9. den na Roland Garros: Kvitová na centrkurtu o čtvrtfinále

30. 5. 2011, 01:42
Previews 11
Petru Kvitovu dnes čeká duel o premiérové čtvrtfinále na French Open. Česká naděje zahájí program na centrálním dvorci proti Číňance Na Li, se kterou nedávnou zametla ve dvou setech. Do hry zasáhne také mužská světová jednička Rafael Nadal.

Petra Kvitová se dnes pokusí proklouznout poprvé v kariéře do čtvrtfinále Roland Garros. K tomu musí česká hráčka, v Paříži devátá nasazená, porazit turnajovou šestku Na Li z Číny. Bude muset překonat nejen soupeřku, ale i přetrvávající problémy s ramenem, které má od druhého kola.

Do zápasu Kvitová nastoupí s jistotou, že zranění ramena není vážné. "Podle doktorů je nález stejný jako u většiny hráček a je to spojené s míči. Je to bolestivé, ale cítí se po všech těch procedurách o něco lépe. Potřebovala klid, že se s tím nemůže nic stát, že se tam nic neutrhne," řekl kondiční trenér Josef Ivanko pro Radiožurnál.

Kvitová by se ráda inspirovala výhrou nad Na Li v semifinále nedávného turnaje v Madridu, kde si nakonec došla pro titul. Ve Španělsku vyhrála hladce 6-3 6-1. "Myslela jsem si, že to bude těžší," řekla tehdy Kvitová.

S finalistkou letošního Australian Open to ale Kvitová nebude mít snadné. Šestá nasazená hraje velice jistě a hodně míčů vyběhá. Nově ji navíc připravuje dánský trenér Michael Mortensen, který v roli kouče nahradil jejího manžela.

Kvitová i Li Na patří při vyřazení tří nejvýše nasazených hráček ke kandidátkám na titul. "Každá z nás má šanci vyhrát grandslam. Ale znáte to, snadno se to říká, ale mnohem obtížněji provádí. Musí se k tomu sejít hodně maličkostí," řekla Na Li.

Po Kvitové na centrální dvorec nastoupí pětinásobný šampion Rafael Nadal, jenž se střetne s Chorvatem Ivanem Ljubičičem. Španěl s chorvatským soupeřem ve třech zápasech na antuce neztratil ani set.

Na kurtu Suzanne Lenglenové se bude rozhodovat o potencionální čtvrtfinálové soupeřce Kvitové, jež vzejde z duelu Victoria Azarenková a Jekatěrina Makarovová.

- FRENCH OPEN -
program pondělních zápasů (30. 05. 2010)

Kurt Phillipa Chatriera (začátek v 11:00 hodin):
Li Na (9-Čína) - Kvitová (9-ČR)
Nadal (1-Šp.) - Ljubičič (Chorv.)
Simon (18-Fr.) - Söderling (5-Švéd.)
Šarapovová (7-Rus.) - A. Radwaňská (12-Pol.)

Kurt Suzanne Lenglenové:
Falla (Kol.) - Chela (Arg.)
dohrávka Ferrer (7-Šp.) - Monfils (9-Fr.),
Makarovová (Rus.) - Azarenková (4-Běl.)
A. Murray (4-Brit.) - Troicki (15-Srb.)
Petkovicová (15-Něm.) - Kirilenková (25-Rus.)

Kompletní program

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
28 stupňů východně: Astra 2B
BBC (stream-1), frekvence 12440 MHz, symbolrate 27500, polarizace V, parabola 60 cm

19 stupňů východně: Astra 1L
Eurosport DE, frekvence 12226 MHz, symbolrate 27500, polarizace H, parabola 60 cm

7 stupňů východně: Eutelsat W3A
TRT HD, frekvence 10845 MHz, modulace DVB-S2 QPSK, FEC 5/6, symbolrate 30000, polarizace H, parabola 80 cm

5 stupňů západně: Atlantic Bird 3
France 2 (až od 15 hodin), frekvence 11590 MHz, symbolrate 20000, polarizace V, parabola 60 cm
Reagovat
smazaný uživatel
No, vypadalo to slibně, škoda, že se Petře nepovedl druhý break za stavu 3:0, byla tam shoda a celkem tahanice. Na Li ale hrála podstatně lépe než v Madridu, zejména servírovala (v druhém a třetím setu) lépe. Ve druhém setu dala 83% prvních servisů do dvorce, a to přitom nebyla nějaká podání na uvedení do hry, jaké dává třeba Wozniacká. Myslím si, že jestli zopakuje dnešní výkon, Azarenka nemá šanci ji porazit.

Doufejme, že Petra předvede pěkné výkony na trávě.
Reagovat
petrulinka
tak jsem zklamaná z prohry Petry. Přišlo mi, že se přestala soustředit a úplně zbytečně se rozčilovala. Je to škoda, ale zase je fakt, že je ještě mladá a číňanka je o dost starší, takže to zřejmě lépe psychicky nesla. Přece jen se hrálo o čtvrtfinále grandslamu. Tak snad příště.
Reagovat
VlS
Podle mě se ukázala menší zkušenost Petry a nezvládla zápas hlavou. V určitejch momentech se zabála a nezahrála některý míče tak agresivně, jak bylo potřeba a možné (např. nalitej volej jen tak nějak pinkla, místo aby do něj dala pořádnou ránu. To bylo několik zlomovejch momentů kolem půlky třetího setu a bylo to hodně vidět i na řeči těla.
Třeba hodně bolelo rameno, to se pak dobře u televize kritizuje.
Petro, pěkný vystoupení a na Wimbledonu pokračuj v dobrejch výkonech.
Reagovat
smazaný uživatel
hm a je to v háji, jen nechápu jaktoze v osmifinale hraje svetova 6tka proti 9tce. topak zas ve finale budou hrat hrácky ze 3 desitky .... ten pavouk je udelanej debi...lne
Reagovat
smazaný uživatel
lol :-))))))))
Nějaký nový objev diskusí Tenisportálu? Je něco zvrhlého na faktu, že se ve 4. kole grandslamu hráči s nasazením v rozmezí 1-8 potkávají s hráči ze skupiny 9-16?
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem, včerejší zápas mezi Petrou Rohanovou a Estelle Cascino trval 3h 15min!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Šarapovová vs. Radwanska 2:1

Makarovová vs. Azarenka 1:2

Petkovicová vs. Kirilenko 2:0 (toto je dle mého soudu loženka)
Reagovat
smazaný uživatel
A co tvůj tip na Peťu:))
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodl jsem se zásadně netipovat zápasy petry kvitové. :-) zatím to ale vypadá slušně, 5:2.
Reagovat
tito
Nyní o poznání hůř..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist