3. den v Melbourne: Dvě Češky hrají v Rod Laver Arena

18. 1. 2011, 16:30
Previews 2
Dvě české tenistky si v středečním programu Australian Open vychutnají atmosféru hlavního dvorce. Sandra Záhlavová bude hrát na kurtu Roda Lavera proti osmé nasazené Venus Williamsové z USA a Barbora Záhlavová-Strýcová se v prvním večerním utkání střetne s domácí tenistkou Jelenou Dokičovou.
Záhlavová a Záhlavová-Strýcová

Sandra Záhlavová je teprve podruhé v kariéře ve druhém kole grandslamového turnaje a rozhodně se mlže těšit na životní zápas. Vůbec poprvé si totiž zahraje na centrálním dvorci Roda Lavera: zhruba v 5:00 hodin SEČ vyzve světovou pětku Venus Williamsovou. I to bude pro pětadvacetiletou rodačku z Plzně premiéra, až dosud hrála maximálně proti desáté hráčce žebříčku Agnieszce Radwaňské.

V následném zápase, který však začne až v večerních hodinách (9:00 SEČ), se pokusí potvrdit dobrou formu manželka Sandřina bratrance Barbora Záhlavová-Strýcová. Další tenistka původem z Plzně bude hrát proti bývalé světové čtyřce Jeleně Dokicové, a může se spolehnout, že bude čelit i domácímu publiku. Australian Open v letech 2002 a 2003 vyhrála jako juniorka, mezi ženami se ale ještě nikdy nedostala do 3. kola. S Dokicovou se v soutěžním utkání ještě neutkala.

Tomáš Berdych začne program v Areně Margaret Courtové a jeho soupeřem v boji o postup do třetího kola bude Němec Philipp Kohlschreiber. Český tenista má po zaváhání Davyděnka volnější cestu až do čtvrtfinále, Kohlschreibera však nesmí podcenit. Sice ho pětkrát porazil, naposledy se však z výhry radoval soupeř.

Po nich na dvorec nastoupí Andrea Hlaváčková, pro kterou to bude podobně jako pro Záhlavovou, životní zápas. Poprvé si zahraje proti hráčce top 10 - nasazené osmičce Viktorii Azarenkové z Běloruska. Na grandslamu hraje teprve podruhé, pokaždé ale zvládla úvodní kolo. Nyní může 99. hráčka světa překonat své maximum.

Justine Heninová letos v pěti zápasech ještě neprohrála, v Melbourne ale první zápas bez problémů nezvládla. Přesto by v druhém kole Proti Britce Baltachaové měla potvrdit roli favoritky, aby si s velkou pravděpodobností zajistila první těžký test proti Kuzněcovové.

Potřetí se Andy Roddick střetne s Rusem Kunicynem a každý jiný výsledek něž výhra 3-0 na sety byl byla překvapením.

Program na centrálním dvorci zakončí obhájce titulu Roger Federer. Švýcar má už titul z Dauhá a v prvním zápase podal velmi dobrý výkon. Na svého příštího soupeře Gillesa Simona však dobré vzpomínky nemá. S Francouzem se utkal dvakrát a pokaždé prohrál. Simon navíc tvrdí, že se po dlouhé době vrací do formy z doby, kdy právě současnou světovou dvojku zdolal.

Na zvučná jména se mohou těšit také v Hisenseho areně. Roli světové jedničky by měla na cestě za prvním grandslamovým titulem potvrdit Caroline Wozniacká, v dalším duelu by už ale mohlo dojít k dramatičtějšímu souboji.

Fernando Verdasco je sice nasazená devítka a předloni byl v Melbourne v semifinále, s Jankem Tipsarevičem ale na rychlém povrchu pod širým nebem ve dvou zápasech neuhrál ani set. A to včetně tři roky starého zápasu na Australian Open. Oba v pondělí zvládli zápasy 1. kola ve třech setech.

V dalších zápasech se představí Maria Šarapovová a Novak Djokovič.

- Program 2. dne na Australian Open -
(úterý 18. ledna ... začátky 01:00 SEČ)

Rod Laver Arena:
Heninová (11-Belg.) - Baltachaová (Brit.)
Roddick (8-USA) - Kunicyn (Rus.)
V. Williamsová (4-USA) - Záhlavová (ČR)
9:00 hodin
Dokičová (Austr.) - Záhlavová-Strýcová (ČR)
Simon (Fr.) - Federer (2-Švýc.)

Hisense Arena:
Wozniacká (1-Dán.) - Kingová (USA)
Tipsarevič (Srb.) - Verdasco (9-Šp.)
Razzanová (Fr.) - Šarapovová (14-Rus.)
Dodig (Chorv.) - Djokovič (3-Srb)

Arena Margaret Courtové:
Berdych (6-ČR) - Kohlschreiber (Něm.)
Hlaváčková (ČR) - Azarenková (8-Běl.)
Marinová (Kan.) - Schiavoneová (6-It.)
Li Na (9-Čína) - Rodinová (Rus.)
Gil (Portug.) - Monfils (12-Fr.)

kompletní program 3. dne

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Z mužské části se těším na 3 zápasy, samozřejmě Federer-Simon, pak Verdasco-Tipsarevič a pak hlavně na zápas, který asi neuvidím :-( A to Wawrinka-Dimitrov. Gregor zametl s Golubevem a ted má šanci Standu potrápit.
Reagovat
skott
Ted se ukaze, jak na tom Grigor doopravdy je.Doufam, ze se mu podari udrzet minimalne tesny skore s Wawrinkou.Nechci shazovat to vitezstvi s Golubevem, ale opravdu vysledky Andrey v posledni dobe nema.Pamatuju si, ze prohral svoje singly i v extralize za Prostejov.No, jinak me se libi cely program na dvojce dneska v noci.Hned na zacatku tam bude hrat Sveta s Arantxou Rus a potom jeste Vesna Manasieva nez prijdou na radu Grigor se Stanem:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist