší. A to jsme měli ještě Karolínu Kozákovou, která teď hraje za Švýcarsko. Denisa Hindová byla velkým talentem, hrála finála Les Petits As, kde prohrála s Martou Kosťukovou (pokud mě paměť neklame). Pak se bohužel zranila.

Jak to tak ale pozoruji, tak ty největší talenty se prosadí (pokud se nezraní). První dvě nejlepší hráčky na světě v ročníku mají obrovskou šanci se prosadit, ale platí to jenom u holek. U kluků je to loterie u všech. Být nejlepší na světě u kluků nestačí.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsou ale i výjimky, třeba Tereza Mihalikova.
Reagovat
travar
Ano, jsou výjimky. Není to tak vždycky samozřejmě. A je to z mojí hlavy. Od nikoho jsem to nepřevzal. Mohu se mýlit. Je to jenom můj názor. Je to zajímavé sledovat. Hráčky také mohou pak vyhořet a ve dvaceti skončit. Tím, že se v mladém věku prosadí, ještě nemají vyhráno.
Reagovat
GaelM
Protože holky se často prosadí hodně mladé a taky jich dost v průběhu skončí. Přes 30 dotáhne kariéru málokterá hráčka, tím se průběžně uvolňuje prostor pro mladší. Kluci to mají těžší, protože jejich zkušenější kolegové se na ATP drží dokud na to mají (často i chvíli potom smile ) a nedají jim nic zadarmo.
Reagovat
Nenela
NO tak to si jen myslis. Sledujeme je smile
Reagovat
travar
Tak to jsi jeden z mála. Co jsem koukal, tak ty streamy sledovalo pár lidí. A vsadím krk, že Většina z nich byli příbuzní hráček.
Reagovat
George_Renel
Balo nás před 4-5 lety více. Jen byl často problém ty atreamy najít. A i díky tobě jsme k nim našli cestu.smile
Reagovat
travar
To mě potěšilo. Díky :) Jsem rád, že si mě někdo pamatuje. Já tu pravidelně nepíšu. Všiml jsem si však, že mnoho z vás tu píše strašně dlouho a pravidelně. Máte tu skvělou komunitu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já tu nijak dlouho nepřispívám, ale taky si tě pamatuji z před pár let zpět. Zajímavé vstupy/přehledy a info hlavně o juniorkách.smile Bohužel se tu poslední dobou potýkame s absencí fundovanějších komentů k technice jednotlivých hráčů/ek, jejich plusy a mínusy v zápase apod. Třeba sojka si odletěla kdoví kam a není sama, kdo tu chybí.
Reagovat
Nenela
Tyjo, to sledovani v pracovni dobe neni tak jednoduche :-) To se musi davat pozor, aby kolem nesel kolega nebo nedejboze sef. Jde to jen nekdy. Ale kdyz to jde, sleduju vzdycky! Ja uz delsi dobu sleduju taky Saru Bejlek, strasne se mi libi jeji zarputilost (aspon mi tak pripada), prijde mi, ze tim kompenzuje svuj vyskovy handicap a prave tim, ze ji ve vysce nebylo dano, je mozna o to vice motivovana. Na ni jsem taky hodne zvedava, kam to dotahne
Reagovat
vavrinec
U vás práskají i kolegové? Tam bych tedy nepracoval.smile
Reagovat
makro99
proč by "práskali"? myslím, že většina lidí by se přirozeně necítila dvakrát komfortně v podobné situaci...
Reagovat
Nenela
Presne tak, kolegove nepraskaji, ale je to neprijemne. Divam se jen kdyz vim, ze to nikdo neuvidi a pritom stejne pracuju
Reagovat
Nenela
Lol o big 3 se tu zajima uz jen par zatvrzelcu, kteri jeste nepochopili, ze budoucnost tenisu uz je jinde
Reagovat
vavrinec
Tak tak smile
Reagovat
Mony
Já taky ty nápisy v Chennai u publika "RFsmile" bral jako počtu Rodině Fruhvirtovych, než poctu Rogerovismile
Reagovat
SpacialRecognition
už není na listině téhle další 25tky...
Reagovat
EllNino
Díky bohu :)
Reagovat
tommr
no já bych se z toho moc neradoval. Znamená to totiž že je Brenda bud totálně vyčerpaná nebo nějak zraněná ... smile
Reagovat
EllNino
prosímtě :) dá si tejden volno a bude to v pohodě
Reagovat
Dobry-den
Nebo má rozum. smile
Reagovat
vavrinec
smile Je jí 15, nesmí se zničit.
Reagovat
com
bude se ucit na ctvrtletku z matiky smilesmile
Reagovat
Blondie
Mají školu 3 týdny, popleto :D
Reagovat
lvicek
No to je urcite dobre. To omezeni poctu startu na turnajich pro mlade holky ma byt proto, aby se totalne neodrovnaly jeste mlade. A Brenda ted ma asi 20 zapasu za neco pres mesic, coz myslim hrave trumfne kohokoliv na WTA... Tak at si radsi ona i jeji tym dava pozor.
Reagovat
vladka
smilesmilesmile ty to teda rozsvítily! Paráda!
Reagovat
Maisterstich
Byla by vlastně ostuda, kdyby jakýkoli z těch zápasů prohrála. Byla ve všech obrovskou favoritkou. Ani jedna ze soupeřek neměla potřebnou kvalitu na to, aby s ní uhrála dobrý výsledek.

Tím nechce nijak snižovat ty výsledky, ale až v souboji s větší kvalitou se ukáže, kde je.
Reagovat
Nenela
Je ji 15, uz to, ze je schopna konkurence dospelym zenam na nizsich turnajich zanmena hodne
Reagovat
lvicek
Presne tak, a taky az pujde na vyssi turnaje, tak se prave hrou s lepsimi zase spoustu nauci. Prece (a uz vubec v 15) neni dulezite, jak je na tom ted, ale kam se bude posouvat dal.
Reagovat
lxr
Je neuvěřitelná. Už se těším na ni za pár let.
Reagovat
brixner
No, já starej peďák bych na ní naleh klidně hned...smilesmilesmile
Reagovat
Nenela
Ja myslela, ze tvoje sousedky jsou starsiho rocniku smile
Reagovat
tommr
pátej titul a 25.výhra v řadě je skvělej počin od 15letý dívčiny. Brendu to vynese na 165.místo v žebříčku a zajistí jí to účast v kvalifikaci na AO 2023 ... smile
Samozřejmě bych byl rád kdyby Brenda tu vítěznou šnůru ještě trochu protáhla. Je ale otázka jestli by nebyla na místě nějaká pauza. Brenda v posledních dvou zápasech vypadala úplně bez energie a navíc má otejpovaný pravý lýtko a pravý rameno ...
Rozhodně bych ted nedoporučoval zkoušet větší turnaje ...
Reagovat
lavamancer
S tou únavou souhlasím, hlavně včera to bylo hodně vidět.
I když možná tam byla i trochu znechucenost ze soupeřky, která hrála dost podivný tenis...
Hlavně sem se koukl na body za turnaje a trochu jsem si upravil názor. Myslím, že to Brenda dělá dost chytře, vyhrává w25 a bere po padesáti bodech. Za w60 by za vítězství brala 80... to není takový rozdíl a vyhrát tam je o dost těžší..
Reagovat
tommr
přesně tak. Poměr vynaloženýho úsilí a bodovýho zisku je na pětadvacítkách zdaleka nejvýhodnější ...
Reagovat
lavamancer
Paráda.
Našel jsem si, že za výhru dostane za dva týdny 50 bodů ro WTA tankingu.
Je tu nějaká dobrá duše, co by mi v odpovědi postla odkaz, kde bych našel přehledně, jak je to s bodama z ITF turnajů celkově?
Reagovat
Ondřej.Jirásek
https://wta-playerzone.com/common/pdf/Rankings.pdf
Reagovat
Matej4732
já používám wikipedii https://en.wikipedia.org/wiki/2022_ITF_Women%27s_World_Tennis_Tour
Reagovat
lavamancer
smile děkuji
Reagovat
aligo
Chtělo by to přidat nějaké vyšší ITFko, aby se trochu ukázalo, ja je opravdu na tom... třeba aspoň 50 nebo 60
Reagovat
SpacialRecognition
Je přihlášená na 60ku v SanSebastianu 26/9
Reagovat
aligo
Tak super, děkuji za informaci
Reagovat
makro99
A potom na 125 v Chile :D
Reagovat
vavrinec
smile
Reagovat
EllNino
Neskutečný :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist