9. den na US Open: Dlouhý s Paesem mají nakročeno do semifinále

8. 9. 2009, 12:55
Previews 11
Česko-indická dvojice Lukáš Dlouhý a Leander Paes bude dnes usilovat již o postup do semifinále US Open. Stejná fáze turnaje dnes čeká také na čtyři tenistky ve dvouhře žen.

Lukáš Dlouhý s Leanderem Paesem letos vyhráli French Open. Pak se jim přestalo dařit a prohráli tři zápasy v řadě. Více toho kvůli Indovu zranění nestihli. Na US Open, kde obhajují loňské finále, se ale opět dostávají do pohody. Zatím ještě neztratili ani set a dnes se o postup do semifinále utkají s Moodiem a Normanem, které porazili v pařížském finále.

Zápasy o postup mezi nejlepší čtyřku dnes čekají také na singlistky.

Bývalá první hráčka světa Kim Clijstersová může napsat další kapitolu svého pohádkového návratu na kurty. Belgičanka, která se v srpnu vrátila po dvouleté pauze k tenisu, bude v duelu s 18. nasazenou Li Na z Číny usilovat o postup do semifinále.

Čiňanka byla před dvěma lety předposlední hráčkou, která dnes již šestadvacetiletou Belgičanku před odchodem na mateřskou porazila. Ve zbylých třech vzájemných utkáních ale uspěla Clijstersová, jež v před dvěma dny vyřadila světovou trojku Venus Williamsovou.

Na dvorci Arthura Ashe se představí také další bývalá jednička Serena Williamsová. Obhájkyni titulu čeká rozjetá turnajová desítka Flavia Pennettaová, která jediné vzájemné setkání loni ve třech setech prohrála.

Po jejich duelu nastoupí na kurt někdejší mužský král žebříčku Rafael Nadal, který se utká s Franouzem Gaelem Monfilsem. Na antuce a v hale vždy dominoval Španěl, nicméně letos na rychlém povrchu v Dauhá se z vítězství radost Monfils.

Ve chvíli, kdy nastoupí Nadal s Monfilsem, bude už mít osmifinálový zápas za sebou druhý hráč světa a loňský finalista Andy Murray. Toho čeká Chorvat Marin Čilič, s nímž neztratil ani set ve stejné fázi turnaje letos na Roland Garros.

- US OPEN (USA - New York, tv. povrch) -
úterní program (08. 09. 2009 - začátky v 17:00 SELČ)

Kurt Arthura Ashe:
Bryan/Bryan (1-USA) - Ball/Guccione (Austr.), Li Na (18-Čína) - Clijstersová (Belg.), Čilič (16-Chorv.) - Murray (2-Brit.), 01:00 Pennettaová (10-It.) - S. Williamsová (2-USA), Monfils (13-Fr.) - Nadal (3-Šp.).

Kurt Louise Armstronga:
Dlouhý/Paes (4-ČR/Ind.) - Moodie/Norman (7-JAR/Belg.), Del Potro (6-Arg.) - Ferrero (24-Šp.), Stosurová/Stubbsová (3-Austr.) - Matteková-Sandsová/Petrovová (8-USA/Rus.), Tsonga (7-Fr.) - Gonzalez (11-Chile).

kompletní pondělní program

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Přiznám se, že čtyřhru nesleduju mimo Davis Cup vůbec a teď koukám jako blázen, chlapi hrajou čtyřhru na Grand Slam na 2!! vítězný? To je běžný ?
Reagovat
smazaný uživatel
Krom Wim už ano. AO snad od roku 2002 na dva vítězný, USO a FO někdy od začátku devadesátejch let na dva vítězný. Ale nevím, abych si nevymejšlel..možná mě někdo opraví.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak budíček, no :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ježíši Kriste :), kdyby ho tak ten Cilic dal, pořád tomu nemůžu věřit, Murray určitě vstane z popela jak Phenix, ale kdyby prohrával 0:2 na sety ...., tak by tam mohl nechat duši, jinak Cilic 5 setové zápasy zvládá... Uf Uf
Reagovat
smazaný uživatel
Tsonga Gonzalez..to vypadá na servis ? forhendovou řežbu, tenisáky dostnou zabrat :-) a taky to bude první prověrka pro Tsongu, zatím potkával lehčí váhy. Frantík je lepší v přechodu na síť..voleje umí skvěle, povrch je mu bližší..asi bude ještě víc agresivní, aby ho Gonzalez nepovozil na forhendovym kolotoči. Gonza je lišák, určitě zkušenější a ostřílenější v dlouhejch mačích na GS..a dnes to může bejt dlouhej mač. A taky vyzkouší na Tsongu bekhend slice co to s ním provede, zkusí Tsongu trochu vyvést, nebo získávat lepší pozici pro forhend. Pro mě tam není favorit, víc v laufu se mi zdá Gonzalez, ale tak nebudu se zlobit, když mě Tsonga překvapí :-) každopádně pro mě nej mač dne.
Reagovat
smazaný uživatel
urcite zapas dna a skoda ze ho nedali o tej 3rano ked je najhustejsia atmosfera lebo zial tazko povedat ako dlho bude trvat zapas rafy ale snad mal problemy len ten 1zapas lebo v zapase s gasquem vyzeral ze prisiel zdravy no a u zapasu tsongy fernandom sa je naco tesit rozbijanie rakiet koule z lava aj z prava burcovanie publika atddddd... vacsina tiperov podcenuju trosku gonzalesa ale ako si pisal je to lisak a s tym slizom moze velmi tsongu znervoznovat a si ho prichystat ale hlavne je ze su obidvaja zdravy a to je zaklad toho ze to bude doterajsi vrchol u muzov
Reagovat
smazaný uživatel
Když Gonza je pro mě pořád velká neznámá v tom, že je nevyzpytatelnej, nikdy nevím, jak ten den bude hrát. Přiznám se, že favorizuju Tsongu, obzvlášť pokud by se dostali nějak na těsno, tak frantík má lepší nervy.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak pro mě není ani Tsonga vrocholem spolehlivosti. A třeba to bude pro Frantíka dnes večer první pětiseťák v životě :-). Ale čert vem prognózy, na ten zápas se hlavně hodně těším :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Sleduješ toho Murrayho ? :))) Já se zbláznim :), miluju Chorvatsko, prosim prosim. Ale pořád tomu nevěřím :)
Reagovat
smazaný uživatel
Už asi věříš :-D.
Reagovat
smazaný uživatel
Věřim, já mám z toho Ježíška :)). Jde jenom o to, zda budu jěště taky tak veselej ráno ... :(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist