5. den na Roland Garros: Zakopalovou čeká sváteční zápas proti Heninové

27. 5. 2010, 07:55
Previews 0
V Paříži dnes do dvouher zasáhne jediná Češka Klára Zakopalová. Do utkání 2. kola nastoupí jako obrovský outsider, neboť ji čeká čtyřnásobná šampionka Justine Heninová. Do hry se dostane také vítěz čtyř ročníků Rafael Nadal nebo ženská jednička Serrena Williamsová.
Profily hráčů

Českou tenistku Kláru Zakopalovou dnes čeká výjimečné utkání. Krátce po poledni se na French Open představí na centrálním kurtu Philippa Chatriera, kde vyzve bývalou světovou jedničku Justine Heninovou z Belgie. Půjde o první vzájemné měření sil.

Zakopalová dosud na grandslamu postoupila z druhého kola pouze jednou, na Australian Open 2003. Následně z 26 pokusů postoupila pouze šestkrát do 2. kola, kde její pouť skončila. Jasnou favoritkou je Heninová, která poslední tři starty na Roland Garros proměnila ve vítězství.

V rámci čtyřher dojde i na český souboj. Lucie Šafářová si bude chtít spravit chuť po vyřazení z dvouhry po boku Kanaďanky Aleksandry Wozniakové. Jejich soupeřkami bude český pár Iveta Benešová a Barbora Zahlavová-Strýcová, která se ještě předtím představí v mixu spolu s Františkem Čermákem. Do čtyřher zasáhne ještě dalších sedm českých reprezentantů.

Zápasy začínají na všech kurtech od 11:00, Zakopalová se proti Heninové postaví jako druhá v pořadí, tedy zhruba od jedné hodiny odpolední.

Po nich se očekává souboj španělského favorita Fernanda Verdaska s domácím Florentem Serrou, který se zřejmě dočká velké podpory publika.

Tu už ale budou diváci natěšeni i na Rafael Nadala, který by měl dnešní program na centrálním dvorci uzavírat duelem s Argentincem Zeballosem.

I dnešek zřejmě naruší dešťové přeháňky, které meteorologové Paříži slibují.

- FRENCH OPEN -
program čtvrtečních zápasů (27. 05. 2010)

Kurt Phillipea Chatriera:
Jankovičová (4-Srb.) - Kanepiová (Est.)
Zakopalová (ČR) - Heninová (22-Belg.)
Verdasco (7-Šp.) - Serra (Fr.)
Zeballos (Arg.) - Nadal (2-Šp.)

Kurt Suzanne Lenglenové:
Roddick (6-USA) - Kavčič (Slovin.)
Sanchezová (Fr.) - Bartoliová (13-Fr.)
Nišikori (Jap.) - Djokovič (3-Srb.)
S. Williamsová (1-USA) - Görgesová (Něm.)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist