Agassi: Novak je po fyzické stránce výjimečný

19. 1. 2018, 10:57
Aktuality 6
Kouč a mentor Novaka Djokoviče Andre Agassi obdivuje fyzické schopnosti svého svěřence. Věří, že podobně jako Roger Federer může i Djokovič vyhrát po půlroční zdravotní pauze úvodní grandslam sezony. Na Australian Open je někdejší první hráč světa, jehož trenérem je také bývalý český tenista Radek Štěpánek, zatím ve třetím kole.
Profily hráčů
André Agassi

Ve druhém zápase v Melbourne ve velkém vedru porazil nebezpečného Francouze Gaëla Monfilse. Agassi se neobává, že by třicetiletý Srb před dalším utkáním nestačil nabrat síly. "Novak je po fyzické stránce výjimečný a jeho schopnost regenerace není jako ta moje, pravděpodobně díky tomu, jak je jeho tělo nastaveno a jak efektivní je," řekl australské agentuře AAP Agassi, který sám býval světovou jedničkou.

Djokovič kvůli bolavému loktu nehrál od loňského Wimbledonu. Na Australian Open nastupuje s kompresním rukávem na pravé paži a upravenou technikou podání. Agassi věří, že Djokovič má šanci už v Melbourne rozšířit svou sbírku dvanácti grandslamových titulů. Federer loni vyhrál poté, co půl roku léčil koleno.

Agassi si myslí, že výhry v prvních zápasech po dlouhé době jeho svěřenci pomohly. "Má nový pohyb při servisu, je po herní pauze, byl pod tlakem a byl to velký zápas, to byla správná chvíle, aby se to otestovalo. Když tím prošel, bude pak čím dál lepší," odhadoval Agassi.

O postup do osmifinále bude Djokovič hrát se Španělem Albertem Ramosem, s nímž zatím ve čtyřech vzájemných zápasech neztratil ani set.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
spaniel
Příště nám řekne, že voda je mokrá.
Reagovat
smazaný uživatel
voda není mokrá
Reagovat
Pe3k
U nás teda je!
Reagovat
smazaný uživatel
U nas je tekutá.

Mokré mozes mat v nohaviciach, ked pozeráš highlighty Rožéra.
Reagovat
Frick
a co dcérečka? Ani z ní nebude tenistka? :-(
Reagovat
Mayo
baseball je nuda
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist