Acasuso přeťal Robredovu vítěznou sérii

27. 2. 2009, 08:56
Aktuality 6
ATP ACAPULCO - Jen jeden soupeř dokázal během čtyř turnajů najít recept na Tommyho Robredo a ukončit jeho sérii dvanácti vítězných zápasů. Jose Acasuso v Acapulku porazil španělského soupeře ve dvou setech a oplatil mu vyřazení z turnajů v Brazílii a Argentině. Do semifinále postoupil také obhájce Almagro.
Jose Acasuso

Oba se na turné po Jižní Americe představili na všech čtyřech turnajích a pokaždé na sebe narazili. Semifinálová střetnutí v Costa do Sauipe a Buenos Aires vyhrál Tommy Robredo a získal dva tituly. Po dvanácti vítězných zápasech ho však ve čtvrtfinále turnaje v Acapulku zastavil stejně jako před třemi týdny ve Viňa del Mar Jose Acasuso.

Šestadvacetiletý Argentinec si po výhře nad stejně starým Španělem zopakuje loňské semifinále. V něm ho čeká druhý nasazený Francouz Gael Monfils, kterému ve třetím setu vzdal Leonardo Mayer. Ten hrál ve čtvrtfinále vůbec poprvé.

Vyčištěnou cestu od hráčů první světové šedesátky má obhájce titulu Nicolas Almagro. Ve čtvrtfinále nasázel 14 es krajanu Gimenu Traverovi a v zápase, který vyhrál 6-2 7-6, ztratil po svém servisu pouhých devět fiftýnů. Po třech zápasech má v kolonce es už číslo 42.

Do cesty za 5. titulem se mu na turnaji dotovaném částkou 1.226.500 dolarů postaví Argentinec Vassallo Arguello.

- ATP 500 ACAPULCO (Mexiko, antuka, 1.226.500 dolarů) -
čtvrteční výsledky

Dvouhra - čtvrtfinále:
Monfils (2-Fr.) - L. Mayer (Arg.) 6-3 6-7(4) 4-1 skreč M.
Acasuso (5-Arg.) - Robredo (3-Šp.) 7-5 6-2
Almagro (4-Šp.) - Gimeno (Šp.) 6-2 7-6(2)
Vassallo Arguello (Arg.) - Köllerer (Rak.) 6-3 7-6(6)

Semifinálové dvojice: Vassallo Arguello (Arg.) - Almagro, Acasuso - Monfils.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Kde je ten nemožný Acasuso z Davis Cupu??? Téď má snad největší fazónu v kariéře, hraje opravdu skvěle!
Reagovat
smazaný uživatel
Máš pravdu, ale jeho loňská sezona začala obdobně, když ve Vina del Mar byl ve čtvrtfinále, v Buenos Aires ve finále a v Acapulcu v semifinále, bohužel pro něj, potom přišel ten výrazný propad formy, kdy zvládal maximálně první nebo druhá kola.
Jsem zvědav jestli přijde i letos podobný útlum a nebo se popasuje s celou sezonou aspoň o něco lépe než loni ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Acasuso se podle vlastních slov velmi svědomitě připravoval na únorovou antuku, z toho důvodu vynechal i AO a je to znát. Loni hrál v úvodu sezóny solidně, ale letos mi přijde určitě silnější.

Jinak k tomu Davis Cupu..tam byl ještě takový malý rozdíl, že se hrálo na tvrdém povrchu..:-) A Acasuso nebyl zase úplně nemožný, spíš v poslední třetině zápasu odešel fyzicky.
Reagovat
smazaný uživatel
To já vím, že se hrálo na tvrdém povrchu - kvůli obavám z Nadala, který nakonec asni nemohl být nominovám kvůli zranění...Ale podle mě tehdy úplně marnej byl, vždyť to byla hrůza, nepofato!! Forehand měl tehdy jakžtakž, ale pokud měl něco hrát backhandem, tak vyhazoval míčky 2 metry vysoko a Verdasco to všechno zabíjel, takže to vypadalo, že mu to snad cíleně nahrává:)) A odešel nejen fyzicky, ale taky psychicky...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak José nikdy nevládl dobrým bekhendem, vždy spoléhal na dobrý serv a solidní forhend :-). A těžko se v tom zápase s Verdaskem dalo čekat, že by nějak zazářil. Konec sezóny, forma nikde, tvrdý povrch..on ani nečekal, že jako náhradník nastoupí. V té době už byl duchem dávno na dovolené :-). Takže vzhledem k těmhle skutečnostem to až tak zlý výkon od něj nebyl. To spíš Verdasco byl v některých fázích zápasu špatný...svázaný nervozitou selhával hlavně takticky. Hrál Acasusovi dost často zbytečně do jeho forhendu a tím ho pouštěl do hry.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist