Alcaraz natáhl v Buenos Aires vítěznou sérii na šest zápasů a míří za obhajobou

17. 2., 07:22
Aktuality 1
ATP BUENOS AIRES - Carlos Alcaraz (20) porazil na antuce v Buenos Aires Itala Andreu Vavassoriho (28) ve dvou setech 7:6 a 6:1 a poprvé v sezoně postoupil do semifinále. Alcaraz v argentinské metropoli obhajuje loňský titul.
Profily hráčů
Carlos Alcaraz hraje dropshot v utkání s Andreou Vavassorim v Buenos Aires (@Profimedia)

Alcaraz se stejně jako v předchozím utkání s Ugo Caraballim na začátku utkání trápil. V divokém prvním dějství ale Vavassorimu odhodlání dokázal odolat a hlavně díky téměř bezchybnému tiebreaku získal po hodině hry první sadu.

Druhý hráč světa se pak uklidnil a ve druhá sadě rychle prolomil Italovo podání a když pak v nekonečné čtvrté hře přes čtyři brejkboly získal vedení 4:0, odpor soupeře ze druhé stovky žebříčku (152. ATP) definitivně zlomil.

 

"Myslím, že v prvním setu hrál Andrea opravdu vysokou úroveň. Bylo opravdu těžké, vrátit jeho podání a také byly kvůli větru náročné podmínky. Myslím, že ve druhém setu jsem už hrál lépe a také jeho úroveň šla trochu dolů. Hlavně servis už neměl tak silný a mně se povedlo několik returnů, jednoduše jsem využil své šance," komentoval Alcaraz utkání a poděkoval také za krásnou atmosféru v dějišti.

Alcaraz, který hrál teprve svůj druhý zápas od čtvrtfinále Australian Open, zkoušel různé taktické varianty hry. Často se snažil přecházet na síť a často hrál drop shoty. Alcaraz byl úspěšný na svém druhém servisu, ze kterého získal 71 procent bodů - oproti prvnímu, kde byl jen na 61 %.

Vítězná série Alcaraze v Buenos Aires se po loňském triumfu prodloužila už na šest vítězství v řadě, dalším soupeřem Španěla bude třetí nasazený Nicolás Jarry z Chile.

Osmadvacetiletý Vavassori, usiloval v Buenos Aires o své první semifinálové vystoupení, ač se musel do hlavní soutěže probojovat z kvalifikace. Alcaraze sice nepřehrál, v žebříčku ATP se ale posune v novém týdnu na 137. místo a zůstane jen devět příček od svého kariérního maxima.

Komentáře

1
Přidat komentář
turista
Gratulace! Carlos dobře dělá.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist