6. den v Paříži: Isner se v semifinále utká s Krajinovičem, Benneteau se Sockem

4. 11. 2017, 08:00
Previews 41
Poslední letošní akce Rolex Paris Masters pokračuje šestým hracím dnem a v sobotu se v pařížské hale Bercy bude bojovat o postup do finále. Loňský finalista John Isner vyzve srbského kvalifikanta Filipa Krajinoviče a domácí veterán Julien Benneteau změří síly s Jackem Sockem.

Court Central (Start ve 14:00 SEČ)

1. Filip Krajinovič (77.) - John Isner (14.)
V prvním semifinálovém souboji se utkají srbský kvalifikant a senzace letošního ročníku Filip Krajinovič a loňský finalista John Isner. Jediné vzájemné měření sil proběhlo před dlouhými devíti lety na challengeru v Lubbocku. Tehdy jasně zvítězil Američan.

Krajinovič prožívá životní sezonu a letos hraje teprve druhou hlavní soutěž na okruhu ATP. Pětadvacetiletý Srb minulý týden zvládl kvalifikaci v Moskvě a prohrál ve druhém kole s pozdějším finalistou Berankisem. Také v Paříži musel do kvalifikace, v hlavní soutěži vyřadil Sugitu, Querreyho a Mahuta a po odstoupení Nadala postoupil do semifinále, které si na Masters zahraje poprvé. Mezi nejlepší kvarteto se na okruhu ATP předtím probojoval jen před sedmi lety v Bělehradě.

Isner si poslední semifinále na Masters zahrál v srpnu v Cincinnati. Od té doby se americkému servismanovi příliš nedařilo. Zlom přišel až právě v pařížské hale Bercy, kde útočí na zopakování loňské finálové účasti. Jednatřicetiletý Američan zvládl tři náročné třísetové duely, když postupně porazil Schwartzmana, Dimitrova a Del Potra, přičemž proti Dimitrovovi musel likvidovat mečbol. Isner stále bojuje o Turnaj mistrů. K účasti v Londýně potřebuje celý turnaj vyhrát.

Isner stále bojuje o Turnaj mistrů

Krajinovič prožívá životní sezonu. Pětadvacetiletý Srb zpočátku musel na okruhu ATP absolvovat kvalifikace a hrát zejména na challengerech. Právě na nich letos posbíral dohromady pět titulů a vždy triumfoval na antuce.

Poslední dobou ale srbský tenista ukazuje, že umí hrát i na rychlejších površích. V Moskvě letos poprvé úspěšně prošel kvalifikačním sítem na turnaji ATP a ve druhém kole prohrál třísetový souboj s pozdějším finalistou Berankisem.

Ve výborných výkonech posledních týdnů pokračuje i na Masters v Paříži, kde startuje poprvé v kariéře. Pokud počítáme i challengery, tak Krajinovič od neúspěšné kvalifikace na US Open vyhrál 24 z 27 duelů a na kontě má letos již 70 výher.

Filip Krajinovič - sezona 2017
Nejlepší výsledky: Paříž (semifinále)
Největší úspěchy v hale: Paříž (semifinále)
Bilance: 70-21
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance v hale: 16-6
Bilance na turnajích Masters: 5-0 (kariérní 6-4)
Bilance v semifinále Masters: 0-0 (kariérní 0-0)
Bilance proti hráčům Top 20: 1-0 (kariérní 3-5)
Grandslamy: Australian Open (nehrál), French Open (kvalifikace), Wimbledon (kvalifikace), US Open (kvalifikace)

Filip Krajinovič - Rolex Paris Masters
Kariérní bilance: 5-0
Nejlepší výsledek: premiéra
Loňský výsledek: -
Generálka: Moskva (2. kolo)
Cesta turnajem: Sugita (6-4 6-2), Querrey (6-4 6-4), Mahut (6-2 3-6 6-1), Nadal (bez boje)

Isnerovi se vstup do letošní sezony vůbec nepovedl. Vytáhlý Američan vyhrál více než jeden zápas na jednom turnaji až na konci května na antukovém Masters v Římě, kde došel do semifinále. Úvodní vystoupení poté nezvládl také v Ženevě a na French Open uhrál třetí kolo.

Výsledek v Římě byl skutečně výjimečný, jelikož ani travnatá část sezony americkému servismanovi nevyšla. V Queensu vypadl v prvním kole, z Eastbourne odjížděl s bilancí jedné výhry a jedné porážky a stejného výsledku dosáhl také ve Wimbledonu.

Zlom přišel až na domácí trávě. Isner beze ztráty setu ovládl domácí travnatý podnik v Newportu a o týden později triumfoval na domácích betonech v Atlantě, rovněž beze ztráty setu.

Na dalších turnajích v rámci sezony amerických betonů skončil v Montréalu v prvním kole na raketě Del Potra, v Cincinnati prohrál semifinálovou tie-breakovou bitvu s pozdějším vítězem Dimitrovem, ve Winston-Salemu uhrál kolo a na US Open nevyužil výpadku favoritů a vypadl už ve třetím kole.

Asijský podzim odstartoval dvěma drtivými výhrami, ale ve čtvrtfinále v Pekingu ho zastavil Nadal. Dva zápasy vyhrál také v Šanghaji, kde v osmifinále překvapivě nestačil na Troického. V hale se představil pouze ve Vídni a skončil hned v prvním kole.

Na pařížskou halu Bercy má krásné vzpomínky. Loni si tam totiž zahrál finále, v němž sehrál třísetovou bitvu s Murraym. Předloni došel do čtvrtfinále a před šesti lety hrál semifinále. Pařížského Masters se účastní podeváté.

John Isner - sezona 2017
Nejlepší výsledky: Atlanta, Newport (vítěz);  Paříž,  Cincinnati,  Řím (semifinále)
Největší úspěchy v hale: Paříž (semifinále); Memphis (čtvrtfinále)
Bilance: 38-21
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance v hale: 4-2
Bilance na turnajích Masters: 15-6 (kariérní 102-69)
Bilance v semifinále Masters: 0-2 (kariérní 3-6)
Bilance proti hráčům Top 100: 27-20 (kariérní 279-196)
Grandslamy: Australian Open (2. kolo), French Open (3. kolo), Wimbledon (2. kolo), US Open (3. kolo)

John Isner - Rolex Paris Masters
Kariérní bilance: 16-8
Nejlepší výsledek: finále (2016)
Loňský výsledek: finále
Generálka: Vídeň (1. kolo)
Cesta turnajem: volný los, Schwartzman (7-6 6-7 6-3), Dimitrov (7-6 5-7 7-6), Del Potro (6-4 6-7 6-4)


2. Julien Benneteau (83.) - Jack Sock (22.)
Druhý semifinálový duel, který startuje ihned po skončení toho úvodního, obstarají domácí veterán Julien Benneteau, jenž je velkým překvapením letošního ročníku, a Jack Sock. Oba hráči se utkali jen jednou. Před třemi roky v Šanghaji zvítězil o deset let starší Francouz.

Benneteau na podzim v hale doslova ožil. Pětatřicetiletý Francouz si zahrál finále na challengeru v Orléans, čtvrtfinále na akci ATP v Antverpách, v Basileji skončil ve druhém kole a v hale Bercy prožívá svůj nejlepší letošní turnaj, když postupně vyřadil Shapovalova, rozjetého krajana Tsongu, Belgičana Goffina a nasazenou trojku Čiliče. Podruhé v kariéře si zahraje semifinále na Masters. V tom premiérovém před třemi lety v Cincinnati neuspěl.

Sock se také chytl až v hale. Američan ve Stockholmu přerušil sérii pěti porážek a postoupil do čtvrtfinále. Stejného výsledku dosáhl také o týden později ve Vídni a zlepšenou formu potvrzuje v Paříži, kde otočil stav 1-5 v rozhodující sadě proti Edmundovi, přehrál šest zápasů neporaženého Pouilleho a obhájil loňské čtvrtfinále. Své pařížské maximum vylepšil po výhře nad Verdascem a stále bojuje o účast na Turnaji mistrů. Ke startu v Londýně potřebuje poprvé postoupit do finále Masters a celý turnaj vyhrát.

Sock stále bojuje o Turnaj mistrů

Benneteau musel kvůli žebříčkovému postavení na Australian Open do kvalifikace a závěrečný souboj o pozici v hlavní soutěži nezvládl. Hned po skončení úvodního grandslamu sezony zamířil do oblíbené haly.

V Montpellier tentokrát v kvalifikaci uspěl, ale v prvním kole hlavní soutěže podlehl Lópezovi. Na domácím challengeru v Cherbourgu uhrál semifinále a na domácí akci ATP v Marseille druhé kolo. Během antukového jara zaznamenal dvě čtvrtfinálové účasti na challengerech, ovšem na turnajích ATP ani na French Open nevyhrál jediný zápas.

Největšího úspěchu se dočkal na trávě v Hertogenboschi. V Nizozemsku z kvalifikace postoupil až do čtvrtfinále a výbornou formou se prezentoval také v londýnském Queen's Clubu, kde si zahrál osmifinále. Ve Wimbledonu naopak skončil hned v prvním kole.

Stejně dopadl také na US Open. V generálce na závěrečný grandslamový podnik sezony prohrál v prvním kole kvalifikace v Cincinnati a ve Winston-Salemu došel do osmifinále.

Návrat do oblíbené haly pětatřicetiletému Francouzovi nevyšel. V Métách ho v prvním kole vyřadil Almagro. Od té doby ale bývalý 25. hráč světa hraje mnohem lépe. Na domácím challengeru v Orléans neúspěšně bojoval o titul, v Antverpách hrál čtvrtfinále a v Basileji osmifinále.

Na domácím Masters startuje francouzský veterán pojedenácté. V letech 2006 a 2009 se probojoval do osmifinále. Od té doby teprve až letos překonal druhé kolo.

Julien Benneteau - sezona 2017
Nejlepší výsledky: Paříž (semifinále)
Největší úspěchy v hale: Paříž (semifinále); Antverpy (čtvrtfinále)
Bilance: 36-23
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance v hale: 20-8
Bilance na turnajích Masters: 6-3 (kariérní 68-76)
Bilance v semifinále Masters: 0-0 (kariérní 0-1)
Bilance proti hráčům Top 30: 3-7 (kariérní 59-126)
Grandslamy: Australian Open (kvalifikace), French Open (1. kolo), Wimbledon (1. kolo), US Open (1. kolo)

Julien Benneteau - Rolex Paris Masters
Kariérní bilance: 15-10
Nejlepší výsledek: semifinále (2017)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: Antverpy (čtvrtfinále), Basilej (2. kolo)
Cesta turnajem: Shapovalov (6-4 6-4), Tsonga (2-6 7-6 6-2), Goffin (6-3 6-3), Čilič (7-6 7-5)

Sock měl fantastický vstup do sezony. Američan hned zkraje roku triumfoval v Aucklandu, na Australian Open si zahrál třetí kolo a další titul získal na domácí půdě v Delray Beach. V Acapulku sice vypadl v prvním kole, nicméně na Masters v Indian Wells došel až do semifinále a v Miami do čtvrtfinále.

Během antukového jara střídal lepší výsledky s horšími. V Houstonu se probojoval do semifinále, v Madridu vypadl v prvním kole, v Římě si zahrál osmifinále a na French Open v prvním kole nestačil na Veselého. Generálku na Wimbledon se rozhodl neabsolvovat a v All England Clubu ve druhém kole překvapivě prohrál s Rakušanem Ofnerem.

Návrat na domácí betony Sockovi vyšel. Ve Washingtonu přidal další semifinálovou účast. Následovala však obrovská krize. Pětadvacetiletý Američan v Montréalu skončil ve druhém kole a poté více než dva měsíce nevyhrál jediný zápas. V prvním kole vypadl v Cincinnati, na domácím US Open, v Pekingu i v Šanghaji.

V hale přece jen našel ztracenou formu. Ve Stockholmu a v Basileji uhrál čtvrtfinále. Na Masters v Paříži přidal třetí čtvrtfinále v řadě a úspěšně obhájil loňskou účast mezi nejlepší osmičkou.

Jack Sock - sezona 2017
Nejlepší výsledky: Delray Beach,  Auckland (vítěz); Paříž,  Washington, Houston,  Indian Wells (semifinále)
Největší úspěchy v hale: Paříž (semifinále);  Stockholm (čtvrtfinále), Basilej (čtvrtfinále)
Bilance: 34-19
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance v hale: 6-2
Bilance na turnajích Masters: 13-7 (kariérní 41-32)
Bilance v semifinále Masters: 0-1 (kariérní 0-1)
Bilance proti hráčům Top 100: 29-17 (kariérní 122-98)
Grandslamy: Australian Open (3. kolo), French Open (1. kolo), Wimbledon (2. kolo), US Open (1. kolo)

Jack Sock - Rolex Paris Masters
Kariérní bilance: 7-3
Nejlepší výsledek: semifinále (2017)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Generálka: Stockholm (čtvrtfinále), Basilej (čtvrtfinále)
Cesta turnajem: Edmund (4-6 7-6 7-6), Pouille (7-6 6-3), Verdasco (6-7 6-2 6-3)

ROLEX PARIS MASTERS 2017 - PROGRAM 6. HRACÍHO DNE
• COURT CENTRAL • (od 11:45 SEČ)
1. J. Murray/Soares (5-Brit./Braz.) - Kubot/Melo (2-Pol./Braz.)
2. Krajinovič (Srb.) - Isner (9-USA) / nejdříve ve 14:00 SEČ
3. Benneteau (Fr.) - Sock (16-USA) / nejdříve v 15:30 SEČ
4. Dodig/M. Granollers (7-Chorv./Šp.) - Rojer/Tecau (6-Niz./Rum.)
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

41
Přidat komentář
Kozoroh
Lol, Bercy parodie Masters turnaje...

A Izzy zahodil životní šanci na titul z 1000 (facepalm).
Reagovat
EllNino
proč parodie ... prostě jednou nejsou ve finále topky ... aspoň je to motivae pro ostatní, že i hráči z nižších pater mohou využít zaváhání favoritů ...
Reagovat
Kozoroh
Izzy a topka? Co se tady člověk nedoví...

Izzy byl v pozici druhořadého hráče, který měl na turnaji, kde Fedex, Djoker, Můra chyběli a Rafan ho nedohrál, využít příležitosti a pokusit se o zisk titulu. Promarnil příležitost, která se mu už nemusí nabídnout...

Kvalifikant Krajinovič ve finále je ostuda pro organizátory Bercy turnaje. A jestli bude druhým finalistou Benneteau, tak potěš koště...
Reagovat
EllNino
kde píšu, že je Izzy topka ? :D ... píšu, že nejsou ve finále topky, ne, že Izzy je topka, tak vychladní :)
Reagovat
Kozoroh
Začínáš se vytáčet. Všechny mé reakce se nesou v kontextu absence Fedexe aspol. a odstoupení Nadala ze ČF. A za takové situace měl Izzy využít příležitosti, namísto toho von pustil do finále dřeváka. A tím je z letošní Bercy parodie Masters. Co je na tom do háje k nepochopení?!?
Reagovat
EllNino
Kde se začínám vytáčet ? :D ... tvoje reakce se můžou nést třeba WTA, ale to já nemohu vědět ;) nejsem jasnovidec
Reagovat
EllNino
ostuda jsou hlavně tvoje kecy, kdyby ses do finále dostal ty a byl jsi 77. hráč světa jako Filip, taky by to byla ostuda ?
Reagovat
Kozoroh
Je to ostuda pro organizátory turnaje, že hráčské pole jejich turnaje je tak slabé, že umožnilo kvalifikantovi postoupit do finále. Ty si naivně myslíš, že z jeho postupu jsou promotéři nadšení?
Reagovat
EllNino
nic si naivně nemyslím, ale Filipovi to neskutečně přeju, každý by teď chtěl být v jeho kůži a zahrát si finále na Master turnaji ... a je mi úplně jedno, co si myslí organizátoři :D
Reagovat
EllNino
a Julienovi bych doma titul přál jako nikomu jinému, vždyť ještě žádný titul nemá ...
Reagovat
Kozoroh
Holt další dřevák. To bude skvělé finále, jeden dřevák větší než druhý...
Reagovat
EllNino
taky bych chtěl být takový dřevák :D ... asi komplexy co ?
Reagovat
Nola
Krajinovic nie je ziadny drevak, zrejme si nesledoval zapas.....
Reagovat
Nola
+ Benetka detto, iba ma v hlavicke prievan, nezvlada finalove zapasy
Reagovat
sprchon
Doufám, že se budeš koukat a pak tu náležitě vylíčíš své poznatky. :) Moc se těším. :)
Reagovat
Mayo
On nepísal o Izzym, že je topka (:
Reagovat
Davor1
Snáď to Ponožka využije k prvému (a možno poslednému) Masters v kariére...
Reagovat
Kozoroh
Dle aktuálního trendu by se i jemu měly roztřepat kolena...
Reagovat
Nola
Filip Krajinovic je celkom pohladny mladik, teraz neviem, komu ten titul dopriat, skalp Isnera, ktory dokaze porazit kohokolvek, ak mu slape servis, je super pocin
Reagovat
Krisboy
Navíc otočit proti Izákovi v TB z 0-3 a 2-4, to nejni prdel...borec.
Reagovat
Nola
tak, tak, po tom minibrejku na zaciatku som mu davala nulovu sancu
Reagovat
Krisboy
Hmm, tak nezbývá než pogratulovat. Tak teď ještě ten Benetka a bude finále snů. Nic ve zlým, oběma to fakt přeju, ale jenom to dokazuje, jaká je letošní sezóna podivná. Že pařížské Masters je podivné velice, víme už dávno...
Reagovat
Denis92
Isner :DD Tento turnaj je uplne na hlavu..
Reagovat
EllNino
Tak to je masakr ! :D Konečně v ATP není nuda :D ...

Finále Benneteau - Krajinovic, ač se to tu konzervám nebude zdát, bych bral :)
Reagovat
EllNino
Hráč, který letos hrál i turnaje serie Futures, je ve finále Masters :)) ...

ale letos už 71. výhra
Reagovat
Kozoroh
Co je na finále dvou dřeváků vzrušujícího? Vždyť by to byla tragédie pro Masters turnaj...
Reagovat
EllNino
možná pro tebe :D ale neberu, někdo holt rád klasiku ... ovšem já ATP právě kvůli téhlé suverenitě nesleduju
Reagovat
Kozoroh
Izzy a klasika ve finále? Ty jsi spadl z Měsíce, že píšeš takové hlouposti??
Reagovat
EllNino
chlape, kde mluvím o Izzym ? ani v jednom příspěvku nemluvím o Izzym ... mluvím obecně o tom, že ve finále nejsou Djokovic, Nadal, Murray, Federer
Reagovat
Kozoroh
Ta tvoje klasika nebyla po odhlášení Nadala možná, takže si ji tu cpal zbytečně. Ale čest turnaje mohl Izzy zachránit, ale von to zbabral...
Reagovat
EllNino
hele, o cpaní zbytečně můžu mluvit tak maximálně v souvislosti s tvými trapnými posměšky jako dřevák, ostuda a podobně
Reagovat
Kozoroh
Jelikož mi neumíš vyvrátit, že je to pravda a to tě sere :-D
Reagovat
EllNino
co ti mám vyvrátit ? :) narozdíl od tebe neberu ATP jako svůj druhý domov a tak jdu hrát tenis sám, měj se :D
Reagovat
Krisboy
Jak to tak čtu, Kozoroh je z toho celej zmatenej. Takhle z cesty píše málokdy. Asi už mu z toho Nov8ka fakt přeskočilo.
Reagovat
Krisboy
Sakra, kdo to je tendlencten Krajinovič? Ňákej dobrej, ne?
Reagovat
kada.tom
že Isner ztratí set s Krajinovicem bych nečekal ani v nejdivočejších představách ... fakt dřevák, asi do Londýna nechce
Reagovat
Pe3k
Ja Krajanovice ani neznám...
Reagovat
Kozoroh
http://www.skysports.com/tennis/news/12110/11111169/novak-djokovic-can-use-examples-of-rafa-nadal-and-roger-federer-to-recover-says-andre-agassi
Reagovat
smazaný uživatel
Everybody CAN.
Reagovat
Tuttovka
Když koukám na cestu turnajem u Bennetaua, tak se mi zdá, že je na čase, aby něco fakt vyhrál, protože tam má samé velmi dobře hrající hráče. Třeba nakonec skončí ve finále s Krajinovičem a tam zase pro změnu prohraje :D. Jestli nelhal a je to jeho poslední ročník, tak bych byl určitě pro nějaký pořádný success :).
Reagovat
Franky
Suhlas navyse v domacom prostredi by to bola velka vec
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist