6. den v Dubaji: Krejčíková se o finále utká s Pegulaovou, Šwiateková s Gauffovou

24. 2. 2023, 00:01
Previews 130
V rámci šestého hracího dne Dubai Duty Free Tennis Championships se rozhodne o finalistkách letošního ročníku. Poslední česká naděje a předloňská finalistka Barbora Krejčíková se v semifinále utká se světovou trojkou Jessicou Pegulaovou. Vítězka si v sobotním finále zahraje s lídryní žebříčku Igou Šwiatekovou, nebo šestou hráčkou pořadí Cori Gauffovou.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Češi v akci •
Krejčíková (ČR) - Pegulaová (3-USA) | PREVIEW LS | Centre Court (16:00 SEČ)
• Další semifinále •
Šwiateková (1-Pol.) - Gauffová (5-USA) | PREVIEW LS | Centre Court (14:00 SEČ)


• Češi v akci •
Barbora Krejčíková (30.) - Jessica Pegulaová (3.) | Centre Court (16:00 SEČ)
Barbora Krejčíková má na dosah své druhé dubajské finále. Grandslamová šampionka a bývalá světová dvojka se v semifinále utká s aktuálně třetí ženou pořadí Jessicou Pegulaovou. Jediný dosavadní souboj se uskutečnil v osmifinále letošního Australian Open, kde se ve dvou setech radovala Pegulaová.

Sedmadvacetiletá Krejčíková v semifinálových duelech exceluje, v této fázi uspěla v posledních sedmi případech a celkově má bilanci 8-1. Konkrétně na podnicích WTA 1000 si o finále zahrála jen předloni právě v Dubaji a ve dvou setech přehrála Jil Teichmannovou. Rodačka z brněnských Ivančic zaútočí na své deváté kariérní finále, první v letošním roce. Česko může mít ve finále Dubai Duty Free Tennis Championships zastoupení už pošesté za posledních 10 let.

Pegulaová, která dnes slaví 29. narozeniny, je na tom v semifinále daleko hůře (6-6), poslední dvě však vyhrála. Na "tisícovkách" je takto daleko pošesté (2-3) a v Dubaji premiérově. Rodačka z Buffala bude usilovat o své sedmé finále, v probíhající sezoně se do závěrečného kola dostala před týdnem v Dauhá. Zatímco Češky se v poslední době ve finále v Dubaji objevují celkem pravidelně, poslední americkou finalistkou je Venus Williamsová (triumf 2014).

Krejčíková se v Dubaji prezentuje značně nestabilními výkony. V úvodním zápase snadno přehrála Irinu Beguovou, pak likvidovala čtyři mečboly Darjy Kasatkinové, jasně porazila Petru Kvitovou a naposledy otočila téměř prohraný duel s letos neporaženou Arynou Sabalenkovou. To může být proti stabilní Pegulaové velký problém. V jediném předchozím střetnutí tahala za kratší konec a favorizovaná Američanka měla den volna, takže bude odpočatá. Poslední česká naděje má určitě zbraně na postup, ale zřejmě bude potřebovat jeden ze svých nejlepších výkonů, aby protáhla svou semifinálovou neporazitelnost.

Tip na vítězku: Jessica Pegulaová

Aktuální forma
Krejčíková si loni prošla tříměsíční pauzou zaviněnou zraněním lokte, která odstartovala právě po vystoupení na Blízkém východě, a velmi dlouho se hledala. Pořádně se rozjela až na konci sezony, když ovládla po sobě jdoucí halové podniky v Tallinnu a Ostravě. Letos si vede solidně, na třech ze čtyř předchozích turnajů přešla přes úvodní kolo, na Australian Open si zahrála osmifinále a všechny čtyři nezdary zaregistrovala proti členkám Top 20. V Abú Zabí se loučila ve druhém kole (Ljudmila Samsonovová) a v Dauhá hned v prvním (Veronika Kuděrmetovová).

Cesta turnajem
V Dubaji začala hladkou výhrou nad Irinou Beguovou, po čtyřech odvrácených mečbolech Darjy Kasatkinové přerušila sérii proher s Ruskami a po jasném vítězství nad krajankou Petrou Kvitovou prošla do svého prvního letošního čtvrtfinále. V něm byla jasnou outsiderkou a prohrávala s letos neporaženou Arynou Sabalenkovou už 0-6 1-3, přesto dokázala najít cestu mezi nejlepší kvarteto.

Historie na Dubai Duty Free Tennis Championships
Hlavní soutěž absolvuje potřetí. Předloni prohrála finále s Garbiňe Muguruzaovou a loni dohrála ve druhém kole.

Barbora Krejčíková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Dubaj (SF)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Dubaj (SF)
Bilance: 9-4
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na venkovních betonech: 9-4
Bilance proti hráčkám Top 10: 2-2 (kariérní 9-14)
Bilance v semifinále WTA 1000: 0-0 (kariérní 1-0)
Bilance v semifinále: 0-0 (kariérní 8-1)
Grandslamy: Australian Open (OF)

Barbora Krejčíková - Dubai Duty Free Tennis Championships
Kariérní bilance:
10-2
Nejlepší výsledek: finále (2021)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance v semifinále: 1-0
Generálka: Abú Zabí (2K), Dauhá (1K)
Cesta turnajem: Beguová (6-4 6-2), (7) Kasatkinová (6-4 4-6 7-5), (12) Kvitová (6-3 6-2), (2) Sabalenková (0-6 7-6 6-1)

Aktuální forma
Pegulaová neztrácí čas ani na začátku letošní sezony a pokračuje v životní formě z posledních dvou let. Letos absolvovala celkem 16 duelů a recept na ni našly jen Petra Kvitová, Viktoria Azarenková a Iga Šwiateková. Po prvenství USA v United Cupu se třetím rokem po sobě dostala do čtvrtfinále Australian Open a před týdnem v Dauhá ji dělila jediná výhra od třetího kariérního triumfu na této úrovni.

Cesta turnajem
Až na jedno zaváhání si zatím v Dubaji počíná s přehledem. Po cestě do čtvrtfinále narazila na kvalifikantky Viktoriji Tomovovou a Anu Bogdanovou. V souboji o semifinále nakonec měla po odstoupení Karolíny Muchové volno.

Historie na Dubai Duty Free Tennis Championships
V tomto dějišti debutovala předloni a došla do čtvrtfinále, loni se loučila už ve druhém kole po jasné prohře s Ons Džabúrovou.

Jessica Pegulaová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Dauhá (F)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Dauhá (F)
Bilance: 13-3
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 13-3
Bilance proti hráčkám Top 30: 6-3 (kariérní 35-40)
Bilance v semifinále WTA 1000: 0-0 (kariérní 2-3)
Bilance v semifinále: 1-0 (kariérní 6-6)
Grandslamy: Australian Open (ČF)

Jessica Pegulaová - Dubai Duty Free Tennis Championships
Kariérní bilance:
6-2
Nejlepší výsledek: semifinále (2023)
Loňský výsledek: 2. kolo
Bilance v semifinále: 0-0
Generálka: Dauhá (F)
Cesta turnajem: volný los, Tomovová (6-2 5-7 6-1), Bogdanová (6-4 6-3), Muchová (bez boje)


• Další semifinále •
Iga Šwiateková (1.) - Cori Gauffová (6.) | Centre Court (14:00 SEČ)
Iga Šwiateková se pokusí prodloužit svou letošní neporazitelnost na Blízkém východě proti své velmi oblíbené soupeřce. S Cori Gauffovou, která bude útočit na své premiérové finále na nejprestižnějších turnajích WTA, se dosud střetla pětkrát a pokaždé zvítězila ve dvou setech. V posledních čtyřech soubojích dokonce ztratila maximálně čtyři gamy.

Jednadvacetiletá Šwiateková absolvovala v posledních 12 měsících celkem 11 semifinálových duelů a neuspěla pouze proti Aryně Sabalenkové na Turnaji mistryň. Celkově má v této fázi bilanci 14-4 (na WTA 1000 je neporažena, 5-0) a v jediném letošním semifinále deklasovala 6-0 6-1 Veroniku Kuděrmetovovou. Rodačka z Varšavy může v pátek postoupit do svého 15. kariérního finále. Jedinou polskou finalistkou v historii Dubai Duty Free Tennis Championships je vítězka ročníku 2012 Agnieszka Radwaňská.

Osmnáctiletá Gauffová letos v semifinále v Aucklandu deklasovala Danku Koviničovou, ale pořád je v soubojích o finále v negativních číslech (4-5). Na "tisícovkách" je v semifinále podruhé v kariéře, předloni na antuce v Římě prohrála právě se Šwiatekovou. Rodačka z Atlanty se může stát první americkou finalistkou dubajského turnaje od triumfu Venus Williamsové před devíti lety.

Šwiateková působí v posledních dnech neporazitelně a je zřejmě odhodlaná si definitivně vykompenzovat nepovedené australské léto. Polka v uplynulém týdnu zničila Danielle Collinsovou, Veroniku Kuděrmetovovou, Jessicu Pegulaovou, Leylah Fernandezovou i Ljudmilu Samsonovovou a bylo by obrovským překvapením, kdyby se Gauffové povedlo ji poprvé porazit. Na polskou hvězdu totiž prostě neumí, loni s ní prohrála ve všech čtyřech případech a žádný výraznější progres od té doby neudělala. Vzhledem k posledním výsledkům Šwiatekové je pro soupeřky úspěchem každý získaný game, i když má Gauffová určitě větší ambice.

Tip na vítězku: Iga Šwiateková

Aktuální forma
Šwiateková loni dominovala a je suverénní královnou žebříčku. V uplynulé sezoně posbírala osm trofejí, ovládla dva grandslamy a předvedla historickou 37zápasovou neporazitelnost (nejdelší v tomto století). V Austrálii se jí ale nedařilo, v United Cupu prohrála jasně s Jessicou Pegulaovou a na Australian Open vypadla už v osmifinále s Jelenou Rybakinovou. Na Blízkém východě je však neporažená, před týdnem s přehledem obhájila titul v Dauhá.

Cesta turnajem
Po Dauhá kosí soupeřky i v Dubaji, Leylah Fernandezové povolila jen dva gamy a Ljudmile Samsonovové ještě o jeden méně. Čtvrtfinále hrát po odstoupení Karolíny Plíškové nemusela. Na Blízkém východě absolvovala celkem pět zápasů a dohromady ztratila jen osm her.

Historie na Dubai Duty Free Tennis Championships
V Dubaji debutovala předloni a hrála i loni. Pokaždé skončila v osmifinále na pozdější šampionce (Garbiňe Muguruzaová 2021 a Jelena Ostapenková 2022). Letos tak už dvakrát vylepšila své zdejší maximum.

Iga Šwiateková - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Dauhá (T)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Dauhá (T)
Bilance: 11-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 11-2
Bilance proti hráčkám Top 10: 1-1 (kariérní 21-9)
Bilance v semifinále WTA 1000: 0-0 (kariérní 5-0)
Bilance v semifinále: 1-0 (kariérní 14-4)
Grandslamy: Australian Open (OF)

Iga Šwiateková - Dubai Duty Free Tennis Championships
Kariérní bilance:
4-2
Nejlepší výsledek: semifinále (2023)
Loňský výsledek: osmifinále
Bilance v semifinále: 0-0
Generálka: Dauhá (T)
Cesta turnajem: volný los, Fernandezová (6-1 6-1), (14) Samsonovová (6-1 6-0), Kar. Plíšková (bez boje)

Aktuální forma
Gauffové se na začátku letošní sezony daří náramně, dosud našla jen dvě přemožitelky. Na úvodní akci v Aucklandu suverénně vyhrála všech pět zápasů a slavila svůj třetí triumf na turnajích WTA. V osmifinále Australian Open byla nad její síly Jelena Ostapenková a v Dauhá po skalpu Petry Kvitové skončila na Veronice Kuděrmetovové.

Cesta turnajem
Na postup do semifinále jí stačilo odehrát dva zápasy. Po volném losu v úvodním kole si snadno poradila s Aljaksandrou Sasnovičovou, k osmifinále jí nenastoupila Jelena Rybakinová a ve čtvrtfinále zvládla derby s Madison Keysovou.

Historie na Dubai Duty Free Tennis Championships
V tomto dějišti hraje třetím rokem po sobě a potřetí v kariéře. Předloni vypadla ve čtvrtfinále po porážce s Jil Teichmannovou, loni se loučila hned v prvním kole.

Cori Gauffová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky:
Auckland (T)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Auckland (T)
Bilance: 11-2
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na venkovních betonech: 11-2
Bilance proti hráčkám Top 10: 0-0 (kariérní 7-16)
Bilance v semifinále WTA 1000: 0-0 (kariérní 0-1)
Bilance v semifinále: 1-0 (kariérní 4-5)
Grandslamy: Australian Open (OF)

Cori Gauffová - Dubai Duty Free Tennis Championships
Kariérní bilance:
5-2
Nejlepší výsledek: semifinále (2023)
Loňský výsledek: 1. kolo
Bilance v semifinále: 0-0
Generálka: Dauhá (ČF)
Cesta turnajem: volný los, Sasnovičová (6-0 6-4), (9) Rybakinová (bez boje), Keysová (6-2 7-5)

DUBAI DUTY FREE TENNIS CHAMPIONSHIPS 2023 - PROGRAM 6. HRACÍHO DNE
• CENTRE COURT • (od 12:00 SEČ)
1. H. Chan/L. Chan (Tchaj-wan) - Krawczyková/Schuursová (3-USA/Niz.)
2. Šwiateková (1-Pol.) - Gauffová (5-USA) / nejdříve ve 14:00 SEČ
3. Krejčíková (ČR) - Pegulaová (3-USA) / nejdříve v 16:00 SEČ
4. Kuděrmetovová/Samsonovová (-) - L. Kičenoková/Ostapenková (2-Ukr./Lot.)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

130
Přidat komentář
A211
Kdo to je Pegysek tenistů tohoto jména neznám?
Reagovat
hanz
No, Džes Pegulojc z JůEsEJ.
Reagovat
A211
Gratulace B.K.no pěkně dala za uši tento týden soupeřkám, a také expertům.Jen tak dál přidávat -Zatopek a hlavně se z toho n......t-Hlinka
Reagovat
frenkie57
Co se stalo v tom třetím setu, koukal jsem na jirku, jak mu nestačilo ani 5MB k vítězství a vlastně jsem ho vůbec neviděl. To se pegula tak zhoršila nebo se bára vrátila ke hře z prvního setu?
Reagovat
hanz
Pegýsek už jaksi moc nestíhal a zdálo se, že to i po prohraným gemu vzdala.

Zato Jyrka si to promrhal sám, pěkně svýma chybama, Marry se směje ještě teď.
Reagovat
tommr
Pegula hrála celej zápas to samý. Bára ale s výkonem lítala nahoru dolu: v prvním a ve třetím setu předváděla vynikají tenis s minimem chyb zatímco ve druhým se prostě z nějakýho důvodů nedokázala trefit do kurtu ...
Reagovat
hanz
No hlavně servis byl žalostnej.
Reagovat
frenkie57
Díky, myslel jsem si to. Zitra proti Ize by ovšem takovéto výpadky mohly a budou fatalní. Jestli chce pomýšlet na úspěch, musí hrát prostě konzistentně.
Reagovat
Vlk-v-trave
Myslím, že to bude mít Bára hodně těžké... a nejde o ten dnešní ding dong efekt, který je častým jevem...v zápasech.

Iga: za sebou má 3 zápasy, Lajlu v útlumu, oblíbenou Gauff, tam je to furt stejné ty souboje, a Samsonku, kterou rozebrala. Půjde do ideálního čtvrtého zápasu, né po nějakém namáhavém turnaji.

Baruška: za sebou má 6 zápasů, Begu, tříseťák s Kasatkinou, bitvu s Kvitovou, co nebylo hop šup ikdyž ve dvou, náročný tříseťák se Sabalenkou, další tříseťák s Pegulou...a půjde do 7 zápasu...

Iga jí nepovolí hrát tak konzistentně na servu, jako Petra,... takže... jak to asi může dopadnout...:)

Myslím, že ten rozdíl rozhodne, ale uvidíme, třebas Bára se ještě vytáhne... no... ale těžké to bude mít a jedno jestli s ding dongem nebo ne...:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
sice jen drobně, ale přeci jen si tě dovolím vlčku popravit, ááá chtěl jsem říct poopravit.
6. zápas to bude, 5 jich má Bára za sebou. Sice stále o dva méně než Iga, ale nakonec budou možná hrát roli jiné věci, pokud nemá Bára podtrénováno.
Reagovat
tommr
ty počty ti nějak nesouhlasí: Bára na turnaji odehrála 5 zápasů a finále bude její šestej zápas. I tak ale bude mít o dva zápasy v nohách víc než Swiatek což bude samozřejmě pro ní velká nevýhoda ...
Reagovat
Alien
Tak hlavní je, hrát konzistentně!
Reagovat
Ela-fon-isi
Krásnej zápas se smutným koncem. Hlavně ten druhý set a třetí, když pominu neproměňování matchballů. Brzy to Jirka dá.smile
Reagovat
hanz
Však von už se Jyrka zaučuje, minule takhle obdobně vyhučel s Agutem.
Reagovat
EllNino
ježiši minule kdy? co další zápasy? výborné AO a podobně? a ty zmíníš Aguta smile
Reagovat
hanz
Ano, tam to bylo obdobné, taky mečbaly a šup, hlavinka zapracovala.
Reagovat
zfloyd
to tam má , když nebude blbnout tak může hrát vyrovnaně i s Igou , i když ta hraje momentálně famózně smilesmilesmile
Reagovat
tommr
Swiatek dneska nevypadala neporazitelně. Bára se ale bude muset vyvarovat podobných výpadků jaký dneska předvedla ve druhým setu ...
Reagovat
Dobry-den
Jirka - už už to vypadalo, že je hlava normální, ale on si to všechno schovával na dnešek, kdy to fakt stálo za to. smile*333

Bára - ve 2. setu měla snad 32 chyb, ale jinak super. smile
Reagovat
Jon61
Murray chybí jen vyjížděcí zuby jako vetřelcům. smile Jirka probendil mečboly, Andy je nezmar, bojuje do roztrhání těla. Bára skvělý výkon v první a třetím setu, druhý měla výpadek, nehorázné množství nevynucených chyb.
Reagovat
Vlk-v-trave
věnovala na cestu Jess pěkný dárek:)))
Reagovat
hanz
Tak vona Džes už taky potřebovala zpražit.
Reagovat
petrulinka
Báře gratulace! Jirka je tele a Můra je ten nejodpornější tenista na okruhu. Fuj
Reagovat
aape
přesně, ach jo smile
Reagovat
EllNino
Bára opět ukázala, že patří do špičky :)

Jirka to neunesl, ale není první ani poslední no, bohužel tohle ho bude dlouho hlodat a snad to nezadrhne výborně rozjetou sezónu, je mi to moc líto
Reagovat
hanz
Co ti je líto? Že neumí dát se svými paramatry servis nebo netrefit kurt z vyložených pozic? Podělal si to sám, není to o lítosti.
Reagovat
smazaný uživatel
Trolům jako jsi ty to samozřejmě líto není.
Buď rád, že postoupila Bára, jinak bys měl nudnou sobotu.
Takhle budeš moci dál hejtovat, trole.
Reagovat
hanz
Co jsem zase proved týmíčku? Jen koment k závěru zápasu.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile Naivně jsem uvěřil, že už to dá. No, poznal, jaké to je hrát větší zápas proti členovi Big4.
Šancí na ukončení měl bohužel spoustu a hlavně na svém servisu...
Reagovat
annah
Za tak strašné minely do prázdného kurtu si Lehečka fakt nezasloužil vyhrát. To bylo strašné.
Zato Bára dala na závěr kanára! Senzace!smile
Reagovat
SpacialRecognition
Sorry jako, ztratit 5-4 40-0 pro to není výmluva, 5 MP celkem.
Reagovat
hanz
Ne, to je Lehyho klasika, koncovky zápasů mu už nějaký ten pátek jdou. smilesmile Ale co, koukat se na to stejně nedalo. Chyb jak máku.
Reagovat
bIbec
Je to blbá prohra, fakt blbá.
Reagovat
EllNino
a mužeš za ni ty :D :D :D
Reagovat
Pe3k
smilesmilesmile
Reagovat
bIbec
J2rka je tele
Reagovat
hanz
O co, že poslední den projede.smilesmile
Reagovat
hanz
gem
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
Nikdy nepodcenujte Andyho smile
Reagovat
SpacialRecognition
Vždyť tam Lehečka od stavu 40-0 hrál nesmysly
Reagovat
hanz
Asi tak, samý chyby.
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
protože Andy je prostě titán s titanovou kyčlí smile proti němu se ti to v hlavě pomotá ten klíčovej moment...
Reagovat
Titan
smile
Reagovat
hanz
Jyrka, další český mentální titán... Humus, takováhle labilita .... Se jen tak nevidí... Nene, to bude druhý Berďa, pár dobrých výsledků, ale nic oslnivého z toho nikdy nic nebude, to už je znát nyní, Bohužel.
Reagovat
EllNino
pár dobrých výsledků ... bavíš smile
Reagovat
hanz
Vždyť na nic extra nedosáhl... snad jen ta Paříž, jinak to nestálo za nic.
Reagovat
EllNino
to víš, že ne :))
Reagovat
hanz
Děkuji za souhlas, ňiňo.smile
Reagovat
petrulinka
Zajímaly by mně tvé oslnivé výsledky ve 21 letech. Pochlub se nám, ať se tady můżeme rozplývat.
Reagovat
SpacialRecognition
s jeho servisem to prostě musí ukončit, ať už nadruhé straně stojí kdokoliv. Pěkně to neunesl
Reagovat
tommr
výkony Báry jsou jak na houpačce: po vynikajícím výkonu v prvním setu přišel katastrofální výkon ve druhém setu který Bára korunovala 8 prohranými míčky v řadě a dvojchybou na závěr ... smile
Pegula oproti tomu hraje pořád ten svůj nenápadnej solidní tenis: žádný spektakulární winnery ale taky žádný strašný chyby ...
Reagovat
com
chtela do tretiho setu, aby poradne potrenovala na Swiatek smilesmile
Reagovat
bIbec
J2rka to ještě pohnojí!
Reagovat
bIbec
Tak třeba ne
Reagovat
bIbec
Tvl J2ří
Reagovat
bIbec
Kristova noho
Reagovat
EllNino
třeba jo
Reagovat
bIbec
smilesmile
Reagovat
EllNino
neměls to psát, klasika smile
Reagovat
hanz
Lehečka taky marnost nad marnost, toho belhavce nedokáže ani rozběhat.
Reagovat
hanz
A lišácky se vyházel, jak prozíravé do další hry.
Reagovat
hanz
Krejča - ukázkově pohnojeno.smile
Reagovat
EllNino
Teď jsi ji měla na lopatě proboha
Reagovat
EllNino
5:5 0:30 byl klíčový míč ...pak 8 v řadě prohrála
Reagovat
com
ted si Krejcikova rika - a já ji na lopatu, já husa, nasedla! smilesmile
Reagovat
Alien
prosím vás. Bára Krejčíková už má také GS titul, že jo?
Reagovat
frenkie57
Ten rebrejk od Báry byl mazácký, teď ho povrdit.
Reagovat
smazaný uživatel
Od semifinále v Dohe som očakával rozhodne viac Kvality. Andymu chýba šťava a väčší drive, Lehečka je schopný urobiť 3 UE v sérii niekde do polky sita, je to proste divácka mizéria.

Navyše tie farby, kurt je akýsi krikľavo modrý, no a najväčšie "umenie" je na tento podklad položiť krikľavo zelený font. Ak by sa hral turnaj v Saudskej Arábii, tak ten grafik je už hlavnou hviezdou piatkovej popravy.
Reagovat
EllNino
Mě to baví, hlavně aktivní hra Jiřího, chození na síť, svěží vítr do té ATP nudy
Reagovat
smazaný uživatel
Ale áno, dramatičnosť tam bezosporu je, faktor Murray aneb "všetko je možné, je dnes opat badatelný. Nevyužité matchbally, "hore dole momentum" divák vždy ocení.

Lehečka na sieti velmi dobrý, ale často je to nepripravené, ak by chodil na siet o 20% menej, nič by nepokazil.

U Andyho mi chýba aktivita, je to také mľandravé, hrané akoby na istotu, ak dnes postupi, vo finále ho zožerú aj s kopytami.
Reagovat
tommr
Bára se teď prostě nedokáže trefit do kurtu. Nevím jestli to je nervozitou nebo čím ale pokud nepřestane tak ve velkým chybovat tak to ještě Pegula otočí ... smile
Reagovat
EllNino
Příšerný
Reagovat
tommr
Pegula hraje pořád to svoje, ale Bára začíná hodně kazit ... smile
Reagovat
Vlk-v-trave
dneska si chce asi vyzkoušet něco ve stylu Krejčíkové... nechat si dát kanára, namotivovat se a pak zkusit vyhrát...:)
celkem riskantní tah proti Siru Andymu... ne každý je jak Baruška:)
Reagovat
Krisboy
Tak zatím mu to vychází.
Reagovat
tommr
Bára bere zaslouženě první set ve kterým byla jasně lepší ... smile
Ted to chce zachytit nástup do druhýho setu ...
Reagovat
Vlk-v-trave
Zachytit, spíše odchytit to chtěla Jess, ale naštěstí Bára ustála...příjde asi ještě vetší nápor... se s tím jen tak nesrovná, žeby jela dom už pod vou setech a páru gemech...
Reagovat
tommr
no zatím se Bára ve druhým setu drží ale je to jen tak tak. Začíná dělat příliš mnoho laciných chyb ... smile
Reagovat
frenkie57
jj, druhý set už bude podstatně vyrovnanější.
Reagovat
frenkie57
za půlhodiny hotovo. Nechci se nechat nějak unést, ale jestli se nějak Bára rapidně nezhorší, nemůže to dnes prohrát. Výborně podává, slušně returnuje a winery tam posíla jak z tenisové učebnice.
Reagovat
Vlk-v-trave
No právě...
...není dobré, aby se hlavně Bára nechala unést...copak my...my to snesem, ale na tom kurtu by to bylo fatální:)
Reagovat
Vlk-v-trave
zatím lehce vyučuje, tak doufejme, že vyučovací hodina ještě neskončila a po velké přestávce se vrátime k tématu, přednosti technické hry a myšlení v tenise na tvrdém povrchu outdoorových turnajů.:)
Reagovat
StestiJeKrasnaVec11
7/7 posledních semifinále šelo pro ní... neskutečná bilance smile
Reagovat
tommr
to byl od Báry strašnej blikanec ... smile
Reagovat
tommr
naštěstí bez následků. Bára potvrzuje brejk a vede 4:1 ... smile
Reagovat
frenkie57
celá levá strana otevřená a ona to napálý zrovna tam, kde stojí. Ale dobrý BB potvrzen.
Reagovat
lvicek
Tak uz jsou holky na kurte a na Baru je aktualne nizsi kurz nez na Pegulu. To ji jde docela ke cti, kdyz Pegula je svetova trojka.
Reagovat
Mantra
to je nářez zatím, Můra letí.
Tohle bude 2*0
Reagovat
Krisboy
Klid, už to otáčí.
Reagovat
Mantra
já myslel, že na otáčení je Murray
Reagovat
Krisboy
Bejvávalo. Dneska je všechno jinak.
Reagovat
Krisboy
...anebo není? smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Cori si vylepší své H2H s Igou na pěkných 0:6
a zůsztane stále bez získaného setu...
....to bude takový WTA Anderson vs. Berdych:)
Reagovat
Grape
Nekoukám se, ale Cori asi musí mít formu, když už dokázala Ize vzít 4 gamy...
Reagovat
vavrinec
Spíš Iga nějak není ve své koži.
Reagovat
vavrinec
V druhým setu trochu lepší, ale stejně to dneska nějak nebylo ono. Není každý den posvícení.
Reagovat
tommr
Swiatek zatím nevypadá jako neporazitelná ...
Reagovat
Orgasmator
Věk Peguly je v popisku špatně...
Už má 29 let smile
Reagovat
tommr
ještě včera to ale bylo správně 28 ...
Reagovat
Krisboy
No co, přes noc zestárla o rok ze strachu z Báry. To není nic divného.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
opravím, díky :)
Reagovat
Vlk-v-trave
OUT: Kontaveit
IN: Zanevska
NEXT: 1.Parrizas Diaz, 2.Raducanu....10.Martincova

KVALIFIKACE:
OUT: Muguruza
OUT: Bouchard
IN: In-Albon
IN: Navarro
IN: Andreeva
NEXT: 1.Vandeweghe

https://www.dartsrankings.com/tennis/women/indian-wells
Reagovat
Alien
O co jde?
Reagovat
smazaný uživatel
O tenis.
Reagovat
tommr
co je s tou Kontaveitovou? Nemoc, zranění nebo něco jinýho? smile
Reagovat
Nancy_z
Píšou zranění - asi problémy se zádama.
Reagovat
tommr
od tý doby co loni prohrála ve finále v Tallinu s Bárou Krejčíkovou to s ní jde od deseti k pěti ...
Reagovat
Vlk-v-trave
Bojovala jsem o každý míč, nechtěla jsem odejít z kurtu bez boje. Věděla jsem, že v určitém okamžiku dostanu příležitost, v každém zápase jsou vždycky nějaké příležitosti. Cítila jsem, že musím pokračovat, musím předvést svou hru a počkat si na příležitost, pak už šlo jen o to ji proměnit. Od druhého setu, kdy se mi konečně podařilo prolomit její podání, jsem se trochu víc uvolnila. Začala jsem lépe cítit své údery, začala jsem přebírat kontrolu.

Po celou dobu jsem se držela své strategie, na které jsem se dohodla s trenérem předtím, než jsem vyrazila na kurt. Je pravda, že ze začátku mi to nefungovalo, ale chtěla jsem jet dál, vždycky se musíte snažit udělat to nejlepší, co umíte. Po každém setu začíná nový zápas, tak to prostě je. Co se týče Aryny, je to skvělá holka, během celého Australian Open si vedla úžasně, takže jsem čekala, že to bude velmi těžký zápas. Ale pořád věřím, že můžu hrát proti těm nejlepším, že je můžu porazit.

ad. Pegula
Před pár týdny jsem s ní hrála, takže se těším, až se jí pomstím za to, co se stalo v Austrálii, kde jsem s ní prohrála. Určitě se těším, že tam půjdu a užiju si zápas, chci bojovat o každý míč, jako jsem to dělala dnes odpoledne. Pokud se mi to podaří, určitě budu mít šanci.

ad. WTA
Každá z nás může porazit kohokoli, takže mi přijde velmi zajímavé, že nevyhrává pořád ta samá osoba... kromě Igy loni čtyři měsíce.
Reagovat
Vlk-v-trave
ad. Debl
Čtyřhra mi samozřejmě pomáhá, ale čtyřhru hraju ráda, ráda hraju zápasy. Cítím, že je to moje velká síla, miluji hraní zápasů. Čtyřhra je těžká soutěž, hodně mě baví, pomáhá mi to pracovat na různých úderech a dělat různé věci. Když mám tu možnost, můžu si například ve dvouhře vyzkoušet i nové věci, třeba o něco lepší, protože mi to umožňuje odehrát více zápasů.

ad.Mirza
Když jsem začínala, ona už tady byla, byla snad světová jednička s Martinou Hingisovou, se kterou tehdy hrála, vyhrály spolu všechno. Je to deblistka, kterou obdivuji, hrála opravdu dobře a dávala tvrdé údery. Měla úžasný způsob pokrytí kurtu, uměla zahrát všechny údery, to ví každý. Mimo kurt byla vždycky moc milá, bylo moc hezké vidět, co dělá v šatně, jak se k nám chová. Je vzorem pro mladší hráčky, hlavně pro mě. Je smutné, že odchází do penze, ale všichni jednou skončíme. Určitě nám bude na tour chybět.
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.puntodebreak.com/2023/02/24/krejcikova-defiende-actual-wta-importante-consistencia

***
Bára je opravdu tenisový fenomén... jsem rád, že už je v dobé fyzické kondici, a dokonce i té mentální, opět si věří, a to je dobře pro celou WTA:)
Reagovat
aligo
Bude muset už do hodně kvalifikací, už vypadla z TOP100 smilesmile
Reagovat
Mony
Až se divím, že teď nikde hrát nebude, když má ještě dobrý přihlašovací ranking
Reagovat
Nenela
Ja jsem si vzdycky myslela, ze Tereza je hracka, ktera ma na to, dostat se max. kolem 50. mista rankingu. To, ze se dostala na 40.pricku, uz jsem brala jako bonus. Bojim se bojim, ze se Tereza na moc vyssi pozice uz nedostane, limituje ji skokanske koleno, coz je bolestiva zalezitost, ktere se neda zbavit, je to navzdycky
Reagovat
Vlk-v-trave
si brousí zoubky na SF v Mexiku:)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jenže ve ČF ji čeká Kočkasretkem a to může být celkem fuška.
Reagovat
vavrinec
Kočkasretkem smilesmilesmile Teda to jsou přezdívky. Já bych řekl, že překlad by mohl být spíš něco jako "kuchaříček", protože "coc" je kuchař a "ciaretto" je chlapeček, ale kočkasretkem je mnohem originálnější!
Reagovat
Vlk-v-trave
No italsky neznám, ale zkusil jsem překládač a...

ciaretto... tam vypadlo něco jako Cizrna:)))

Ovšem jak to rozdělíš na...Cocci a retto
Tak to vyplivne něco jako "Rovné střepy"...

Ale nejdrsnější je, jak to vezmeš pouze po těchto částech.

Cocci... kokos(y)
a retto...análni otvor

Jako ty překládače jsou nebezpečné... tady je vidět, co ti lidé nejčastějí překládají... když k takové holce ti to vyplivne... Bětka Kokosvzadku.

Zůstaňme sakra u toho poetického: Kočkasretkem :DDD
Reagovat
George_Renel
smile
Reagovat
vavrinec
To není italština, to je Korsičtina smile Ne že bych mluvil plynně Korsicky, to bych si hodně zapřeháněl, ale dost často jsem tam pobýval a nějaká ta slůvka pochytil. smile
Reagovat
vavrinec
Respektive on by to mohl být i nějaký jiný toskánský dialekt, ze kterých Korsičtina vychází. Ale takový jazykovědec zase nejsem.
Reagovat
lvicek
Precist si ten "kokosvzadku" u obeda je trochu nebezpecne :D.
Reagovat
frenkie57
Já si jí přezdívám úplně obyčejně - Kočárek smile
Reagovat
Alien
Kočkasretkem? Jaká Kočkasretkem?
Reagovat
vavrinec
Elisabetta Cocciaretto smile
Reagovat
tommr
to bude opravdu zajímavej souboj: Krazy Kat vs Kočkasretkem ... smile
Reagovat
Alien
Tak teď jste to pane Tommre narovnal! Krazy Kat? Jakej zase Krazy Kat?
Reagovat
Vlk-v-trave
Bude dobré počkat během dne, jestli nějaká dám neodstoupí...uvidíme, kolik se toho dnes odehraje.

Doporučuji některým kotnikářům se kouknout na komentáře pod HL.

https://www.youtube.com/watch?v=5p8cGC6LY80

Víc jak 400 komentů a k tomu desítky reakcí...:)

Nejvíc mě pobavil tenhle koment:)

Sabalenka should hit harder and scream louder - maybe that would help. Congrats to Barbora for being smart, staying calm, focused and consequent. Amazing 3rd set. :D
Reagovat
Blondie
Preview! smile

Finále: Bára a Iga smile
Reagovat
Mony
Že by Ostrava v Dubaji?
Reagovat
Blondie
Snad :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist