Acapulco: Keninová je letos podruhé ve finále, Yafan Wang poprvé v kariéře

2. 3. 2019, 11:51
Aktuality 5
WTA ACAPULCO - Sofia Keninová v Acapulku vyhrála druhý den po sobě třísetovou bitvu. V pátek v souboji dvou talentovaných tenistek zdolala o dva roky mladší Kanaďanku Biancu Andreescuovou a postoupila do svého druhého finále. V něm bude dvacetiletá Američanka čelit Číňance Yafan Wang, která si o titul zahraje poprvé.
Sofia Keninová

Sofia Keninová se v prvních dvou kolech příliš nezapotila, neboť její soupeřky v průběhu zápasů vzdaly. Další dvě výhry ale vydřela v třísetových duelech, v nichž byla blízko porážce. 

Ve čtvrtfinále dvacetiletá Američanka vyřadila Viktorii Azarenkovou, přestože soupeřka podávala na vítězství. A v pátečním semifinále udolala 6-4 3-6 7-5 o dva roky mladší Kanaďanku Biancu Andreescuovou, když ve třetím setu za stavu 3-4 přežila celkem tři brejkboly, a soupeřce připravila teprve třetí porážku v sezoně.

"Hodně jsem si věřila a věděla, že hraju dobře. Jsem šťastná, že si tu zahraju ve finále," radovala se Keninová. "Bez ohledu na to, s kým hrajete a jaké je skóre, máte pořád šanci vyhrát."

Keninová v Mexiku postoupila do svého druhého finále na okruhu WTA. To první v lednu v Hobartu přetavila v titul. Už nyní má jisté, že se v žebříčku posune minimálně na 33. místo a o dvě příčky překoná své dosavadní maximum.



Poslední soupeřkou mladé Američanky bude v prvním vzájemném duelu Yafan Wang. Čtyřiadvacetiletá Číňanka v semifinále zdolala 2-6 6-3 6-1 třetí nasazenou Chorvatku Donnu Vekičovou a do finále turnaje WTA postoupila poprvé v kariéře. Jejím největším úspěchem je loňský triumf na menším domácím podniku WTA 125k v Zhengzhou.

"Párkrát jsem s ní trénovala, tak její hru znám. Ona tu prožívá skvělý týden a hraje dobře, takže to pro nás obě bude skvělý zápas," řekla Keninová.


• WTA INTERNATIONAL ACAPULCO •
Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů
páteční výsledky (01. 03. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Yafan Wang (Čína) - Vekičová (3-Chov.) 2-6 6-3 6-1
Keninová (5-USA) - Andreescuová (Kan.) 6-4 3-6 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
dadaft
když se dívám na opáčko, kde hraje Andreescu... - docela by mě zajímalo, co dělal starej Benčič někdy v září 1999. :-))))

Bianca fakt vypadá jako Belindina švigra.
Reagovat
smazaný uživatel
:))
Reagovat
dadaft
tak po Qiang další zajímavá Wangová, viděl jsem její dva zápasy a hrála fakt solidně.
Reagovat
tommr
a v záloze číhá další Wangová, která by jednou mohla bejt lepší než tyhle dvě dohromady ...
Reagovat
EllNino
Respektive dve, obe rocnik 2001, jedna levacka, druha pravacka
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist