9. den v Madridu: O titul si to rozdají Thiem a Zverev

13. 5. 2018, 12:00
Previews 23
Letošní ročník Mutua Madrid Open dnes definitivně končí. Na programu je finále mužské dvouhry, v němž se střetnou Dominic Thiem a Alexander Zverev. Finále mužské čtyřhry obstarají bratři Bob a Mike Bryanovi a nenasazená dvojice Nikola Mektič, Alexander Peya.
NÁŠ DNEŠNÍ VÝBĚR
• Finále mužské dvouhry •
Thiem (5-Rak.) - A. Zverev (2-Něm.) | Manolo Santana (od 18:30 SELČ)
• Finále mužské čtyřhry •
Mektič/Peya (Chorv./Rak.) - B. Bryan/M. Bryan (2-USA) | Manolo Santana (od 15:30 SELČ)


• Finále mužské dvouhry •
Dominic Thiem (7.) - Alexander Zverev (3.) | Manolo Santana (od 18:30 SELČ)
Letošní ročník Mutua Madrid Open dnes definitivně skončí. Vrcholem nedělního programu bude finále mužské dvouhry, v němž se o trofej poperou Dominic Thiem a Alexander Zverev. Ve vzájemné bilanci má jasně navrch čtyřiadvacetiletý Thiem, který vyhrál i všechna tři vzájemná měření sil na antuce.

Thiem dnes bude usilovat o jubilejní 10. titul a ten vůbec nejcennější. Letos zvládl finále na antukovém podniku nejnižší kategorie v Buenos Aires. Celkem sedmkrát triumfoval na oranžové drti, jeden titul má z trávy a jeden vybojoval na venkovních betonech. Ve finálových bojích má bilanci 9-5. Finále na Masters bude hrát podruhé a opět v Madridu. Loni prohrál s Nadalem.

Jednadvacetiletý Zverev dnes bude útočit na osmou kariérní trofej a třetí z Masters. Loni dobyl Řím a Montréal. Letos si zahrál finále dvakrát. Na Masters v Miami nestačil na Isnera a na domácí antuce v Mnichově úspěšně obhájil loňský triumf. V bojích o titul má bilanci 7-4. Finále na Masters bude hrát počtvrté v kariéře. Před dnešním utkáním má bilanci 2-1.

Thiemovi hrozí i přes obhájení loňského výsledku propad o jedno místo na osmou pozici za Kevina Andersona, kterého porazil v semifinále. V případě celkového vítězství bude v pondělí stále figurovat na sedmé příčce. Zverev zůstane bez ohledu na dnešní výsledek třetím hráčem světa.

Oba fináloví aktéři ukázali v posledních zápasech fantastickou formu. Thiem mimo jiné vyřadil obhájce titulu a antukového krále Nadala a Zverev ve čtyřech utkáních neztratil jediný set a na kontě má už osm vítězství v řadě. Oba hráči mají velkou šanci uspět, my si myslíme, že Thiem se dnes dočká premiérové trofeje z podniků Masters.

Tip: Thiem ve třech setech

Shrnutí letošní sezony
Thiem v Dauhá útočil na finále, ale nakonec kvůli nemoci musel odstoupit. Na Australian Open se dostal do osmifinále. Pro první letošní titul si došel na antuce v Buenos Aires, poté si ještě zahrál čtvrtfinále v Rio de Janeiru a Acapulku. V Indian Wells si ve třetím kole poranil kotník a na kurty se vrátil až na prvním antukovém Masters v Monte Carlu. V Monaku ve čtvrtfinále schytal výprask od Nadala. Do čtvrtfinále se probojoval také v Barceloně.

Cesta turnajem
V Madridu má za sebou dva úspěšné obraty. Po volném losu zdolal Delbonise a Čoriče. O zatím největší překvapení letošního antukového jara se postaral ve čtvrtfinále, když vyřadil pětinásobného šampiona a světovou jedničku Nadala a ukončil jeho antukovou sérii 50 vyhraných setů a 21 výher. Na skalp antukového krále navázal hladkým vítězstvím nad Andersonem.

Historie na Mutua Madrid Open
V Madridu došel při své premiéře do osmifinále. Předloni vypadl už v prvním kole. Nejlepšího výsledku dosáhl loni a letos, když postoupil do finále. Loňský souboj o titul prohrál s Nadalem.

Dominic Thiem - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Buenos Aires (vítěz); Dauhá (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: Buenos Aires (vítěz)
Bilance: 25-6
Bilance z posledních 10 zápasů: 8-2
Bilance na antuce: 14-3
Bilance proti hráčům Top 10: 2-2 (kariérní 12-27)
Bilance ve finále turnajů Masters: 0-0 (kariérní 0-1)
Bilance ve finále: 1-0 (kariérní 9-5)
Grandslamy: Australian Open (osmifinále)

Dominic Thiem - Mutua Madrid Open
Kariérní bilance: 10-2
Nejlepší výsledek: finále (2017 - 2018)
Loňský výsledek: finále
Generálka: Monte Carlo (čtvrtfinále), Barcelona (čtvrtfinále)
Cesta turnajem: volný los, Delbonis (4-6 6-3 7-5), Čorič (2-6 7-6 6-4), (1) Nadal (7-5 6-3), (6) Anderson (6-4 6-2)

Shrnutí letošní sezony
Zverev se letos dlouho trápil, než začal sbírat úspěchy. Na Australian Open prohrál už ve třetím kole, v Rotterdamu dokonce vypadl ve druhém kole. Prvního kvalitního výsledku se dočkal postupem do semifinále v Acapulku, vzápětí však v Indian Wells ztroskotal hned na prvním soupeři. Probudil se až v Miami, kde došel do svého prvního letošního finále. Na Masters v Monte Carlu prohrál v semifinále. Na domácím podniku v Mnichově úspěšně obhájil titul.

Cesta turnajem
Ve skvělé formě na antuce pokračuje v Madridu. Na úvod porazil Donského a set neztratil s Leonardem Mayerem, Američanem Isnerem ani v semifinále s kanadským mladíkem Shapovalovem. Na antuce vyhrál už osm zápasů v řadě a má bilanci 11-1.

Historie na Mutua Madrid Open
V Madridu jednadvacetiletý Němec startuje teprve podruhé. Při své loňské premiéře došel do čtvrtfinále. Letos si své maximum výrazně vylepšil.

Alexander Zverev - Letošní sezona
Nejlepší výsledky: Mnichov (vítěz);  Miami (finále); Monte Carlo,  Acapulko (semifinále)
Největší úspěchy na antuce: Mnichov (vítěz); Monte Carlo (semifinále)
Bilance: 25-7
Bilance z posledních 10 zápasů: 9-1
Bilance na antuce: 11-1
Bilance proti hráčům Top 10: 1-2 (kariérní 12-19)
Bilance ve finále turnajů Masters: 0-1 (kariérní 2-1)
Bilance ve finále: 1-1 (kariérní 7-4)
Grandslamy: Australian Open (3. kolo)

Alexander Zverev - Mutua Madrid Open
Kariérní bilance: 7-1
Nejlepší výsledek: finále (2018)
Loňský výsledek: čtvrtfinále
Generálka: Monte Carlo (semifinále), Mnichov (vítěz)
Cesta turnajem: volný los, Donskoj (6-2 7-5), L. Mayer (6-4 6-2), (7) Isner (6-4 7-5), Shapovalov (6-4 6-1)


• Finále mužské čtyřhry •
/ Mektič/Peya - / B. Bryan/M. Bryan | Manolo Santana (od 15:30 SELČ)
Mužské deblové finále v Madridu obstarají překvapiví finalisté Nikola Mektič s Alexanderem Peyou, kteří budou o trofej pro vítěze bojovat proti legendárním bratrům Bobovi a Mikeovi Bryanovým. Oba páry se utkají premiérově.

Mektič s Peyou spolu začali spolupracovat letos a už byli celkem čtyřikrát ve finále. Jediný titul ukořistili v polovině dubna v Marrákeši. Finále naopak prohráli v Sofii, Rio de Janeiru a v Mnichově. Dnes budou ve svém největším finále bojovat o nejcennější trofej. Mektič bude útočit na čtvrtý kariérní triumf, Peya na sedmnáctý.

Cesta turnajem
1K: Anderson/Mirnyj (6-4 3-6 10-4)
2K: (3) Kontinen/Peers (6-4 6-4)
ČF: Klaasen/Venus (6-7 6-3 10-8)
SF: (6) Cabal/Farah (6-3 3-6 10-3)

Legendární bratry Bryanovy asi netřeba představovat. Tenisová dvojčata už spolu hrají přes 20 let, během kterých získala rekordních 116 titulů. Američané letos ovládli podnik Masters v Miami, kde se radovali z prvního triumfu od loňského července, a také Masters v Monte Carlu. Finále naopak prohráli na Masters v Indian Wells a ještě v mexickém Acapulku. Na Australian Open skončili v semifinále. V případě dnešního vítězství získají rekordní 39. trofej z podniků Masters a vrátí se na post světových jedniček.

Cesta turnajem
1K: volný los
2K: Džumhur/Škugor (6-4 6-3)
ČF: (5) J. Murray/Soares (6-4 6-7 10-7)
SF: (4) Herbert/Mahut (6-1 7-6)

MUTUA MADRID OPEN 2018 - PROGRAM 9. HRACÍHO DNE
• MANOLO SANTANA • (od 15:30 SELČ)
1. Mektič/Peya (Chorv./Rak.) - B. Bryan/M. Bryan (2-USA)
2. Thiem (5-Rak.) - A. Zverev (2-Něm.) / nejdříve v 18:30 SELČ
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

23
Přidat komentář
Fandina
super. Doma celkem v pohodě přehrál. Tak super. Gratulka.
Reagovat
annah
Říkám to už rok, že Zverev je budoucí světová jednička. Kdy to bude, záleží jen na tom, kdy skončí všichni z BIG4. Přála jsem titul Thiemovi, ale Zverev byl jasně lepší. Nechápu, co hrál v pátek ten Nadal, že ho Dominik porazil. To snad hrál Rafa v bezvědomí, či co...
Reagovat
Nola
chalan ma vitaznu auru, vcera bola hadka kto ma najlepsi obojrucny BH, nepochybujem, ze prave Zverev, nema nejaky dominatny uder, je konzistenty z oboch stran, pripomina mi Novaka, s tym, ze ma ovela kvalitnejsi servis, ano bude NO1, musi vsak aj nieco predviest na GS, tak je zatial mimo
Reagovat
Pesek12
Taky jsem to přál Dominikovi, ale dnes mu to vůbec nešlo. Škoda, porazí Rafu a finále nedotáhne
Reagovat
Marduch
Je to neuvěřitelné, ale i takový špičkový hráč jako Rafa Nadal je občas nucen čelit např. viróze či jiné momentální indispozici a kvůli tomu dokonce projet jeden zápas z 20. Řekl bych, že pro zdejší NFF a FFF nejspíš těžko k pochopení :D
Reagovat
Nola
dnesne finale bolo presne take iste, ako sme zvyknuti, len si vymenil ulohu so Sashom, ziadna zapletka, nic, Dominic uplne jalovy na returne, presne ako vlani Novak v Rime, ten chalan ma 198 cm a beha ako zajac, to je proti vsetkym prirodnym zakonitostiam
Reagovat
Ground_stroke
perfektnú má obranu a celkovo pohyb na svoju výšku, je to jasná nova nr.1
Reagovat
Nola
ak dosiahne finale v Rime bude prvy v Race, co je celkom mozne, Rafa na opacnej strane pavuka
Reagovat
horska.kraslice
Dominik dnes neměl svůj den.
Reagovat
dunphy
To bohužel ne. Ke konci se zdálo, že zabral, ale nestačilo to. Saša byl dneska fakt hodně konzistentní a všechno si to pohlídal, naprosto zasloužený titul.
Reagovat
Krisboy
Dominik teda zatím pěkná bída.
Reagovat
Nola
Dom sa vratil do zapasu s Bornom, zatial chyba na chybu, na returne ziadna slava, snad sa vzchopi, Sasha hra konzistentne, nerobi chyby
Reagovat
Pesek12
Nemáte pls. stream na finále?
Reagovat
Haitik
http://videostream.dn.ua/videopage/videoPage.php?g=dmx1ZnVtfGF6aHpocGIz&c=en&i=eWlxYW9jYWl1aA?f?f
Reagovat
horska.kraslice
Ukrajinci to dávají, ale dost se to seká :-(
http://videostream.dn.ua/videopage/videoPage.php?g=c2JyY3ZsK2FuY3VkcWdZ&c=en&i=eWl6aXFnc2hxZQ%B9f%B9f&hc_location=ufi
Reagovat
dunphy
http://live.drakulawidget.com/streamvideo10/alexander-zverev-live-streaming-4658429.html

Je v němčině a kvalita nic moc, ale já nic lepšího tento zápas nemám.
Reagovat
dunphy
Ale neseká se :D
Reagovat
smazaný uživatel
https://vk.com/videos-39837987?z=video-39837987_456241891%2Fpl_-39837987_-2

tento je super
Reagovat
horska.kraslice
Skvělý, díky :-)
Reagovat
Pesek12
díky
Reagovat
dunphy
Team Thiem! Bamos!
Reagovat
horska.kraslice
Dome, zatni zuby a bojuj!
Reagovat
Kozoroh
Deblové finále jsem neviděl, kdo z Bryanů je zraněný?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist