4. den v Římě: Do turnaje vstoupí Kar. Plíšková. O osmifinále usilují také Veselý a Strýcová

17. 5. 2017, 10:43
Previews 19
Teprve ve středu do turnaje WTA Premier 5 v Římě vstoupí Karolína Plíšková. Česká jednička na úvod změří síly s Lauren Davisovou. O postup do osmifinále zabojuje také Barbora Strýcová. Rodačku z Plzně čeká Timea Bacsinszká. Na souběžně hrané akci Masters čeká souboj o postup do osmifinále Jiřího Veselého, jenž bude čelit Jackovi Sockovi. Dnes čekají první duely také Rafaela Nadala nebo Angelique Kerberovou.

Jiří Veselý zahájil letošní antukovou sezonu skvěle. V Marrákeši letos vůbec poprvé vyhrál tři zápasy v řadě a postoupil do semifinále, ve kterém podlehl pozdějšímu šampionovi Bornovi Čoričovi.

Od té doby však na žádném z turnajů nevyhrál více jak jedno utkání. Ve druhém kole skončil v Monte Carlu, Budapešti, Istanbulu a také naposledy na challengeru v Římě.

Sérii nezdarů ve druhých kolech se pokusí přerušit dnes. Bude to mít však těžké, jelikož letos podruhé a celkově počtvrté vyzve Jacka Socka. Američana porazil pouze v úplně prvním vzájemném duelu před čtyřmi lety na domácí půdě v Prostějově.

Čtrnáctý hráč světa Sock se ovšem po výborném úvodu letošní sezony, kdy ovládl podniky v Aucklandu a Delray Beach, na antuce zatím do formy nedostal.

V Houstonu sice došel až do semifinále, nicméně v Madridu vypadl hned v prvním kole a namále měl v úvodním vystoupení také v Římě, přičemž všechny jeho letošní zápasy na antuce byly na tři sety.

Maximem obou hráčů na římské antuce je druhé kolo. Je tedy jisté, že si jeden z nich po skončení dnešního souboje své maximum na římské antuce vylepší.


Strýcovou prověří Bacsinszká
Barbora Strýcová měla původně k postupu do druhého kola hodně daleko. S Darjou Kasatkinovou v prvním kole prohrávala 4-6 3-3, když se talentovaná Ruska během pádu zranila a musela zápas za stavu 6-4 3-4 z jejího pohledu skrečovat.

Jedenatřicetiletá rodačka z Plzně zahájila antukovou sezonu ve Stuttgartu, kde skončila ve druhém kole. Stejného výsledku dosáhla i minulý týden v Madridu. Největší úspěch přišel na domácí půdě v Praze. Strýcová si v pražské Stromovce poprvé v kariéře zahrála semifinále.

Na svou dnešní soupeřku Timeu Bacsinszkou má jen dobré vzpomínky. Čtyřikrát ji totiž porazila a neztratila s ní ještě ani set. Naposledy se potkaly loni v rámci semifinálového utkání Fed Cupu.

Švýcarka na výraznější letošní výsledek stále čeká. Na vině jsou i různá zranění, která bývalou světovou devítku často sužují. Dvě výhry v řadě letos zaznamenala pouze na Australian Open a v Indian Wells.

V Dauhá, Rabatu a Madridu došla maximálně do druhého kola. Na oblíbené antuce má letos zatím mizernou bilanci 3-2. Letošním pravidlem u Bacsinszké je, že antukový podnik zahájí suverénním vítězstvím a poté přijde těsná, nebo jasná porážka.


Kar. Plíškovou na úvod čeká Davisová
Zatímco Veselý a Strýcová už si letos římskou antuku vyzkoušeli, Karolína Plíšková do turnaje dnes teprve vstoupí. Česká jednička bude čelit nepříjemné Lauren Davisové, s níž oba vzájemné duely prohrála. Poslední se však uskutečnil před třemi lety a dnes bude Plíšková favoritkou.

Po fantastickém úvodu letošní sezony, kdy na tvrdých površích sbírala jeden úspěch za druhým, přišla neoblíbená antuka. Sebevědomí, které Plíškovou na kurtech v prvních měsících letošního roku provázelo, je s přechodem na nejneoblíbenější povrch pryč.

Start sice nebyl ze strany světové trojky marný, když ve stuttgartském čtvrtfinále dostala do tří těsných setů pozdější vítězku Lauru Siegemundovou, nicméně posléze vypadla coby nejvýše nasazená v pražské Stromovce hned v prvním kole a v Madridu si jen o stupínek výsledek z Prahy vylepšila.

Také Davisová prožívá životní sezonu. V prvním lednovém týdnu si došla v Aucklandu pro svůj premiérový titul na okruhu WTA. Poté si zahrála ještě čtvrtfinále na prestižních akcích v Dauhá a Dubaji. Na antuce se po překvapivém vypadnutí na domácím podniku v Charlestonu už v prvním kole dostala do formy.

V Rabatu ve čtvrtfinále dostala do tří setů rozjetou Anastasii Pavljučenkovovou, v Madridu ve druhém kole v životní formě hrající Kristinu Mladenovicovou a v prvním kole římského turnaje vyřadila vynikající antukářku Carlu Suárezovou.


První zápasy dnes absolvují i další favorité
Své premiérové letošní vystoupení na římské antuce má před sebou antukový král Rafael Nadal. Nadal letos vyhrál všech patnáct utkání na oranžové drti a došel si tak pro 10. titul z Monte Carla i Barcelony. Minulý týden navíc ovládl Madrid a získal tak rekordní 30. trofej z akcí Masters.

Ve druhém kole čeká třicetiletého Španěla jeho krajan Nicolas Almagro, proti němuž Nadal prohrál jediný z patnácti odehraných soubojů.

Do turnaje dnes vstoupí také světová jednička Angelique Kerberová. Němka premiérově vyzve nebezpečnou Anett Kontaveitovou. Dvojnásobná grandslamová šampionka zatím nemůže být se svými výkony na antuce spokojená.

Ve Stuttgartu obhajovala loňský triumf a vypadla hned v prvním kole s Kristinou Mladenovicovou, v Madridu v osmifinále musela pro zranění skrečovat osmifinálový duel s Eugenií Bouchardovou. Její zdravotní stav je stále velkým otazníkem, Kerberová dokonce zvažovala, že v Římě nebude startovat.

Dnes se představí i další hvězdy jako Kei Nišikori, jenž v Madridu laboroval se zraněním a nenastoupil k čtvrtfinálovému zápasu s Novakem Djokovičem, Stan Wawrinka, Garbiñe Muguruzaová, Dominic Thiem, Simona Halepová, Dominika Cibulková nebo Milos Raonic.

INTERNAZIONALI BNL D'ITALIA 2017 - PROGRAM 4. HRACÍHO DNE
• CENTER COURT • (od 12:00 SELČ)
1. Nišikori (7-Jap.) - Ferrer (Šp.)
2. Almagro (Šp.) - Nadal (4-Šp.)
3. Kerberová (1-Něm.) - Kontaveitová (Est.)
4. Wawrinka (3-Švýc.) - Paire (Fr.) / nejdříve v 19:30 SELČ
5. Ostapenková (Lot.) - Muguruzaová (3-Šp.) / nejdříve ve 21:00 SELČ
• NEXT GEN ARENA • (od 11:00 SELČ)
1. Svitolinová (8-Ukr.) - Cornetová (Fr.)
2. Edmund (Brit.) - Del Potro (Arg.) / nejdříve ve 12:00 SELČ
3. Curenková (Ukr.) - V. Williamsová (9-USA)
4. Thiem (8-Rak.) - Cuevas (Urug.)
5. Struff (Něm.) - Querrey (USA) / nejdříve v 19:00 SELČ
• PIETRANGELI • (od 11:00 SELČ)
1. Siegemundová (Něm.) - Halepová (6-Rum.)
2. Davisová (USA) - Kar. Plíšková (2-ČR)
3. Troicki (Srb.) - A. Zverev (16-Něm.)
4. Haas (Něm.) - Raonic (5-Kan.)
5. Cibulková (4-SR) - Makarovová (Rus.) / nejdříve v 17:00 SELČ
• COURT 1 • (od 11:00 SELČ)
3. Sock (13-USA) - Veselý (ČR)
• COURT 2 • (od 11:00 SELČ)
3. Strýcová (14-ČR) - Bacsinszká (Švýc.)
5. Babosová/Hlaváčková (4-Maď./ČR) - Arruabarrenová/Parraová (Šp.)
• COURT 3 • (od 13:00 SELČ)
1. K. Bondarenková/Siniaková (Ukr./ČR) - Dabrowská/Yifan Xu (7-Kan./Čína)
• COURT 6 • (od 12:00 SELČ)
2. Grönefeldová/Peschkeová (Něm./ČR) - Kuzněcovová/Mladenovicová (Rus./Fr.)
Kompletní program 4. hracího dne
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

19
Přidat komentář
Hector21
parada Nasti, druhy set vysperkovan ke krase
problem je ted Help, ale verim, ze ji vymaznes:)
Reagovat
blixa
No jestli ji porazí, sežeru svůj klobouk !!! :D
Reagovat
Hector21
doufam ze mas slamak parde
jinac se z te plsti poferes
Reagovat
blixa
No je to trochu podraz, přiznávám. Nemám nic :D
Reagovat
tommr
dneska příjemně překvapila. Je vidět, že když se chce tak to jde i na antuce. Karolíně dneska poměrně slušně fungoval servis i return a občas na kurtu dokonce popoběhla ... :)
Doufám, že si z Karolíny vezme příklad i Bára a že ve třetím kole uvidíme český derby ... :)
Reagovat
lars
A kdy se bude tobe chtit zlepsit sve predpovedi tenis. zapasu ? :)
Reagovat
blixa
Kája hladce přejela Lauren a zdá se, že přeci je to nepojala jako dovolenou. Velké poděkování tommrovi, který se včera opravdu snažil a má na tom svůj podíl ;-)
No snad je krize zažehnána a na RG přeci jen něco uhraje.
Reagovat
sprchon
Lauren teda těžce zklamala. :D A Kája to, zdá se, pojala jako trénink před RG. ;)
Reagovat
dadaft
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, první zápas dne na Pietrangelim, hlava na hlavě, skvělá atmosféra,,,,,,,,,,,,,,, Řím je Řím, marná sláva.
Reagovat
blixa
"Řím je Řím, marná sláva", to tvrdím taky, ale s tenisem to vůbec nesouvisí ... ;-) :D
Reagovat
Lunej..
nakonec to dala, gratulka. Ale Siegemund hrala dobre, i kdyz to neni moje krevni skupina. A kurt obsypany divaky, moc pekne to tam je.:)
Reagovat
woody
Ahoj, nemáte někdo odkaz na statistiky zápasu turnaje v Římě? Jedinou stats co jsem nasel je na strankach atp, a to dost chuda. Nevite nekdo?
Reagovat
tommr
si římskou antuku už taky vyzkoušela ve včerejším deblovým zápase s Bárou Strýcovou. Soudě podle výsledku to vypadá, že ho pojaly jen tréninkově a po jasně vyhraným prvním setu zbytek zápasu jen odchodily ...
Na rozdíl od autora článku nevidím Karolínu v dnešním zápase jako favoritku. Davisová hrála včera proti CSN velice dobře a pokud Karolíně opět nebude fungovat první servis může pro ní zápas klidně skončit debaklem ...
Reagovat
PetaM
Zápas opravdu skončil debaklem. :)
Reagovat
tommr
Karolíně dneska naštěstí fungoval servis což je pro její hru rozhodující. Tak jednoznačnej výsledek je ale přesto docela překvapující ... :)
Reagovat
blixa
No, 50%, nic mimořádnýho.
Reagovat
tommr
ale když bylo potřeba tak si servisem pomohla ... :)
Reagovat
blixa
Jo to jo. Jako žádná hrůza, ale mohlo by to bejt i lepší.
Reagovat
PetaM
Na druhou stranu její druhé servisy byly skvělé. Dlouhé a dobře umístěné.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist