5. den v Londýně: Federera vyzve Čilič, přímý souboj o semifinále svedou Zverev a Sock

16. 11. 2017, 01:00
Previews 94
V rámci pátého hracího dne letošního ročníku Turnaje mistrů se bude bojovat ve skupině Borise Beckera. Jistý semifinalista Roger Federer narazí v posledním zápase skupinové fáze na již vyřazeného Marina Čiliče. Večer se bude bojovat o druhé postupové místo. Přímý souboj o semifinále svedou Alexander Zverev a Jack Sock.

Centre Court (Start v 15:00 SEČ)

1. Roger Federer (2.) - Marin Čilič (5.) | Skupina Borise Beckera
V prvním čtvrtečním utkání se bude bojovat už jen čistě o žebříčkové body a vyšší finanční odměnu. Jistý semifinalista a vítěz skupiny Borise Beckera Roger Federer totiž ve svém posledním zápase skupinové fáze narazí na Marina Čiliče, který je po dvou porážkách ze hry venku. V souboji grandslamových šampionů bude jasným favoritem Švýcar, jenž ve vzájemné bilanci vede 7-1 a vyhrál i letošní wimbledonské finále.

Federer má letos fantastickou formu. Šestatřicetiletý Švýcar vyhrál sedm turnajů a ve skvělém rozpoložení hraje i v posledních týdnech. Po triumfech v Šanghaji a rodné Basileji zvládl v Londýně duely se Sockem i Zverevem a má na kontě 12 výher v řadě. Při své celkově patnácté účasti na Turnaji mistrů si počtrnácté zahraje semifinále a brousí si zuby na sedmý titul z akce pro osm nejlepších tenistů sezony.

Čilič si po překvapivě brzkém vyřazení na US Open zahrál třikrát semifinále. Mezi nejlepší kvarteto postoupil v Tokiu, na Masters v Šanghaji a v hale v Basileji. Na Masters v Paříži ve čtvrtfinále nestačil na senzaci letošního ročníku Benneteaua. Na Turnaji mistrů se Chorvatovi i nadále nedaří. Se Sockem i Zverevem na rozdíl od Federera prohrál, postoupit do další fáze už nemůže a v londýnské O2 areně má mizernou bilanci jedné výhry a sedmi porážek.

Federer ukončil loňskou sezonu předčasně. Legendární Švýcar se rozhodl řešit problémy s kolenem a loňské dění opustil již po Wimbledonu. Stejně jako Nadalovi mu pauza prospěla. Federer se rozehrál na Hopman Cupu a následně senzačně ovládl Australian Open a získal 18. grandslamový vavřín. Poté vyhrál tzv. "Sunshine Double", když nenašel přemožitele na akcích Masters v Indian Wells a Miami.

Antukovou sezonu se rozhodl celou vynechat, aby se mohl soustředit na svůj největší cíl v letošním roce - vítězství ve Wimbledonu. Nakonec to šestatřicetiletému rodákovi z Basileje opravdu vyšlo. Federer podeváté triumfoval v oblíbeném Halle a následně poosmé dobyl nejslavnější turnaj světa, letos dokonce beze ztráty setu. Připsal si tak již 19. grandslamový titul.

Na posledních turnajích už letos fenomenální Švýcar zas tak neporazitelný nebyl. Ve finále Masters v Montréalu prohrál s Alexanderem Zverevem a kvůli bolavým zádům vynechal nadcházející podnik Masters v Cincinnati. Do akce se vrátil na US Open a skončil již ve čtvrtfinále na raketě Del Potra.

Poté se na konci září představil v rámci premiérového ročníku Laver Cupu a pomohl Evropě k triumfu. Na turnaje se vrátil na Masters v Šanghaji, kde potvrdil fantastickou letošní formu, ve finále porazil Nadala a získal šestý letošní titul. Jedinou generálku absolvoval v rodné Basileji a poosmé v domácí hale triumfoval.

Federer má letos fantastickou bilanci 51 výher a pouhých čtyř porážek, přičemž proti Donskému (Dubaj, 2. kolo) a Haasovi (Stuttgart, 2. kolo) měl mečbol.

Švýcarovi se na Turnaji mistrů vždy dařilo. Závěrečného vrcholu sezony se účastní už popatnácté, přičemž od své premiéry v roce 2002 vynechal pouze loňský ročník. Jen jednou nedokázal postoupit ze skupiny. Celkem třikrát skončil v semifinále, čtyřikrát prohrál finále a šestkrát zvedl nad hlavu trofej pro vítěze.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Basilej, Šanghaj, Wimbledon,  Halle,  Miami,  Indian Wells,  Australian Open (vítěz);  Montréal (finále)
Největší úspěchy v hale: Basilej (vítěz)
Bilance: 51-4
Bilance z posledních 10 zápasů: 10-0
Bilance v hale: 7-0
Bilance vs Top 10: 13-1 (kariérní 211-108)
Grandslamy: Australian Open (vítěz), French Open (nehrál), Wimbledon (vítěz), US Open (čtvrtfinále)

Bilance na Turnaji mistrů
Kariérní bilance: 54-12
Nejlepší výsledek: vítěz (2003 - 2004, 2006 - 2007, 2010 - 2011)
Loňský výsledek: nehrál
Generálka: Basilej (vítěz)
Výsledky ve skupině: Sock (6-4 7-6), A. Zverev (7-6 5-7 6-1)

Čilič se na začátku letošní sezony extrémně trápil. Na prvních třech turnajích včetně grandslamového Australian Open dokázal vyhrát jediný zápas. Po čtvrtfinále v hale v Rotterdamu a semifinále v Acapulku skončil na Masters v Indian Wells a Miami hned po prvním utkání.

Do formy se rozehrál překvapivě na svém nejhorším povrchu - antuce. V Monte Carlu došel do čtvrtfinále a v Istanbulu získal svůj dosud jediný letošní titul. Přišlo opět slabší výsledkové období. V Madridu se loučil po prvním utkání, když ho vyřadil Alexander Zverev, a v Římě ve čtvrtfinále, v němž mu porážku připravil Isner. Vše si vynahradil premiérovým postupem do čtvrtfinále French Open.

Na trávě hrál nyní devětadvacetiletý Chorvat famózně. V Hertogenboschi uhrál semifinále, v londýnském Queen's Clubu jen těsně prohrál souboj o trofej a ve Wimbledonu si zahrál své druhé grandslamové finále v kariéře. V tom prvním před třemi lety na US Open uspěl, ve Wimbledonu však neměl proti Federerovi šanci.

US Open, které musí mít Čilič ze všech grandslamů nejradši, bylo pro chorvatskou jedničku určitě zklamáním, jelikož vypadl už ve třetím kole s argentinským antukovým specialistou Schwartzmanem.

Poté, co pomohl Chorvatům v Davis Cupu, se zúčastnil premiérového ročníku Laver Cupu a přispěl k výhře Evropy. Pro první podzimní asijskou zastávku si zvolil akci ATP 500 v Tokiu. V japonské metropoli došel do semifinále a další semifinálovou účast přidal na Masters v Šanghaji.

Na prvním podzimním halovém podniku v Basileji došel do semifinále, v němž nestačil na Del Potra. O týden později na Masters v Paříži skončil o kolo dříve. Překvapivou porážku mu uštědřil domácí veterán Benneteau.

Na akci pro osm nejlepších tenistů sezony se Čilič kvalifikoval potřetí v kariéře. Při obou předchozích startech (2014 a 2016) skončil vždy ve skupině.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Istanbul (vítěz);  Wimbledon,  Queens (finále);  Basilej,  Šanghaj,  Tokio,  Hertogenbosch,  Acapulko (semifinále)
Největší úspěchy v hale: Basilej (semifinále)
Bilance: 44-21
Bilance z posledních 10 zápasů: 5-5
Bilance v hale: 7-6
Bilance vs Top 10: 2-6 (kariérní 28-69)
Grandslamy: Australian Open (2. kolo), French Open (čtvrtfinále), Wimbledon (finále), US Open (3. kolo)

Bilance na Turnaji mistrů
Kariérní bilance: 1-7
Nejlepší výsledek: skupina (2014 a 2016 - 2017)
Loňský výsledek: skupina
Generálka: Basilej (semifinále), Paříž (čtvrtfinále)
Výsledky ve skupině: A. Zverev (4-6 6-3 4-6), Sock (7-5 2-6 6-7)


2. Alexander Zverev (3.) - Jack Sock (9.) | Skupina Borise Beckera
Večerní program nabídne vzájemné měření sil mezi dvěma hráči, kteří si na Turnaji mistrů odbývají premiéru. Přímý souboj o semifinále svedou Alexander Zverev a Jack Sock. Debutanti spolu mají vyrovnanou vzájemnou bilanci a letos na sebe narazí poprvé. Premiérový vzájemný duel vyhrál loni v Pekingu německý tenista, Sock mu o pár dní později porážku oplatil v hale ve Stockholmu.

Zverevovi se od senzačního triumfu na Masters v Montréalu, kde ve finále porazil Federera, příliš nedařilo. Dvacetiletý Němec vypadl v Cincinnati hned v prvním kole a na grandslamech neprorazil ani na US Open, když skončil v kole druhém. Nejlepšího výsledku dosáhl v Pekingu. V čínské metropoli uhrál semifinále. V oblíbené hale na podzim na výraznější výsledek stále čeká. Ve Vídni ho ve čtvrtfinále vyřadil Tsonga a při své premiéře na Masters v Paříži ztroskotal hned na prvním soupeři. Na Turnaji mistrů otočil nepříznivý stav rozhodující sady a porazil Čiliče, proti Federerovi už v rozhodujícím dějství neuspěl.

Sock prožívá na konci letošní sezony nejúspěšnější etapu své kariéry. Přitom až na konci října v hale ve Stockholmu přerušil sérii pěti porážek a postoupil do čtvrtfinále. Stejného výsledku se dočkal také v Basileji. Na Masters v Paříži ovšem dokonale využil zaváhání favoritů a došel si pro svou nejcennější trofej, díky níž se do Londýna z posledního osmého postupového místa kvalifikoval. V prvním zápase na Turnaji mistrů potrápil Federera a své šance na postup do semifinále uchoval po vydřeném vítězství nad Čiličem.

Zverev prožívá bez debat nejlepší sezonu své kariéry. Dvacetiletý Němec v únoru ovládl halovou akci ATP v Montpellier a získal svůj druhý titul na okruhu ATP. Poté se však dlouho nemohl dostat do formy a jeho nejlepším výsledkem bylo čtvrtfinále na Masters v Miami.

Zlom přišel na domácí antuce v Mnichově. Zverev vybojoval třetí trofej na okruhu ATP, na Masters v Madridu uhrál čtvrtfinále a o týden později v Římě slavil premiérový triumf na podniku Masters. I přes skvělou antukovou sezonu se nevyhnul zklamání, když na French Open vypadl překvapivě již v prvním kole.

Chuť si určitě alespoň částečně spravil na trávě. V Hertogenboschi došel do semifinále, na domácím pažitu v Halle do finále, v němž prohrál s Federerem, a ve Wimbledonu do osmifinále. V něm ho po pětisetové bitvě vyřadil Raonic.

Parádní sérii zaznamenal na amerických betonech, na kterých v srpnu vyhrál deset zápasů v řadě. Nejprve ovládl turnaj ve Washingtonu a v Montréalu přidal druhý kariérní titul z podniků Masters. V Cincinnati naopak skončil, zřejmě i vinou náročného programu, hned po prvním zápase.

Na grandslamech se Zverevovi stále nedaří prorazit. Jeho maximem je osmifinále z letošního Wimbledonu. Nic se nezměnilo ani na US Open, kde patřil k největším favoritům. Německý tenista vypadl již ve druhém kole, když mu porážku uštědřil Čorič.

V rámci asijské tour se představil hned na třech turnajích. V Shenzhenu vypadl ve čtvrtfinále, v Pekingu výsledek o stupínek vylepšil, ovšem v Šanghaji skončil již v osmifinále na raketě Del Potra.

Do haly se vrátil ve Vídni, kde ve čtvrtfinále nestačil na Tsongu. Na Masters v Paříži při svém prvním startu skončil hned po prvním zápase. Turnaje mistrů se účastní poprvé.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Montréal,  Washington,  Řím,  Mnichov,  Montpellier (vítěz);  Halle (finále);  Peking,  Hertogenbosch (semifinále)
Největší úspěchy v hale: Montpellier (vítěz)
Bilance: 55-21
Bilance z posledních 10 zápasů: 5-5
Bilance v hale: 7-5
Bilance vs Top 10: 7-6 (kariérní 11-15)
Grandslamy: Australian Open (3. kolo), French Open (1. kolo), Wimbledon (osmifinále), US Open (2. kolo)

Bilance na Turnaji mistrů
Kariérní bilance: 1-1
Nejlepší výsledek: premiéra
Loňský výsledek: -
Generálka: Vídeň (čtvrtfinále), Paříž (2. kolo)
Výsledky ve skupině: Čilič (6-4 3-6 6-4), Federer (6-7 7-5 1-6)

Sock měl fantastický vstup do sezony. Američan hned zkraje roku triumfoval v Aucklandu, na Australian Open si zahrál třetí kolo a další titul získal na domácí půdě v Delray Beach. V Acapulku sice vypadl v prvním kole, nicméně na Masters v Indian Wells došel až do semifinále a v Miami do čtvrtfinále.

Během antukového jara střídal lepší výsledky s horšími. V Houstonu se probojoval do semifinále, v Madridu vypadl v prvním kole, v Římě si zahrál osmifinále a na French Open v prvním kole nestačil na Veselého. Generálku na Wimbledon se rozhodl neabsolvovat a v All England Clubu ve druhém kole překvapivě prohrál s Rakušanem Ofnerem.

Návrat na domácí betony Sockovi vyšel. Ve Washingtonu přidal další semifinálovou účast. Následovala však obrovská krize. Pětadvacetiletý Američan v Montréalu skončil ve druhém kole a poté více než dva měsíce nevyhrál jediný zápas. V prvním kole vypadl v Cincinnati, na domácím US Open, v Pekingu i v Šanghaji.

V hale přece jen našel ztracenou formu. Ve Stockholmu a v Basileji uhrál čtvrtfinále. Na Masters v Paříži si senzačně došel pro svou nejcennější trofej v kariéře a právě díky triumfu v hale Bercy si na poslední chvíli vybojoval premiérovou letenku do Londýna.

Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Paříž,  Delray Beach,  Auckland (vítěz);  Washington, Houston,  Indian Wells (semifinále)
Největší úspěchy v hale: Paříž (vítěz)
Bilance: 37-20
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance v hale: 9-3
Bilance vs Top 10: 3-5 (kariérní 8-21)
Grandslamy: Australian Open (3. kolo), French Open (1. kolo), Wimbledon (2. kolo), US Open (1. kolo)

Bilance na Turnaji mistrů
Kariérní bilance: 1-1
Nejlepší výsledek: premiéra
Loňský výsledek: -
Generálka: Stockholm (čtvrtfinále), Basilej (čtvrtfinále), Paříž (vítěz)
Výsledky ve skupině: Federer (4-6 6-7), Čilič (5-7 6-2 7-6)

NITTO ATP FINALS 2017 - PROGRAM 5. HRACÍHO DNE
• CENTRE COURT • (od 13:00 SEČ)
1. Kontinen/Peers (2-Fin./Austr.) - Herbert/Mahut (6-Fr.)
2. Federer (2-Švýc.) - Čilič (5-Chorv.) / nejdříve v 15:00 SEČ
3. Rojer/Tecau (3-Niz./Rum.) - R. Harrison/Venus (8-USA/N. Zél.) / nejdříve v 19:00 SEČ
4. A. Zverev (3-Něm.) - Sock (8-USA) / nejdříve ve 21:00 SEČ
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

94
Přidat komentář
Nola
Marin dokaze zahrat jediny slusny set, resp. 2, dodnes nechapem, ako dokazal porazit Fedexa na USO, to iste plati u Zvereva, dokaze hrat slusne 2 sety, ak ho dostane super do toho tretieho je nahraty, preto zatial nema vysledky na GS, pravdepodobne unava materialu - vyskovy handicap....
Reagovat
svetova.dvojka
V 36 letech válcuje každého, je to opravdu ostuda dnešní generace tenistů, že se nechají takhle znemožňovat...
Fedex jim bude dávat výprasky ještě i ve 40ti ?? :-)))))
Reagovat
turista
No vypadá to, že Connorsovi ty rekordy navěky nevydrží.
Reagovat
Kozoroh
Nejúspěšnější Federerovi přemožitelé z TOP 10:

1. Nadal & Djokovič 23x (všechny jejich výhry nad Fedexem)
3. Murray 11x (všechny výhry nad Fedexem)
4. Nalbandian 7x
5. Tsonga & del Potro 6x (všechny jejich výhry nad Fedexem)
7. Hewitt 5x
Reagovat
Kozoroh
* Na 5. místě s Tsongou a del Potrem je Berdych.
Reagovat
Franky
Dovolim si doplnujucu otazku: U Nadala,Djoka, Murrayho a Delpa je mi jasne ze kazdy zapas ktory odohrali s Rogerom uz Rog bol v top 10 ale napr u Berdycha,Nalbandiana Tsongu a Hewitta nvm..nestihli oni dat nejake vitazstvo proti Rrogerovi ked este nebolv Top10? ( I ked je to malo pravdepodobne kedze on naskocil do TOP10 niekedy v r2002...wow znie to neuveritelne ked ten rok napisem
Reagovat
Pe3k
Tam se dobře odráží hráčská kvalita.
Reagovat
a.magerova
Prý Hewitt 9x
Reagovat
a.magerova
A Nalbandian 8x
Reagovat
Labi
když si člověk k tomu všemu uvědomí jak Nadal s Djokovicem a i Murraym jsou už teď velkými legendami, kdy v řadě historických žebříčků jsou na předních místech, dohromady udělili Fedexovi téměř 60 porážek a přesto je Roger v číslech nejlepším tenistou všech dob, tak jen těžko domýšlet, kde by byl kdyby nesoupeřil s tak silnou generací
Reagovat
Roger_Federer
Tohle je to co by si vsichni mely uvedomit...ipres tyto mega hrace, dokazal v 36 vyhrat 2 granslemi v jedne sezone.
Reagovat
George_Renel
Díky za přehled.
Reagovat
majjkaa
Roger sa už nemaznal, huraaaa! :)
Reagovat
a.magerova
Paráda... :-))
Reagovat
Labi
musí se nechat že některé čárové rozhodčí jsou docela sympatické holky, na rozdíl od jiných turnajů, kdy by si lajnoví při vší úctě měli užívat důchodu
Reagovat
Pe3k
Třeba se mi přestane sekat net
Reagovat
a.magerova
http://www.sport365.live/en/player/5a0d342166252428638752/2/1037/5a0db32301c3a/RogerFederer-MarinCilic/768/432
Reagovat
Pe3k
Yes, nádherný break!
Reagovat
Pe3k
Krásný Forehandovy úder přesně 100 mil/hod!
Reagovat
spaniel
Cilic hral na max riziko a muze byt rad, ze mu to fungovalo set.
Reagovat
Pe3k
Cilič tam z fh goatil.
Reagovat
Kozoroh
Federer-Čilič:
Jelikož už zápas probíhá, tak jsem původní předpověď vymazal. Roger je v problémech, ale myslím, že se z nich vyhrabe. Marin v Londýně ukázal labilitu a těžké momenty neustojí.

Zverev-Sock:
Kdo doprovodí Fedexe do SF? To rozhodne tento zápas. Favoritem je Zverev, Sock však v průběhu dní ukázal ostré lokty. Cítím v kostech tříseťák, který nakonec klapne ve prospěch Saši.
Reagovat
turista
Čilič Federerovi jako soupeř nevyhovuje na rozdíl např. od Južného nebo Nieminena.
Reagovat
Pe3k
Čilič pěkně, nečekal bych, že zvládne tiebreak proti Federerovi... vsadím se, že Stan je teď štěstím bez sebe :D

Btw. Jsem rád, že si Roger vybral horší den dnes a semicko si pohlídá...
Reagovat
Lunej..
A když Marin vyhraje, tak stejně jede domů ne?
Reagovat
a.magerova
Marin domů, Roger do SF... jde jen o to, aby Marin nebyl označen za fackovacího panáka skupiny... ;-)
Reagovat
Lunej..
Předtím to byl Tomáš, teď třeba Marin, někdo to být musí :)
Reagovat
a.magerova
Jenže Marin byl za fackovacího panáka v roce 2014, takže už nechce... ;-)
Reagovat
Lunej..
Na to je lehká rada, nemá prohrávat :D
Reagovat
a.magerova
Právě proto se dnes snaží... ;-)
Reagovat
Lunej..
No to je brzo, když stejně jede domů....
Reagovat
a.magerova
Je to čistý kalkul... ví, že dnes to Roger nebude hnát do krajností (bo nemusí)... a v případě, že Roger TM vyhraje, může se Marin i chlubit, že jako jediný porazil vítěze... navíc mu jde o prachy a 200 bodů... prostě furt je o co hrát... ;-)
Reagovat
Lunej..
Ve 3. setu to tak nevypadá. :) každopádně jsem čekala, že Marin podá na TM lepší výkon, co se dá dělat. A jestli vyhraje Roger, tak to bude zase NUDA :D
Reagovat
spaniel
Marin hraje to, na co ma bez dopingu.
Reagovat
Lunej..
jo, jasně.
Reagovat
spaniel
Problem je, ze cely turnaj si vybira horsi den. Neni v top forme.
Reagovat
Pe3k
J, ale na semi proti Gofen/Thiem by to stačit mělo a finále proti Dimitrovovi...
Reagovat
spaniel
Snad jo. Treba se jeste vzbudi. Dlouho jsem ho ale nevidel tak kafrat behem zapasu.
Reagovat
Pe3k
JJ smal sem se když sem chtěl vědět co si to tam mumlá, ale Švýcarská němčina jde mimo mě...
Reagovat
spaniel
Cilic do toho jebe jak smyslu zbaveny a zatim mu to pada.
Reagovat
Labi
v prvním setu Čilič lepší nebyl ale Roger si ho nezasloužil za tu laxnost vyhrát...
Reagovat
a.magerova
Chlapci se na LC skamarádili, tak chce Roger nejen pošetřit síly na SF, ale i dopřát Marinovi 5 minut slávy... :-)))))
Reagovat
majjkaa
Niekto live stream ? :)
Reagovat
miledus
http://live.livewidget.net/streamvideo10/federer-vs-cilic-atp-world-tour-finals-live-stream-4511285.html
Reagovat
majjkaa
Nejde mi to :/
Reagovat
a.magerova
http://www.sport365.live/en/player/5a0d342166252428638752/2/1037/5a0db32301c3a/RogerFederer-MarinCilic/768/432
Reagovat
majjkaa
Diiiky :) :)
Reagovat
a.magerova
Se mi to seklo docela... :-/

http://www.sportingvideo1.com/20171112/vv5a07fd6e53f3c4.51645588-1838630.html
Reagovat
spaniel
Tak co? Bude Cilic zase bulet?
Reagovat
Denis92
Ja uz sedim v O2 arene a tesim sa, ze si zvysok turnaja pozriem na vlastne oci. Hned na uvod Roger..co viac si priat :) Ale velmi sa tesim aj na vecerny zapas Zverev - Sock. Snad to bude na 3sety.
Reagovat
Pe3k
Se máš!
Reagovat
a.magerova
Tak si TO užij, závidím Ti, ale přeju Ti to... ;-)

Závist není zlá, zlá je nepřejícnost.
Jan Werich
Reagovat
Franky
Predsalen to nieje 211-107 pozeral som aj na officialnej stranke a 107 je udaj pred prehrou so Zverevom cize je to 211-108 momentalne poprosim o upravu v clanku

Este sa zahram na Kozoroha(kedze este u nas hostuje :)) ) a pripojim 6 hracov ktorych najviackrat porazil Rog ako clenov top10:
Djoko 18x
Roddick 17x
Nadal 14x
Murray 13x
Delpo 11x
Berdych 11x
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Já to čerpám z jiné stránky, ale koukám, že i u Zvereva to tam mají trošku jinak, asi budu chlapy čerpat z oficiálních stránek raději. Díky za postřeh :)
Reagovat
Franky
z akej stranky ak smiem vediet? Je mozne ze aj na oficialoch sa mylia :D ale oficial sedi s wikipediou (heslo do google je - atp records - a potom najst polozku 'Playing top 10 ranked opponents' tam je 108 u Fedexa..
Reagovat
Ondřej.Jirásek
http://www.tennisabstract.com/
Reagovat
George_Renel
Zajímavý by byl také přehled, možná ještě zajímavější, s kterými hráči nejčastěji prohrával.
Reagovat
a.magerova
Ale no tááák... nekaž nám radost.... :-P
Reagovat
Franky
To je uz otazka na Kozoroha :D
Reagovat
Pe3k
Nejčastěji prohrával s těmi s kým nejčastěji vyhrával, vyjma Roddicka.
Reagovat
Nola
co tak opacna statistika? vs Nadal, vs Djokovic?
Reagovat
Franky
Ak nevies H2H medzi big4 nemas co hladat na TP
Reagovat
Nola
:D
reagujem na teba naposledy, s Pe3K ste sa dlho hladali, ale on je na rozdiel od teba obcas vtipny, ty si tu honis ego, ako maly chlapec....
Reagovat
Franky
Tak ty si mi nalozila jak tvoj predchodca FH aspon si mohla byt originalnejsia a napisat to vlastnymi slovami..vibec ta tu nepotrebujem kludne sa vyser namna
Reagovat
kada.tom
Kontinen/Peers > = Herbert/Mahut
Federer > Cilic
Rojer/Tecau < Harrison/Venus
Zverev = < Sock
Reagovat
Franky
Ak Rog zvladne nasledujuce 3zapasy na TM vznikne mu zaujimava karierna statistika proti top10: 214vitazstiev proti 107 prehram co by bolo presne raz tolko, t.j. 66.7% uspesnost :)
Reagovat
Franky
este pre porovnanie, Nadal: 152-82 t.j. 65%
Djokovic: 181-86 t.j. 67.8%
Reagovat
Pe3k
GOAT no... úspěšnost je jedna věc, důležitý je taky počet zápasů vs top 10. Roger a Nol3 jich mají hodně, Roger téměř 215, Nolan 180 a Nadal pouhých 140. To ukazuje, že Nadal své tituly vyhrával přes zdaleka nejlehčí soupeře viz. jeho draws na US Open 10, 13, 17 atd. Jeho tituly nemají proto téměř žádnou hodnotu a navíc většina je z antuky...
Reagovat
Franky
no nie pocet zapasov Rogera je 211+107 = 318 Nole 181+86 = 267 a Rafa 152+82= 234, co nemeni nic natom ze Rafa ma ako najmenej zapasov tak najmenej vitazstiev proti top 10 ...mozno aj to je dovod preco TM nikdy nevyhral - akonahle pride husty koncentrat silnych hracov Rafa zacina stracat...
Reagovat
Pe3k
Tjn, a to měl letos nejlehčí skupinu ever...
Reagovat
Pe3k
Myslel jsem počet vybraných zápasů...
Reagovat
turista
I jako člověk z Djokolandu si dovolím oponovat. Tituly Rafy Nadala mají velkou hodnotu. A tituly z antuky zvlášť. Boje o ně často trvají delší čas. A nejlepším měřítkem úspěšnosti Djokera je právě schopnost porážet Rafu na antuce. Antuka je královský povrch. Federer na ní taky hrál výborně, ale s Nadalem tam často prohrával ve finále turnajů. Vzhledem k tomu jak má Fedex na stará kolena vynikající BH tak dnes by to Rafa neměl proti němu ani na antuce tak snadné jako kdysi.
Reagovat
Mayo
Veľa píšeš a múdro.
Reagovat
Franky
zato ty malo a na prd...
Reagovat
spaniel
Antuka královský povrch...kam na to chodíš? Zase si čichal lepidlo?
Reagovat
Nola
turista patri k najpohodovejsim Djokofans, nikoho neuraza, neutoci bezdovodne, nepise ironicky, mas nejaky dovod k utoku?
Reagovat
Franky
Antuka je kralovsky povrch - ved to snad napisal nie? Tak sa iba uistil ci turista nahodou niekde nepozil nejaku halucinogennu volne rastucu rastlinu...
Reagovat
smazaný uživatel
Přesnější termín je král antuky, a ten vznikl, když Rafael Nadal na ni pravidelně kraloval. Zřejmě je to v souvislosti s tím, že tenisové prvopočátky vznikaly za francouzského krále, někdy v 15. století.
Reagovat
turista
S tou antukou je to tak, že když se podíváš na staré tenisové fotky z tenisových kurtů Paříže, Říma, Madridu, Hamburku, Vídně, Mnichova, Budapešti, Buenos Aires, New Yorku a taky prvorepublikové Prahy tak všude máš antuku, hadice na vodu, košťata na ošetření kurtů a hromady rezervní antuky. Asfaltové kurty tehdy prakticky nikde nebyly. Trávu měli pouze v Anglii a v Austrálii. Takže antuka po celém světě pomáhala vytvářet tenisovou tradici. S ní byla spojena jména Borotra,Lacoste,Cochet,Brugnon,von Cramm,Koželuh,Síba,Asbóth a další. Proto jsem napsal královský povrch.
Reagovat
spaniel
US open se hral skoro 100 let na trave, na antuce jen 2 roky nez presli na hard. Australian se hral na trave do 1987 a pak hard. Wimbledon je jasny. Moderni tenis vznikl v Anglii na trave. Pak jak se s tebou ma nekdo bavit normalne.
Reagovat
turista
Tenis na trávě pochopitelně vznikl. Ale k té Anglii a Austrálii lze přidat maximálně ještě ty USA. Všude jinde dominovala ta antuka. I u nás.
Reagovat
janek_da
dyk i slavny pražský hokejový klub, který rozprasili komunisti, měl zkratku LTC
Reagovat
turista
Ale LTC na Štvanici měl hlavně antukové dvorce.
Reagovat
spaniel
Kde vidis urazku? Nebo mas zas menstruaci?
Reagovat
Pe3k
Lol, teda fuj.
Reagovat
Nola
trochu sebareflexie by nezaskodilo, v poslednej dobe ti narastli kridla... alebo si na praskoch :D
Reagovat
spaniel
Proc? Nekdo napise totalni blbost, tak mu to dam najevo. Aby bylo jasno, kdyby napsal blbost vseobecne, tak na to prdim, ale tato byla s motivem...jen aby mu to pasovalo do jeho agendy (motiv je jasny: antuka nej povrch, Nole jako jediny byl schopny porazet Nadala).
Reagovat
Nola
no a? to je dovod, aby si reagoval ako nejaky hulvat, mozes pouzit aj normalny slovnik ako napriklad teraz
faktom je, ze Novak je statistiky najlepsim hracom na antuke vs Rafa, kolko ludi, tolko chuti....
Reagovat
spaniel
Mne je u prdeIe, co je Novak. Pointa je, ze antuka neni kralovsky povrch. Treba jsem reagoval jako hulvat, ty zas jako nekdo, komu vrcholi perioda. To je stejne asi tak vse, co ti jde. Jen precitlivele reagovat na prispevky jinych...
Reagovat
Nola
takto sa bavis aj s priatelkou/zivotnou partnerkou?
reagovala som na iba tvoj arogantny styl, mne je zase u zadele, ze FFF kralovsky povrch je trava, pretoze sedi Fedexovi, kto vlastne urcil, ktory povrch je kralovsky? FFF tabor, pretoze je v prevahe?
Reagovat
spaniel
Ne, nebavim. Nedavaji mne k tomu duvod jako ty.
Ja nikdy nepsal, ze trava je kralovsky povrch. Nesnaz se naroubovat argument, abys neznela hloupe.
Reagovat
Nola
mas ich viac? partneriek myslim, kdyz ti nedavaji k tomu duvod :D
netusila som, ze mam do cinenia s majitelom bordelu, alebo haremu, uz som tisko radsej....
Reagovat
Franky
Najstarsi a najslavnejsi turnaj je wimbledon...ten sa hra na trave, dalsie otazky?
Reagovat
spaniel
:D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist