9. den na US Open: Osmifinálové bitvy mužů, ženy už o semifinále

6. 9. 2011, 12:00
Previews 3
Ve dvouhře mužů budou dnes usilovat o postup do čtvrtfinále obhájce titulu Rafael Nadal či Andy Murray. Mezi ženami se bojuje dokonce už o semifinále, do kterého se poprvé v kariéře podívá Italka Pennettaová či Němka Kerberová. Do hry zasáhnou ve čtyřhrách také čeští tenisté, Hradecká s Čermákem hrají o finále v mixu.

Program na centrálním kurtu zahájí čtvrtý hráč světa Andy Murray proti domácímu Donaldu Youngovi. Dvaadvacetiletý Američan je bývalým vítězem juniorky na Australian Open a ve Wimbledonu a jediné vzájemné utkání - letos v Indian Wells - proti favorizovanému Britovi vyhrál. "Mám za sebou několik vyhraných zápasů v řadě, dodalo mi to hodně sebevědomí. Nemám co ztratit, na zápas se těším," řekl Young před osmifinálovým soubojem.

Rafaela Nadala po nedělním zápase proti Nalnadianovi chytly během tiskové konference křeče do stehna, na další kolo by ale měl být dobře připraven. Na obhájce titulu dnes čeká osmifinalista turnaje z roku 2008 Gilles Muller, kterého Nadal porazil už na letošním Wimbledonu (7-6 7-6 6-3). Na stejném turnaji před šesti lety ale s Mullerem také prohrál.

Pořádná 'řežba' by se mohla vyklubat z večerního utkání domácího Andyho Roddicka se světovou šestkou Davidem Ferrerem. Španělský tenista vede ve vzájemné bilanci 5-3 a naposledy - letos v červenci - svého soka porazil ve čtvrtfinále Davisova poháru 3-0 na sety. Devětadvacetiletý Američan však prahne po odvetě. "S Davidem jsem nedávno prohrál a ta porážka mě hodně bolela. Věřím, že tady vyhraju já," řekl Roddick.

Na dvorci Louise Armstronga bude o své první grandslamové semifinále usilovat Flavia Pennettaová, jež nastoupí proti Angelique Kerberové. Německá tenistka je na grandslamu dokonce poprvé ve čtvrtfinále.

Papírovou favoritkou v duelu světové dvojky Věry Zvonarevové se Samanthou Stosurovou by měla být Ruska, jenže se svou australskou soupeřkou prohrála posledních sedm vzájemných bitev. Letos však už dvakrát vedla 2-0 na sety, ukončí snad černou sérii v New Yorku?

Vůbec prvními finalisty letošního ročníku US Open by se mohli stát čeští tenisté. Semifinále smíšené čtyřhry totiž na novém kurtu číslo 17 čeká na Lucii Hradeckou a Františka Čermáka. Po nich k premiérovému čtvrtfinále na grandslamovém turnaji nastoupí Iveta Benešová a Barbora Záhlavová-Strýcová.

- US OPEN 2011 -
úterní program (06. 09. 2011)

Kurt Arthura Ashe (začátek v 17:00 hodin SELČ):
Murray (4-Brit.) - Young (USA)
Nadal (2-Šp.) - Muller (Luc.)
úterý od 01:00 hodin
Ferrer (5-Šp.) - Roddick (21-USA)
Vesninová/Paes (7-Rus./Ind.) - Oudinová/Sock (USA)

Kurt Louis Armstrong:
Simon (12-Fr.) - Isner (28-USA)
Pennettaová (26-It.) - Kerberová (Něm.)
Zvonarevová (2-Rus.) - Stosurová (9-Austr.)

Kurt č. 17:
2. zápas Hradecká/Čermák (ČR) - Dulková/Schwank (8-Arg.) ... semifinále
3. zápas Benešová/Záhlavová-Strýcová (9-ČR) - Huberová/Raymondová (4-USA) ... čtvrtfinále

Kurt č. 9:
1. zápas Pavlásek (ČR) - Lama (Chile)

kompletní úterní program US Open

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Úžasné, celý dnešní program zrušen, takže případný finalista bude hrát středa, čtvrtek, sobota, neděle.
Reagovat
smazaný uživatel
Dost možná ani ve čtvrtek, protože je podobná předpověď :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal porazil Mullera 7:6, 7:6 a 6:0 !!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist