VIDEO: Nadal vystrašil novináře, na tiskovce dostal křeče

5. 9. 2011, 10:32
Video dne 82
Na tuhle tiskovou konferenci obhájce titulu na US Open Rafael Nadal určitě dlouho nezapomene. Španělského tenistu po postupu do osmifinále postihly uprostřed rozhovoru křeče v noze, kvůli nimž se v bolestech sesunul ze židle na zem.
Profily hráčů
Rafael Nadal v bolestech

Pětadvacetiletý Nadal porazil ve třetím kole Argetince Davida Nalbandiana, velký boj ho ale čekal i po zápase. Jeho náhlý kolaps na tiskové konferenci přítomné zmátl, protože nebylo jasné, co bývalou světovou jedničku trápí.

Poté, co se desetinásobný grandslamový vítěz sesunul pod stůl, zhasla světla v místnosti a novináři museli odejít. Na uzavřeném televizním okruhu nicméně bylo vidět, že Nadal dostává masáž a jiný muž mu dává led a tekutiny.

Po několika minutách bolest přešla a obhájce titulu už s úsměvem pokračoval v rozhovorech s novináři. "Prostě jsem měl křeče v noze, z přední i zadní strany. Proto to bylo tak bolestivé. Nic jiného v tom nebylo," řekl ke svým zdravotním potížím Nadal. "Byla jen smůla, že se to stalo před veřejností, mohlo se to stát kdekoliv. Bylo vedro, hodně jsem toho naběhal a hodně jsem se potil... Myslím, že v úterý budu v pořádku. Zkusím se dát dohromady, pít hodně tekutin a (v pondělí) budu dělat to, co dělám normálně," dodal Španěl.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

82
Přidat komentář
frufru77
Nadala nemusím, ale co je to křeč vím, protože na ně trpím... a když chytne do nohy oboustranná (ne to bože do obou najednou, i to se mi několikrát přihodilo), jste totálně aut, vím to... nepředstíral nic.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič-Tipsarevič
Tak to si teda rozhodně nechám ujít. Souboj dvou (pro mě) nejméně sympatických tenistů na okruhu. Už to vidím: samá nechutná gesta, (pro mě) neatraktivní hra, nesportovní chování, které oba dva praktikují... a ještě by se toho našlo víc. Teda jestli Tipsarevič neodstoupí, což by rozhodně nebylo překvapení. No prostě:Užijte si to. Já se rozhodně dívat nebudu.
Reagovat
smazaný uživatel
Vem to z té lepší stránky, jeden z nich vypadne.
Reagovat
Vojtiik
tipsarevič nemuze vyhrat, viz treba nadal - verdasco nebo federer - wawrinka... tje proste zakonitost, tihleti souperi se vzdycky proti jedničkám svojí země podělají
Reagovat
skott
Djokovic nastesi jeste nikam nepostoupil..;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No bylo by super,kdyby ho Dolgo porazil, ale moc tomu nevěřim.
Reagovat
skott
zatim si to dava Olek celkem bez respektu a Djokovic chvilema poletuje jak spina v kybli.Uvidime az bude servirovat na zustani v setu...
Reagovat
smazaný uživatel
se na to nemuzu divat, Dolgo je uz ted pryc..... vecna skoda toho TB, dva mice a zasadni zmena vyvoje.....
Reagovat
skott
tie-break na koukani super, ale nemuzu si pomoc, celou dobu to vypadalo jako kdyz je svetova jednicka Olek a Djokovic se zoufale drzi zuby nehty v kontaktu.A to nemluvim o te skandalni chybe lajnoveho pri 4-1 dva minibp, kdy Olek uz byl u site pri Djokovicove uderu v tisni, misto toho replay a za chvilku 4-4.
Reagovat
smazaný uživatel
tak svetylko nadeje zhasina posledni, ale bojim se, ze brejk Djokovice hned v prvnim gemu tretiho setu je smrtelny, Dolgo bude uz zdeptany a kdo by nebyl, sance byly ....
Reagovat
smazaný uživatel
Vypadá to už zase pro Tipsareviče, ach jo. Však on se najde někdo, kdo jej pošle domů.
Ale na Arthura Ashe zatím kráska odolává zvířeti. Z 0:3 se Anička vrátila na 3:3. Držím palce, i když asi marně...
Reagovat
smazaný uživatel
myslim, ze ano, vubec bych se nedivila, kdyby ji ve druhem zazpival kanarek......
Reagovat
smazaný uživatel
Kanárek už to nebude, tak pojď Aničko, zkus to ještě.
Reagovat
smazaný uživatel
nebude, Serenu stve ten vitr vic, bohuzel....
Reagovat
smazaný uživatel
Stejně je slabý, na ni by tam museli pustit nějakou Irene.
Reagovat
smazaný uživatel
Tipsarevič je jednoznačně nejnesimpatičtější tenista na okruhu. Doufám že to Juan Carlos zvládne.
Reagovat
smazaný uživatel
To je tvůj názor. Můj názor je ten, že by jsi si měl procvičit pravopis.
Reagovat
smazaný uživatel
To není zdaleka jen můj názor.
Tak teda nejnesympatičtější no.
Reagovat
tito
Neskutečnej pozer. A jak začal hekat /do té doby byl potichu/, když měl na brejk, to jsem snad ještě neviděl.
Reagovat
a.magerova
mi neplivejte !!! Je boží :-))
Ferrero je taky sympaťák, mám TO dnes těžké :-(( - Sofiina volba!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jak myslíš to ''taky''. To chceš říct že Tipsarevič je sympaťák?
Reagovat
tito
No dobrá,dobrá...... snad Ti tu volbu Juan usnadní. :)
Reagovat
a.magerova
Mně se teda líbí, a jak má vždy brýle sladěny s tričkem no super.
Reagovat
carolyn
Není! :-P
Reagovat
skott
a nepletes si spis jen pojmy hezoun a sympatak?:-)
Reagovat
smazaný uživatel
a to tak rada ctu tvoje glosky.......Tipsy teda dohral treti set jako z partesu, ale vidis i jeho celkovy projev???? Jsem asi podla, ale co napr. leva rucicka? Copak muze chlap ohnout rucku v lokti a povolit k tomu jeste zapesticko?????

Krasnej bekhend na brejk...... ke vsemu ho potvrdil........ale heka hnusne!!!!!
Reagovat
a.magerova
prostě se mi líbí a basta, ale mám raději, když má kapku delší vlasy než dnes. No ale furt lepší délka vlasů dnes než po vyhraném DC :-((
Reagovat
a.magerova
to zničení těla tetováním :-((
Reagovat
darek.vrana
Souhlas. Tipsareviče taky nemůžu ani cítit.
Reagovat
VlS
Tak ti teda nevím, mám takovej pocit, že Sofii všichni pomřeli, volba, nevolba. Co se týče sympatií, mám podobnej pocit jako Mutademus, Janko s Troickým jsou neohrozitelně první.
Reagovat
smazaný uživatel
Vážně? :DDDD Je mi záhadou, že poučuješ Mutadema ohledně pravopisu, když jsi i ty udělal/a velkou gramatickou hrubku.
Reagovat
smazaný uživatel
Nejblbější diskuze jakou jsem zde zatím četl.
Ještěže neplatí, že tenista má takové fanoušky jaký sám je.
Tohle by si snad ani ten Fedex nezasloužil.
Reagovat
smazaný uživatel
Když se něco stane Djokovičovi tak je to chudáček malej. A když Nadalovi tak je to simulant co se předvádí před novináři. Na tohle se Pe3ku skvěle hodí tvá oblíbená hláška:

''Jdu blejt velebnosti''
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci se Pe3ka zastávat, ale jestli umíš číst tak nepsal že to Nadal předstíral, ale že to přihrával. A s tím souhlasím i já a ne jen já pokud sis to tu přečetl všechno. Bylo to přehnané, křeč sice dost bolí ale tohle co tam předvedl bylo moc.
Reagovat
Pe3k
:D
Reagovat
carolyn
Jen jsem chtěla dodat, ten nadpis "Nadal vystrašil novináře" je poněkud zcestný, nikdo nic neudělal, jen to fotili jak blbci. Chápu že oni řeknou že je to jejich práce, ale sorry, ono nachytat někoho někde, je něco jiného než koukat a fotit jak je někomu zle. Kdyby měl třeba infarkt, tak oni to budou fotit a koukat jak umírá, hlavně že budou mít z toho fotky. Tohle už není o práci, ale o tom jací lidi opravdu jsou.
Reagovat
Jiri
Jen bych chtel videt jine diskuze v civilizovane spolecnosti, abych videl, zda se to tam tak nesmyslne resi. Samozrejme souhlasim se vsemi normalnimi lidmy, kteri chapou, ze to asi nebyl vtip, ale normalni krec. Rafu ty zraneni bohuzel provazeli vzdy a vzdy budou. Nemuze prekonat Fedexe, protoze tak dlouho bohuzel nevydrzi. Jen doufam, ze s Rogerem jeste nejake ty velke uspechy pridaji!
Reagovat
a.magerova
Bych jen ráda věděla, kolik z vás tady někdy chytla křeč do nohy. Mě teda jo a to ani nikterak nesportuji, přesto je to hnus fialový, bolest jak sviňa!!!
Rafa něco takového určitě nepotřebuje předstírat pro pobavení novinářů, ach jo... nenávist tady některých je neskutečná.
Reagovat
smazaný uživatel
já zažil při tenise nněco podobného do ruky takové křeč bolest strašná no ale připadalo mi jak kdybych v rce najednou držel kovadlinu:-)
Reagovat
carolyn
No taky si nemyslím, že by těm novinářům nahrál senzaci na stříbrném podnose. Nevím, jak tohle vůbec někoho napadne, asi to ten někdo nesmí brát podle sebe, ale podle toho že Nadala zná celej svět, takže jistě se nebude snižovat zrovna tímhle způsobem.
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasím,také jsem občas chytla křeč do lýtka a fakt to byl pocuc, přesto mi ty záběry připadaly trochu srandovní, spadnout až pod stůl, to bylo trochu přehnané. Také jsem zvědavá koho tady budeme kritizovat až jednou se stane to neštěstí a Rafa a Roger přestanou hrát tenis, to bude horší křeč.
Reagovat
carolyn
Co ty víš, třeba pod tím stolem někoho měl, vid Magiii...
Reagovat
Frantz
Lidi proc vubec reagujete na to schizofrenni individuum,ktere se schovava pod nicky Pe3k,armstrong,atd.? Vzdyt je to dusevni mrzak,bezmezne zamilovany do Federera,ktery si potrebuje pod kazdym clankem posilit sve ego tim,ze opevuje svycara a haze spinu na spanela!
Reagovat
Pe3k
Ty si opravdu furt myslíš, že jsem Armstrong? To mluví samo za sebe... A v kombinaci s tvým otřesným pravopisem a vyjadřováním mi připadá, že popis schizofrenní individuum, na tebe sedí výborně.

Jenda rada na závěr. Za čárkou se dělá mezera...
Reagovat
smazaný uživatel
Od tebe to sedí. :-)) Je moc vidět, jak chceš, aby se tvůj blábol stal pravdou a hodláš jít přes mrtvoly. I kdyby k tobě sestoupil ten Nejvyšší a do očí ti řekl, že nejsem Pe3k, druhý den budeš zase tady a budeš psát, že Armstrong = Pe3k. Blázne..
Reagovat
Frantz
No vida jak se nas schizofrenni pacient hezky chytnul,necekal jsem nic jinyho :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Demente. :-))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Vám čtyřem by se hodilo registrované partnerství ...
Reagovat
steve79
Tak asi to muselo rafu hodně bolet. Tomu věřím, ale měl to řict hned, že má křeče a ne se tam takhle svíjet a dělat u toho grimasy. Vypadalo jako kdyby měl pod stolem, nějakou slečnu, která mu dělá dobře:D
Reagovat
smazaný uživatel
Na každé diskusi se k tomuhle incidentu vyjádřují normálně, jenom tady banda ubohých federerovcu, kteří nedokážou překusnout když se nadalovi daří a jsou na koni a neskutečně je těší když se mu nedaří a když se odohrá právě něco takovýho aby si mohli ulevit svému egu tím že budou nadala očerňovat že to hraje...určitě nemá za potřeby hrát divadýlkto takového typu, nepotřebuje to a nechápu jak mužete tvrdit něco takovýho..a.le vlastně to tvrdí jenom pe3k a jemu podobný což mi muže být jedno protože je nepovažuji za svéprávní lidi podle toho co tady předvádejí...simulace to je djokovičova parketa tak neočerňujte nadala jenom proto že je španěl(typický český rasizmus) a proto že má reální šanci přiblížit se federerovi kterého dokáže pravideľně porážet...
Reagovat
Pe3k
Pěkný odstaveček a pouze 11 chyb. Ty jsi určitě vrchol lidské svéprávnosti, že ano?

1. Nadalovi se daří? To promiň, nevšiml jsem si.
2. Očerňovat Nadala je zlo, ale tys očernil Djokovice a to se ti zdá ok?
3. Češi a Špaňalé jsou stejná rasa. Žijí od nepaměti na stejném kontinentu a jsou pouze opálenější, protože žijí na jihu.
4. Nadal má šanci Federerovi se přiblížit, to ano, ale to je tak všechno.
Reagovat
smazaný uživatel
1- neumíš číst( napsal jsem když se nadalovi daří a ne že se mu daří teď, mimochodem samé finále plus jeden GS nepovažuji za neúspěch)
2- seš nesvujprávní
z toto plyne že se s tebou nebudu bavit protože- debi.lovy nevysvětlíš že je debi.l protože je debi.l...
Reagovat
smazaný uživatel
výborne napísané, tlieskam :-)
Reagovat
Pe3k
Kluci, nejprve se naučte pravidlům mateřského jazyka a až poté pište své názory na internetu. Nevadí mi chyba v textu, to občas udělá každý, ale to co vy předvádíte, se nedá číst.
Reagovat
smazaný uživatel
čo bolo na mojom príspevku gramaticky nesprávne, pán Štúr??
Reagovat
Pe3k
Je pravdou, že slovenštinu moc neovládám, ale i tak si myslím, že na začátku věty se používá velké písmeno. Ale můj komentář byl více směřován k tvému kolegovi...
Reagovat
kombajn
todle uz prehani komedos nadal ne ? hnussss
Reagovat
Pe3k
Nikomu nenutím svůj názor, ale podle mne to hodně přehání.
Reagovat
smazaný uživatel
Federer dneska může postoupit do třicátého grandslamového čtvrtfinále v řadě:DDD něco neskutečnýho tohle
Reagovat
Pe3k
To je jeden z nepřekonatelných rekordů, které drží Maestro Roger Federer.
Reagovat
Pe3k
Každý baví své fanoušky jinak. Djokovic předvádí vítězné tanečky, Nadal se svíjí v bolestech na zemi... Mne více naplňuje krásný tenisový zápas, než tyhle estrády. Chci vidět Rafu, jak se bude svíjet v bolestech po zápase s Fererem, nebo Murraym.
Reagovat
spaniel
Hele, já taky fandím RF, ale hned za ním Rafovi, je to frajer a ty křeče museli být hnusné. Navíc před očima celého světa. A 1000x lepší je vychutnat si výhru svého oblíbence nad 100% soupeřem.
Reagovat
Pe3k
No silně pochybuji, že dojde k finále Federer Nadal. Jinak Rafa když prohrává tak není nikdy 100%.
Reagovat
W.G.M.
Proc myslis, ze to bylo schvalne? Neni to prvni takovy nazor na to, co se stalo, a ja vzdycky pri jeho cteni premyslim, co by mohlo byt motivaci proto, abych se zacala na tiskovce svijet... Co bych z toho mela? A pokud by to melo takovy prinos, proc bych to tedy nedelala i jindy?
Reagovat
taffer
Já si osobně myslím, že to nedělá schválně, ale prostě přehrává. Dovedete si něco takového představit třeba u Rogera (ať se jedná o ošetřování na kurtu nebo tuhle etudu na tiskovce)? To prostě patří pouze k Nadalovi.
Reagovat
W.G.M.
Ano, dovedu si takto predstavit kohokoliv, kdo dostane krec. Videla jsem takhle sveho pritele, vim, jak se tvarim ja, kdyz mam bolesti, videla jsem dost sportovcu, kteri se nechavali osetrovat... Nechapu, proc se zrovna z tohoto dela nejaka senzace.
Reagovat
Pe3k
Přesně tak! Pouze Nadal ze sebe furt dělá chudinku. Tam má spálený prstíček, tam bolavé kolínko, včera nožičku. Neříkám, že ho něco nebolí, ale to bolí všechny a dělá snad někdo takové teatrální výstupy? Ne, pouze Nadal.

W.G.M. No pokud brzy prohraje a já doufám, že ano, tak má další výmluvu, proč prohrál. Což mi připomíná, jak v French open 2009 prohrál ve 4. kole se Soderlingem a všichni jeho fanouškové hned psali, Rafa nebyl zdravotně v pořádku, Rafa byl zdarněný atd. Jsem rád, že Rafa ve své knize uvedl vše na pravou míru - byl špatně psychicky připraven - žádné zranění, prostě prohrál.
Reagovat
W.G.M.
Nezlob se, ale Rafa ze sebe chudinku nedela. Jiste nezijes v naproste izolaci, aby sis nikdy nevsiml, co dokazi novinari... Uvedom si, ze Rafa a Roger jsou pod nejvetsim drobnohledem, protoze jsou to nejvetsi tenisove hvezdy. Tudiz vsechno se vice resi. Pokud Rafa prijde se zavazanymi prsty na tiskovku, myslis, ze oni se nezeptaji, co se mu stalo? A kdyz jim to povi, tak z toho udelaji jadro clanku... Stejne tak zada Rogera v zapase s Berdychem na Wimbledonu... Oni se zmini jen tak mimochodem, ale novinari z toho udelaji "bombu" a pak to na ctenare pusobi, ze se jenom vymlouvaji.

Casteji je to u Rafy, protoze jeho styl hry, zejmena drive, s sebou proste nese vice zdravotnich rizik nez hra Rogerova.
Reagovat
Pe3k
Vtipné, především pasáž - Casteji je to u Rafy. Federer jednou za 10 let zmíní, že ho trochu limitovaly záda (W 2010) a ty to srovnáváš s Nadalem, který skoro při každém turnaji má nějakou bolístku či jiný blíže nespecifikovaný zdravotní problém. Vnes trochu objektivity do svých pohledů...

Vrcholem všeho jsou stupidní novináři, kteří překroutili Federerův rozhovor a udělali z něj pana zlého, který se vymlouval na zranění a nedokázal uznat Berdychův výkon.
Reagovat
W.G.M.
Ne ze zrovna ty volas po objektivite je nesmirne usmevne :-). Neumis cist, proto se s tebou nebudu dale bavit... Vim, jaky jsi, jakym zpusobem argumentujes, cokoliv si s tebou zacinat je cesta k tisici vysvetlovacich prispevku, ktere tuhle diskusi akorat zapleveli.
Reagovat
smazaný uživatel
Pe3k si z vas strili. A jestli ne, tak je de_bill. Ty krece Nadal urcite nehral. Mam rad "konspiracni" teorie, ale tohle je uplne mimo...
Reagovat
Pe3k
Argumentuji fakty, narozdíl od tebe. Domnívám se, že jsme diskuzi nezaplevelili, pouze jsem se navzájem informovali, jak kdo situaci vnímá. Pokud nechceš dál diskutovat, nebudu ti v tom bránit. Přijemný tenisový den.
Reagovat
taffer
Omlouvám se že reaguji na post, který byl určen Pe3kovi, ale protože to vidím stejně jako on, musím připomenout, že nenapsal, že to Nadal zahrál, ale že to přehrává. Tu ho něco zabolí a je z toho aféra srovnatelná s infarktem. Kdybych já měl ve svých letech při každé křeči v noze hrát takovýhle divadlo, tak se mnou nikdo doma nevydrží :-)
Reagovat
Pe3k
Naprostý souhlas.
Reagovat
tito
Taffer: Někdo přehrává tak, že se v panice při křečích utopí... Jinak doporučuji k tematu zápas Chang vs. Lendl SF na RG 1989......

Pe3k:Neargumentuješ, pouze dáváš neustále průchod své posedlosti Rafou. Ze stejného úhlu pohledu bychom mohli nazvat simulanty většinu hráčů světové špičky, neb většina má za sebou nějaké limitující zranění- JMDP, Djokovič / dříve astma, naposledy rameno/, Daviděnko, Berdych, Soderling,Verdasco, Roddick, Monfils ...Hráli tužku či odstoupili proto, že jsou to ubrečený simulanti, nebo dokážeš připustit, že když se Federerovi zranění vyhýbají, ostatním se můžou přihodit? Ale to je asi stejně sisyfovské jako přesvědčit Kathleen Turnerovou aby měla ráda M.Douglase v jednom starším filmu....
Reagovat
Pe3k
Argumentuji. Rafou opravdu posedlý nejsem. Spíše se jedná o čirou averzi. Ale i tak jsem schopen uznat jeho sportovní kvality.

Ostatní tenisté když jsou zranění skrečují zápas a nedělají z toho faux pas. Prostě to berou jako součást života sportovce.

Pěkný odkaz na válku Roseových :)
Reagovat
Teo
A pokud jde o ty řeči, jak si ho novináři fotí a nikdo mu nepomůže, já být novinář a přede mnou sedět Nadal s křečí v noze, tak taky jen stojím a zírám, dokud nepřijde někdo, kdo ví, co má dělat.
Reagovat
smazaný uživatel
místo aby mu někdo pomohl,tak všichni jen čuměli a fotili...to jsou blbci..novináři jsou fakt zvířata..hlavně,že mají senzaci...:-(
Reagovat
Teo
Já jsem nějak nepochopil, proč neřekl, že má křeč do nohy...
Reagovat
Teo
Tak asi řek, jinde bylo to video sestříhaný tak, že ani nepromluvil...
Reagovat
Mistr
Jak si ho ti hajzlové ještě fotí
Reagovat
smazaný uživatel
myslím že by bylo solidní přestat natáčet... si si novinář nenechá ujít informaci... dobře můžu zveřejnit že Nadal měl křeče...ale filmovat to celou dobu jeho trápení??? hanba!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist