6. den na French Open: Ve hře jsou poslední Češi

29. 5. 2009, 07:59
Aktuality 0
Na tenisovém Roland Garros se v pátek představí poslední čeští zástupci ve dvouhře. Osmnáctý nasazený Radek Štěpánek se v duelu třetího kola utká s Marinem Čiličem z Chorvatska, Iveta Benešová narazí ve stejné fázi na obhájkyni a turnajovou osmičku Anu Ivanovičovou.

Česká jednička Radek Štěpánek se s Marinem Čiličem, který v prvním kole porazil Jana Hernycha, utkal zatím jen jednou. Před dvěma lety na antuce v Gstaadu mu Štěpánek nedovolil uhrát ani set. Tehdy však bylo Chorvatovi teprve 18 let a v žebříčku nebyl ani v první světové stovce. Nyní je třináctý. Na vítěze střetnutí může čekat světová trojka Andy Murray, jenž dnes uzavře program na kurtu Suzanne Lenglenové proti Tipsarevičovi.

Naopak Iveta Benešová má s Anou Ivanovičovou, která loni Roland Garros vyhrála a předloni v Paříži hrála finále, negativní bilanci. S osmou hráčkou světa se česká jednička utkala čtyřikrát a pokaždé odešla poražena. Pokud by šestadvacetiletá rodačka z Mostu soupeřku zaskočila a postoupila, vylepšila by své pařížské maximum, které si vytvořila loni účastí ve třetím kole. V osmifinále by si zahrála s lepší z dvojice Azarenková - Suarezová.

Grandslamovou premiéru si plnými doušky užívá teprve šestnáctiletá Larcher De Britová. Po výhře nad světovou patnáctkou Čeng-Ťie si dnes zahraje na centrálním dvorci s domácí Aravane Rezaiovou a pokud uspěje, může si zahrát se světovou jedničkou Dinarou Safinovou. Ruska, jež během úvodních dvou kol ztratila jen dva gamy, se dnes utká s krajankou Pavljučenkovovou na kurtu číslo 1.

V dnešním programu nechybí ani první hráč mužského žebříčku Rafael Nadal. Rekordmana v počtu zápasů bez prohry na Roland Garros vyzve bývalá světová jednička Lleyton Hewitt, který má sice se Španělem vyrovnanou bilanci, na antuce však rodáka z Malorky ještě neporazil.

Páteční program tenisového French Open (začátek v 11:00):

Kurt Philippa Chatriera:
Rezaiová (Fr.) - De Britová (Portug.), F. Gonzalez (12-Chile) - Ouanna (Fr.), Nadal (1-Šp.) - Hewitt (Austr.), Šarapovová (Rus.) - Švedovová (Kaz.).
Kurt Suzanne Lenglenové:
Benešová (32-ČR) - Ivanovičová (8-Srb.), dohrávka Djokovič (3-Srb.) - Stachovskij (Ukr.), V. Williamsová (3-USA) - Szavayová (29-Maď.), Hanescu (30-Rum.) - Simon (7-Fr.), Murray (3-Brit.) - Tipsarevič (Srb.).
Kurt č. 1:
Almagro (31-Šp.) - Verdasco (8-Šp.), Safinová (1-Rus.) - Pavljučenkovová (27-Rus.), Söderling (23-Švéd.) - Ferrer (14-Šp.), Azarenková (9-Běl.) - Suarezová (22-Šp.).
Kurt č. 2:
třetí zápas Štěpánek (18-ČR) - Čilič (13-Chorv.).

Kompletní páteční program.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist