7. den v Cincinnati: O titul si to rozdají Bartyová s Teichmannovou a Rubljov se Zverevem

22. 8. 2021, 12:30
Previews 48
V rámci sedmého hracího dne Western & Southern Open v Cincinnati se odehrají zbylá finále. Světovou jedničku Ashleigh Bartyovou vyzve senzace turnaje Jil Teichmannová, Andrej Rubljov na svou první trofej z Masters zaútočí proti Alexanderovi Zverevovi. Finále mužského debla obstarají dvojice Steve Johnson, Austin Krajicek a Marcel Granollers, Horacio Zeballos.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Finále žen •
Bartyová (1-Austr.) - Teichmannová (Švýc.) | Center Court (20:00 SELČ)
• Finále mužů •
Rubljov (4-Rus.) - Zverev (3-Něm.) | Center Court (22:30 SELČ)
• Finále čtyřhry mužů •
Johnson/Krajicek (USA) - Granollers/Zeballos (2-Šp./Arg.) | Grandstand (18:00 SELČ)


• Finále žen •
Ashleigh Bartyová (1.) - Jil Teichmannová (76.) | Center Court (20:00 SELČ)
Jil Teichmannová se pokusí svůj neuvěřitelný debut v hlavní soutěži podniku v Cincinnati zakončit triumfem a navázat na skalpy Naomi Ósakaové, Belindy Bencicové a Karolíny Plíškové. Ve svém prvním finále mimo nejmenší akce WTA 250 narazí na světovou jedničku Ashleigh Bartyovou. Dvojnásobnou grandslamovou šampionku a nejúspěšnější hráčku letošní sezony vyzve premiérově.

Pětadvacetiletá Bartyová má letos na kontě nejvíce titulů (4), finálových účastí (6) i výher (39). Rodačka z Ipswiche zvládla šest z posledních sedmi finále a v soubojích o titul má kariérní bilanci 12-6. Konkrétně na akcích WTA 1000 byla úspěšná ve dvou z pěti případů a na amerických betonech zvládla obě finále (Miami 2019 a 2021). Dnes se může stát první australskou šampionkou tohoto podniku od roku 1973, kdy triumfovala Evonne Goolagongová.

Čtyřiadvacetiletá Teichmannová všechna svá předchozí finále absolvovala na nejmenších turnajích WTA 250. Předloni ovládla antuku v Palermu a Praze a loni prohrála na hardu v americkém Lexingtonu. Jedinou švýcarskou vítězkou Western & Southern Open je Patty Schnyderová (2005).

Bartyová už má nyní luxusní náskok v čele světového pořadí a v případě triumfu se dostane přes hranici deseti tisíc bodů. Teichmannová má jistý návrat do Top 50, nejhůře na 45. místo. Pokud by vyhrála i finále, posune se na 35. pozici a o pět příček vylepší své žebříčkové maximum.

Teichmannová v Cincinnati hraje naprosto skvěle a bude povzbuzená velmi cennými skalpy. Bartyová je ale nyní nejtěžší soupeřkou na tour a jasnou favoritkou na vítězství. O rok starší Australanka má mnohem více zkušeností, hlavně s velkými finálovými zápasy. U Teichmannové, která vyhrála všechny čtyři letošní souboje s hráčkami Top 10, se očekává minimálně počáteční nervozita, na druhou stranu nemá co ztratit.

Tip: Bartyová ve dvou setech

Aktuální forma
Bartyová má letos na kontě nejvíce finálových účastí (6) i titulů (4), k tomu vynikající bilanci 39-7 a na tradičních turnajích vítěznou šňůru 11 zápasů, deseti na tvrdém povrchu. Nedávno ve Wimbledonu získala svou druhou grandslamovou trofej a pak přišla šokující porážka v prvním kole olympiády se Sarou Sorribesovou.

Cesta turnajem
V Cincinnati v úvodním zápase nepůsobila úplně jistě a s kvalifikantkou Heather Watsonovou měla nečekané potíže. Proti obhájkyni titulu Viktorii Azarenkové, Barboře Krejčíkové a dvojnásobné finalistce Angelique Kerberové už předvedla daleko lepší výkony. Po cestě do finále neztratila set.

Historie na Western & Southern Open
Postupem do finále vylepšila své maximum, předloni v semifinále nestačila na Světlanu Kuzněcovovou. Turnaje se účastní počtvrté.

Ashleigh Bartyová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Wimbledon,  Stuttgart, Miami,  Melbourne 2 (triumf);  Madrid (finále)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Miami, Melbourne 2 (triumf)
Bilance: 39-7
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na venkovních betonech: 18-3
Bilance proti hráčkám Top 50-100: 16-1 (kariérní 71-15)
Bilance ve finále WTA 1000: 1-1 (kariérní 2-3)
Bilance ve finále: 4-1 (kariérní 12-6)
Grandslamy: Australian Open (čtvrtfinále), French Open (2. kolo), Wimbledon (triumf)

Ashleigh Bartyová - Western & Southern Open
Kariérní bilance: 11-3
Nejlepší výsledek: finále (2021)
Loňský výsledek (New York): nehrála
Bilance ve finále: 0-0
Generálka: OH Tokio (1. kolo)
Cesta turnajem: volný los, Watsonová (6-4 7-6), (14) Azarenková (6-0 6-2), (9) Krejčíková (6-2 6-4), Kerberová (6-2 7-5)

Aktuální forma
Teichmannová si na betonech vedla výborně v úvodních měsících, když se probojovala do čtvrtfinále menší akce v Melbourne a semifinále v Adelaide a Dubaji. Od té doby se však zdravotně trápila a na následujících devíti turnajích vyhrála jen tři zápasy.

Cesta turnajem
V Cincinnati se ovšem prezentuje životní formou. V úvodních kolech nedala šanci Soraně Cirsteaové ani Bernardě Peraové, po obratu si vyšlápla na světovou dvojku Naomi Ósakaovou, ve čtvrtfinále suverénně vyřadila devět zápasů neporaženou Belindu Bencicovou, zlatou medailistku z nedávných her v Tokiu, a v semifinále jasně přehrála českou jedničku Karolínu Plíškovou.

Historie na Western & Southern Open
V hlavní soutěži debutovala loni, kdy se kvůli pandemii hrálo v New Yorku, a vypadla ve druhém kole.

Jil Teichmannová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Dubaj,  Adelaide (semifinále)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Dubaj, Adelaide (semifinále)
Bilance: 18-13
Bilance z posledních 10 zápasů: 6-4
Bilance na venkovních betonech: 15-7
Bilance proti hráčkám Top 10: 4-0 (kariérní 5-2)
Bilance ve finále WTA 1000: 0-0 (kariérní 0-0)
Bilance ve finále: 0-0 (kariérní 2-1)
Grandslamy: Australian Open (1. kolo), French Open (nehrála), Wimbledon (1. kolo)

Jil Teichmannová - Western & Southern Open
Kariérní bilance: 6-1
Nejlepší výsledek: finále (2021)
Loňský výsledek (New York): 2. kolo
Bilance ve finále: 0-0
Generálka: Montréal (1. kolo)
Cesta turnajem: Cirsteaová (6-2 6-0), Peraová (6-1 6-4), (2) Ósakaová (3-6 6-3 6-3), (10) Bencicová (6-3 6-2), (5) Kar. Plíšková (6-2 6-4)


• Finále mužů •
Andrej Rubljov (7.) - Alexander Zverev (5.) | Center Court (22:30 SELČ)
Andrej Rubljov bude o svou premiérovou trofej z turnajů Masters bojovat proti deset zápasů neporaženému olympijskému vítězi Alexanderovi Zverevovi, který se na Western & Southern Open až při své osmé účasti dostal přes druhé kolo. Ve vzájemné bilanci dominuje Zverev, všechny čtyři předchozí souboje vyhrál bez ztráty jediného setu.

Třiadvacetiletý Rubljov má letos za sebou tři finále, v rotterdamské hale slavil, v Madridu ve svém jediném dosavadním finále na Masters neuspěl a neradoval se ani na trávě v Halle. V soubojích o titul má bilanci 8-4 a může navázat na předloňský triumf Daniila Medveděva, do včerejška jediného ruského finalisty Western & Southern Open.

O rok starší Zverev bude hrát finále na Masters už podeváté (bilance 4-4). Letos zvládl všechna tři finále (Acapulko, Masters v Madridu a OH v Tokiu) a vylepšil svou úspěšnost na 16-9. Také Německo mělo do včerejšího dne jediného finalistu v historii akce v Ohiu, Boris Becker ovládl ročník 1985 a o dva roky později finále prohrál.

Dnešní výsledek žebříčkové postavení finalistů nezmění. Rubljov zůstane na svém maximu, sedmém místě. Zverev má jistý posun na čtvrtou příčku a může výrazně snížit náskok světové trojky Stefanose Tsitsipase.

Rubljova čeká podobně těžký úkol jako v semifinále proti Daniilovi Medveděvovi, se kterým dokonce v pěti soubojích neuhrál jediný set. Když se mu to povedlo proti krajanovi, může sérii porážek utnout i se Zverevem. Nejlepší německý tenista má však famózní formu, hýří teď sebevědomím a s velkými finále má daleko více zkušeností. Proto je zaslouženým favoritem.

Tip: Zverev ve třech setech

Aktuální forma
Rubljov patří v posledních letech k nejlepším hráčům na tvrdém povrchu. V úvodních měsících se zúčastnil pěti hardových turnajů a na každém se dostal minimálně do čtvrtfinále. Po Wimbledonu se mu ale na betonech nedařilo, na olympiádě v Tokiu skončil hned v prvním kole a před týdnem na Masters v Torontu v osmifinále.

Cesta turnajem
V Cincinnati se ovšem další čtvrtfinálové účasti dočkal. V Ohiu ve třech setech zdolal Marina Čiliče a Benoita Paireho a mezitím ve dvou tie-breacích Gaëla Monfilse. V semifinále poprvé dokázal najít recept na svého úspěšnějšího krajana Daniila Medveděva.

Historie na Western & Southern Open
V hlavní soutěži startuje počtvrté, dvakrát vypadl v prvním kole včetně loňského newyorského ročníku a předloni ve čtvrtfinále. Letošní výsledek je tak jeho novým maximem.

Andrej Rubljov - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Rotterdam (triumf);  Halle,  Monte Carlo (finále);  Miami,  Dubaj,  Dauhá (semifinále)
Největší úspěchy na venkovních betonech: Miami,  Dubaj,  Dauhá (semifinále)
Bilance: 41-13
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na venkovních betonech: 20-6
Bilance proti hráčům Top 10: 3-2 (kariérní 12-19)
Bilance ve finále Masters: 0-1 (kariérní 0-1)
Bilance ve finále: 1-2 (kariérní 8-4)
Grandslamy: Australian Open (čtvrtfinále), French Open (1. kolo), Wimbledon (osmifinále)

Andrej Rubljov - Western & Southern Open
Kariérní bilance: 7-3
Nejlepší výsledek: finále (2021)
Loňský výsledek (New York): 1. kolo
Bilance ve finále: 0-0
Generálka: OH Tokio (1. kolo), Toronto (osmifinále)
Cesta turnajem: volný los, Čilič (5-7 6-3 6-1), Monfils (7-6 7-6), Paire (6-2 3-6 6-3), (1) Medveděv (2-6 6-3 6-3)

Aktuální forma
Zverev prožívá další povedenou sezonu, na všech třech grandslamech se dostal minimálně do osmifinále, triumfoval v Acapulku a na Masters v Madridu a teď si prochází jedním z nejlepších období své kariéry. Německý mladík v semifinále olympijských her v Tokiu vyřadil Novaka Djokoviče a ve finále snadno přehrál Karena Chačanova.

Cesta turnajem
Na vítězné vlně čítající už deset zápasů pokračuje v Cincinnati. V úvodním setu svého letošního působení sice musel do tie-breaku, ale od té doby až do semifinále dominoval a nezaváhal s Lloydem Harrisem, Guidem Pellou ani Casperem Ruudem. V semifinále byl však blízko vyřazení, se Stefanosem Tsitsipasem v rozhodujícím dějství prohrával o dva brejky, jeho soupeř dokonce podával na postup.

Historie na Western & Southern Open
Hlavní soutěže se v minulosti zúčastnil šestkrát a pokaždé ztroskotal na úvodním soupeři.

Alexander Zverev - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: OH Tokio, Madrid,  Acapulko (triumf);  French Open (semifinále)
Největší úspěchy na venkovních betonech: OH Tokio, Acapulko (triumf)
Bilance: 37-11
Bilance z posledních 10 zápasů: 10-0
Bilance na venkovních betonech: 19-4
Bilance proti hráčům Top 10: 6-5 (kariérní 33-40)
Bilance ve finále Masters: 1-0 (kariérní 4-4)
Bilance ve finále: 3-0 (kariérní 16-9)
Grandslamy: Australian Open (čtvrtfinále), French Open (semifinále), Wimbledon (osmifinále)

Alexander Zverev - Western & Southern Open
Kariérní bilance: 4-6
Nejlepší výsledek: finále (2021)
Loňský výsledek (New York): 2. kolo
Bilance ve finále: 0-0
Generálka: OH Tokio (triumf)
Cesta turnajem: volný los, Harris (7-6 6-2), Pella (6-2 6-3), (8) Ruud (6-1 6-3), (2) Tsitsipas (6-4 3-6 7-6)


• Finále čtyřhry mužů •
/ S. Johnson / A. Krajicek - / M. Granollers / H. Zeballos | Grandstand (18:00 SELČ)
Překvapiví domácí finalisté Steve Johnson a Austin Krajicek v souboji o titul vyzvou sehranou druhou nasazenou dvojici Marcel Granollers, Horacio Zeballos. Bude se jednat o premiérový vzájemný souboj.


Johnson s Krajicekem spojili síly potřetí, před deseti lety společně ovládli challenger a loni v Cincinnati došli do semifinále. Skvěle si v Ohiu vedou i letos, v semifinále si vyšlápli na Juana-Sebastiana Cabala a Roberta Faraha. Jednatřicetiletý Johnson má na kontě jediný titul (Ženeva 2016), jeho stejně starý krajan triumfoval čtyřikrát, ještě nikdy však na takto velkém turnaji.

Cesta turnajem
1K: Auger-Aliassime/Daniell (7-5 7-5)
2K: Behar/Escobar (6-3 6-4)
ČF: Hurkacz/Sinner (6-3 6-1)
SF: (3) Cabal/Farah (7-6 6-7 10-3)


Granollers se Zeballosem spolu hrají už delší dobu a na kontě mají pět titulů. Španěl s Argentincem stále čekají na první společný grandslamový triumf, ovšem na Masters už třikrát slavili. Pětatřicetiletý Granollers má doma 22 trofejí, pět z největších turnajů ATP. O rok starší Zeballos vlastní 17 vavřínů, čtyřikrát se radoval na Masters.

Cesta turnajem
1K: volný los
2K: Chačanov/Rubljov (7-6 7-5)
ČF: de Minaur/Norrie (6-3 6-4)
SF: Arevalo/Fognini (6-3 6-4)

WESTERN & SOUTHERN OPEN 2021 - PROGRAM 7. HRACÍHO DNE
• CENTER COURT • (od 20:00 SELČ)
1. Bartyová (1-Austr.) - Teichmannová (Švýc.)
2. Rubljov (4-Rus.) - Zverev (3-Něm.) / nejdříve v 22:30 SELČ
• GRANDSTAND • (od 18:00 SELČ)
1. Johnson/Krajicek (USA) - Granollers/Zeballos (2-Šp./Arg.)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

48
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Do stavu 6:2 a 5:2 vyhrál na servisu 30 ze 34 míčů.
No, a nedoservírovalsmilesmile
Reagovat
paddy
jednooký král se šedým zákalem smile smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Radši to dohrál na příjmusmile
A btw ta jeho aférka s ex nějak vyšuměla.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Zadání znělo jasně: vem kus Rogera, kus Rafy a já nevím koho ještě a poskládej z nich Rubleva.
A tady ho máme - běhá dobře, servíruje dobře, z FH dá ránu. Ale nevím, čím to je, ale tenhle projekt se nepovedl. Ne jeho hru se až na výjimky nedá koukat a chování má jak Ivánek nepolíbený Nastěnkou a nepoučený dědečkem Hříbečkemsmile Oh, those Russians a jejich pokusy jít proti přírodě...
Reagovat
Pe3k
Servis teda slabej.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
? I statistiky mluví jinak:
body po 1.servisu:
39:28 vs Zvíře!
60:54 vs Medvěd
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Saša má velmi dobrý 2.servis. Ale pokud chce vyhrát GS, musí mu chodit 1.
Reagovat
paddy
všem příčetným dnes muselo být předem jasno, že Mickey Mouse a Žilina budou bez šance smile smile smile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
paddy
Barty byla pro Žilinu jako prešovský beton smile

ve Wimbledonu prý cítila ještě staré zranění, takže nehrála tak dobře, ale na titul to stejně stačilo smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile Ashsmile je to jednička
Reagovat
Jon61
Barty je k neporažení, pokud se neporazí sama velkým množství chyb, jak předvedla na olympiádě.
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile smile
Reagovat
Jon61
Kdyby tam místo Jil byla Karolína, tak by hrozila repříza zápasu s Igou v Římě.
Reagovat
smazaný uživatel
Moje Kadlička a kanár? Vyloučeno.smile
Reagovat
smazaný uživatel
3:0smile
Reagovat
com
at Bartyovku chytne megaprujem a skrecuje smilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile to spíš Jil. Je rozpálená do ruda
Reagovat
sojka1
slajzbaba je mnohem dokonalejsi a predevsim uz dostatecne proverena verze nasi Bary, zadna sexbomba ani oslniva tenistka, ale ta sikovnost, preciznost, mysleni, klid, uderova stabilita... takova nudna jistota sazky na kvalitu... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
smile tak. A ta pokora, úcta k soupeři. Etika s velký Esmile Barty je clasa. Jil má co dohánět. Zatím jí jde machrování.
Reagovat
sojka1
mne to neprijde jako machrovani, ona je takovy "zivacek", nazvala bych to spis "diblikovani"... :-)) ale nemusim ani to ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
jo, tohle je přesné. Mě to taky vadí. Jinak ona je živá i jinak sympatická.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nemůžeme být všichni stejnísmile
Reagovat
paddy
podruhé během týdne bez šance

Barty drtí ve stylu Žablonce smile smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile musí na sobě ještě zapracovat
Reagovat
com
Bartyovka zas sympaticka jak pr*el smile Ani divat se na ni nemuzu jak je mi protivna.. Zlata Kvitova fakt smilesmile
Reagovat
SydneyOpen
alespoň je poprvé od Sereny na postu no.1 pořádná tenistka, co je schopná pravidelně vyhrávat velké turnaje a hrát i solidně konzistentně, navíc její hra je pestrá a není to takový ten nudný stereotyp typu Svitolina
Reagovat
smazaný uživatel
smile tak stabilita
Reagovat
smazaný uživatel
musí naučit podprůměrnou Jil jak se to hraje. Pořád se tam natřásaji. Jinak to nejde.smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Nola
sledoval niekto vcerajsie panske zapasy? vyzera to, ze nikoho tito pani nezaujimaju, alebo sa iba tak tvaria smile

vsimol si niekto kameru aj v inych zapasoch, do ktorej narazil Medved? kamera tam nemala jednoducho co hladat, ak by sa to stalo niekomu z B3 uz je tu davno clanocek....

detto vcerajsie exempore Tsitsiho v satni, a tatko na mobile pise....nesledujem vsetky zapasy, ale vraj v kazdom jednomu bol v satni dlhu dobu, pamatam iba na derby s Opelkom, kedy tam bol po kazdom sete, paci sa mi jeho tenis, ale jeho povaha to asi zacina prebijat....
Reagovat
Fandina
Co se týká kamery, tak nevím, ale dívala jsem se na kus zápasu Zvířete s Tsitsim a ten po prvním setu odešel do šatny a byl tam dost dlouho, celkem asi 8 minut a na jeho tátu byl záběr, jak píše něco na mobilu. Jestli jemu, to vidět nebylo.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Je to divný, jak kdyby tam tu kameru někdo zapomněl. Ne, tak dneska je tam taky, jen otázka, jestli přesně na stejném místě...
A Stefanos, asi je to trochu rozmazlenec a tatánek. Srandu si z něj dělal už před lety Gyros.
Reagovat
tommr
doufám, že se Teichmannová ze slajzbáby nepodělá a dotáhne to k titulu. Karolína by se pak aspon mohla utěšovat tím že prohrála jen s pozdější vítězkou turnaje ... smile
Reagovat
blixa
Jil se nepodělá, ale Barty jí nedá šanci. Vidím to ve dvou.
Reagovat
Jon61
Hodně pravděpodobný výsledek. Ale bylo by to pěkné, kdyby turnaj vyhrála hráčka startující na divokou kartu. Jil má jen dva tituly WTA na menších turnajích.
Reagovat
tommr
a to ještě jeden z nich "ukradla" Mušce ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jil krade?smile
Tak to jí teď přeju vydařenou velkou tenisovou loupežsmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
vladka
smile, jo, ať o teda už vyhraje Jil
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Samičce k titulu!smilesmilesmile Paráda!
Reagovat
Jon61
Před deseti lety byla jedničkou ve čtyřhře. Možná bude na kurtech tak dlouho jako Květa.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Proč ne, ať si užívá tenis aspoň v deblechsmile
Reagovat
Mony
Když nemá penis v osudech
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist