Absolutní rekord vyrovnán! Djokovič má 24. grandslamový titul a je nejstarším vítězem US Open

11. 9. 2023, 01:37
Aktuality 199
US OPEN - Novak Djokovič získal 24. grandslamový titul a vyrovnal absolutní singlové maximum Margaret Courtové. Srbský tenista počtvrté v kariéře a v 36 letech jako nejstarší v historii ovládl US Open, ve finále porazil po více než tříhodinovém boji 6:3, 7:6, 6:3 Daniila Medveděva a oplatil mu porážku z předloňského neúspěšného souboje o zkompletování kalendářního Grandslamu.
Profily hráčů
Novak Djokovič (© Profimedia)

Novak Djokovič se po letošních triumfech na Australian Open a French Open stal s 23 grandslamovými trofejemi nejúspěšnějším mužem v historii a od vyrovnání absolutního rekordu Margaret Courtové nebyl daleko hned ve Wimbledonu, kde ve finále prohrál pětisetovou bitvu s Carlosem Alcarazem.

Na US Open už druhou šanci získat 24. titul proměnil. Ve třetím kole proti Laslu Djeremu poosmé v kariéře otočil nepříznivý vývoj z 0:2 na sety, s ostatními šesti soupeři neztratil set. A to ani ve finále proti světové trojce Daniilu Medveděvovi, s nímž předloni ve finále prohrál a na poslední chvíli přišel o výjimečné ovládnutí všech čtyř grandslamů během jedné sezony.

Djokovič měl do svého jubilejního 10. newyorského finále lepší vstup. Hned ve druhé hře získal brejk, utekl do vedení 3:0 a díky jistému servisu se po osmačtyřiceti minutách hry ujal vedení.

Medveděv ale ve druhé sadě zpřesnil své údery, zlepšil pohyb a Djokovič začal mít po delších výměnách potíže. V sedmé hře nevyužil brejkbol, po jedné ze situací padl na zem a dlouze oddechoval. Také v dalších minutách se často opíral o kolena a netajil únavu. Zatímco Medveděv se snažil hrát dlouhé výměny, Djokovič je často zkracoval. Za stavu 5:6 odvrátil Srb setbol a vynutil si zkrácenou hru. V ní zvítězil po řadě strhujících výměn 7:5.

Djokovič před startem třetího setu odešel do zázemí, Medveděv si zase vyžádal zdravotní pauzu na ošetření levého ramene. Srbský hráč se navíc po přestávce vrátil do předchozí pohody. Ve čtvrté hře získal brejk, a přestože ho nepotvrdil, podařilo se mu vzápětí získat soupeřův servis ještě jednou. Když v závěru poslal Medveděv míč při Djokovičově prvním mečbolu do sítě, mohl srbský tenista začít slavit.

"Věděl jsem, že se Daniil nevzdá bez boje. Jen jsem si říkal, ať to dotáhnu do cílové čáry. Na konci jsem ani neměl sílu na oslavu. Ten druhý set byl snad nejdelší v mé kariéře, trval skoro dvě hodiny. Na začátku zápasu jsem se cítil velmi dobře, ve druhém setu jsem pak zažil tu krizi a Daniil byl většinu času lepším hráčem," uvědomoval si Djokovič, jenž vyhrál desátý z patnácti vzájemných zápasů.

"Ani nevím, jak jsem to přežil a dokázal dotáhnout do tie-breaku. Ten druhý set byl rozhodující. Potom jsem si udělal krátkou přestávku, znovu nabral síly a ve třetím setu přežíval a vyhlížel konec. Je to neuvěřitelné, je to snový rok. Jsem na sebe a svůj tým pyšný, vyhráli jsme tři ze čtyř grandslamů," bilancoval srbský šampion.

Djokovič si 24. grandslamovým titulem upevnil pozici nejúspěšnějšího tenisty historie. Vzdálil se tak v čele Španělu Rafaelu Nadalovi, který má na kontě o dva triumfy méně (22) a vyrovnal absolutní maximum Australanky Courtové. Při 36. finálové účasti si vylepšil bilanci na 24 výher a 12 porážek.

Zároveň už počtvrté v kariéře vyhrál tři grandslamy během jedné sezony, čímž překonal Rogera Federera.

"Prožívám dětský sen. Na nejvyšší úrovni se věnuju sportu, který mě a mé rodině strašně moc dal. Naše země v devadesátých letech hodně trpěla a rodiče toho museli spoustu obětovat, aby mě v tomto sportu podporovali. Tenis je velmi drahý sport a tehdy jsme si to nemohli dovolit. Ale já se do tenisu zamiloval," vzpomínal Djokovič na své trnité začátky.

"V naší rodině tehdy tenis nikdo nehrál. Byla to zvláštní volba a já děkuju za důvěru. Děkuji i ženě a dětem. Tahle trofej a úspěch patří stejně tak vám, jako mě. Miluju vás," obracel se ke svému boxu, z něhož ho podporovali rodiče, bratr, manželka Jelena i téměř devítiletý syn Stefan a šestiletá dcera Tara.

"Psát historii tohoto sportu je neuvěřitelné a výjimečné. Těžko to popsat slovy. Když mi bylo sedm nebo osm, chtěl jsem být nejlepším hráčem na světě. Postupně jsem si pak vytyčoval další cíle, ale nikdy jsem si neuměl představit, že získám 24 grandslamových titulů. V posledních letech jsem ale cítil, že mám šanci to dokázat, tak proč nenatáhnout ruku," smál se Djokovič.

"Ale už dost o mně. Gratuluju Daniilovi ke skvělému turnaji a omlouvám se za ten dnešní výsledek. Přeju tobě a manželce všechno nejlepší k vašemu výročí. Kdybych to věděl dřív, možná by to dopadlo jinak. Ale pryč se žerty. Daniil je milý kluk, má skvělého trenéra. Je hezké vidět, jak se vyvíjí váš vztah. Můžete toho ještě hodně dosáhnout a já prosím, zůstaň tak autenticky originální. Miluju tvé komentáře," dodal rodák z Bělehradu.

Djokovič na US Open navázal na své triumfy z let 2011, 2015 a 2018 a přerušil 'bolavé' ročníky. V osmifinále 2019 musel vzdát kvůli zranění, v osmifinále 2020 byl po nešťastně odpáleném míčku a trefení lajnové rozhodčí diskvalifikován, předloni prohrál finále s Medveděvem a loni ve Flushing Meadows nesměl startovat kvůli odmítavému postoji k vakcíně proti Covidu-19.

Nyní se v 36 letech a 111 dnech stal nejstarším vítězem US Open a třetím nejstarším šampionem grandslamu po Royi Emersonovi a Federerovi

I když myšlenky na konec kariéry Djokoviče občas přepadnou, nechce se zatím loučit. "Občas se sám sebe ptám: 'Proč tohle všechno, po tom všem, čeho jsem dosáhl, ještě potřebuju? Jak dlouho chci ještě pokračovat?' Samozřejmě tyhle otázky v hlavě mám," přiznal. "Ale dokud pořád hraju na téhle úrovni a vyhrávám velké turnaje, nechci se tenisu vzdát ani ho opustit, pokud budu na vrcholu," vysvětlil.

Během oslav si srbský tenista oblékl tričko s nápisem "Mamba Forever" a číslem 24. Vzdal tím hold zesnulému basketbalistovi Kobemu Bryantovi. "Kobe byl můj velký kamarád. Hodně jsme si povídali o mentalitě vítězů. Když jsem laboroval se zraněním, byl jedním z těch, na které jsem nejvíce spoléhal. Vždy mi pomohl nějakou radou. Myslím, že když se stal legendou Lakers a světového basketbalu, také nosil dres s číslem 24," doplnil Djokovič.

Djokovič si už postupem do druhého kola zajistil návrat do čela světového žebříčku. Na post jedničky se vyšvihne podesáté v kariéře a na 1. místě zahájí celkově rekordní 390. týden.

Svěřenec trenéra Gorana Ivaniševiče za vítězství získá tučnou finanční odměnu ve výši tří milionů dolarů (zhruba 66,8 milionu korun), Medveděv obdrží poloviční částku.

Novaku, co tu pořád děláš?

Sedmadvacetiletý Medveděv, který v semifinále vyřadil úřadujícího šampiona Španěla Carlose Alcaraze, přišel o šanci získat druhý grandslamový titul.

"Bylo to naše třetí velké finále a doufám, že ne poslední. Hlavně bych se tě, Novaku, chtěl zeptat, co tu pořád ještě děláš," vtipkoval Medveděv. "Nemyslím, že bych měl špatnou kariéru, protože mám dvacet titulů (na okruhu ATP), ale on má rovnou čtyřiadvacet těch grandslamových. Co k tomu říct, prostě jen wow. Tobě i celému týmu gratuluju ke skvělé práci," vysekl poklonu svému přemožiteli.

"Předloni jsem tu vyhrál a s manželkou hezky oslavili výročí. Dnes to bylo trochu horší. Říkal jsem si 'pojď, ještě jednou to zvládneš', ale bohužel to nevyšlo," smiřoval se s porážkou Medveděv, který hrál finále grandslamu popáté v kariéře a počtvrté prohrál. Dvakrát s Djokovičem (Australian Open 2021 a US Open 2023) a dvakrát s Nadalem (US Open 2019 a Australian Open 2022).

"Nevím, co to teď pro mou kariéru znamená. Pořád jsem ohromený, že jsem Novaka ve finále jednou porazil. Už jsem s nimi (Djokovičem a Nadalem) hrál pět finále a jen jedno vyhrál. Není to jednoduché. Oni mě nutí být čím dál lepším hráčem. Poprvé jsem s Novakem hrál, když jsem byl asi pětistý na světě. On se choval hezky a byl milý. Moc mě to překvapilo a od té doby se nic nezměnilo. Teď má 24 titulů a pořád je skvělou osobností," mluvil s velkým respektem.

• US OPEN 2023 •
USA / New York, tv. povrch, 22.350.000 dolarů
nedělní výsledky (10. 09. 2023)
• Dvouhra mužů - finále •
Djokovič (1-Srb.) - Medveděv (3) 6:3, 7:6 (7:5), 6:3

Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

199
Přidat komentář
RF46
Gratulace Djokovi, je opravdu fakt dobrej.
Reagovat
Mayo
Buh vi či bol na zápase Medvedeva zase aj Kevin Durant smile
Reagovat
Herbert_Hoover
Durant vs. Mamba?
Reagovat
PetaM
24 není nic moc. Jo 40, to už je zajímavé číslo.
Reagovat
paddy
když se podíváte na tabulku s počty titulů, tak člověka hned napadne, že Grafová byla sakramentsky dobrá, když ve 30 letech měla 22 titulů (a skončila)

Graf 22 smile smile smile
Court 20 (rok ztratila těhotentvím)
Nadal 14
Serena 13
Djokovič 12
Reagovat
arvncr
Je někde i tabulka s tituly mezi 25 a 31 lety?
Reagovat
Marduch
Na kolika byla Grafova, když Selesovou, ktera ji začala porážet i na majorech, bodnul ten magor?
Reagovat
arvncr
11. Po útoku na Seles vyhrála Graf následující 4 v řadě. Seles měla v 19 letech 8 titulů, kdo ví, kdo by byl dnes "goatka", kdyby se k ní ten psychopat nedostal.
Reagovat
turista
smile
Reagovat
Stan_Borowitz
No a co Borg? V kolika skončil on a kolik měl GS titulů?
Reagovat
Ereinion
Federer 16
Reagovat
paddy
podle očekávání kvalitní tenis, i když velká nuda, za kterou může ATP, která stále zpomaluje povrchy/míče
kdybychom zohlednili, kolik padlo úderů, pak bylo minimum chyb a celková bilance W/UE okolo parity, WTA samé UE

Med chvílemi hrál hlupácký tenis přímo na raketu Djo místo na opačnou stranu kurtu, takto zkazil i SB, který měl hrát po lajně
herní inteligence se nerozdává každému a ve velkých dávkách, Alcaraz chvílemi také dělá kraviny, ale on to dokáže kompenzovat vyšší kvalitou

Med tým je možná rozkladu, Med nadává (loni) Portugalci, který na něho sere a jen inkasuje tučnou výplatu, včera nulový koučing
oba kyselé ksichty

za stavu 1:1s by to bylo zajímavé a myslím, že případný 5set by vyhrál Med, Djo věk se zákonitě musí projevit
celkově Med nemastný neslaný, překvapivě málo BB na obě strany

snad AO nabídne lepší podívanou zejména Alcovič nebo aspoň Djoves do 1k smile smile
Reagovat
Marduch
Djoselý
Reagovat
arvncr
https://www.marca.com/en/tennis/us-open/2023/09/11/64fede4b268e3e6a5b8b4586.html
Reagovat
Mayo
Kobe by mal radosť smile
Reagovat
arvncr
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jokerovi k jubileu a klobouk dolů, že to dokázal ve 36letech.smile
Jinak to byla reklama na tenis. Teda především pro ty, kteří trpí nespavostí. Kdo z nich neusnul po prvních dvou setech, měl ještě šanci v průběhu třetího, ale tam už to šlo ráz na ráz.
Jak se dalo čekat, pinkaná z obou stran, jakkoli chvílemi úderově i pohybově hnaná do extrému. Kdyby jeden nechtěl vyhrát víc, tak tam pinkají dodnes...smile

Medvěd nic nevymyslel, stereotypní hra looatou. Z tohoto pohledu zasloužené Jokerovo vítězství, protože byl na kurtu tím tvořivějším hráčem. Asi by se mu daly odpustit i ty nepovedené dropshoty, které vyrovnalo pár solidních zásahů na síti včetně jednoho skvělého halfvoleje. Servis mu šlapal o mnoho lépe než Medvědovi. Ten navíc ve 3.setu docela nepochopitelně hodil rakeru do žitasmile

Otázka závěrem - tuší někdo, proč byla ta americká šaráda jen při ženském finále? Jen kvůli Cori?

Uff, tak nejhorší GS roku máme za sebou. Snad TM přinesou více kvalitního tenisu.
Reagovat
Semi
překonávat rekordy je skvělé pro rekordmana, pro publikum trochu nudné.
Reagovat
street4
Fakt? Nevypadalo to tak smile
Reagovat
GaelM
Akorát že vůbec smile
Reagovat
Herbert_Hoover
M vždy zajímalo jak se cítí poražený semifinalista, když vidí ve finále svého kata. Carlos si musel říkat "WTF? Tento mě porazil?"smile
Reagovat
mendrit
Neporazit ani toho kdo prohraje další zápas ve třech setech ...no bída a každý sebevědomý tenista se to musí naučit zpracovatsmile
Reagovat
Nola
najhorsie je na tom porazeny finalista, prehrat v semi nie je tak bolestive ako vo finale
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, to říkal Rafa, když vypadl s Rosolem na WB, že ho to až tak nebolí, že nejhorší je prohrát ve finále.
Reagovat
Nola
najhorsie su prehry na GS, trebars Andy to ma 11:3 tusim, naviac tam musis asistovat, pretvarovat sa, aj ked by si si najradsej poplakal niekde v sukromi, rozmlatil raketu... to musia byt neskutocne muky a este potom zbytocna tlacovka, kde ta griluju "novinari" so stupidnymi otazkami
Reagovat
makro99
určitě - ono je i celkem známé, že Sakkari je momentálně nejšťastnější hráčka okruhu - každej rok 17 porážek v semifinále :)
Reagovat
uztoje
To tak nejde brát úplně. Každý zápas je jiný a každý soupeř ti dovolí něco jiného, resp. ty jemu. Snad se shodneme, že ten Medved co hrál proti Carlitovi, byl o nějaký level výš, než Medved co stál proti Novakovi.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Dobré věci se přitahují.... Vrátí se tenis do Číny letos? Však celá Asia Tour byla většinou FedEx nebo Djoko tour. Tam se mu dařilo vždycky hodně. Peking a Shanghai. Tam by Nole mohl posbírat bodíky easy.smile
Reagovat
turista
V Číně by se Novak mohl přiblížit k těm 100 titulům.
Reagovat
Hector17
Asi bude hrát jen Šanghaj ale.
Reagovat
Mrpacapusu
V Číně hrát nebude
Reagovat
turista
Škoda.
Reagovat
Tennisfan77
Jsem letos neviděl ani jedno GS finále, kde je chyba? Jo, nebaví mě tenis Djokoviče. smile

Jinak v globálu USO strašně slabý GS, prakticky bez překvapení, totální kolaps hráčů TOP10. Smutný, že vlastně za 20 let tenisu se mimo BIG3 objevil jenom Alcaraz, částečně Medveděv, jinak velká propast.

Generace Dimitrova,Raoniče a Goffina úplně vyhořela, další generace Zvereva, Tsitsipase taky a Rune, Sinner zatím rovněž bez úspěchů na GS. Ještě že tady byl alespoň Wawrinka.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smile chyba bude asi v tobě Kamilos Amigos. Hihi.

Čágo bélo u příští nextgen, pět či deset let uteče jako voda. To ti Katka mezitím porodí víc dětí než Mirka Rogerovi. smile smile
Reagovat
Tennisfan77
Dvě děti za mě stačí, ale proti gustu. Třeba se taky někdy dočkáš, archiv na freevideu taky není nekonečný. smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smilenedávno jsem byl na HIV testech (negativní), už jsem ji raději preventivně zablokoval, kdyby se ozvala, že má dítě. smilesmile Abych neplatil alimenty. Na děti nemám dostatečnou emoční inteligenci.
Reagovat
Tennisfan77
Můžu tě ujistit, že emoční inteligence a všeobecná příprava na děti nikdy nepřijde. smile
Reagovat
Herbert_Hoover
Wimblas byl lepší protože ve finále byl Alca(t)raz vs Covidovic..a tohle finále by i v NY bylo šťavnatější..ale bohužel..čekal jsem že se Meddy složí a nedokáže ustát podruhé psychicky takovou výzvu.
Reagovat
Tennisfan77
Wimblas byl dobrý, ale osobně jsem sledoval více ženských zápasů, tam se na to dalo dívat. To USO celkově divný, i z pohledu sázení, tam nešlo skoro nic trefit, totálně random výsledky.
Reagovat
Ereinion
Djokovič ve finále za 1.6 byla ale tutovka smile
Reagovat
Herbert_Hoover
WTA byla letos dlouho taky o big 3..Swiatek, Rybakina, Sabalenka..ted se přidala už Gauff a rozštěpila big 3 na big 4..nevím, jako jo, svým způsobem WTA nabízí pestrost, nečekané scénáře, člověka to láká..ale..smile
Reagovat
victim
Tak si říkám jestli je to nadsázka nebo vážně míněný koment.Hovořit u žen o big 3 je hodně velkej přestřel.Abych dal dohromady big 3 v ženském podání tak potřebuju aspoň 3 generace.
Reagovat
Ereinion
Celkem chápu, i když letos jsem vyloženě vynechal jen Djokovič - Ruud na RG, tam to bylo úplně jasný...Djokovič - Tsitsipas na AO jsem taky viděl jen kousek. Jediné dobré finále bylo letos na Wimblu no.

Djokovič btw vyhrál už 12 GS po svých 31. narozeninách, čímž srovnal svůj počet před 31. Posledních pár let ta konkurence šla hodně dolů, aspoň že se vynořil ten Alcaraz
Reagovat
Tennisfan77
Je to tak. Ale ten rozdíl je propastný, konkurence hrozná, TOP10 nejslabší v Open éře.
Reagovat
srnecek
Nesúhlasím.
Nie je to o slabej konkurencii, na silu alebo slabosť nie je žiadne meradlo. Možno táto "slabá" next gen by bez väčších problémov porážala predchádzajúcu "silnú" druhú vlnu. Je to skôr o uhle pohľadu na veci. Keby vyhrával takýmto spôsobom GS obľúbenec pisateľa príspevku (Nadal, Federer...), asi by išlo pravdepodobne o fenomenálnosť hráča, ktorý svojou hrou prevyšuje zvyšok sveta. Keďže je to však neobľúbenec, nastupuje klasický postup bagatelizovania až znevažovania, čím si dotyčný pravdepodobne mierni svoje sklamanie či frustráciu...
Reagovat
Tennisfan77
Chápu tvůj pohled, ale. Djokovič má přes 36 let, aktuálně je schopen mu konkurovat jeden hráč na světě, na všech površích. Na GS prohrál jeden zápas za rok. O jeho fenomenálnosti nikdo nepochybuje.

Rune n.4, jeden titul z Mnichova ATP 250, na GS nepřešel přes QF, jednou padl v prvním kole, pak v OF

Tsitsipas, na AO dominoval, pak stejně nedal ani set s Djokovičem. Rublev to má 0/9 ve čtvrtfinále GS, Fritz, Sinner, Ruud který už jde do zápasu předem s prohrou.

Djokovičova dokonalost zcela zastinuje zbytek světa (vyjma Alcaraze). Za éry BIG3, nebo BIG4 existovali čtyři hráči, kteří jej mohli porazit, teďka je tady sotva jeden a pak obrovská propast.

Vyjma Alcaraze by Djokovič byl na GS celé TOP20 na 99% 3:0 i kdyby se hrálo na štěrku. Je to až k pláči jak na to borci prostě nemají.
Reagovat
Tennisfan77
Btw. Nole letos na GS z 28mi zápasů ztratil 9 setů, zbytek vyhrál 3:0.

Masakr tohle.
Reagovat
srnecek
áno, aj to je pravda.
Stále sa však jedná v veľkej miery o subjektívne posudzovanie a pohľad na veci. Éra Big3 končí a tým, že zostal vlastne momentálne len 1 z nej (a vynoril sa Carlos), tých dramatických a vyrovnaných zápasov je logicky menej. Aspoň momentálne. Nole už nemá veľa priestoru a hlavne času na zlepšenie, môže sa len snažiť udržať úroveň čo najdlhšie. Krivka poklesu je nevyhnutná...
Reagovat
uztoje
Neni to treba tim, ze Nole vysel aspon co jsem cetl tehdy z hodně nuznych podminek a vse si vydrel. Dnes je to otázka peněz a decka si ničeho neváží, prostě je rodiče dali na tenis ale to srdce a morivace byt fakt spicka tam prostě neni. Decka co by treba makala do roztrhání tela prostě to finanční zázemí nemaji. Jen pohled uplne nezainteresovaneho člověka. Takže pardon jestli to tak vůbec neni..
Reagovat
Tennisfan77
Tak zrovna u tenisu minimálně do juniorky - cca 10-13 let to nestojí takové rakety, počítám že max do 10 tis.měsíčně, což samozřejmě pro nějaké rodiny může být likvidační.

Rakety to jsou od patnácti dále, tam už to jde do miliónů. Na druhou stranu je nutné si dát také jako rodič ruku na srdce.

Pokud máš dítko, které v desíti letech sundává pravidelně o 2-3 roky starší soupeře 6:0 6:0, je tam potenciál.

Pokud se sotva udrží ve své kategorii, nemá to mnohdy smysl.
Reagovat
turista
Smysl to má. Gasquet jako dorostenec porážel Nadala a mezi dospělými to bylo naopak.
Reagovat
Amputace
Fakt nejsem jeho fanoušek (takže mě možná zdejší experti opraví), ale co jsem já četl a slyšel, tak rodiče prakticky na Djokoviče vsadili. Zkrátka většinu jmění investovali do vize, že z Novaka vyroste velký tenista. Jako rodina mohli být chudí (nebo spíš: nebyli bohatí), ale Djokovič rozhodně měl servis a podporu. Tedy žádný příběh typu Cristiana Ronalda, který skutečně začínal prakticky na ulici, první výplaty coby profi fotbalista posílal matce apod.
Reagovat
Tennisfan77
Federer, Nadal, oba děti bohatých rodin. Tam to bylo hodně easy.
Reagovat
Amputace
Jo, ti dva jsou jasní. Ale představa Djokoviče coby tenisty, který přišel z ulice, je hodně mylná.
Reagovat
Tennisfan77
Jistě. Hodně lidí mate trénink ve vypuštěném bazénu a válka v Srbsku. Přitom zázemí měl celkem solidní, nebydlel v táboře bez jídla a umyvadla.
Reagovat
uztoje
Ok, diky za uvedení představ na pravou miru. Takže něco jako "tenista z ulice" co to dotáhl hodně vysoko, je v dnešní době prostě věc nereálná. Nebo dotaz na znalce, znáte takový příběh, který se tak dá interpretovat aspon částečně?
Reagovat
Amputace
Já teda neznám. Je možné, že někdo takový existuje, ale neumím si to představit. Už třeba jenom jak by jezdil na turnaje, jak by bydlel v městech, kde ty turnaje jsou? U kolektivního sportu je to představitelnější - že si malého čutálisty na ulici všimne někdo z vedení mládežnického klubu a poskytne mu zázemí. Ale v tenise, kde si jednotlivec platí všechno sám, je to asi opravdu nereálné.
Reagovat
turista
Zázemí Djokovič měl. Ale rodiče neměli moc peněz. A trénovat tenis a občas se letět schovat do krytu když bylo bombardování Bělehradu. No nic moc. Ale dítě z ulice jako Ronaldo nebyl.
Reagovat
Ereinion
Djokovič na GS nikdy nedominoval tolik jako v posledních letech...buď teda hraje nejlepší tenis v životě, anebo je prostě slabší konkurence....když si vezmu, že hráči narození v 90. leetch vyhráli zatím jen 2 GS, tak odpověď je celkem jasná
Reagovat
NovacekTP
smile Djok vs hrubosrstý jezevčík smile
Reagovat
makro99
Defenzivní hráč, v 36 letech, 44x na síti s úspěšností 84 % smile
Trochu mi to připomíná Markétu ve Wimbledonu :) Tu taky někteří označují jako obranářku, ale když to bylo potřeba, tak ve Wimbledonu všechny soupeřky s výjimkou Jabeur na winnery přehrála...
Reagovat
Herbert_Hoover
Při poslední porážce s Meddym v roce 2021 byl na síti ještě častěji, ale s horší bilancí a letos věděl přesně kdy zpestřit hru, přitlačit, zkrátit..efektivnější provedení
Reagovat
makro99
a kolikrát tam byl 2021? já sem to právě pro porovnání hledal, ale našel jen nějakou přesofistikovanou statistiku, ze které sem nebyl úplně moudrej...
myslím, že těch náběhů bylo početně o něco míň; ale zápas byl asi o něco kratší...
Reagovat
makro99
http://www.tennisabstract.com/charting/20210912-M-US_Open-F-Novak_Djokovic-Daniil_Medvedev.html
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Djoko by dominoval i v éře rychlých povrchů. Je to (s výjimkou občasných kiksů na smečích) nejkomplexnější tenista. Umí útočit i bránit. Jeho hra na síti je podceňovaná. Novak Laverovic.smile
Reagovat
Herbert_Hoover
smile Kam jsi klesl Kamile? smile
Reagovat
QacO
Vydrží bodový náskok djokovi do konca sezony ?
Reagovat
wojtop
Ťažko odhadnúť, aj keď šanca tam je - obhajuje 1500 bodov za víťazstvo v ATP Finals 2022, plus tam vyhral dve ATP250 (Astana, Tel Aviv), či sa bude unúvať obhajovať tie 250-ky, ktovie. Takže môže stratiť minimálne tých 500 bodov a potom je otázka, ako to dopadne v Turíne, kde tento rok bude hrať aj Alcaraz a môže získať body naviac.
Reagovat
Maarek
Astana byla dokonce 500 bodů.
Reagovat
makro99
sem si říkal, to je prestižní turnaj..
Reagovat
No-le
Obhajuje především i finále v Paříži...
Reagovat
arvncr
Těžko, má hodně obhajob, v race je rozdíl jen 770 bodů, boj o year end nr. 1 se bude nejspíš rozhodovat až v Turíně.
Reagovat
Usm
momentálně má Djokovic na Alcaraze náskok 3.260 bodů, když pominu turnaj mistrů, tak 1.760 - to už se bude Alcarazovi těžko dohánět, to by Alcaraz musel vyhrát 1x ATP 1000, 1x ATP500, turnaj mistrů a stejně by to nestačilo, i kdyby Djokovic už nikde nestartoval
Reagovat
Usm
respektive záleží, co přesně chceš sledovat. Pokud roční ATP race, tak tam je to otevřené, pokud atp live ranking, tak tam to Alcaraz už horko těžko do konce sezony dohoní, nejdřív v lednu na AO
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Hlavně aby vyhrál ten turnaj mistrů. To by byl úžasný počin. smile
Reagovat
Hector17
Pravděpodobně se rozhodne na turnaji mistrů. Djokoviče cena hodně obhajob, které obhajovat nebude. Alcaraz už neobhajuje skoro nic. Ale oproti loňsku je v kalendáři čínská demokratická republika.
Reagovat
NovacekTP
smile Novak hrál moc pěkně.smile
Reagovat
NovacekTP
a ta jeho ženuška je moc Krásná smile smile
Reagovat
uztoje
Medvedova zenuska mi prijde teda lepsi rajda. Ta Novakova se tvari dycky jak panenka Marie...
Reagovat
Sinuhet1
Mohl by nekdo shrnout, jaka byla uroven zapasu? Na idnesu jsou vsichni vcetne autora clanku nadseny, ze to byl naprosto uzasny zapas. Tady jsem cetl spis skepticke komentare...
Reagovat
Herbert_Hoover
První set totální nuda, Meddy těžce pod svými možnostmi, za očekáváním..od druhého setu začal trefovat víc první servis a hra se vyrovnala v mezihře..Novak ustál set díky skvělé práci na síti, výborně pochopil, jak na soupeře a jak se úplně neutavit..pokud by Daniil urval druhý set, tak čert ví..mě osobně ten zápas nenadchl, maximálně tak to, že Novak na "stará kolena" hraje variabilní tenis
Reagovat
Sinuhet1
diky
Reagovat
NovacekTP
smile Pěkně - pravdivě shrnuto. Díky.
Reagovat
uztoje
Co bys rekl o tretim, nemam chut se na to divat. Zas byl Medved ospaly a takovy odevzdany a uz prilis smireny s osudem jako mi prisel prvni set?
Reagovat
Herbert_Hoover
Já se musím přiznat, že po druhém setu jsem to zabalil, věděl jsem totiž, že to je Meddyho konec, ten zápas už nemohl přinést žádnou zápletku, takže třetí set nemohu hodnotit. smile
Reagovat
uztoje
No tak to jsme zabalili spolecne. Taky uz jsem neveril asi jako Medved. Byt 1:1 tak se kousnu, to si myslim ze by to teprve dostalo grady...
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Třetí byl ve znamení odevzdání se Medveděva a velikého uvolnění Novaka, který navíc chytil druhý dech i fyzicky. Sám Daniil říkal, že měl zkusit returnovat blíže. Njn, asi by to měl potrenovat.
Reagovat
uztoje
Je hezke ze si to priznal aspon po zapase. Ale to je nejaka jeho specialita jen co praktikuje běžně, ne? Mozna to jinde funguje, ale tady holt nehral s zadnym "jinde"... ????
Reagovat
Herbert_Hoover
smile úplný poeta..ano return mizerný a že zrovna Daniil exkluzivní analyzátor, šachista tohle nepodchytí..smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Na ESPN též nechápali, proč něco nezmění. Ale pak jeden z komentátorů zmínil, že Daniil má možná horší koordinaci a první krok... To že vybere nemožné a pokryje dlouhé vzdálenosti neznamená, že se mu bude dařit proti servis síť na returnu. Možná by se tam nesložil. Nemá natrenovano a nevěří si. Souhlasím s tím, že Medvěd má velký prostor na zlepšení v tomto ohledu. Jestli bude drillovat, tak se naučí lépe returnovat. Resp. Ten jeho return z tribuny je skvělý, ale měl by to více mixovat no. Soupeři ho teď přečetli. Až ho přečte Rublev či Zverev, tak to bude mít Daniil zase o fous těžší.

Jeden můj oblíbený analytik na YouTube řekl, že to že Daniil porazil Carlitose v semifinále ... neznamená, že vyřešil problém se "servis - síť" po podání soupeře. A je to pravda, Djoko ho na tom nachytal. smile
Reagovat
makro99
Tady si skoro vždycky výrazně skeptičtější komentáře, než všude jinde...
Reagovat
woody
Tak ta bunda s 24 byla připravená na Wimbledon smile
Reagovat
Pe3k
Djokovicovi je 36 a vede rank o 2600 bodů?

Když dominoval RF tak jeho hejtři to nazvali slabou érou, ale když člověk vypisuje silné hráče (této slabé éry), tak mu dojde kolik špičkových hráčů tehdy hrálo a dnes? Djokovic, Alkaraz (jen na Hardu Medvedev) a dál nikdo. smile
Reagovat
Stan_Borowitz
1. Novak Djokovič (SRB) 24
2. Ken Rosewall (AUS) 23
3. Rafael Nadal (ESP) 22
4. Roger Federer (SCH) 20
5. Rod Laver (AUS) 19

smilesmilesmile
Reagovat
Orgasmator
smile smile smile
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
Hector17
Djoko pojede hned do Číny?
Reagovat
baba
Méďa byl s Djoko poloviční proti své perfektní hře s Alkáčem. Asi vystřílel patrony a na Djoko šel s daleko větším respektem. Takže díky Méďo za Alkáče, s ním by to bylo podle mě mnohem horší....
Reagovat
NovacekTP
možná taky né
Reagovat
No-le
Jsem dojatý. Je to neuvěřitelný, co dokázal! smilesmile
Reagovat
annah
Gratulace Djokolandu! Videla jsem jen poslední game - náhodou jsem se probudila a zjistila, že se ještě hraje, tak jsem zapnula TV.
Jsem ráda, že Rusak nevyhrál, ale ocenila jsem jeho řeč a příjemné vystupování na ceremoniálu. Potměšilý výraz ten tam, úplně se proměnil.
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
alex_ovechkin
A v Austrálii přidá hned 25 nebo nevím kdo ho tam má ohrozit? Alcaraz smile
Reagovat
uztoje
Za stavu 2:0 jsem šel spát. Bylo to u mne téměř jasné. Mám pro Medvidka slabost, škoda že ho nepotrapil víc, čekal jsem, že bude vic v laufu po vyřazení Alkace, ale dost prospal prvni, ve druhem byl blizko, no třetí sem nevidel, ale uz byl asi dost nalomeny, než aby našel silu a víru, že s tim jde neco udělat ještě...
Reagovat
sysel
v clanku je info, ze SAMPIONKA USO je Sabalenka, to jsou mi veci smile
Reagovat
ipko
tak zabudli dopísať, že šampíónkou v hekánismile
Reagovat
street4
Nemam slov.smile
Reagovat
Pe3k
Kdo tipoval, že vyhraje Medvedev? Já smile
Reagovat
Pavol
Aj Ja. Urobil si správne. Ja vždy idem po tých väčších kurzoch. Jeden nikdy nevie. smile
Reagovat
ipko
tak chvalabohu aspoň za toho Alcaraza na Wimbledone, lebo ak sa na to Djokovič spätne pozrie, tak tento rok mu tie 4 GS a zopakovanie Lavera ušlo naozaj len o chlp v porovnaní práve s 2021, kde to naňho vo finále všetko psichycky dolahlo a vtedy to odovzdal Medvedovi sám.. no nech hral Roger v 36 rokoch tiež na špičkovej úrovni, tak Djokovič to posúva na úplne iný level, stále nevyzerá že by ho to malo prestať baviť, od roku 2010 je to proste s malými prestávkami jeho veľká dominancia.. len by mal bojovať aj o získanie nových fanúšikov, čo sa mu v mojom prípade nikdy nepodarí a navždy zostanem verný Rogerovismile
Reagovat
Nola
myslim, ze ak by dal W, tak USO nevyhra...

a neplac uz tolko s tymi fanusikmi, to je nepodstatna vec, prisiel do kolotoca nechceny, rozbil duopol a tak ho media neustale predstavuju ako darebaka, mna to nikdy netrapilo, predsa, ked vidis svojho hraca hrat skoro kazde finale, tak ti musi absolutne stacit
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Přesně tak smile - patří k první větě

Možná by potom prohrál v Cinci, kdyby vyhrál Wimbledon. Nevěřil si tolik nebo věřil naopak až příliš.... Nebo by ho sežral tlak... Butterfly effect. smile
Reagovat
Usm
nikde není psáno, že kdyby Wimbledon Djokovic vyhrál, tak by to na US Open ve finále zase třeba psychicky neustálsmile
Reagovat
Orgasmator
Jasně, ale musí se zahrnout faktor, že se Novak dokáže poučit se ze svých chyb... Což by znovu nedopustil smile
Reagovat
woody
Evidentně ta budna s 24 byla připravená na Wimbledon smile

Pomalu každý zápas co Novak vyhraje znamená vylepšení nějakéhoo rekordu nebo statistiky. Může být sakra hrdý na to, co dokázal.
Reagovat
turista
Tak teď zbývá ten Connors. O jeden rekord ho včera Novak připravil. Dělili se spolu o počet vyhraných 5+ titulů za sezónu. Dnes to má Djokovič 13x, Connors 12x.
Reagovat
mendrit
Chtěl jsem vydržet až do konce zápasu, ale nedal jsem to. Každopádně ohromná gratulace, že si jej
ukázkově namazal a je co slavit smile
smile
Reagovat
steve79
Občas ho může potrápit Alcaraz, ale jinak je o level výše než zbytek světa.
Reagovat
steve79
Djokovič je bůh.
Reagovat
Liverpool22
smile Je to Ježíš smile smile
Reagovat
QacO
Nechce sa mi teraz rozpisovať som to pozeral celé a ráno pri budiku som skoro zdechol...

Ale jedno je isté djokovic je jediný kráľ tenisu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24 ich je keby niečo smilesmilesmile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Dal bych:

1) Djokovič
2) Alexander Karelin
3) M. Ali
4) Usain Bolt
5) Emil Zátopek

Honourable mentions: Michael Phelps, Lennox Lewis, Ole Bjorndahlen, Roman Šebrle

Ale je to hodně složité. Třeba místo Aliho by tam mohl být Lennox Lewis, ale neměl takovou osobnost jako Cassius (ačkoli by Aliho pravděpodobně porazil tak 7x z 10). A to už ani nezmiňuji nižší váhové kategorie a P4P listy (takový Pacquiao je šampionem 8 váhových kategorií). No stojím si za svou TOP5.smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Doplnění honourable mentions:
Ma Long
Ramy Ashour
Reagovat
jackiec
1. Bratři Pospíšilové
2. Gretzky
3. Maradona
4. Carl Lewis
5. Navrátilová
Reagovat
Pe3k
Hicham El Guerrouj (Jakob I, Emil Zátopek)
Jan Owe Waldner (Ma Long)
Kim Yuna
Tom Brady
Roman Šebrle
Jan železný
Messi
Reagovat
Stan_Borowitz
Technická - Jan Ove Waldner
Reagovat
Pe3k
Já sem rád, že sem správně napíšu Ma Long smile
Reagovat
Stan_Borowitz
Ta bych z hlavy nedal zase já... smile
Reagovat
arvncr
Sice to zoologicky úplně nesedí, ale tohle je goat:
https://en.wikipedia.org/wiki/Bushwacker_(bull)
Reagovat
vavrinec
No nevím, ale myslím, že ten býk by byl krajně popuzen, kdybys ho nazval kozou! smile
Reagovat
victim
V životě bych to nedal dohromady.Ani nevím,jestli je lepší Bolt nebo Duplantis kór napříč sporty.Další věc je oblíbenost jednotlivých sportů.Máš tam Karelina a ani jeden fotbalista např.
Reagovat
victim
Ale znám největšího klikaře všech dob.A ten je bez diskuze.Steven Bradbury OH Salt Lake 2002.
Reagovat
arvncr
smile Tohle mohli trumfnout jen Jamajčani na bobech, kdyby se cca 25 lepších posádek vyklopilo.
Reagovat
victim
Tak tak.Nerad používám ve sportu slova jako navždy a nikdy ale tohle trumfnout asi opravdu nepůjde.Kdyby měl tu kliku jednou budiž ale 3x za sebou?Neskutečný.
Reagovat
Stan_Borowitz
V té finálové jízdě to skoro vypadá, jako by si schválně nechával odstup, aby se jim stačil vyhnout, až popadají...smile
Reagovat
victim
No jo bejt o něco rychlejší tak asi spadnul taky.To mu tu zlatou právě vyhrálo.V semi mu popadali taky a v prvním zase diskvalifikovali.Jak říkám pro něco takového snad není ani název.Štěstí je v tomto případě understatement.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A já do teď myslel, že to je Nadalsmile
Reagovat
Stan_Borowitz
Skvěle Djokovič, odpoutal se od Kena Rosewalla v celkovém počtu vítězných GS turnajů (na amatérském a profi okruhu). Další velký rekord GOATA! smile

Zajímavé, že se o tomto rekordu nikdo z žumpálistů nezmiňuje, když už míchají dohromady turnaje hrané podle jiných pravidel... smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smilesmile
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
Mayo
Medveď vostuda, Djoki sa ani nezapotil.

Djoki v 36 stále behá ako zajac. Týmto tempom získa tak 35 GS, jediná ako taká konkurencia je v Alcarazovi, ostatok slabota smile
Reagovat
NovacekTP
taky J1rkasmile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Májko Májko smile Jestli se jednou vrátím do Čech, tak si pořídím kočku, a doufám, že bude mít přesně tvou osobnost.

Mimochodem, připomenu ti tvůj výrok z US Open 21 :))

"Djokovic riadne ponížený vo finále kks, som v šoku. Gratulujem Medveďovi, tak predsa nebude fackovací panák GS finále a tak je to správne smile smile"

Žádná ostuda, Djokovic (dle tvé formulace) porazil Djokoponižovače... to je přeci úžasný výkon ze sportovního i psychologickýho hlediska. :) Amore Mayonéza. smile
Reagovat
Mayo
V podstate som napísal pravdu vtedy. Aj keď som to napísal ako som napísal. Ale dnes som reformed pochop

A Novak Tajbrejkovič pôjde dole ako 35 násobný víťaz GS a 50 + Masters a 500+ týždňov.

smilesmile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Majo Maykovic - mistr reverzní psychologie.smilesmilesmile
Reagovat
rosm
Přesně tak zápas jedna velká nuda, jen hity jako v tréningu. Medvěd ani jednou nezahrál kratas, hrůza.
Reagovat
mendrit
Ale zahrál.
Reagovat
rosm
kdyby jeden, tak to už je jednosmile
Reagovat
lvicek
Zahral ten nejprisernejsi kratas pod sluncem :D. Pak se nedivim, ze uz zadny nehral ;) (tedy druhou pulku zapasu jsem nevidela).
Reagovat
mendrit
Tak to budou už nejméně dva. Ja viděl jen část 3.setu a Djoki se při tom jen pěkně proběhl.
Reagovat
lvicek
Ten, co jsem videla ja, tak zahral, kdyz stal tak 3m od site a micek nedoletel ani tak na metr k siti ;).
Reagovat
Kozoroh
Famózní No1e!! Po satisfakci na AO si nyní prožívá zadostiučinění i v New Yorku, kde v posledních několika letech narazil, nejprv kvůli zranění a skreči, pak diskvalifikace, nezvládnutý tlak kalendářního GS a loňská vynucená absence kvůli covid restrikcím. Mám ohromnou radost z 4. poháru z US Open, kterým se vyrovnal Nadalovi a napravil tak rest, který v NY měl.

K zápasu: Od 2. setu byl Medvěd lepší v delších výměnách a tato sada byla pro vývoj zápasu zásadní, protože kdyby jí No1e ztratil, hráli by ještě teď. V tom setu si prožil krizi, pusobil utahaně. Zachránily ho časté a dobře provedené přechody na síť, na které Medvěd nenašel recept. Slajzy ani dropshoty od Djoka nedokázaly Medvěda vykolejit, ale voleje na něj platily. De facto ho No1e porazil hrou á la Federer. smile

Po dlouhé době triumf na US Open, rekordní 24. GS titul, upevnění GS prvenství, 4. sezóna s 3 vyhranými grandslamy. Máme co slavit, Djokolande! smilesmile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smilesmilesmile
Reagovat
NovacekTP
smilesmile
Reagovat
Liverpool22
smile smile smile
Reagovat
Usm
"na které Medvěd nenašel recept"

Pokud někdo stojí 4 metry za základní čarou a celý zápas to praktikuje, tak přechod na síť je nejúčinnější a zároveň síly šetřící řešení. A je fakt, že při hře na síti se Djokovic za poslední rok dost zlepšil, dokonce umí hrát i agresivně, když je potřeba. Ted se z něj fakt stal podle mě nejkomplexnější hráč všech dob
Reagovat
No-le
Musím říct, že k tomuto výsledku přispěl i chabý výkon Rusa na servisu. Jinak se rozhodně nehrálo na tři sety. A rozhodčí, který byl dost benevolentní a skóre hlásil pozdě, čímž pomáhal Novakovi regenerovat... smile
Reagovat
srnecek
Súhlas.
Ešte sa na sekundu pristavím k štatistikám, resp. debate GOAT. Mnohí, ktorým Nole nie je z rôznych dôvodov sympatický, bagatelizujú jeho úspechy a štatistiky. Keď opomeniem nemerateľné veci (obľúbenosť, fanúšikovská základňa, štýl hry, povahové vlastnosti a pod.subjektívne kritériá), (doteraz) výsledné čísla hovoria za všetko. Je však úsmevné, ako sa vedia frustrovaní jedinci chytať slamky a dehonestovať výsledky a osobnosť niekoho, kto stojí napr.v ceste kariéry ich favorita, alebo len nevedia prehltnúť horkú slinu. Že nevyhral kalendárny GS? Aký je technický rozdiel, či kalendárny, alebo nekalendárny. Že na US harde má negatívnu finál.bilanciu? A? Aká je bilancia všetkých zápasov?
To sa potom môžu vyťahovať veci (vo všeobecnosti otázka GOATa - nielen na Noleho, o ktorom teraz píšem), že nezískal ako 1. 10 GS, že nezískal ako 1. 20 GS. Že nemá najrýchleší servis, že rotácia loptičky z jeho rakety je priemerná atď atď. Takouto optikou vlastne GOAT v športe neexistuje, a nikdy nebude. Ale chápem, že horké sliny sa prehĺtajú ťažko, a vyprsknúť ich je ľahšie....
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smilesmilesmile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
"Vyssia sila proste úraduje a tak to má byť. Táto éra si nezaslúži žiadne tuctové vyvrcholenie, necháva diváka naďalej v napätí. Každý z troch si pri pokuse začať tretiu desiatku GS prešiel svojim peklom. V najblizsich 9-10mes je len jeden GS a ak by to navzdy zostalo na 20-20-20, bol by to jeden z najvacsich sportovych príbehov vôbec. Táto predstava je po scenári s Rafovým triumfom, moja druha najoblubenejsia."

Který člen HoF napsal tento dojemný (a pravdě značně vzdálený) příspěvek?

Malá nápověda: bydlí sám v podnájmu v garsonce někde na PetEržalce. :)

PS mokrá představa se nenaplnila. Djokovic má 24. A i kdyby Nadal vyhrál další dvě French Open, nemá absolutně žádnou šanci vystoupit ze svého současného stínu a být vnímaný víc než jen King of Clay. :))
Reagovat
Amputace
Ty jsi skutečně místo toho, abys slavil, investoval čas do hledání tisíc let starého komentáře od uživatele, který už tu ani není? WOW! Ty tím tenisem (Djokovicem) fakt žiješ.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
1) ten uživatel tu je, schovaný ve stínech, jako kňučící pejsek v koutě :)

2) proces byl následující - zadat do vyhledavače US Open 2021 finále --> rozkliknout článek --> ctrl + F ..... zabralo to max 2 minuty. A je to užitečné vidět... všechny ty pseudo kvazi sny toho fanatického snílka jsou konfrontovány s realitousmile. :))
Reagovat
Amputace
Spíš mě fascinuje, že si tak přesně pamatuješ, kdy to napsal :) To je masakr. A ty někomu říkej, že TP je jeho život.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Absolutně si to nepamatuju. Obvykle dělám to, že vyberu stejný turnaj (namátkově v určitém roce) ..... Rychlé odentruju přes ctrl + f a vyberu příspěvek, který mě zaujme. Ten článek z finále US Open 2021 byl perfektní. Bylo jasný, že se tam musel hodně kravit a bude hodně materiálu. A taky že jo, asi 40 příspěvků. smilesmile xDDD
Reagovat
elsky
Djokonanie.
Reagovat
NovacekTP
smilesmile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Hej COM... hej hej.. hele COMe OVER HERE. xDDDDD

Kde je náš arogantní školáč... pardon šCOMáček? Pojď oslavit vítězství Danila. smile smile

Pojď si!smile
Reagovat
Ereinion
Gratulace Djokovičovi a jeho fans ke 24

Medvěd si to prohrál především svojí pozicí na returnu, Djokovič mu tam chodil s železnou pravidelností a Medvěd stejně returnoval pořád z tribun, což prostě nemohlo fungovat. Za stavu 5:5 v TB bylo úplně jasný, že Djokovič tam zase půjde, ale Medvěd stejně stál v rohu. Změnil to až poslední game v zápasu, ale to už bylo pozdě

Každopádně je škoda, že USO bylo nalosováno takhle, Djokovič-Alcaraz by bylo určitě výživnější finále než tohle...další easy slam pro Djokoviče každopádně
Reagovat
Patik
Ak si spomínaš ako Federer hral vo finále Wimbledonu 2019 servis volej v podstate presne to iste co dnes Djokovic tak Novak tiez rozhadzoval na returne bezmocne s rukami ono ta pozícia na returne nieje to také jednoduché myslím si ze je to aj o tom ako ten return trafis a nie z akého miesta..servis von z kurtu a než sa ho dotknes super už je takmer na sieti a tebe neostáva nič iné len obhadzovat súpera.
Reagovat
Ereinion
jako jo, ale když returnuješ z rohu, tak pak stačí soupeři jen trefit volej zpátky do kurtu a má winner...Djokovič takhle vyhrál cca 20 míčků skoro zadarmo, což je naprostej extrém. Když je returnující hráč na baseline, tak volej musí být daleko kvalitnější, což samozřejmě Fedex byl schopen udělat, ale určitě nevyhrál 20/20 míčků touhle taktikou
Reagovat
baggik
Urcite to nebyl lehky slam. Dva roky zpatky tady Djokivic ve finale prohral prave s Medvedem.
Reagovat
Ereinion
jo, ale tentokrát měl pravděpodobně nejlehčí los celé své kariéry do finále...v 2021 měl Zvereva v SF a musel do 5 setů
Kdyby měl teď v QF Sinner/Zverev, v SF Medveděv a ve finále Alcaraze, tak nevím, jestli by to dal...ale je to i o štěstí smile
Reagovat
uztoje
Uz jsem ti to psal vedle. Jako netenistovi a jen prilezitostnemu divákovi mi ta pozice Medveda na prijmu prijde proste hodně mimo. Ale rozumim tomu jak koza petrzeli, kdyz jsem to skoro ani nehral.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Veliký slovanský král, hrabě monte NETo! Mistr všech úderů a improvizace. Pan Zlomím raketu. Gladiátor Maximusovič. Undisputed tennis champion of the world. THE GOATkovic!smile Amoreeeee Madonna Mia.

Gratulace!

Co říct dál? Dnes byla notná část mýtů a pseudoargumentů kompletně rozprášena (jako většina nadalovského pobanovaného kultu).

Tak můžeme začít se slovenským Ondřejem (ten který si podle svých slov jednou poranil nohu, a podělal se, jelikož nemohl dojít na WC :) ), který tu po finále AO 2022 emocionálně vykřikoval, že Djokovic by neporazil Medvěděva v tom finále, kdyby proti němu stál a byl vpuštěn na AO 2022, jahahahhahahahaha Dobrý vtip. Djokovic by v tom finále Medvěděva i Nadala rozdrtil na svém TOP GS 3x 6:2. Easy peasy.

Krásně se rovněž ukazuje, že finále US Open 2021 bylo celé o Djokovicovi. Podlehl extrémnímu tlaku situace (do kterého se Nadal ani Roger nikdy nedostali), byl z formy (viz např. zápas s Brooksbeym), byl unavený fyzicky a psychicky. Daniil toho využil, vezl se na vlně. Dnes proti sobě měl TOP Djokovice a vysledek je jasný. Nadal nikdy neporazil Medvěděva na hardu tak jasně a dominantně jako Nole. Ať už srovnání AO 2021 vs AO 2022 nebo US Open 2019 vs US Open 2023 .... a to proti Nadalovi nestál PRIME Medvěděv. Tohle jsou světelné rozdíly. Mezi GOATEM tenisu (nejlepším sportovcem všech dob) a nejlepším tenisovým hráčem antuky všech dob - levels baby, levels. :)

Kdyby se utkali Nole a Dopal častěji na US Open, Djokovic by ho v letech 2014, 2015, 2016, 2018 atd. zničil. Tahle verze Djokovice by svou variabilní hrou rozebrala do posledního šroubku Nadala US Open 2013. Tento Djokovic má stale výbornou obranu, ale jeho hra na síti, variabilita a servis by udělala rozdíl.

VAMOS GOAT!smile smile
Reagovat
Amputace
Ty jsi vážně totálně mimo. Myslím, že Djokovicuv goat status už nějakou dobu nikdo nezpochybňuje, tak o co se tady pořád snažíš? Vážně už se to nedá číst.
Reagovat
NovacekTP
na AO 21 se taky snažili a byla to komedie a ještě pořád je. Do sportu tohle svinstvo nepatří.
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
No tak to teda není pravda. Viz komenty na YouTube, poblázněný Lon Shapiro Fedfanatik na quora či FB stránky. Lidi jsou stále fanaticky zaslepení.

Já nejsem fanatik. Rád dám fakta + okořením přízemním trashtalkem, je to v zájmu sledovanosti této stránky.... Tahle stránka potřebuje podobné uživatele stejně jako tenis potřebuje Djokovice. smilesmile
Reagovat
Amputace
Já si právě myslím, že nepotřebuje, protože ty už to ženeš opravdu do extrému. Ano, nějaký ten hejt je fajn, ale ty to prostě tlačíš už úplně všude. Nadal rok nehraje a ty nenapíšeš komentář, aniž bys do něho nekopnul. Ještě bych to chápal, kdyby dnes Djokovič porazil Nadala, nebo kdyby byl Nadal alespoň na okruhu. To je podobné, jako kdyby tady hejtři pořád prasili do Federera. Prostě mimóza. Tohle se opravdu nedá považovat za něco, co sportovní fórum potřebuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci ti do toho kecat, ale Medved dnes ve 100 pro forme nebyl. Byt to 1:1, Djoko konci s infarktem a neudycha to... smile
Reagovat
goodtennisfan
Je pravda, že Nadal Medvedeva tak dominantně na hardu neporazil..no zároveň s ním ani tak dominantně neprohrál jak ten tvůj kozel Djokovič v roce 2021 smile
Reagovat
NovacekTP
smile
Reagovat
Patik
Gratulácia..24 grandslamov co nato povedať..a to sme si tak nejak mysleli ze Roger ten GS race uhrá na svoju stranu..
Reagovat
Orgasmator
No1e neuvěřitelný na siti! i BP, prostě paráda! smile Tohle se prostě musí zapít 1 poctivou sklenkou smile smile
Reagovat
Liverpool22
smile smile
Reagovat
turista
Velká gratulace Novakovi! Porazit Brundibára v NY je přetěžký úkol. Úžasná věc!
Reagovat
Liverpool22
smile smile
Reagovat
kolapse
je to taaaaaaaamsmilesmilesmile
Reagovat
turista
smile
Reagovat
Liverpool22
smile
Reagovat
Nola
takze uz aj Court je vyrovnana, co si nabuduce vymyslia som zvedava, kazdopadne Novak vo veku 36 je neskutocny borec - 3 GS a finale vo W, dnes vratil Medvedovi prehru z finale, poklona
Reagovat
arvncr
Teď bych to viděl na NY Yankees, 27 titulů v MLB. Nakonec to skončí u toho, že rekord dál drží brazilský žokej Jorge Ricardo.
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
Kozoroh
smilesmilesmile

Bravissimo, No1e!!!
Reagovat
Nola
smile snad comovi nepraskne cievka, ked sa rano zobudi
Reagovat
smazaný uživatel
smile snad comovi nepraskne cievka, ked sa rano zobudi
Reagovat
turista
Ještě 4 vítězná finále a je Centurion. To přijde. Neuvěřitelné,24GS! Je to tam!
Reagovat
NovacekTP
smile je a to je dobřesmile
Reagovat
Liverpool22
smile smile smile
Reagovat
enfee
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist