8. den v Madridu: O titul si to rozdají Halepová s Bertensovou. O finále bojují Djokovič s Thiemem a Tsitsipas s Nadalem

11. 5. 2019, 08:30
Previews 83
V rámci osmého hracího dne letošního ročníku Mutua Madrid Open se dozvíme vítězku ženské dvouhry. O titul si to rozdají dvojnásobná šampionka Simona Halepová a loňská finalistka Kiki Bertensová. První mužské semifinále obstarají dvojnásobný vítěz Novak Djokovič a finalista posledních dvou ročníků Dominic Thiem, vítěz bude čelit Stefanosovi Tsitsipasovi, nebo pětinásobnému šampionovi Rafaelovi Nadalovi. Ve finále čtyřhry se představí Barbora Strýcová.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Finále dvouhry žen •
Halepová (3-Rum.) - Bertensová (7-Niz.) | Manolo Santana (18:30 SELČ)
• Semifinále dvouhry mužů •
Djokovič (1-Srb.) - Thiem (5-Rak.) | Manolo Santana (16:00 SELČ)
Tsitsipas (8-Řec.) - Nadal (2-Šp.) | Manolo Santana (21:00 SELČ)
• Finále čtyřhry žen •
S. Hsieh/Strýcová (5-Tchaj-wan/ČR) - Dabrowská/Y. Xu (6-Kan./Čína) | Manolo Santana (13:30 SELČ)


• Finále dvouhry žen •
Simona Halepová (3.) - Kiki Bertensová (7.) | Manolo Santana (18:30 SELČ)
Ženské finále letošního ročníku Mutua Madrid Open nabídne souboj mezi dvojnásobnou šampionkou Simonou Halepovou, jež se v případě triumfu vrátí na post světové jedničky, a loňskou finalistkou Kiki Bertensovou, která bude útočit na svůj největší titul. Ve vzájemné bilanci vede 3-2 Halepová, poslední souboj vyhrála loni ve finále v Cincinnati Bertensová. Na antuce je bilance smírná 1-1.

Halepová bude ve svém 35. finále usilovat o 19. trofej (na antuce finálová bilance 7-8). V Madridu je ve finále počtvrté. Ve finále turnajů WTA Premier Mandatory má bilanci 3-2. Dnes se může přidat do klubu k Petře Kvitové (Madrid), Sereně Williamsové (Miami) a Viktorii Azarenkové (Miami), které jako jediné třikrát ovládly jednu akci WTA Premier Mandatory od vzniku tohoto statusu v roce 2009. Poslední rumunskou šampionkou turnaje je právě Halepová (2016 a 2017). Letos si 27letá Rumunka zahrála jediné finále, v Dauhá podlehla Elise Mertensové.

Bertensová se stejně jako loni pokusí vybojovat svou nejcennější trofej. Jejím dosavadním maximem je loňské vítězství na akci WTA Premier 5 v Cincinnati. Jinde než v Madridu ještě finále na podnicích WTA Premier Mandatory nehrála a dnes se může stát první nizozemskou šampionkou těchto turnajů. Bertensová má ve finálových bojích skvělou bilanci 8-2, letos si zahrála finále pouze v hale v Petrohradu, v němž porazila Donnu Vekičovou.

Halepová se v případě triumfu vrátí na post světové jedničky a na tenisovém trůnu vystřídá Naomi Ósakaovou, pozici světové dvojky má bez ohledu na dnešní výsledek zajištěnou. Pokud dnes Bertensová prohraje, propadne se o jednu příčku na sedmé místo. Kdyby Nizozemka vybojovala svou nejcennější trofej, vylepšila by o dvě pozice své maximum a v pondělí by byla světovou čtyřkou.

Bertensová hraje v Madridu naprosto vynikající tenis, po cestě do finále neztratila jediný set. Jenže Halepová je na antuce také silná a v Madridu to dává jasně najevo. Úřadující vítězka French Open navíc na oranžové drti včetně Fed Cupu neprohrála už 14 zápasů v řadě a s velkými finále má více zkušeností. Každopádně bychom se měli dočkat velmi pohledné bitvy.

Tip: Halepová ve třech setech

Aktuální forma
Halepová, která měla v plánu hrát v hale ve Stuttgartu, kvůli zranění do antukové sezony vstoupila až v Madridu. Na turnajích se naposledy představila v Miami, kde na konci března v semifinále prohrála s Karolínou Plíškovou, poté ještě vyhrála obě dvouhry ve Fed Cupu proti Francii.

Cesta turnajem
Halepová letos v Madridu po cestě do semifinále neztratila set. Rumunka postupně vyřadila Margaritu Gasparjanovou, Johannu Kontaovou, Viktórii Kužmovou, které dokonce nadělila dva "kanáry", a ukončila sérii 11 výher světové devítky Ashleigh Bartyové. V semifinále ve třech setech zdolala Belindu Bencicovou, Švýcarku dorazila "kanárem" a připsala si 14. antukové vítězství v řadě.

Historie na Mutua Madrid Open
Halepová v minulosti v Madridu celkem čtyřikrát skončila hned na první soupeřce, nicméně v letech 2016 a 2017 dominovala a získala titul. Finále hrála ještě v roce 2014, ale tehdy neuspěla. Loni ve čtvrtfinále prohrála s Karolínou Plíškovou.

Simona Halepová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Dauhá (finále);  Miami (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: první turnaj
Bilance: 23-6
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na antuce: 5-0
Bilance proti hráčkám Top 10: 3-1 (kariérní 37-45)
Bilance ve finále WTA Premier Mandatory: 0-0 (kariérní 3-2)
Bilance ve finále: 0-1 (kariérní 18-16)
Grandslamy: Australian Open (osmifinále)

Simona Halepová - Mutua Madrid Open
Kariérní bilance: 25-6
Nejlepší výsledek: vítězka (2016 - 2017)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Generálka: žádná
Cesta turnajem: Gasparjanová (6-0 6-4), Kontaová (7-5 6-1), Kužmová (6-0 6-0), (9) Bartyová (7-5 7-5), Bencicová (6-2 6-7 6-0)

Aktuální forma
Bertensová do antukového jara vstoupila již v Charlestonu, kde začala suverénním vítězstvím, jenže už v osmifinále prohrála s Marií Sakkariovou a neobhájila loňský triumf. Mnohem lepší to bylo ve Stuttgartu, v německé hale porazila Annu-Lenu Friedsamovou, Belindu Bencicovou a Angelique Kerberovou, v semifinále podlehla pozdější vítězce Petře Kvitové.

Cesta turnajem
V Madridu ještě neztratila set. V úvodních kolech porazila Kateřinu Siniakovou a Jelenu Ostapenkovou, v osmifinále zničila nasazenou Anastasiji Sevastovovou, ve čtvrtfinále hladce přehrála loňskou vítězku a trojnásobnou šampionku Petru Kvitovou a v semifinále si poradila se Sloane Stephensovou.

Historie na Mutua Madrid Open
Bertensová v Madridu hraje počtvrté. Zatímco při svém debutu v roce 2013 skončila hned v prvním kole, předloni došla do čtvrtfinále a loni až ve finále prohrála velkou bitvu s Petrou Kvitovou.

Kiki Bertensová - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Petrohrad (vítězka);  Stuttgart,  Sydney (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: Stuttgart (semifinále)
Bilance: 23-9
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na antuce: 9-2
Bilance proti hráčkám Top 10: 4-1 (kariérní 19-21)
Bilance ve finále WTA Premier Mandatory: 0-0 (kariérní 0-1)
Bilance ve finále: 1-0 (kariérní 8-2)
Grandslamy: Australian Open (2. kolo)

Kiki Bertensová - Mutua Madrid Open
Kariérní bilance: 13-3
Nejlepší výsledek: finále (2018 - 2019)
Loňský výsledek: finále
Generálka: Charleston (osmifinále), Stuttgart (semifinále)
Cesta turnajem: Siniaková (6-3 6-2), Ostapenková (6-4 6-3), (12) Sevastovová (6-1 6-2), (2) Kvitová (6-2 6-3), (8) Stephensová (6-2 7-5)


• Semifinále dvouhry mužů •
Novak Djokovič (1.) - Dominic Thiem (5.) | Manolo Santana (od 16:00 SELČ)
První semifinále letošního ročníku obstarají dvojnásobný vítěz Novak Djokovič, který je v semifinále Masters letos poprvé, a finalista posledních dvou ročníků Dominic Thiem, jenž nedávno v Indian Wells získal svou premiérovou trofej z Masters a na antuce vyhrál osm zápasů v řadě. Ve vzájemné bilanci sice vede 5-2 Djokovič, nicméně poslední dvě antuková střetnutí vyhrál Thiem a na antuce je bilance smírná 2-2.

Thiem momentálně hraje výborně, Djokovič se blíží ke své nejlepší formě, ale stále to není ono. Toho by měl Rakušan na svém nejlepším povrchu využít. Otázkou je, kolik sil mu sebralo poslední utkání, v němž musel proti Rogerovi Federerovi odvracet dva mečboly.

Tip: Thiem ve třech setech

Aktuální forma
Vítěz posledních tří grandslamů Novak Djokovič se po nepřesvědčivých výkonech na březnových Masters nezlepšil ani na antuce. V Monte Carlu udolal Philippa Kohlschreibera a nedal šanci Taylorovi Fritzovi, nicméně ve čtvrtfinále nestačil na Daniila Medveděva.

Cesta turnajem
V Madridu si na úvod znovu snadno poradil s Taylorem Fritzem, v osmifinále ani potřinácté neztratil set s Jérémym Chardym a čtvrtfinále po odstoupení Marina Čiliče hrát nemusel. Vůbec poprvé od triumfu na Australian Open se dostal do semifinále.

Historie na Mutua Madrid Open
Djokovič v Madridu vybojoval dvě ze svých 32 trofejí z turnajů Masters. Přemožitele nenašel v letech 2011 a 2016. Loni skončil již ve druhém kole na Kyleovi Edmundovi. Ve španělském hlavním městě hraje hlavní soutěž pojedenácté.

Novak Djokovič - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Australian Open (vítěz);  Dauhá (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: Madrid (semifinále)
Bilance: 17-4
Bilance z posledních 10 zápasů: 7-3
Bilance na antuce: 4-1
Bilance proti hráčům Top 10: 2-0 (kariérní 198-90)
Bilance v semifinále Masters: 0-0 (kariérní 46-16)
Grandslamy: Australian Open (vítěz)

Novak Djokovič - Mutua Madrid Open
Kariérní bilance: 26-8
Nejlepší výsledek: vítěz (2011, 2016)
Loňský výsledek: 2. kolo
Generálka: Monte Carlo (čtvrtfinále)
Cesta turnajem: volný los, Fritz (6-4 6-2), Chardy (6-1 7-6), (9) Čilič (bez boje)

Aktuální forma
Thiemovi se po životním triumfu v Indian Wells (první na Masters) na oblíbené antuce zpočátku nedařilo. V Monte Carlu se loučil už v osmifinále po porážce s pozdějším překvapivým finalistou Dušanem Lajovičem. Chuť si spravil v Barceloně, kde v pěti utkáních neztratil jediný set, přičemž v semifinále porazil Rafaela Nadala a ve finále nedal šanci Daniilovi Medveděvovi.

Cesta turnajem
V Madridu měl na úvod problémy s Reillym Opelkou, který v rozhodující sadě vzdal. Mnohem lepší výkon podal proti vítězi nedávného Masters v Monte Carlu Fabiovi Fogninimu. Ve čtvrtfinále měl namále, když proti Rogerovi Federerovi čelil dvěma mečbolům. Na kontě má osm výher v řadě.

Historie na Mutua Madrid Open
Thiem při své premiéře v Madridu (2014) kvůli zdravotním potížím nenastoupil k osmifinále a v roce 2016 vypadl již v prvním kole. V posledních dvou letech si ovšem zahrál finále, předloni v něm nestačil na Rafaela Nadala, loni byl nad jeho síly Alexander Zverev.

Dominic Thiem - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Barcelona,  Indian Wells (vítěz);  Buenos Aires (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: Barcelona (vítěz); Buenos Aires (semifinále)
Bilance: 17-6
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na antuce: 11-3
Bilance proti hráčům Top 10: 3-0 (kariérní 18-32)
Bilance v semifinále Masters: 1-0 (kariérní 3-2)
Grandslamy: Australian Open (2. kolo)

Dominic Thiem - Mutua Madrid Open
Kariérní bilance: 13-3
Nejlepší výsledek: finále (2017 - 2018)
Loňský výsledek: finále
Generálka: Monte Carlo (osmifinále), Barcelona (vítěz)
Cesta turnajem: volný los, Opelka (6-7 6-3 1-0 skreč), (10) Fognini (6-4 7-5), (4) Federer (3-6 7-6 6-4)


Stefanos Tsitsipas (9.) - Rafael Nadal (2.) | Manolo Santana (21:00 SELČ)
Ve druhém semifinále se utkají teprve 20letý Stefanos Tsitsipas, který zaútočí na své druhé finále na Masters, a pětinásobný šampion a antukový král Rafael Nadal, jenž bude usilovat o své první finále na Masters od loňského srpna, kdy v Torontu v souboji o titul porazil právě svého dnešního soupeře. S Řekem vyhrál 32letý Španěl všechny tři souboje bez ztráty setu.

Tsitsipas má velmi dobrou formu, ale na antuce to na rozjetého Nadala nejspíše stačit nebude. Španěl sice na předchozích dvou antukových akcích nedominoval, ovšem v Madridu hraje s přehledem a proti Tsitsipasovi je jasným favoritem.

Tip: Nadal ve dvou setech

Aktuální forma
Tsitsipas prožívá životní sezonu. Po semifinále na Australian Open vyhrál halový podnik v Marseille a další finálovou účast přidal v Dubaji. Po nepříliš povedených březnových Masters zahájil antukovou část sezony v Monte Carlu a následně hrál v Barceloně, na obou turnajích skončil s bilancí 1-1. Poslední generálku v Estorilu naopak celou vyhrál.

Cesta turnajem
V Madridu začal povinným vítězstvím nad lucky loserem Adrianem Mannarinem a set neztratil ani s nevyzpytatelným Fernandem Verdascem, ve čtvrtfinále ve třech setech vyřadil obhájce titulu Alexandera Zvereva.

Historie na Mutua Madrid Open
Tsitsipas při svém loňském debutu v Madridu vypadl hned v prvním kole s Jevgenijem Donským.

Stefanos Tsitsipas - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Estoril,  Marseille (vítěz);  Dubaj (finále);  Australian Open (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: Estoril (vítěz)
Bilance: 26-9
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na antuce: 9-2
Bilance proti hráčům Top 10: 2-2 (kariérní 9-13)
Bilance v semifinále Masters: 0-0 (kariérní 1-0)
Grandslamy: Australian Open (semifinále)

Stefanos Tsitsipas - Mutua Madrid Open
Kariérní bilance: 3-1
Nejlepší výsledek: semifinále (2019)
Loňský výsledek: 1. kolo
Generálka: Monte Carlo (osmifinále), Barcelona (osmifinále), Estoril (vítěz)
Cesta turnajem: volný los, Mannarino (6-2 7-5), Verdasco (6-3 6-4), (3) A. Zverev (7-5 3-6 6-2)

Aktuální forma
Nadal se po zranění kolene vrátil na svém nejlepším povrchu. Ale roli antukového krále nepotvrdil. V Monte Carlu v semifinále jasně nestačil na pozdějšího vítěze Fabia Fogniniho, v Barceloně v semifinále prohrál s pozdějším šampionem Dominicem Thiemem.

Cesta turnajem
V Madridu si bez problémů poradil s mladíky Felixem Augerem-Aliassimem a Francesem Tiafoem, ve čtvrtfinále smetl v repríze finále ročníku 2013 Stana Wawrinku.

Historie na Mutua Madrid Open
Rekordman v počtu trofejí z Masters Nadal se v Madridu v minulosti radoval pětkrát, naposledy předloni (do roku 2009 se hrálo na tvrdém povrchu). Vítěz 33 turnajů Masters se domácího podniku účastní již posedmnácté a jen při svých úvodních dvou startech nedošel alespoň do osmifinále. Loni ve čtvrtfinále nestačil na Dominica Thiema.

Rafael Nadal - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Australian Open (finále); Barcelona,  Monte Carlo,  Indian Wells (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: Barcelona, Monte Carlo (semifinále)
Bilance: 20-4
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na antuce: 9-2
Bilance proti hráčům Top 10: 0-2 (kariérní 162-87)
Bilance v semifinále Masters: 0-0 (kariérní 48-18)
Grandslamy: Australian Open (finále)

Rafael Nadal - Mutua Madrid Open
Kariérní bilance: 52-11
Nejlepší výsledek: vítěz (2005, 2010, 2013 - 2014, 2017)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Generálka: Monte Carlo (semifinále), Barcelona (semifinále)
Cesta turnajem: volný los, Auger-Aliassime (6-3 6-3), Tiafoe (6-3 6-4), Wawrinka (6-1 6-2)


• Finále čtyřhry žen •
/ S. Hsieh / B. Strýcová - / G. Dabrowská / Y. Xu | Manolo Santana (13:30 SELČ)
Finále čtyřhry letošního ročníku madridského turnaje jistě neunikne pozornosti českých fanoušků, protože v něm bude o prestižní trofej bojovat Barbora Strýcová se svou parťačkou Su-Wei Hsieh z Tchajwanu. Nasazené pětky ve finále změří síly s kanadsko-čínským nasazeným párem Gabriela Dabrowská, Yifan Xu. Jediný dosavadní souboj vyhrály loni v Indian Wells Strýcová s Hsieh.

Strýcová s Hsieh hrají teprve svůj šestý společný turnaj a potřetí jsou ve finále. Loni na své první společné akci vyhrály prestižní turnaj v Indian Wells, letos triumfovaly v Dubaji. Strýcová bude útočit na 25. kariérní trofej a třetí z podniků WTA Premier Mandatory. Hsieh má na kontě o tři triumfy méně (21), na akcích WTA Premier Mandatory rovněž slavila třikrát.

Cesta turnajem
1K: Mituová/Panovová (3-6 6-4 10-3)
OF: Bradyová/Mooreová (6-3 7-6)
ČF: (3) Stosurová/S. Zhang (6-2 6-4)
SF: Kuděrmětovová/Voskobojevová (6-4 4-6 10-7)

Gabrowská s Xu, které spolu hrají již třetí sezonu, získaly bok po boku čtyři trofeje, tu vůbec nejcennější předloni na turnaji stejné kategorie v Miami, kde spolu nastoupily poprvé. Letos zatím na prvenství čekají. Dabrowská i Xu se v minulosti na okruhu WTA radovaly osmkrát, jediný dosavadní triumf na akcích WTA Premier Mandatory vybojovaly předloni v Miami, s jinou parťačkou na takto velkém turnaji ještě neslavily.

Cesta turnajem
1K: Flipkensová/Spearsová (6-3 6-7 10-5)
OF: Aojamaová/Morozovová (6-4 6-2)
ČF: (1) Krejčíková/Siniaková (3-6 7-6 10-7)
SF: Ostapenková/Zvonarevová (6-4 6-4)

MUTUA MADRID OPEN 2019 - PROGRAM 8. HRACÍHO DNE
• MANOLO SANTANA • (od 13:30 SELČ)
1. S. Hsieh/Strýcová (5-Tchaj-wan/ČR) - Dabrowská/Y. Xu (6-Kan./Čína)
2. Djokovič (1-Srb.) - Thiem (5-Rak.) / nejdříve v 16:00 SELČ
3. Halepová (3-Rum.) - Bertensová (7-Niz.) / nejdříve v 18:30 SELČ
4. Tsitsipas (8-Řec.) - Nadal (2-Šp.) / nejdříve ve 21:00 SELČ
• ARANTXA SANCHÉZ • (cca od 19:00 SELČ)
1. Schwartzman/Thiem (Arg./Rak.) - Pella/J. Sousa (Arg./Portug.)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

83
Přidat komentář
Kozoroh
Dnes sledujeme nejlepší Novakův tenis od finále AO, sice zpočátku zaostával 1:3, ale začal hrát delší míče, srovnal, poté za stavu 4:4 odvrátil dva brejkboly, první se štěstím, v TB bylo několik zajímavých výměn, které šly ve prospěch No1eho a má tak první set. Je to tuhá bitva.
Reagovat
Grape
Teď úžasná výměna na 4:1 v TB...:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Novak je marťan.
Reagovat
annah
A Dom produkuje chyby v rozhodujících okamžicích. Jako včera GOAT.
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem je velký sympaťák, velmi inteligentný aj mimotenisový prejav, anglictina s tým silným nemeckým prízvukom je v zásade tiez vtipná a nahráva mu to body navyše...

Ale najma jeho tenis je velmi pohladný. Dobre sa na to pozera, je tam trochu karate, jak strihá tymi nohami pri úderoch, velmi výbušné. Palec hore.
Reagovat
smazaný uživatel
Už si pipláš nového písečného červa.
Reagovat
smazaný uživatel
Nie, uz je neskoro. Bude mat 26 rokov este v lete, navyse jeho kariéra sa silno prelína s Rafovou..

Sympatie má, ale za člena rodiny ho nepovažujem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nějak horlivej.
Reagovat
annah
Dalšího BIG 3 už Racochejl nedá. Vyhraje Djoker a ve finále bude mít Rafu. Tam to bude 50 na 50.
Reagovat
Kuzzie
Škoda..porazit big 3 + Fogniniho by byl majstrstyk
Reagovat
annah
To by teda byl. Moc bych to skřítkovi přála, protože je sympaťák. Ale reálné to nevidím.
Reagovat
smazaný uživatel
Thiem 3:1..

To nám bol čert dlžen tohto hráča na antuke. Akoby jedna prekazka nebola málo.
Reagovat
smazaný uživatel
Novak si neměl brát červené tričko. Akorát tím v Domovi probudil býka.
Reagovat
smazaný uživatel
Velmi vysoký level, obaja.
Reagovat
dadaft
tak dnes je to pokud jde o přízeň naprosto jasné:
sympatická Kikina,
nebo bestiálně kvílející Simona (momentálně v téhle disciplíně nejhorší na okruhu)

můžete hádat...
Reagovat
Mayo
Nadal 7-5, 6-4 Tsitsipas
Thiem 2-6, 2-6 Djokovic
Reagovat
tommr
dneska získala jubilejní 25. deblový titul v kariéře ...
Bára se pomalu ale jistě dere deblovým žebříčkem nahoru a pokud budou Bára Krejčíková s Katkou Siniakovou pokračovat v letošních nevýrazných výkonech tak se Bára může po French Open stát novou deblovou světovou jedničkou ...
Reagovat
Jon61
Bára a Su-Wei po skvělém výkonu mají titul. Po shodách získály snad všechny hry. Líbí se mi jejich technický tenis, lepší než údery ze zadní čáry, než to některá hráčka pokazí.
Reagovat
tommr
velmi dobře odehranej první set. Bára je zatím jasně nejlepší hráčkou na kurtu ...
Reagovat
tommr
a druhej set byl ještě přesvědčivější ...
Reagovat
steve79
Tipuji finale Thiem-Nadal.
Reagovat
Pe3k
ja DjokoDal, ale Dom by mi taky nevadil.
Reagovat
spaniel
Djokodal 60%
Thiemdal 35%
Djokopas 5%
Reagovat
Marduch
Podle tehle procent pro finale by nejake ty jednotky procent mely zbyt i na Thiempase..
Reagovat
spaniel
Jo, 0.
Reagovat
Kojinho
Tak to je dost mimo.
Reagovat
Pe3k
těch 5% bych tomu dal
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal je posledni, kdo chybí stefanovi do big3 sbírky. Na antuce by to bylo velké vítězství a cesta k velikosti. Přeju mu to.
Reagovat
smazaný uživatel
Upřímně se radši podívám na finále Thiem-Tsitsipas, než na Nadalovice po 50te.
Reagovat
Mayo
Kto vie čo si radšej pozrie Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
Toho mám někde, projel mi peníze a už vypadnul. Jde mi o atraktivitu duelu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pravy fanusik
Reagovat
D@nny
Mel jsi prece jit s rodinou na pivko misto sazeni. Ze ty jsi se na rodinu vykaslal nebo sazel na pivku vedle manzelky?:D Kakamile ty lumpe, bez za trest obehnout 10x oval!
Reagovat
smazaný uživatel
Rogera jsem dal za 1000 Kč pak jsem to stornoval a dal jsem to za 300 Kč po vyhranem prvním setu jsem dal Thiema za 200 Kč takže jsem skončil na nule. Pak jsem za těch 1000 Kč napálil na naše a šel jsem spát s trojkou v kapse - a stihl jsem i pivo :)
Reagovat
D@nny
A proc pises, ze ho mas nekde, ze ti projel penize, kdyz jsi vlasne zadne penize neprojel? Chlape, ty jsi tak mimo, ty uz neber ty drogy.
Reagovat
brixner
Takže jsi ten litr trestuhodně projebal!
Reagovat
spaniel
A pak si se vzbudil.
Reagovat
smazaný uživatel
Vcera aj dnes bol Rafa pod 21g za kurz 2.2-2.5...Oplatí sa...

Ake kludne moze Grék prekvapit, skor si to ale Rafa postrázi.
Reagovat
Kozoroh
Tak a teď mi řekni, koho si přeješ do finále :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovica, seriózne..

Chcel by som jeden ich zápas pred RG. V Ríme to vdaka zrebu nemusi vyjst.
Reagovat
Marduch
Djoker potrebuje uz nejakou vetsi vyhru na antuce a zrovna prave nad Domem by prisla fest k duhu, na druhou stranu by to ale znamenalo konfrontaci s Rafou jeste pred RG, coz mi osobne za soucasne konstelace neprijde uplne zadouci:)
Reagovat
Kozoroh
Díky No1eho jasné výhře na AO můžeme na potenc. konfrontaci s Rafou pohlížet optimističtěji. Rafa je tím, kdo potřebuje výhru v Madridu víc, potřebuje ukázat, že je opět tím nepřemozitelným favoritem RG. Pokud s Djokerem prohraje, jeho nalomené sebevědomí se zhorší a bude ještě pod větším tlakem, než teď.
Reagovat
Marduch
Prave proto, ze Rafa by jiste moc rad klepnul Djokera jeste pred RG, tak proto mluvim o aktualne nezadouci konfrontaci..
Reagovat
Pe3k
pro Běhala bude asi přijatelnější unavený Thiem, než Djokovic, který má nad Hekalem obrovskou psychickou výhodu po té demolici na AO.
Reagovat
Mayo
Rafovu proti Grékovi verím. Podľa mna to bude ďalšie finále Nadaloviča
Reagovat
smazaný uživatel
Nemyslím si. Věřím, ze vyhraje řek a Rakušan.
Reagovat
spaniel
Tsitsipas nevyhraje.
Reagovat
Kozoroh
Uvidíme, jestli tvá predikce dopadné úplně stejně jak na AO, kde si tipoval postup Tsitsiho a Lucase :D
Reagovat
Pe3k
omg tohle tipoval? to bych nečekal ani od Májky či Petržalky.
Reagovat
smazaný uživatel
Je rozdíl tip a chteny vysledek
Reagovat
Fransoas
Finále dvouher je otevřené.Favoritkou je samozřejmě Simona.Která bude mít lepší komplexní hru - vyhraje.
Reagovat
Fransoas
Semifinále dvouher bude dost hodně zajímavé.Možná mohou rozhodovat maličkosti,anebo může být nadvláda favoritů.Nechme se překvapit.Báře s Tchajvankou přeji vítězné finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud Tsitsipas přemůže psychoblok, který má z Nadala, může ho porazit.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi tak. Celkem by to potřeboval. Včera ukázal to, co tady říkám rok. Tsitsipas je future N.1 a už je mnohem vyspělejší, než Zverev. Včera to potvrdil opět a zase. Od svého nástupu v Torontu 2018 se Zverevem vyhrál 2x za sebou. Skalp Nadala by Tsitsipase vystřelil nadobro mezi absolutní světovou špičku.
Reagovat
Patik
Zverev sa ale trápi..psychicky je nejako pomimo..mal nejaké problémy v súkromnom živote je to vidieť aj na tenise..on vie zahrať aj lepší tenis aj keď je to len grinder.
Reagovat
smazaný uživatel
Zverev nemá nic navíc. Nikdy neměl. Krome prvního servisu je to obyčejný hráč, který umí hrát od BL. Jakmile na nej vyletis stylem servis volej tak je v prdeli a neví, co má hrát.
Reagovat
Patik
Má slušný Backhand na ktorom môže ešte popracovať..a silné ruky keď sa oprie do forehandu vie zasadiť ranu..dá sa natom ešte popracovať..ešte je mladý ..dozreje aj v hlave aj tenisom.
Reagovat
Kozoroh
Zverev nemá vypracovaný plán B, neumí změnit rytmus hry, když je v trablech. No1e, když je třeba, zvýší razanci úderů, míče umisťuje blíž k čarám, produkuje víc dropshotů, aby zviklal soupeřovu pohodu. Zverevovi tohle chybí a jestli se to nenaučí, nebude nikdy No. 1 a GS vítěz.
Reagovat
Pe3k
no po odchodu big 3 mu nebude prakticky nic bránít nějaký ten gs urvat, ale u mě je co se oblíbenosti týče na posledním místě mezi young guns...
Reagovat
smazaný uživatel
No vzhledem k tomu ze nebyl na GS dále jak v QF, tak nemusí taky nikdy nic vyhrát.
Reagovat
Kozoroh
Pokud by Sašu nyní na GS zastavovali šampioni z Big 3. Jenže on na GS prohrál s Kohlim, Gulbou, Verdaskem, Čoričem v 1.-3. kol, vyhořel v zápasech, kde byl favoritem. Výmluva na věk neobstojí, všichni z Big 3 měli v jeho věku na kontě GS titul a ze současných mladíků Chung a Tsitsipas dokázali dosáhnout GS semifinále. Jeho problémy s GS souvisí s psychikou a jestli je neodstraní, tak bude i po odchodu Big 3 na GS prohrávat s outsidery.
Reagovat
smazaný uživatel
Ehm:.Chlapci..

A ktory 22 a mladší má lepsie vysledky?..Kto 21 ročny vypadáva len s BIG3?..

A sme doma..
Reagovat
Kozoroh
Položme si otázku jinak - u kterého člena Next Gen výsledky v Bo5 formátu tak moc zaostávají za výsledky z Bo3 formátu, jako u Saši? Saša v Bo3 formátu vyhrál několik velkých turnajů a porazil několikrát členy Big 3, jenže Bo5 je jiná úroveň a v ní Saša opakovaně selhává. Přitom by to tak těžké pro něj být nemělo, Chung a Tsitsipas dosáhli SF a Zverev vzhledem ke svému žebříčkovému postavení to měl dokázat taky.
Reagovat
smazaný uživatel
Spíše se na to podívej tak, ze Zverev je megastar jak dlouho? 5 let? Co dokázal? Vyhrál tři velké turnaje. Tsitsipas je hvězda rok? A za ten rok udělal lepší GS výsledky, než Zverev za celou kariéru.
Reagovat
Pe3k
ano rupnout může s kdekým, ale přecejen byl světová 3., vyhrál 3 masters a turnaj mistrů, takže tam ten gs potenciál určitě je. Svým komentářem mě prakticky nutíš, abych se ho zastával, což rozhodně nechci neboť je na mém hejtr listu a o tom, jak se mu na gs nedaří ví prakticky každý, ale může stačit jeden úspěch a celé se to zlomí...Chung uhrál jedno semi a jinak nic, ještě ten turnaj mistrů pro mladé, to více věřím tomu Zverevovi.
Reagovat
brixner
To proto, že umí úplný huvno.
Asi tak.
Reagovat
Pe3k
je to spíše těžký match up, než li psycho blok
Reagovat
spaniel
Tak.
Reagovat
Marduch
Tak podle toho, co rikal po jejich poslednim souboji, ze ho bohuzel paralyzovala zvlastni (temna:) Nadalova energie, tak to spis vypovida o existenci psychobloku..
Reagovat
smazaný uživatel
Kazdy zápas je iný a SF masters je tak 10% nervov oproti SF GS.
Reagovat
Marduch
Tak snad i penzum te paralyzujici Bykovi energie tady bude desetinove oproti GS:)
Reagovat
Marduch
Bykovy
Reagovat
Pe3k
tak ten psychoblok vychází ze špatného match upu, když se ti proti někomu hodně nedaří, tak si ten blok vypěstuješ, ovšem původ problému je zlý match up.
Reagovat
kada.tom
Hsieh/Strýcová =< Dabrowski/Xu

Djokovic = < Thiem

Halep > Bertens

Tsitsipas > = Nadal

W/O Pella/J. Sousa
Reagovat
smazaný uživatel
Wow...Gratulácia madridským divákom. V semíčku (podla Paitikovej rovnice) styria najlepší hráči súčasnosti. Dvaja najlepší z golden éry a dvaja dostojní nástupcovia..

Velmi podarený Masters.
Reagovat
smazaný uživatel
Pořad masturbujes? Mas vydrž, to se musí nechat.
Reagovat
Patik
Čo by to bolo keby Thiem porazil Federera Djokoviča Nadala na jednom turnaji..no nemyslím si že mu ostalo ešte palivo do zápasu s Nolem..a ak by Noleho aj porazil..tak Nadal by ho dorazil úplne vyšťaveného..no dnes podľa mňa Nole favoritom..a Rafa..no ak bude vo finále Novak..prehraj radšej teraz a nerob si zas hanbu..stavím nato že ak Djokovič postúpi do finále tak Nadal si z toho naloží už v zápase s Tsitsipasom..Idemo :)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud Dominic porazí tuhle triádu, vsadím si, že bude na konci roku světová jednička.

A svým způsobem by to dávalo smysl. Je v ideálním sportovním věku, kdežto Djok, Rafa a Roger jsou v průměru dekádu za vrcholem.
Reagovat
Patik
Svetová jednotka neviem..minimálne na tráve Thiem myslím si že nič neuhrá..ale bol by som rád keby sa rozbehol aj na iných povrchoch..nechcem aby dopadol trebárs ako Nadal že bude vyhrávať len na antuke..chcelo by to nejaký vačší titul z rýchlych hardov..Federer s Djokovičom boli na poste jednotky tak dlho lebo hrávajú konzistentne po celú sezónu a Dominic zvykne po antuke upadať s výkonmi.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, ze Tsitsipas bude lepší, než Thiem. Stefan je komplexnejsi a má více promyšlenou hru. Na trávě a hardech je už tedka lepší, než Thiem. Můj názor je ten, ze řek bude král a nebude to trvat už dlouho, než se tomu stane.
Reagovat
Patik
Pokiaľ mu vydrží nasadenie o rok o dva môže mať na konte grandslamy..s tou komplexnosťou súhlasím hardy mu sedia...Thiem ten už dostáva antukové prezývky.
Reagovat
Kozoroh
Dom není tak psychicky silný, aby porazil kompletní Big 3 na jednom turnaji. Už 3x se stalo, že porazil jednoho z Fedalovičů a v dalším kole nedokázal dalšímu členovi Big 3 klást adekvátní odpor. To nebude náhoda, ukazuje to mentální opotřebovanost. Doufám, že No1e této okolnosti využije.
Reagovat
spaniel
Dom taky napreduje. Co nebylo, muze byt.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist