3. den v Římě: O postup do osmifinále usilují Berdych a Siniaková

16. 5. 2017, 10:42
Previews 39
Na souběžně hraných akcích WTA Premier 5 a ATP World Tour Masters 1000 v Římě se dnes z českých zástupců představí česká jednička Tomáš Berdych, jenž bude čelit antukovému specialistovi Carlosovi Berlocqovi, a Kateřina Siniaková, která se pokusí překvapit proti Světlaně Kuzněcovové. Do turnaje dnes vstoupí také loňští finalisté Madison Keysová a Novak Djokovič. První zápas absolvuje i obhájce titulu Andy Murray.

Tomáš Berdych postupuje na turnaji Masters v Římě od roku 2011 vždy minimálně do osmifinále. Jeho úspěšnou sérii na římské antuce se dnes pokusí přerušit antukový specialista Carlos Berlocq, s nímž se česká jednička utkala naposledy v roce 2014 ve finále v Oeirasu a prohrála, ovšem předchozí dva duely vyhrála.

Berdych v Římě výhrou nad Mischou Zverevem potvrdil, že letos úvodní zápasy prostě neprohrává. Na všech devíti akcích své úvodní vystoupení zvládl. Antukovou část sezony zahájil solidně, když v Monte Carlu došel do osmifinále a rovněž z Madridu odjížděl s bilancí dvou výher a jedné porážky.

Minimálně k podobné bilanci má nakročeno také v hlavním městě Itálie, kde jedenatřicetiletý Čech loni zaznamenal nejpotupnější prohru své kariéry. Česká jednička tehdy v osmifinále proti Davidovi Goffinovi neuhrála jediný game.

Jak již bylo zmíněno, 68. hráč světa Berlocq se specializuje hlavně na antuku. I ve svých 34 letech stále umí soupeře potrápit. Letos v semifinále na domácí půdě v Buenos Aires například sehrál třísetovou bitvu s Keiem Nišikorim.

Na ostatních turnajích sice tak skvělých výsledků letos nedosáhl, nicméně na antuce bude vždy nebezpečný. V Římě prošel beze ztráty setu dvoukolovou kvalifikací a v hlavní soutěži nedal příliš šancí Robinovi Haasemu.


Siniakovou čeká favorizovaná Kuzněcovová
Zhruba ve stejný čas se na druhém největším kurtu římského tenisového areálu Foro Italico představí Kateřina Siniaková, která potřetí v kariéře vyzve Světlanu Kuzněcovovou.

Siniaková letošní sezonu odstartovala ziskem premiérové trofeje na okruhu WTA, když nenašla v prvním lednovém týdnu přemožitelku v čínském Shenzhenu. Poté ale dlouho formu z úvodního týdne letošního roku hledala.

Našla ji až nedávno v pražské Stromovce, kde letos teprve potřetí vyhrála dva zápasy v řadě a podruhé postoupila do čtvrtfinále, v němž jí vystavila stopku krajanka Barbora Strýcová.

Také v Madridu pokračovala česká naděje ve skvělých výkonech. V prvním kole smetla 6-1 6-0 Pauline Parmentierovou a v kole druhém sahala po skalpu Angelique Kerberové. V Římě si po včerejším vydřeném vítězství v tie-breaku rozhodující sady nad Shuai Zhang připsala vůbec první výhru v hlavní soutěži.

Dvojnásobná finalistka a loňská čtvrtfinalistka Kuzněcovová zahájila antukovou sezonu v hale ve Stuttgartu. V osmifinále byla nad její síly pozdější šampionka Laura Siegemundová.

Jednatřicetileté Rusce se mnohem více dařilo v Madridu. V hlavním městě Španělska vyhrála čtyři utkání a slavila postup do svého druhého letošního semifinále. V něm nestačila na rozjetou Kristinu Mladenovicovou.

Dnes bude každopádně favoritkou Kuzněcovová. Česká tenistka proti dvojnásobné grandslamové vítězce v předchozích dvou duelech neuhrála jediný set a s formou je na tom lépe Ruska.

Začíná také deblová soutěž. Hned v prvním kole na sebe narazí Češky. Barbora Krejčíková po boku Saisai Zheng nastoupí proti krajankám Karolíně Plíškové a Barboře Strýcové.


Představí se i další hvězdy
První zápas dnes čeká loňskou finalistku Madison Keysovou. Američance se zatím návrat, který odstartovala v Indian Wells, nedaří. Celková bilance 3-4 a 0-2 na antuce hovoří za vše. Keysová změří síly s Darjou Gavrilovovou.

Do turnaje dnes vstoupí také loňský finalista mužské dvouhry Novak Djokovič. Světová dvojka neztratila se svým dnešním soupeřem Aljazem Bedenem v předchozích dvou soubojích jediný set.

Letošní premiérové vystoupení na římské antuce dnes absolvuje také světová jednička a obhájce titulu Andy Murray. Brita na úvod nečeká nic jednoduchého - Fabio Fognini.

Murray potřebuje v Římě uhrát slušný výsledek, protože na předchozích akcích Masters neprošel dále než do osmifinále. S Italem to však nebude mít jednoduché. Fognini minulý týden v Madridu potrápil letošního antukového krále Rafaela Nadala a proti Murraymu má možnost srovnat vzájemnou bilanci.

Podruhé během dvou týdnů na sebe narazí Maria Šarapovová a Mirjana Lučičová-Baroniová. Chorvatská přemožitelka Lucie Šafářové se pokusí poprvé na třetí pokus ruskou hvězdu porazit.

Na kurtech dnes diváci budou mít možnost sledovat ještě Davida Goffina, Alexandera Zvereva, Marina Čiliče nebo Nicka Kyrgiose a z žen například Kristinu Mladenovicovou, Johannu Kontaovou a třeba Kiki Bertensovou.

INTERNAZIONALI BNL D'ITALIA 2017 - PROGRAM 3. HRACÍHO DNE
• CENTER COURT • (od 12:00 SELČ)
1. Keysová (10-USA) - Gavrilovová (Austr.)
2. Goffin (9-Belg.) - Verdasco (Šp.)
3. Bedene (Brit.) - Djokovič (2-Srb.)
4. Šarapovová (Rus.) - Lučičová-Baroniová (16-Chorv.) / nejdříve v 19:30 SELČ
5. A. Murray (1-Brit.) - Fognini (It.) / nejdříve ve 21:00 SELČ
• NEXT GEN ARENA • (od 11:00 SELČ)
1. Mannarino (Fr.) - Cuevas (Urug.)
2. Anderson (JAR) - A. Zverev (16-Něm.)
3. Mladenovicová (13-Fr.) - Görgesová (Něm.)
4. Siniaková (ČR) - Kuzněcovová (7-Rus.)
5. Harrison (USA) - Čilič (6-Chorv.) / nejdříve v 19:00 SELČ
• PIETRANGELI • (od 11:00 SELČ)
1. Kontaová (5-Brit.) - Putincevová (Kaz.)
2. Makarovová (Rus.) - Vinciová (It.)
3. Ferrer (Šp.) - F. López (Šp.)
4. Kyrgios (Austr.) - Bautista (Šp.)
5. Gaio/Napolitano (It.) - Mektič/Ramos (Chorv./Šp.)
• COURT 1 • (od 11:00 SELČ)
4. Berdych (12-ČR) - Berlocq (Arg.)
• COURT 3 • (od 11:00 SELČ)
1. Krejčíková/Saisai Zheng (ČR/Čína) - Kar. Plíšková/Strýcová (5-ČR)
Kompletní program 3. hracího dne
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

39
Přidat komentář
Kytka
Gratulka Berďovi. Šestistý vítězný zápas v ATP. David Ferrer dnes sedmistý. Můžou jít kluci oslavovat.
Reagovat
Hector21
jedu na ty nohy Světlíku
Reagovat
Hector21
a ještě jeden takovej, není čas, ztrácet čas, piškotko ;)
Reagovat
blixa
Neřeš, Katka otočí ! ;-)
Reagovat
Hector21
heleď blixo, už jsem tam dneska poslal hokejisty, takže tam můžeš jít taky...
Reagovat
blixa
Reagovat
Hector21
OMG co to je? ;)
Reagovat
blixa
:D :D Ty seš mladej, viď ? ;-)
Reagovat
Hector21
twl v 74' jsem byl ještě v uhláku...
Reagovat
blixa
:D
Reagovat
blixa
Tak Karlička Káju neprověří. Jen nevím, jestli je to dobře nebo špatně ...
Reagovat
Herbert_Hoover
To je pro mě velké překvapení, že prohrála v Římě zrovna s Davisovou :)
Reagovat
tommr
myslím si, že pro Karolínu to vyjde nastejno a velice by mě překvapilo kdyby proti Davisový uhrála aspoň set ...
Reagovat
blixa
Jen tommruj, tommruj, vykrúcaj, to zní nadějně ;-) :D
Reagovat
bIbec
doufám, že už to Jule nějak dotáhne. Nejlépe ve dvou setech.
Reagovat
gigin
Jj super :)
Reagovat
slacker
nevis jestli vyhrala sama za sebe nebo se za nekho mstila?
Reagovat
Haitik
ATP zveřejnila pravidla pro TM "příští generace" nebo jak to nazvat, který se bude odehrávat v Miláně.. :D

Sety na 4 gemy, bude se hrát na tři vítězné, bude se hrát bez výhod, bez lets při podání, také nebude rozehrávka a fanoušci se budou moct při zápase v pohodě v ochozech pohybovat..
Reagovat
Haitik
A také tam bude pravidlo 25 sekund mezi výměnami, budou tam asi hodiny nebo co :D
Reagovat
blixa
A ten sport se bude jmenovat jak ? :-o
Reagovat
Kozoroh
Podřezaný tenis.
Reagovat
janek_da
https://youtu.be/5T6ImfyfvIA?t=23
Reagovat
PetaM
A nemohli by ti diváci chodit i po kurtu?
Reagovat
Kytka
A budou moci diváci při zápase řvát jak libo? To bude box jenže se sítí uprostřed či co? Zase jeden bláznivý nápad jak zničit tenis.
Reagovat
tommr
a do druhýho kola jich postoupilo 6 z 8 a to ještě Vekicový včera chybělo k postupu jen pár míčků. Ukazuje to jak je ženská špička vyrovnaná ...
Reagovat
janek_da
Nebo naopak jak je ženská špička nevyrovnaná :)
Reagovat
PetaM
Nebo naopak, jak je ženský základ vyrovnaný.
Reagovat
PetaM
Nebo jinak, jak je ženský základ nevyrovnaný.
Reagovat
gigin
https://www.facebook.com/TennisTV/videos/10155395218098958/
Reagovat
Herbert_Hoover
Pablo ty údery roku nějak přitahuje :)
Reagovat
Torn
Nemá někdo stream na debl Káji s Bárou? Nebo se to zase nevysílá?
Reagovat
smazaný uživatel
Nevysílají... -_-
Reagovat
Torn
Hrozný fakt. :D
Reagovat
Herbert_Hoover
To je jediné štěstí :) Celkem trapas. Čekám brzký exit Karolíny i v singlu, snad jí Karlička ukáže, jak se hraje na antuce. :)
Reagovat
Torn
Tak exit bude čekat brzo i Báru. Vylítla i Lucka. Nevím, co by Karlička chtěla ukazovat, když letos na antuce nic pořádného neuhrála :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Bára měla letět už včera, oproti Káji je pavoukový "pěšák", ale Karolína je nasazená dvojka a bude papírová favoritka. Ajo, Karlička byla favoritkou v Norimberku i v Madridu, protože ty turnaje jí totálně sedí :) Řím je něco jiného, tam se dělí antukové zrno od "plev"..nebo mělo by :) ne jako na té antukové parodii v Norimberku. Nicméně v mých očích předvedla stále Karlička víc než Karol..porazila aspoň Wozňu. ;)
Reagovat
blixa
Holky je smázly v první setu a pak se na to zřejmě vykašlaly. Evidentně jen rozpink.
Reagovat
tommr
rozpink na co? Snad si nemyslíš, že v singlu přežijou druhý kolo? Bára měla vypadnout už včera ... :)
Reagovat
blixa
Jen tommruj hochu ... třeba to pomůže ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist